Месечен доход

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв е нетния Ви месечен доход в лева?

до 600 лева
82
24%
от 601 до 900
86
25%
от 901 до 1200
47
14%
от 1201 до 1600
36
11%
от 1601 до 2000
22
7%
от 2001 до 2500
23
7%
от 2501 до 3500
17
5%
от 3501 до 5000
10
3%
над 5000
15
4%

Общо гласове : 338
и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Re: Месечен доход

Мнение от BMWALPINA » 09 Сеп 2010, 17:55

stasko5 написа:Освен във Варна да е по-различно, не знам. От моята студентска гледна точка в София кафетата ми се струват доста пълни. Друг пример: бях на море началото на август в Несебър, ами всеки ден бяхме в различна дискотека, и всеки ден беше пълно, да не говорим, че в някои и за нас нямаше място. В София също забелязвам това. В повечето дискотеки дори през седмицата ако си без резервация няма смисъл да се влиза. Това са моите наблюдения. И наистина в различните градове парите имат различна тежест.

В България никой няма пари, но вчера, като бях в едно култуво столчно заведение не можеше да се разминеш от пяни и заляни хора...може би защото имаше 50% намаление? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 09 Сеп 2010, 17:59

Кафетата пълни са, а и защо не. Ако ходиш на кафе всеки ден са ти 50 лв на месец. Един студент има нужда от 40 лева за общежитие и 200 лева за храна и 100лв странични разходи. Семейства не се гледат, задължения към никой нямаш. Някои пълнат дискотеките, други си пълнат резервоарите, а по заможните и двете :P . А пък ако живееш и при ваще и тези разходи отпадат.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Сеп 2010, 18:05

BMWALPINA написа:
stasko5 написа:Освен във Варна да е по-различно, не знам. От моята студентска гледна точка в София кафетата ми се струват доста пълни. Друг пример: бях на море началото на август в Несебър, ами всеки ден бяхме в различна дискотека, и всеки ден беше пълно, да не говорим, че в някои и за нас нямаше място. В София също забелязвам това. В повечето дискотеки дори през седмицата ако си без резервация няма смисъл да се влиза. Това са моите наблюдения. И наистина в различните градове парите имат различна тежест.

В България никой няма пари, но вчера, като бях в едно култуво столчно заведение не можеше да се разминеш от пяни и заляни хора...може би защото имаше 50% намаление? :mhihi:

Така е, така е :mhihi: 50лв на месец за дискотеки и кафета, аре бе :mhihi: Наскоро ходих в някакво заведенийце, най обикновено, за 2 бири и някакво пробито ризото ме ошмуляха 20лв :mhihi: Пък и какво всички си пишете заплатите да се изкарвате бедни тука, 90% от хората в Б-я имат странични, недекларирани доходи :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Сеп 2010, 18:21

dimithur написа:
BMWALPINA написа:

Така е, така е :mhihi: 50лв на месец за дискотеки и кафета, аре бе :mhihi: Наскоро ходих в някакво заведенийце, най обикновено, за 2 бири и някакво пробито ризото ме ошмуляха 20лв :mhihi: Пък и какво всички си пишете заплатите да се изкарвате бедни тука, 90% от хората в Б-я имат странични, недекларирани доходи :mhihi:

Казаха ти някой колеги, че бъркаш София и България. За софия съм съгласен ,че средната заплата не е 500 лв(овен по крайните квартали дето живеят) и ,че имат хората и странични доходи, но останалата част на Бг е пълна мизерия. На някой места не 250 ми 10 лв не са виждали.

Иначе заведенията в София наистина са пълни и не са и евтини. Аз дето не пия и пари по таксита не давам ЕДНО излизане на дискотека ми излиза 50 лв мин. Но като се загледаш и по хората по кафетата по дискотеките те са едни и същи хора. Това са едни няколко хиляди души в София които си го позволяват и реално са около 1 и под 1 % от населението.

Освен това някой хубаво добави, че не е важно само колко зимаш ми и колко харчиш.
Вие си мислите ,че тия дето зимат по 5К се чудат кво да си правят парите. Ми не може и 10К да зимаш и толкова и разходи да имаш и накрая на месеца пак да си на 0.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Сеп 2010, 18:37

Демирев написа:
pampo написа: Повече от 50% са под 1000...

Къде вземат 1000 лв. на месец? Уредете ме и мен :|

Колега и повече дават,но срещу парите трябва да седи нещо ;)
По темата,аз се чуда как хора със заплата 500 лева живеят в софия и карат коли,това е невъзможно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Сеп 2010, 18:50

N.Mihaylovski написа:
Демирев написа:

По темата,аз се чуда как хора със заплата 500 лева живеят в софия и карат коли,това е невъзможно

И то коли за по 15к+ лева :mhihi:
Много по вероятно е да се усигуряват на това число, но иначе....някакси не се връзва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Сеп 2010, 18:54

vld написа:
N.Mihaylovski написа:
Демирев написа:

И то коли за по 15к+ лева :mhihi:
Много по вероятно е да се усигуряват на това число, но иначе....някакси не се връзва.

Е как продал някоя нива, бартеросал гараж за колата , продал на баба си бижутата и на дедо златните зъби. :mhihi:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Сеп 2010, 18:55

Да и мен ме усигоряват на 400 лева,но не взимам толкова :D
Улиците са пълни с хора пълно с коли,кафетата пълни,ми некак си с 500 лева това неможе да се случи,убедил съм се,че всеки искарва,получава от някъде още за да има за пиене цигарки и да си вози гъза сам в колата
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Сеп 2010, 19:14

N.Mihaylovski написа:Да и мен ме усигоряват на 400 лева,но не взимам толкова :D
Улиците са пълни с хора пълно с коли,кафетата пълни,ми некак си с 500 лева това неможе да се случи,убедил съм се,че всеки искарва,получава от някъде още за да има за пиене цигарки и да си вози гъза сам в колата

:yes: A да си дойдем на думата. Проблема е, че те пари, изкарани от "някъде" , нямат никаква отчетност, не се плащат данъци върху тях, съответно Дянков пищи, че няма пари в хазната и вдига данъците и акцизите. И се получава един порочен омагьосан кръг ;)
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Сеп 2010, 19:16

N.Mihaylovski написа:
Демирев написа:

Седи и то страшно много! Проблемът е че в България единствено в София дават 1000лв. на месец.
В тая държава тъпотията е на върха. 99.99 % от инвестициите да са само в столицата. Затова ножицата ще се увеличава.
В дълбоката провинция висшисти-икономисти с 10+г. стаж като счетоводител блъскат по 11 часа за 650 лв. на месец. Другите за по 500 лв. и това в по-големите градове. В по-забутаните се радват ако въобще работят макар и за 300-350 лв.

Вероятно вас двамата с димитър ви осигуряват върху колкото си искате? Тук се осигуряваме принудително върху минималната и на никой нормален не му харесва..но няма думата!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Мнение от dimithur » 09 Сеп 2010, 19:29

Демирев написа:Седи и то страшно много! Проблемът е че в България единствено в София дават 1000лв. на месец.
В тая държава тъпотията е на върха. 99.99 % от инвестициите да са само в столицата. Затова ножицата ще се увеличава.
В дълбоката провинция висшисти-икономисти с 10+г. стаж като счетоводител блъскат по 11 часа за 650 лв. на месец. Другите за по 500 лв. и това в по-големите градове. В по-забутаните се радват ако въобще работят макар и за 300-350 лв.

Вероятно вас двамата с димитър ви осигуряват върху колкото си искате? Тук се осигуряваме принудително върху минималната и на никой нормален не му харесва..но няма думата!!!

Е това ни е проблема на нас - дават :lol: Никой не дава пари, парите се изкарват :mhihi: Знам че друго си имал предвид, ма просто въпроса е за самата нагласа ;)

Та пример за дълбоката провинция, щото мойта приятелка е от Ямбол, та и там имам някои наблюдения. Преди години някаква японска фирми откри завод за ел. инсталациите на Рено-Нисан . Не дават никак лоши пари, проблема е обаче, че просто няма кой да работи там :dunno: Работниците са мангали почти изцяло, 50% от продукцията е брак, "инженерите" не могат да си хванат чертежа в правилната посока :mhihi: Отделно, че разни местни феодалчето, не дават да припарят никакви чуждестранни инвеститори по тея места, щото ще им развалят рахата - ще им избегат работници , а ако искат да ги задържат ще трябва да им вдигнат заплатите и съответно няма да могат да си купят актуалния модел на еС-класата / 7цата ;) Просто в София чужденците се оказаха по-нахални от "системата", щото ние тука просто за тях сме едно райско кътче - евтина работна ръка и някакъв смешен 10% плосък данък, бетер от някоя офшорка :mhihi: Вас у Варна явно Тимаджийте ви тормозят, то всеки град ебаси го е заграбил по некой такъв като паразит :evil: Ма според мен проблема ни е "мирния" преход, че се оставихме всеки да ни го слага кой как си иска. Ако на 10.10.89 се бяха повторили събитията от 09.09.45, сега положението вероятно щеше да е коренно, коренно различно ;)
Н.Хайтов

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 09 Сеп 2010, 19:35

dimithur сега да не подхващаме темата за сивата икономика щото доста хора сме вътре в нея,както и моя началник който си и казва усигурявам ви на минималната щото все още закона ми позволява.
Демирев усигоряват ме на минималната,ако искам ще си доплащам аз от мойте пари да ме усигурява на пълната ми заплата,но аз ще ги плащам не шефа ми,аз съм преценил,че до пенсия нема да искарам,по добре да взимам повече пари сам и да развия бизнеса си,че да си карам старините некъде на топло ако не умрем 2012 :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 09 Сеп 2010, 19:45

Аз пък като ме осигуряват на колкото получавам, че даже и допълнителните ми проекти се осигуряват, съм почти сигурен, че за пенсия няма да има останало нищо, и пак ще взимам някви мизерии..то сигурно няма и да доживея де (2012 :lol: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Сеп 2010, 19:45

Какво се чудите на "тарикатите" които с 500лв заплата карат коли за по 15 000 :dunno: Банките даваха кредити на които си поиска и хората взимаха,даже и без да им трябват :banghead:

Аз моите доходи няма да ги коментирам,но винаги съм карал по-смотана кола от колкото бих могъл да си позволя.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 09 Сеп 2010, 19:49

колата ако е критерии каква заплата зимаш , значи аз сам наи-големия бедняк :mhihi:
bedrock city racing

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата