от салт лейк сити до бостън

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Re: от салт лейк сити до бостън

Мнение от M3 E92 » 08 Мар 2011, 23:19

Слушането на ритмична чалгия би трябвало да има ефект :roll:
Това с моментния прилив на адреналин също е опция, все пак става въпрос за V12 :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Мар 2011, 23:29

Сондьора написа::mhihi: Аз тва го прочетох, ама сам си направи сметката, че без проблем за три дни се минват с таванче прас, аз вБГ за 14 часа правя 1100км та....
а и не рупаме марулите

Кажи са къв е самолета, че съм фен...

това са 80км средна скорост... как си я подържал в бг? освен ако не си карал само напред назад по тракия...

самолета съм го написал - циръс ср22т
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Мар 2011, 23:37

alx написа:
Сондьора написа::mhihi: Аз тва го прочетох, ама сам си направи сметката, че без проблем за три дни се минват с таванче прас, аз вБГ за 14 часа правя 1100км та....
а и не рупаме марулите

това са 80км средна скорост... как си я подържал в бг? освен ако не си карал само напред назад по тракия...

Ти сам си противоречиш, 300км ше спираш да зареждаш /70мили разрешено/ ми ти за три часа си ги зел та и по-малко, + че на места та дори и в сащ ше ги праиш дабъл :mhihi:
Аз няма повече, просто се смях с кеф :bchug:
А амгто арчи :mhihi:, тряя по често да спираш

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Мар 2011, 23:43

проблема също е че над 70 мили/час общо взето не бива да се кара защото... едно че може да стане скъпо (тука глобите се сериозни) и две че ще спирам на всеки 300км да зареждам...

не си ме разбрал... казах че ако ще карам с над 70 мили разхода става такъв че трябва всеки 300км да зареждам... 80 литра резервоар- 25 л/100км разход при 70 мили/час (колата е с 1000цц инжектори строукър 6.7 литра) ... няма и 300км да изкарам с едно зареждане ако почна да я натискам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 08 Мар 2011, 23:46

alx написа:
а и не рупаме марулите

НЕ се хваля ама София - Варна за 3 часа и под 10 минути как ти се струва? :mhihi:
ПП Не броя спирането за зарежданията! Качих един стопаджия за компания от Ловеч издържа до Еко-то на Севлиево! :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 08 Мар 2011, 23:50

Дай ся една карта на маршрута, и ако можеш да си джиткаш до 70те мили ми ти за 10 часа си ги зел, айде за сипваш на 300км, щото арчи :mhihi:, там ше хапнеш пийнеш и пак за 70 часа излиза, че поне 20есе свободни имаш..
Та, направи някоя снимка поне да гледаме ус дезърт...самбернара с теб ли е, тогава разхода е оправдан :mhihi:

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 08 Мар 2011, 23:54

TPAKTOP написа:Аз не съм видял поста на колегата който е казал че ако кара бързо през 300км! Ами съмнявам се! Ако я смачкаш на пълна газ искрено се съмнявам да минеш и 200км!

трактор, в първия пост е споменато зареждане през 300 км.
при скорост 70 мили (а колегата уточни, че не мисли да злоупотребява, заради ... иншурънса), колко километра предполагаш, че ще изминеш с един резервоар? ако резервоара е фабричният, при тази скорост залагам на едни 550 - 600 км ...
и за каква пълна газ пишеш, след като на човека не му се плащат излишни пари за глоби ... ?
явно ще е мъка ...
АЛХ вземи си витамини (разтворими) за из път ...
ЕДИТ:
докато си писах поста, авторът пояснил, че инжекторите били други, 6.7 кубика ... и разход 25/100 при 70 мили ... !!! така вече се връзва сметката!!!
Последна промяна zxsport на 09 Мар 2011, 0:05, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2011, 23:58

TPAKTOP написа:
alx написа:
а и не рупаме марулите

НЕ се хваля ама София - Варна за 3 часа и под 10 минути как ти се струва? :mhihi:
ПП Не броя спирането за зарежданията! Качих един стопаджия за компания от Ловеч издържа до Еко-то на Севлиево! :mhihi:

Точно за тоя маршрут изобщо не трябва да се хвалиш :dummy: Тракия - ОК , ама на София Варна , особено след като слезеш от магистралата става ... гробница . Няма ден от лятото в който да няма поне по 2-3 кастрофи , което означава , че дори ти да се "пазиш" няма гаранат че от нещастния завой няма да излезе някой срещу тебе и като караш с 240 става доста трудно за реакция .

АЛХ - 70 мили са 112-113км/ч - убииствено мъчение за подобна кола . Гледам никой не предложи да си отвориш покрива - или още е студено за целта .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Мар 2011, 0:04

Сондьора написа:Дай ся една карта на маршрута, и ако можеш да си джиткаш до 70те мили ми ти за 10 часа си ги зел, айде за сипваш на 300км, щото арчи :mhihi:, там ше хапнеш пийнеш и пак за 70 часа излиза, че поне 20есе свободни имаш..
Та, направи някоя снимка поне да гледаме ус дезърт...самбернара с теб ли е, тогава разхода е оправдан :mhihi:

не е сан бернара- жената е... :) ма тя добре се справя с карането като трябва...

снимки ще гледам да направя. там е доста... космическо. ако искаш маршрута- отиваш в гугъл мапс, "драйвинг дирекшънс" и от "slc" до "bos" (летищата).. най-общо.

за покрива да го свалям- студено е... а ти не знам дали си карал кабрио на дълъг път без покрив- в един момент става тегаво и поне мене почва да ме боли главата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 0:08

zxsport написа:
TPAKTOP написа:Аз не съм видял поста на колегата който е казал че ако кара бързо през 300км! Ами съмнявам се! Ако я смачкаш на пълна газ искрено се съмнявам да минеш и 200км!

трактор, в първия пост е споменато зареждане през 300 км.
при скорост 70 мили (а колегата уточни, че не мисли да злоупотребява, заради ... иншурънса), колко километра предполагаш, че ще изминеш с един резервоар? ако резервоара е фабричният, при тази скорост залагам на едни 550 - 600 км ...
и за каква пълна газ пишеш, след като на човека не му се плащат излишни пари за глоби ... ?
явно ще е мъка ... вземи си витамини (разтворими) за из път ...

Засрамих се! :oops: Това съм го прескочил! Съжалявам! :bowdown: За това че колегата не му се плащат глоби обаче го разбрах! :mrgreen:
И още един съвет! По-добре спирай по-рано да спиш и да тръгваш при изгрев слънце! Сутрин лично при мен дори и недоспал ми идва някакъв пауър! Просто се чувствам свеж! А ако караш предимно по тъмно доста по-бързо ще се изморяваш и ако (не ти пожелава) те запраска и дъжд очитети бързо ще се изморят! Има едни очила за нощно каране може и до това да прибегнеш ако имаш желание! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 09 Мар 2011, 0:09

:OT: Направи снимки и със самолета, щот тоя самолет в ус е на ебати цената, тук няква бг бангия е на същата а сравнението е :no:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 0:11

alx написа:
Сондьора написа:Дай ся една карта на маршрута, и ако можеш да си джиткаш до 70те мили ми ти за 10 часа си ги зел, айде за сипваш на 300км, щото арчи :mhihi:, там ше хапнеш пийнеш и пак за 70 часа излиза, че поне 20есе свободни имаш..

не е сан бернара- жената е... :) ма тя добре се справя с карането като трябва...

снимки ще гледам да направя. там е доста... космическо. ако искаш маршрута- отиваш в гугъл мапс, "драйвинг дирекшънс" и от "slc" до "bos" (летищата).. най-общо.

за покрива да го свалям- студено е... а ти не знам дали си карал кабрио на дълъг път без покрив- в един момент става тегаво и поне мене почва да ме боли главата...

От личен опит ще ти кажа че и аз изпитвам същото главоболие само че след като спра! Другото е че косата ми изтръпва! Каквито ветробрани да слагат да те пазят е убийствено! И аз говоря за 130км каране а не за 1000км(примерно)
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Мар 2011, 0:38

хаха... за знаещите английски- попитах един приятел кво мисли по въпроса за дълъг път с жената и той ми прати това:

http://pic.chronictel.net/images/2xrj.jpg
http://pic.chronictel.net/images/2xqj.jpg
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Мар 2011, 0:38

аа, ясно бенца е СЛ, не ЦЛ..

алх, ще се справиш според мен, трудно е когато си сам, като сте двамата може да направите геройство и да пътувате без да спирате на смени, допълнително като си говорите ще се разсънвате и разнообразявате

аз така на двойна езда за 3 дни направих софия - милано - цюрих - мюнхен - софия с 1 преспиване

на отиване в обилен сняг (началото на декември) софия - милано, като тръгнахме в 5.30 следобяд от софия, в 8 сутринта бяхме на рингроуда на милано, не сме настъпвали, щото се стискахме за бензина

вършихме работа цял ден и към 7 вечерта намерихме хотел и спахме

сутринта към 9 като пичове тръгнахме за цюрих, там прекарахме 3-4 часа, търсейки хотел, не намерихме и решихме към 10 вечерта да тръгнем обратно за софия, речено сторено

в 6 следобяд на следващия ден си бяхме в софия

та в резюме - 2 нощи в колата и една на хотел

общо маршрута е 3600 км, ние заедно с градските направихме около 4200

моя съвет е ядки, солети, е такива занимавки

не си пускай музика на ЦД, слушай локалните станции, за да не губиш представа

няма смисъл да се бърза при такива преходи, а науми си да направиш рекорд по икономия на гориво и нещата ще дойдат от самосебе си

аз лично съм фен на такива изпълнения, винаги ги приветствам с удоволствие

аа, в допълнение да кажа с кво пътувахме - форд фокус 1.6 - обикновен хеч, без туринг амбиции
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Мар 2011, 1:14

alx написа:хаха... за знаещите английски- попитах един приятел кво мисли по въпроса за дълъг път с жената и той ми прати това:

http://pic.chronictel.net/images/2xrj.jpg

:ahah: :ahah: :ahah: Не съм женен и момите с които пътувам си мълчат , но ако недай боже тръгна със сестра ми или баща ми е нещо подобно,че даже и по-зле :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата