Дългоочакваната IKEA май не е толкова евтина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Дългоочакваната IKEA май не е толкова ефтина?

Мнение от Bogat-Beden » 10 Сеп 2011, 20:36

Helix написа:Чуда се защо толкова много се впрягате, все едно някой ви кара насила да ходите или са построили магазина с ваши пари........

шото надминаха и доФтор Е(цензура :mhihi: )нчев по брой билбордове,чувствам се ве4е длъжен и аз да осъществя покупка на техен продукт ,за кумова срама :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 10 Сеп 2011, 22:34

Днес беше лудница в магазина, представям си на откриването какво чудо ще бъде :ok:

Изображение
Изображение

И както на всички им е скъпо, така на сектор "получаване на стока" и на касите беше страшна гледка. Аз също бях сред "балъците" пазаруващи от "гадния" магазин :mhihi: . Много се радвам че имаме такъв магазин, а на който не му харесва просто да не ходи :dunno:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 11 Сеп 2011, 14:07

Не мога да си представя как нормален човек ще иска да пазарува в тая ръганица, честно :kuku:

kiko написа:мойте прибори също са от икея и са без забележка вече почти 2г.,малко си падат по дизаинерски и за това си ги взех,не си спомням цената но имаше и по евтини но тези ме изкефиха а от долу пише made in vietnam...

Дали пък не са същите, и мойте бяха, още са де /заминаха на вилата/ Виетнамски, матирани, издължени и с прави плоски дръжки, много интересен и изчистен дизайн...Но както казва Шаро, може и да не са инокс всъщност...Егаси, на баба ми 30 годишните светят, тези... ми писна да го полирам и търкам всеки път след миялна, откровено си хващаха ръжда...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Сеп 2011, 17:13

Apassionata написа:Не мога да си представя как нормален човек ще иска да пазарува в тая ръганица, честно :kuku:

kiko написа:мойте прибори също са от икея и са без забележка вече почти 2г.,малко си падат по дизаинерски и за това си ги взех,не си спомням цената но имаше и по евтини но тези ме изкефиха а от долу пише made in vietnam...

Дали пък не са същите, и мойте бяха, още са де /заминаха на вилата/ Виетнамски, матирани, издължени и с прави плоски дръжки, много интересен и изчистен дизайн...Но както казва Шаро, може и да не са инокс всъщност...Егаси, на баба ми 30 годишните светят, тези... ми писна да го полирам и търкам всеки път след миялна, откровено си хващаха ръжда...

да същите са лъжиците са наи интересни,също се мият в миялна и няма грам ръжда.може би сме ги купували по различно време и са оправили бъга с ръждата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 12 Сеп 2011, 7:23

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 12 Сеп 2011, 16:30

кво означава "пазарно-адаптирани" и "цените са максимални за срок от 1 година" :shock:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Сеп 2011, 16:44

означава, че това е маркетинго линго - ем ще имат легалното право да надуват цените (защото виждате ли в каталога са дадени максималните а ние ще сме под тях) ем си запазват правото да са гъвкави в ценовата си практика. демек- нищо ново или интересно на казват :)

ще ти го преведа:

ще сложиме скъпите боклуци при откриването на атрактивни цени, но ще надуеме евтините боклуци защото повечето хора ще похарчат между 20 и 100 лева на идване и ще си купят точно от евтините боклуци.

след това ще видиме как е търсенето и ще нагласиме цените според него... но като цяло политиката ще ни е колкото по-скъпо е нещо толкова по-атрактивна цена ще му определиме и ще го рекламираме сериозно... (но за дребния боклук за което ще дойдете да си го купите от нас ще ви го продадеме доста изгодно (за нас)

болната логика е че "щом сме атрактивни за големите неща- дребните трябва и те да са на добри цени?"...

плюса на икеа е че всичко е накуп, има добра организация и нещата са тематични и си тичат едно на друго. а забравих- и столовата която за мене е единствената причина да отида в икеа... :mhihi: грух грух
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Сеп 2011, 16:51

ineedmoney написа:кво означава "пазарно-адаптирани" и "цените са максимални за срок от 1 година" :shock:

означава,че цените са си ги сметнали не на тях колко им излиза един стол и да си сложат надценаката,а колко в бг.магазините струва един стол и и като са видяли,че тук жулят на 200%надценка защо и те не си сложат едни 190% ане както в останлите им магазини с по 50% например.поне аз така си ги обяснявам нещата наистина уелкъм в бг :confused:
а за цените да са такива за 1г. то такава си им е политиката на всякаде,тяхния каталог излиза един път в годината

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Сеп 2011, 16:54

Иначе казано- ще има няколко стоки на наистина добри цени, а другите ще са на нормални цени като в другите магазини... И понеже е пълно с идиоти дето си мислят, че "колкото е по-голям магазина- толкова по-евтини са всички стоки" пак ще е пълно с шарани да си купят боклуци дето и в кварталният магазин са на същата цена... Нищо ново под слънцето ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 12 Сеп 2011, 19:00

Наистина не разбирам защо толкова я плюят Икеа-та в България и то дори без да са влезнали да видят цени и т.н.
Плюеше се по откриването на магазина, още преди да почнат да го правят, което е типично по български.
Аз лично пазарувам от Икеа, вярно в немската Икеа, но все пак мога да си дам мнението поне за нея и бих казал, че има наистина евтини неща, които са сравнително хубави, а други много.
Да не говорим, че там намаленията са убийствени - купих си преди време дървена секция с място за голям телевизор, много красива и до колкото си спомням я взех за някакви 50тина евро, което е смешно.
Онзи ден си взех една малка дървена масичка с размерите на компютъра ми, щото ми трябваше да го махна от килима да не прегрява и го сложих върху дадената масичка, която ми струваше смешните 12 евро, а тя е супер яка . Въобще една стая можеш да я обзаведеш за много малко пари, което е супер, за млади хора, които примерно тепърва искат да изградят собствен дом и нямат много възможности, но това много хора не го разбират и въпреки, че нямат една стотинка, предпочитат да го оплюят магазина и да кажат нещо лошо за него.
Незнам вече как ще е в Бг Икеата, но съм сигурен, че каквито и да са цените, все ще се намерят хора да плюят здраво.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 12 Сеп 2011, 19:36

Я сега да видим кои мебелнми фирми имат договор за реклама с дир.бг и стандарт? На посналите честито, на останалите, ами да балъци сте, щом вярвате на журналистиката и то тази в БГ. Ще отворят, ще отидем, ще видим, ако е скъпо няма да купим, ако е евтино супер, а ако е скъпо и купим, значи сме ебаааааси балъците и си заслужаваме цените. Нека изчакаме и не съдим по писаниците на журналистите ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от overclock » 12 Сеп 2011, 20:18

Както писах по-горе, в събота бях в ИКЕА-та и повечето дребни неща са под цените на които съм ги купувал в немската. За мебелите нищо не мога да кажа, защото не съм купувал такива и незнам на какви цени се продават в другите им магазини. В крайна сметка всеки си има глава на рамената и трябва сам да прецени цената на дадения продукт устройва ли го или не :dummy: . Моето мнение е, че магазина е много добър и предлага уникален избор от мебели.

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 12 Сеп 2011, 20:24

Ама отворен ли е магазинът ? Мислех, че го отварят на 20-ти!
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от overclock » 12 Сеп 2011, 20:34

Имаше IKEA Family day, нещо като генерална репетиция за откриването.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Сеп 2011, 15:35

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата