Дългоочакваната IKEA май не е толкова евтина?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Дългоочакваната IKEA май не е толкова ефтина?
Helix написа:Чуда се защо толкова много се впрягате, все едно някой ви кара насила да ходите или са построили магазина с ваши пари........
шото надминаха и доФтор Е(цензура

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Днес беше лудница в магазина, представям си на откриването какво чудо ще бъде

И както на всички им е скъпо, така на сектор "получаване на стока" и на касите беше страшна гледка. Аз също бях сред "балъците" пазаруващи от "гадния" магазин
. Много се радвам че имаме такъв магазин, а на който не му харесва просто да не ходи 

И както на всички им е скъпо, така на сектор "получаване на стока" и на касите беше страшна гледка. Аз също бях сред "балъците" пазаруващи от "гадния" магазин

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Не мога да си представя как нормален човек ще иска да пазарува в тая ръганица, честно
Дали пък не са същите, и мойте бяха, още са де /заминаха на вилата/ Виетнамски, матирани, издължени и с прави плоски дръжки, много интересен и изчистен дизайн...Но както казва Шаро, може и да не са инокс всъщност...Егаси, на баба ми 30 годишните светят, тези... ми писна да го полирам и търкам всеки път след миялна, откровено си хващаха ръжда...

kiko написа:мойте прибори също са от икея и са без забележка вече почти 2г.,малко си падат по дизаинерски и за това си ги взех,не си спомням цената но имаше и по евтини но тези ме изкефиха а от долу пише made in vietnam...
Дали пък не са същите, и мойте бяха, още са де /заминаха на вилата/ Виетнамски, матирани, издължени и с прави плоски дръжки, много интересен и изчистен дизайн...Но както казва Шаро, може и да не са инокс всъщност...Егаси, на баба ми 30 годишните светят, тези... ми писна да го полирам и търкам всеки път след миялна, откровено си хващаха ръжда...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Apassionata написа:Не мога да си представя как нормален човек ще иска да пазарува в тая ръганица, честно
kiko написа:мойте прибори също са от икея и са без забележка вече почти 2г.,малко си падат по дизаинерски и за това си ги взех,не си спомням цената но имаше и по евтини но тези ме изкефиха а от долу пише made in vietnam...
да същите са лъжиците са наи интересни,също се мият в миялна и няма грам ръжда.може би сме ги купували по различно време и са оправили бъга с ръждата
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
кво означава "пазарно-адаптирани" и "цените са максимални за срок от 1 година" 

означава, че това е маркетинго линго - ем ще имат легалното право да надуват цените (защото виждате ли в каталога са дадени максималните а ние ще сме под тях) ем си запазват правото да са гъвкави в ценовата си практика. демек- нищо ново или интересно на казват
ще ти го преведа:
ще сложиме скъпите боклуци при откриването на атрактивни цени, но ще надуеме евтините боклуци защото повечето хора ще похарчат между 20 и 100 лева на идване и ще си купят точно от евтините боклуци.
след това ще видиме как е търсенето и ще нагласиме цените според него... но като цяло политиката ще ни е колкото по-скъпо е нещо толкова по-атрактивна цена ще му определиме и ще го рекламираме сериозно... (но за дребния боклук за което ще дойдете да си го купите от нас ще ви го продадеме доста изгодно (за нас)
болната логика е че "щом сме атрактивни за големите неща- дребните трябва и те да са на добри цени?"...
плюса на икеа е че всичко е накуп, има добра организация и нещата са тематични и си тичат едно на друго. а забравих- и столовата която за мене е единствената причина да отида в икеа...
грух грух

ще ти го преведа:
ще сложиме скъпите боклуци при откриването на атрактивни цени, но ще надуеме евтините боклуци защото повечето хора ще похарчат между 20 и 100 лева на идване и ще си купят точно от евтините боклуци.
след това ще видиме как е търсенето и ще нагласиме цените според него... но като цяло политиката ще ни е колкото по-скъпо е нещо толкова по-атрактивна цена ще му определиме и ще го рекламираме сериозно... (но за дребния боклук за което ще дойдете да си го купите от нас ще ви го продадеме доста изгодно (за нас)
болната логика е че "щом сме атрактивни за големите неща- дребните трябва и те да са на добри цени?"...
плюса на икеа е че всичко е накуп, има добра организация и нещата са тематични и си тичат едно на друго. а забравих- и столовата която за мене е единствената причина да отида в икеа...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ineedmoney написа:кво означава "пазарно-адаптирани" и "цените са максимални за срок от 1 година"
означава,че цените са си ги сметнали не на тях колко им излиза един стол и да си сложат надценаката,а колко в бг.магазините струва един стол и и като са видяли,че тук жулят на 200%надценка защо и те не си сложат едни 190% ане както в останлите им магазини с по 50% например.поне аз така си ги обяснявам нещата наистина уелкъм в бг

а за цените да са такива за 1г. то такава си им е политиката на всякаде,тяхния каталог излиза един път в годината
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Иначе казано- ще има няколко стоки на наистина добри цени, а другите ще са на нормални цени като в другите магазини... И понеже е пълно с идиоти дето си мислят, че "колкото е по-голям магазина- толкова по-евтини са всички стоки" пак ще е пълно с шарани да си купят боклуци дето и в кварталният магазин са на същата цена... Нищо ново под слънцето 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Наистина не разбирам защо толкова я плюят Икеа-та в България и то дори без да са влезнали да видят цени и т.н.
Плюеше се по откриването на магазина, още преди да почнат да го правят, което е типично по български.
Аз лично пазарувам от Икеа, вярно в немската Икеа, но все пак мога да си дам мнението поне за нея и бих казал, че има наистина евтини неща, които са сравнително хубави, а други много.
Да не говорим, че там намаленията са убийствени - купих си преди време дървена секция с място за голям телевизор, много красива и до колкото си спомням я взех за някакви 50тина евро, което е смешно.
Онзи ден си взех една малка дървена масичка с размерите на компютъра ми, щото ми трябваше да го махна от килима да не прегрява и го сложих върху дадената масичка, която ми струваше смешните 12 евро, а тя е супер яка . Въобще една стая можеш да я обзаведеш за много малко пари, което е супер, за млади хора, които примерно тепърва искат да изградят собствен дом и нямат много възможности, но това много хора не го разбират и въпреки, че нямат една стотинка, предпочитат да го оплюят магазина и да кажат нещо лошо за него.
Незнам вече как ще е в Бг Икеата, но съм сигурен, че каквито и да са цените, все ще се намерят хора да плюят здраво.
Плюеше се по откриването на магазина, още преди да почнат да го правят, което е типично по български.
Аз лично пазарувам от Икеа, вярно в немската Икеа, но все пак мога да си дам мнението поне за нея и бих казал, че има наистина евтини неща, които са сравнително хубави, а други много.
Да не говорим, че там намаленията са убийствени - купих си преди време дървена секция с място за голям телевизор, много красива и до колкото си спомням я взех за някакви 50тина евро, което е смешно.
Онзи ден си взех една малка дървена масичка с размерите на компютъра ми, щото ми трябваше да го махна от килима да не прегрява и го сложих върху дадената масичка, която ми струваше смешните 12 евро, а тя е супер яка . Въобще една стая можеш да я обзаведеш за много малко пари, което е супер, за млади хора, които примерно тепърва искат да изградят собствен дом и нямат много възможности, но това много хора не го разбират и въпреки, че нямат една стотинка, предпочитат да го оплюят магазина и да кажат нещо лошо за него.
Незнам вече как ще е в Бг Икеата, но съм сигурен, че каквито и да са цените, все ще се намерят хора да плюят здраво.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Я сега да видим кои мебелнми фирми имат договор за реклама с дир.бг и стандарт? На посналите честито, на останалите, ами да балъци сте, щом вярвате на журналистиката и то тази в БГ. Ще отворят, ще отидем, ще видим, ако е скъпо няма да купим, ако е евтино супер, а ако е скъпо и купим, значи сме ебаааааси балъците и си заслужаваме цените. Нека изчакаме и не съдим по писаниците на журналистите 

- overclock
- младши ентусиаст
-
Както писах по-горе, в събота бях в ИКЕА-та и повечето дребни неща са под цените на които съм ги купувал в немската. За мебелите нищо не мога да кажа, защото не съм купувал такива и незнам на какви цени се продават в другите им магазини. В крайна сметка всеки си има глава на рамената и трябва сам да прецени цената на дадения продукт устройва ли го или не
. Моето мнение е, че магазина е много добър и предлага уникален избор от мебели.

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Ама отворен ли е магазинът ? Мислех, че го отварят на 20-ти!
- overclock
- младши ентусиаст
-
Имаше IKEA Family day, нещо като генерална репетиция за откриването.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..