от салт лейк сити до бостън
Модератор: Общи модератори
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Re: от салт лейк сити до бостън
Слушането на ритмична чалгия би трябвало да има ефект
Това с моментния прилив на адреналин също е опция, все пак става въпрос за V12

Това с моментния прилив на адреналин също е опция, все пак става въпрос за V12

Сондьора написа::mhihi: Аз тва го прочетох, ама сам си направи сметката, че без проблем за три дни се минват с таванче прас, аз вБГ за 14 часа правя 1100км та....
а и не рупаме марулите
Кажи са къв е самолета, че съм фен...
това са 80км средна скорост... как си я подържал в бг? освен ако не си карал само напред назад по тракия...
самолета съм го написал - циръс ср22т
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
alx написа:Сондьора написа::mhihi: Аз тва го прочетох, ама сам си направи сметката, че без проблем за три дни се минват с таванче прас, аз вБГ за 14 часа правя 1100км та....
а и не рупаме марулите
това са 80км средна скорост... как си я подържал в бг? освен ако не си карал само напред назад по тракия...
Ти сам си противоречиш, 300км ше спираш да зареждаш /70мили разрешено/ ми ти за три часа си ги зел та и по-малко, + че на места та дори и в сащ ше ги праиш дабъл

Аз няма повече, просто се смях с кеф

А амгто арчи

проблема също е че над 70 мили/час общо взето не бива да се кара защото... едно че може да стане скъпо (тука глобите се сериозни) и две че ще спирам на всеки 300км да зареждам...
не си ме разбрал... казах че ако ще карам с над 70 мили разхода става такъв че трябва всеки 300км да зареждам... 80 литра резервоар- 25 л/100км разход при 70 мили/час (колата е с 1000цц инжектори строукър 6.7 литра) ... няма и 300км да изкарам с едно зареждане ако почна да я натискам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
alx написа:Сондьора написа::mhihi: Аз тва го прочетох, ама сам си направи сметката, че без проблем за три дни се минват с таванче прас, аз вБГ за 14 часа правя 1100км та....
а и не рупаме марулите
НЕ се хваля ама София - Варна за 3 часа и под 10 минути как ти се струва?

ПП Не броя спирането за зарежданията! Качих един стопаджия за компания от Ловеч издържа до Еко-то на Севлиево!

- Сондьора
- ентусиаст
-
Дай ся една карта на маршрута, и ако можеш да си джиткаш до 70те мили ми ти за 10 часа си ги зел, айде за сипваш на 300км, щото арчи
, там ше хапнеш пийнеш и пак за 70 часа излиза, че поне 20есе свободни имаш..
Та, направи някоя снимка поне да гледаме ус дезърт...самбернара с теб ли е, тогава разхода е оправдан

Та, направи някоя снимка поне да гледаме ус дезърт...самбернара с теб ли е, тогава разхода е оправдан

- zxsport
-
TPAKTOP написа:Аз не съм видял поста на колегата който е казал че ако кара бързо през 300км! Ами съмнявам се! Ако я смачкаш на пълна газ искрено се съмнявам да минеш и 200км!
трактор, в първия пост е споменато зареждане през 300 км.
при скорост 70 мили (а колегата уточни, че не мисли да злоупотребява, заради ... иншурънса), колко километра предполагаш, че ще изминеш с един резервоар? ако резервоара е фабричният, при тази скорост залагам на едни 550 - 600 км ...
и за каква пълна газ пишеш, след като на човека не му се плащат излишни пари за глоби ... ?
явно ще е мъка ...
АЛХ вземи си витамини (разтворими) за из път ...
ЕДИТ:
докато си писах поста, авторът пояснил, че инжекторите били други, 6.7 кубика ... и разход 25/100 при 70 мили ... !!! така вече се връзва сметката!!!
Последна промяна zxsport на 09 Мар 2011, 0:05, променена общо 2 пъти
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
TPAKTOP написа:alx написа:Сондьора написа::mhihi: Аз тва го прочетох, ама сам си направи сметката, че без проблем за три дни се минват с таванче прас, аз вБГ за 14 часа правя 1100км та....
а и не рупаме марулите
НЕ се хваля ама София - Варна за 3 часа и под 10 минути как ти се струва?![]()
ПП Не броя спирането за зарежданията! Качих един стопаджия за компания от Ловеч издържа до Еко-то на Севлиево!
Точно за тоя маршрут изобщо не трябва да се хвалиш

АЛХ - 70 мили са 112-113км/ч - убииствено мъчение за подобна кола . Гледам никой не предложи да си отвориш покрива - или още е студено за целта .
Сондьора написа:Дай ся една карта на маршрута, и ако можеш да си джиткаш до 70те мили ми ти за 10 часа си ги зел, айде за сипваш на 300км, щото арчи, там ше хапнеш пийнеш и пак за 70 часа излиза, че поне 20есе свободни имаш..
не е сан бернара- жената е...

снимки ще гледам да направя. там е доста... космическо. ако искаш маршрута- отиваш в гугъл мапс, "драйвинг дирекшънс" и от "slc" до "bos" (летищата).. най-общо.
за покрива да го свалям- студено е... а ти не знам дали си карал кабрио на дълъг път без покрив- в един момент става тегаво и поне мене почва да ме боли главата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
zxsport написа:TPAKTOP написа:Аз не съм видял поста на колегата който е казал че ако кара бързо през 300км! Ами съмнявам се! Ако я смачкаш на пълна газ искрено се съмнявам да минеш и 200км!
трактор, в първия пост е споменато зареждане през 300 км.
при скорост 70 мили (а колегата уточни, че не мисли да злоупотребява, заради ... иншурънса), колко километра предполагаш, че ще изминеш с един резервоар? ако резервоара е фабричният, при тази скорост залагам на едни 550 - 600 км ...
и за каква пълна газ пишеш, след като на човека не му се плащат излишни пари за глоби ... ?
явно ще е мъка ... вземи си витамини (разтворими) за из път ...
Засрамих се!

И още един съвет! По-добре спирай по-рано да спиш и да тръгваш при изгрев слънце! Сутрин лично при мен дори и недоспал ми идва някакъв пауър! Просто се чувствам свеж! А ако караш предимно по тъмно доста по-бързо ще се изморяваш и ако (не ти пожелава) те запраска и дъжд очитети бързо ще се изморят! Има едни очила за нощно каране може и до това да прибегнеш ако имаш желание!

- Сондьора
- ентусиаст
-

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
alx написа:Сондьора написа:Дай ся една карта на маршрута, и ако можеш да си джиткаш до 70те мили ми ти за 10 часа си ги зел, айде за сипваш на 300км, щото арчи, там ше хапнеш пийнеш и пак за 70 часа излиза, че поне 20есе свободни имаш..
не е сан бернара- жената е...ма тя добре се справя с карането като трябва...
снимки ще гледам да направя. там е доста... космическо. ако искаш маршрута- отиваш в гугъл мапс, "драйвинг дирекшънс" и от "slc" до "bos" (летищата).. най-общо.
за покрива да го свалям- студено е... а ти не знам дали си карал кабрио на дълъг път без покрив- в един момент става тегаво и поне мене почва да ме боли главата...
От личен опит ще ти кажа че и аз изпитвам същото главоболие само че след като спра! Другото е че косата ми изтръпва! Каквито ветробрани да слагат да те пазят е убийствено! И аз говоря за 130км каране а не за 1000км(примерно)

хаха... за знаещите английски- попитах един приятел кво мисли по въпроса за дълъг път с жената и той ми прати това:
http://pic.chronictel.net/images/2xrj.jpg
http://pic.chronictel.net/images/2xqj.jpg
http://pic.chronictel.net/images/2xqj.jpg
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
аа, ясно бенца е СЛ, не ЦЛ..
алх, ще се справиш според мен, трудно е когато си сам, като сте двамата може да направите геройство и да пътувате без да спирате на смени, допълнително като си говорите ще се разсънвате и разнообразявате
аз така на двойна езда за 3 дни направих софия - милано - цюрих - мюнхен - софия с 1 преспиване
на отиване в обилен сняг (началото на декември) софия - милано, като тръгнахме в 5.30 следобяд от софия, в 8 сутринта бяхме на рингроуда на милано, не сме настъпвали, щото се стискахме за бензина
вършихме работа цял ден и към 7 вечерта намерихме хотел и спахме
сутринта към 9 като пичове тръгнахме за цюрих, там прекарахме 3-4 часа, търсейки хотел, не намерихме и решихме към 10 вечерта да тръгнем обратно за софия, речено сторено
в 6 следобяд на следващия ден си бяхме в софия
та в резюме - 2 нощи в колата и една на хотел
общо маршрута е 3600 км, ние заедно с градските направихме около 4200
моя съвет е ядки, солети, е такива занимавки
не си пускай музика на ЦД, слушай локалните станции, за да не губиш представа
няма смисъл да се бърза при такива преходи, а науми си да направиш рекорд по икономия на гориво и нещата ще дойдат от самосебе си
аз лично съм фен на такива изпълнения, винаги ги приветствам с удоволствие
аа, в допълнение да кажа с кво пътувахме - форд фокус 1.6 - обикновен хеч, без туринг амбиции
алх, ще се справиш според мен, трудно е когато си сам, като сте двамата може да направите геройство и да пътувате без да спирате на смени, допълнително като си говорите ще се разсънвате и разнообразявате
аз така на двойна езда за 3 дни направих софия - милано - цюрих - мюнхен - софия с 1 преспиване
на отиване в обилен сняг (началото на декември) софия - милано, като тръгнахме в 5.30 следобяд от софия, в 8 сутринта бяхме на рингроуда на милано, не сме настъпвали, щото се стискахме за бензина
вършихме работа цял ден и към 7 вечерта намерихме хотел и спахме
сутринта към 9 като пичове тръгнахме за цюрих, там прекарахме 3-4 часа, търсейки хотел, не намерихме и решихме към 10 вечерта да тръгнем обратно за софия, речено сторено
в 6 следобяд на следващия ден си бяхме в софия
та в резюме - 2 нощи в колата и една на хотел
общо маршрута е 3600 км, ние заедно с градските направихме около 4200
моя съвет е ядки, солети, е такива занимавки
не си пускай музика на ЦД, слушай локалните станции, за да не губиш представа
няма смисъл да се бърза при такива преходи, а науми си да направиш рекорд по икономия на гориво и нещата ще дойдат от самосебе си
аз лично съм фен на такива изпълнения, винаги ги приветствам с удоволствие
аа, в допълнение да кажа с кво пътувахме - форд фокус 1.6 - обикновен хеч, без туринг амбиции
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:хаха... за знаещите английски- попитах един приятел кво мисли по въпроса за дълъг път с жената и той ми прати това: