Бригада-САЩ?
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- YOKOHAMA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-ки
- Детайли за колата: от ония старите, дето гледат намръщено и само душат за бензиностанций, Е30 май им викаха
Re: Бригада-САЩ?
Аз съм ходил 1 път в UK и 2 пъти в USA на студентски бригади, от Англия се върнах с 9000лв. чисти за 3 месеца и с 14кг. по слаб от колкото тръгнах, не бях видял нищо освен дъждовния Лондон и скучния Кеймбридж, от щатите първия път се върнах с по малко пари, но втория вече като се бях ориентирал в ситуацията и донесох над 15 000лв. чисти, с бачкане на 3-4 места с пълен график за 4 месеца и 3 седмици после яко обикаляне и голям фън. Много е важно каква работа ще си намериш в щатите, аз с бачкане по 14-15 часа на ден не се изморявах толкова колкото за 5-часа работа в Англия, просто местата на които работих бяха супер готини - спасител в аквапарк, паркирах коли към хотел Sheraton, разнасях пици и т.н. Ето няколко съвета от мен:
1.Съберете се поне 7-8 българина и си вземете цяла къща под наем за цялото лято, така ще Ви излаза най ефтино.
2.Разпределете са по места където работите и си купете поне 1 или 2 ефтини коли примерно за по 500$, така ще можете да обикаляте да си търсите работа и малко по далеч от колкото останалите студенти-бригадири могат да стигнат с колелета. Разходите за една кола не са толкава сериозни особенно ако са разпределени на 3-4 човека, но пък приходите от допълнителната работа която ще си намерите ще са много добри.
3. Щом пристигнеш веднага подай документи за SSN и си вземи бележка от социалните служби, че си подал документи за това, по този начин може да си намериш 2-ра и 3-та работа почти веднага, показвайки този документ на потенциалните си работодатели.
4. Не спирай да си търсиш по добри предложения за работа докато си там, използвай всяка свободна минута и обикаляй да разпитваш, влизай по заведенията и директно питай Help Wanted, подавай апликейшъни и после редовно минавай да проверяваш дали не са те удобрили, освен ако не си вземеш щатски GSM, тогава е най лесно защото работодателите, при които си кандидатствал ще могат да се свържат с теб?
5. Доколкото можеш избягвай плащането на данъци, вярно е че после се възстановяват, но процедурата е тромава и несигурна.
6. Америка е невероятна държава, там всичко зависи от теб и ако си намериш хубава работа/ти, ще можеш да се наслаждаваш на невероятната атмосфера, докато изкарваш пари.
7. Остави почивката за накрая, бачкай здраво 4 месеца, а последния си организирай пътуване до най интересните точки, които повечето хора са виждали само по телевизията, съберете са пак 3-4 приятели и си вземете кола под наем(щото тази която ще сте купили за 500$ в началото на лятото, най вероятно вече ще е сдала багажа и ще я дадете на някой джанккар за 150$) така хубавите спомени ще ти останат последни и ще запомниш това лято за цял живот.
8. Enjoy
Между другото, аз съм тоя, дето току що си купи радиатор за TDS от теб
1.Съберете се поне 7-8 българина и си вземете цяла къща под наем за цялото лято, така ще Ви излаза най ефтино.
2.Разпределете са по места където работите и си купете поне 1 или 2 ефтини коли примерно за по 500$, така ще можете да обикаляте да си търсите работа и малко по далеч от колкото останалите студенти-бригадири могат да стигнат с колелета. Разходите за една кола не са толкава сериозни особенно ако са разпределени на 3-4 човека, но пък приходите от допълнителната работа която ще си намерите ще са много добри.
3. Щом пристигнеш веднага подай документи за SSN и си вземи бележка от социалните служби, че си подал документи за това, по този начин може да си намериш 2-ра и 3-та работа почти веднага, показвайки този документ на потенциалните си работодатели.
4. Не спирай да си търсиш по добри предложения за работа докато си там, използвай всяка свободна минута и обикаляй да разпитваш, влизай по заведенията и директно питай Help Wanted, подавай апликейшъни и после редовно минавай да проверяваш дали не са те удобрили, освен ако не си вземеш щатски GSM, тогава е най лесно защото работодателите, при които си кандидатствал ще могат да се свържат с теб?
5. Доколкото можеш избягвай плащането на данъци, вярно е че после се възстановяват, но процедурата е тромава и несигурна.
6. Америка е невероятна държава, там всичко зависи от теб и ако си намериш хубава работа/ти, ще можеш да се наслаждаваш на невероятната атмосфера, докато изкарваш пари.
7. Остави почивката за накрая, бачкай здраво 4 месеца, а последния си организирай пътуване до най интересните точки, които повечето хора са виждали само по телевизията, съберете са пак 3-4 приятели и си вземете кола под наем(щото тази която ще сте купили за 500$ в началото на лятото, най вероятно вече ще е сдала багажа и ще я дадете на някой джанккар за 150$) така хубавите спомени ще ти останат последни и ще запомниш това лято за цял живот.
8. Enjoy

Между другото, аз съм тоя, дето току що си купи радиатор за TDS от теб

Извинявам се че отварям стара тема но има ли някакво развитие колегата върна ли се ?
Питам защото искам да замина с приятелката ми , евентуално колегата да сподели нещо от 1-ва ръка
Питам защото искам да замина с приятелката ми , евентуално колегата да сподели нещо от 1-ва ръка

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
v_p_m написа:Извинявам се че отварям стара тема но има ли някакво развитие колегата върна ли се ?
Няма да сгрешиш ако заминеш,НО всичко зависи от това къде ще попаднеш,много хубаво проучи нещата.Незнам как ти е английския,едно е да го знаеш друго е да го Знаеш - надявам се ме разбра.
При мен това оказа влияние,четох доста от темата някои са извадили пари в повече други не.Аз бях в Hamptons - South & East ,е не е всяко място като него де- който знае къде и какво са Hamtpons ще ме разбере,на кратко каймака на NY.
Работих на 2,понякога 3 места ,защото работата ми го позволяваше и беше адски забавно.
Основна работа италиански ресторант - busser (busboy) - помощник на сервитьора ,главно отсервиране като на 2-я месец след здраво бачкане и добра дума с мениджъра - runner изнасях само храната - нищо друго,но там има големи бакшиши.
Отделно ресторанта беше дооста известен и имаше на седмица поен 2-3 VIP но истински такива ,без подробности ,че някои ще кажат ,че си измислям аз снимките си ги имам и автографите

2-ра работа CVS - общо взето отначало само вечерна смяна приемахме поръчките в склада и разтоварвахме камиона - бяхме към 5-6 човека - голяма забава беше

И към 3-я месец почнах и в един хотел - неква странна позиция,тип "охрана",пиколо и още нещо.
Като цяло за 2008 ,наистина отдавна спечелих доста,отначалото бе трудно,защото е малко мястото с доста студенти но с всичките покупки - отидох с 1 куфар - 6кг

Общо по мои сметки съм изкарал над 14к за 4 месеца - но пък за себе си знам,че има късмет да съм с приятели и да попадна на такива и там,и тогава е интересно.
За англия незнам колко е оферта да бера малини ,ягоди - аз да не съм роб

Най-важното за щатите е social security card,колкото по бързо я извадиш ако заминеш ,толкова по-лесно се търси работа,защото на повечето места я искат

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Gqbriel написа:v_p_m написа:Извинявам се че отварям стара тема но има ли някакво развитие колегата върна ли се ?
Няма да сгрешиш ако заминеш,НО всичко зависи от това къде ще попаднеш,много хубаво проучи нещата.Незнам как ти е английския,едно е да го знаеш друго е да го Знаеш - надявам се ме разбра.
При мен това оказа влияние,четох доста от темата някои са извадили пари в повече други не.Аз бях в Hamptons - South & East ,е не е всяко място като него де- който знае къде и какво са Hamtpons ще ме разбере,на кратко каймака на NY.
Работих на 2,понякога 3 места ,защото работата ми го позволяваше и беше адски забавно.
Основна работа италиански ресторант - busser (busboy) - помощник на сервитьора ,главно отсервиране като на 2-я месец след здраво бачкане и добра дума с мениджъра - runner изнасях само храната - нищо друго,но там има големи бакшиши.
Отделно ресторанта беше дооста известен и имаше на седмица поен 2-3 VIP но истински такива ,без подробности ,че някои ще кажат ,че си измислям аз снимките си ги имам и автографите![]()
2-ра работа CVS - общо взето отначало само вечерна смяна приемахме поръчките в склада и разтоварвахме камиона - бяхме към 5-6 човека - голяма забава беше,и след месец и малко станах Shift Supervisor - и взимах към 18$ на час + 10/15 ч overtime
И към 3-я месец почнах и в един хотел - неква странна позиция,тип "охрана",пиколо и още нещо.
В кой град е това?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ms написа:аз като чета виждам NY, ти какво четеш не знам
SouthHampton ,NY
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Здравейте,изчетох цялата тема.Какво се случи с това момче в Америка,доволен ли остана?Имам един въпрос,от какво се състои интервюто в посолството,разговор ли има ,на каква тема ? И още един въпрос,когато кацнеш там,има ли човек който те посреща или си както в клипа "welcome to the jungle" на guns,както започва. 

53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4