Бензина и Октановото му число в действителност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Бензина и Октановото му число в действителност

Мнение от Fear » 05 Яну 2011, 12:45

Както вече се каза, такава ТЕМА вече имаше.
Аз там бях "ЗА" идеята, не съм си променил мнението - бройте ме и мен. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Яну 2011, 0:47

аз бих се включил само ако инфото ще се дава на тези, които са дали кинти.
просто има прекалено много хора, които ще кажат... за кво да давам пари като накрая ще науча така или иначе.
това е и една от основните причини да пропадне първото набиране според мен.

по въпроса какво може да се направи с резултатите. не мисля, че са необходими някакви санкции, като хората просто не купуват от определени бензиностанции пазара сам ще ги регулира.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 06 Яну 2011, 1:34

steeN написа:аз бих се включил само ако инфото ще се дава на тези, които са дали кинти.
просто има прекалено много хора, които ще кажат... за кво да давам пари като накрая ще науча така или иначе.
това е и една от основните причини да пропадне първото набиране според мен.

по въпроса какво може да се направи с резултатите. не мисля, че са необходими някакви санкции, като хората просто не купуват от определени бензиностанции пазара сам ще ги регулира.

даммм...въпросните 200 /примерно/ човека ще спрат да сипват от определена бензиностанция и тя ше бие капаците заради тва :mhihi:

имам друго предложение аз:
предлагам Клуба да поеме инициативата и да направи въпросните анализи...не вярвам сума от порядъка на 2 бона да го събори :winky:
в последствие може да се съберат пари от членовете и съответно от потребителите, които имат желание да имат информацията....пък и така Клуба би натрупал дивиденти сред общността, не само с организиране на ежегоден фест и събор :winky:
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 06 Яну 2011, 1:45

zazomazo написа:имам друго предложение аз:
предлагам Клуба да поеме инициативата и да направи въпросните анализи...не вярвам сума от порядъка на 2 бона да го събори :winky:
в последствие може да се съберат пари от членовете и съответно от потребителите, които имат желание да имат информацията....пък и така Клуба би натрупал дивиденти сред общността, не само с организиране на ежегоден фест и събор :winky:

Мхм, не ти е лоша идеята - офроуд клуба бяха правили преди около две години подобни тестове на нафтата и зимните добавки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 06 Яну 2011, 2:24

Когато обявите сметка за набиране на парите и аз ще се включа.
Но ми се иска да се направят няколко неща - независимо дали ще се случат, ангажиментът ми остава.
1) Клубът да се включи официално, най-малкото като организатор на събирането на пари. Така и да пропаднат нещата, събраните пари ще могат да се дадат за нещо полезно, вместо някой да се вкарва в приключение да следи кой колко е дал и след това да връща.
2) Да се потърси съдействие от други клубове и организации. В основния има тема на колега от Български автомобилен съюз, ако проявят интерес мисля, че могат да окажат правно съдействие.
3) Да се проучи каква е официалната процедура, по която държавата следи качеството на горивата и ако резултатите от проверките не са публични, да се изискат по реда на закона за достъп до информацията - тук клубът би имал доста повече тежест от шепа ентусиасти.
4) Процедурата да бъде правно и технологично издържана. Да се провери максимално голяма група от параметрите следени от държавните лаборатории, доколкото е възможно. Важно е октановото число да отговаря на написаното на колонката, но би било интересно да се види дали някой тарикат не го постига за сметка на добрия стар тетраетил-олово. Не е зле да се знае и съдържанието на сяра, въпреки че то по принцип е ниско в нашите горива.
5) Лабораторията да бъде в коя да е от съседните ни държави. Вероятно ще излезе по-скъпо и по-трудно за организиране, но на достоверни резултати от наша лаборатория (даже ако е държавна) не разчитам.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Яну 2011, 2:33

zazomazo написа:...

нямам планове да спасявам света. аз честно казано и сега знам коя бензиностанция има най-добрия бензин 95/98 - омв.
по-скоро ми е интересно да видя някакви числа и да си проверя наблюденията с нещо черно на бяло. ако с клуба се организира нещо, то тогава може да се търси някаква по "идеална" цел предполагам :yes:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 06 Яну 2011, 2:42

Подкрепям идеята, но само нашия клуб няма да събере парите по простата причина, че доста хора ще се скатаят. :mhihi: Ако всички клубове са заедно плюс тунинг.бг шанса да се съберат парите е по-реален.. Все пак всички имаме изгода от това да знаем какви лайна сипваме особено от нафтата. Но след като се взема от бензиностанции на определени места, че възникне спора защо от тези след като аз зареждам на други места. Пак няма да се разберем и цялата работа ще пропадне. :lol: Просто толкова много хора няма как да се разберем, но при по-малко няма как да се съберат парите.

За колегата, който си мисли, че на ОМВ бензина е хубав > :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата