Бензин vs Газ или къде ми е сметката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: малко
Мечтае да кара: Е23 с много екстри

Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката

Мнение от gh0sts » 22 Май 2010, 2:01

тука е нож с две остриета, може да ти сложат газовия инжекцион като хората и да си свиркаш после години наред, но може и да ти го сложат така че и боя за коса да си купиш после... и да избиваш 5г. кинти за майстори и части :arrow: а нервите дето ще строшиш как ще ги избиеш?
Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

Мнение от tdk » 22 Май 2010, 7:27

devil_vas написа:Ланди Ренцо, а който има повече от зелените в излишък БРЦ :D

точно БРЦ
моята е 96 год с газов ижекцион брц монтиран в италия 97 год
първия модел на брц - по думите на тукашните маистори наи- сполучливия
но брц-то за нашите коли е 2600-2700
разликата е почти неосезаема
но аз не слизам от колата и съм доволен
естествено бензина е наи добре ама ако връткаш по 10-тина км на ден :mhihi: :mhihi:
та 13 год е колата на газ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 22 Май 2010, 10:06

Някъде бях срещал мнение или подпис на колега от форума който гласеше следното:
Бензина е за каране, нафтата е за греене, а газта е за готвене!

И си е напълно прав :idea:
Ако е по-добре да се карат колите на газ щеше от заводите да ги правят на газ :idea:
Като е толкова добре, защо автопроизводителите се насочиха към водород за бъдещите двигатели а не към Пропан-Бутан или Метан :?:
Или ся ще кажете че сте по-големи инжинери от тия дето ви проектират колите?! :mhihi:

Колкото до сметките, ако ти е скъпо да караш на бензин по 5000 км на година, то тогава най-добре смени местоработата или по-скоро си намери такава :idea:

А ся да ви кажа защо България ще си остане дупка - щото видиш ли българина вместо да се стреми да направи така че скъпото да не му е скъпо той гледа ако може за без пари да мине :!:
Ей тва ни е проблема. :!:

В заключение както по-горе казах, ако ти е скъпо да караш по 416.66667км на месец, то тогава си намери някаква работа или смени сегашната и/или мини на дизел :!:

П.с.: 416.66667км х 11,5л/100км = 47.916667л х 103.97917лв.
Ебаси кажи честно че 104 лева на месец са ти много :confused: :conf:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Май 2010, 10:26

100 кинта нищо не са, ама пък 50 са половината на това нищо :mhihi:

VesoPesa написа:...
Ако е по-добре да се карат колите на газ щеше от заводите да ги правят на газ :idea:
Като е толкова добре, защо автопроизводителите се насочиха към водород за бъдещите двигатели а не към Пропан-Бутан или Метан :?: ...

Трябва ли да обяснявам за петролните компании или и сам знаеш :?: Е заради тея компании колите са на бензин или дизел- ако са на газ или метан ги пиши фалирали доста бързо :roll: А се насочиха към водород и всяк'ви други неща само защото петрола ще свърши в обозримо бъдеще, ако не се измисли нещо... И нали не мислиш, че е много трудно за 3-5г. да се изградят станции за водород и да се почне масово производство на коли с такива ДВГ-та :?: Ако го направят обаче 80% от рафинериите сигурно ще ударят кепенците, начело с големите фирми... Единствената полза ще е, че арабелите ще почнат да ядат пясък :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 22 Май 2010, 10:32

:OT: Само някой да ви пусне мухата и започват караниците а спрете се малко. :ranting:
Мочето търси съвет а не караници. :yes:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Май 2010, 10:52

:OT:
Само си спорим бе, кой се кара :?: Отговор сме дали отдавна- да НЕ си слага при тоя пробег...
А и к'во очакваш да стане като се пусне тема "Бензин vs Газ" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС: Забранете да се пускат такива теми изобщо- има ги много и се пише все едно и също в тях ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 22 Май 2010, 11:05

Според мен пък апетита идва с яденето, като почне да зарежда на 1.10лв ще кара и повече, ще се поотпуска да ходи и на по далече, разходки, екскурзийки и т.н. Като поченете да пресмятате км, стотинки и години напред к'во щяло да е и не знам си какво :lol: Ако ги имаш кинтите слагай и не слизай от колата :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 22 Май 2010, 11:50

Zapa написа:Според мен пък апетита идва с яденето, като почне да зарежда на 1.10лв ще кара и повече, ще се поотпуска да ходи и на по далече, разходки, екскурзийки и т.н. Като поченете да пресмятате км, стотинки и години напред к'во щяло да е и не знам си какво :lol: Ако ги имаш кинтите слагай и не слизай от колата :yes:

най-истинското мнение
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 22 Май 2010, 11:55

Лично преживяване: карам по над 30К на година, колата е е34 523 бензин. Беше 20-ка де но... :mhihi: . Сега е с ГИ и съм толкова доволен, че няма на къде повече. Бутилката е 40л. и с едно зареждане от 34-35лв. карам 200км. градско... направете си сами преценката заслужава ли си или не... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 22 Май 2010, 12:00

Аз не бих му препоръчал на колегата да слага газ по няколко причини:
Първо-качеството на газта и факта, че няма как реално да видиш и измериш колко точно ти сипват, моето лично мнение е, че на много места ти сипват въздух, вместо газ (моята кола ми гореше 11/100 извънградско газ, дойде ми до гуша и махнах газовата, сега ми гори 6/100 бензин...)
Второ-все пак тази система си изисква някаква поддръжка-най- малкото пари за преглед на газовото, хидротест от време на време.
Газовата бутилка заема място; да не забравяме факта, че това си е бомба в колата...
Газта ходи да я сложиш на някоя жигулка, Опел или Голф, които така и така не вървят, амо поне да ти е евтинджос, но на БМВ 320-не.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Май 2010, 12:24

JIKI_RACER написа:Коце , я си представи мерца да е газов , малииии :)
Жика, представям си го.
Чета тук за различните системи. БМВ-то е с Ланди и е страшно добре работата. Май ако се реша, пак ще е такава, само трябва да проверя дали ще понесе редуктора конете...
Ама засега по 200лв. на месец гориво не ме събарят много.
Иначе не знам що се занимаваш с такива Бриск-ове? Слагай BKR6EQUP и 60ина х.км досега няма никакви грижи на газ. Страхотно е.

Потребител
Аватар

Мнение от mongodim » 22 Май 2010, 14:06

saleen написа:Аз не бих му препоръчал на колегата да слага газ по няколко причини:
Първо-качеството на газта и факта, че няма как реално да видиш и измериш колко точно ти сипват, моето лично мнение е, че на много места ти сипват въздух, вместо газ (моята кола ми гореше 11/100 извънградско газ, дойде ми до гуша и махнах газовата, сега ми гори 6/100 бензин...)
Второ-все пак тази система си изисква някаква поддръжка-най- малкото пари за преглед на газовото, хидротест от време на време.
Газовата бутилка заема място; да не забравяме факта, че това си е бомба в колата...
Газта ходи да я сложиш на някоя жигулка, Опел или Голф, които така и така не вървят, амо поне да ти е евтинджос, но на БМВ 320-не.

Да качеството на газтта е под въпрос наистина а качеството на бензина е перфктно така ли !!!!!!!!!
Да не да виждаш какъв и колко бензин ти сипват на бензиностанцията !!!!!!

Честно да викажа по глупави аргументи не бех чел.Относно цената на поддръжката, Jiki racer ти написа колко струва великата поддръжка на великата газова.

Относно това че като сложиш газова бутилката ти прецаква багажника.Да бутилка заема място наистина но не е 50 % от багажника. Има си подходящи бутилки и места където се монтират така че заемат минимално място. Мойта например е тип пура и е точно между ботушите и мога да каж че почти не сеусеща че има бутилка. Пък и ти да не да си национален превозвач че секи път тъпчеш багажника до горе . Багажника е достатъчно голям на тези коли и може да понесе една нормална 30 литрова газова бутилка без проблем..

Относно прословутата бомба в колата вече наистина ми писна да го слушам . Абе хора това да не са руските самоделки газови от преди 20 години.Една газова бутилка е точно толкова бомба колкото и един 80 литров резервоарпълен с 20 30 литра бензин.

Относно вървенето на газ искам да попитам как разбра че 520та на газ ще върви по слабо, колко газови сложи? колко 520 ки си карал на газ?

Ас съм карал 2 и могада ти кажа че на газ върви повече отколкото на бензин. Става въпрос за кадърно направени газови а не като твоята дето ти харчела 11 извън градско па на бензин 6 . Между другото не разбрах за каква кола става въпрос щото аз бмв дето харчи 6 на сто извънградско не знам да има.
Последна промяна mongodim на 22 Май 2010, 21:12, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Май 2010, 14:07

BMWgiunter написа:Има много мнения по този въпрос - газ или бензин,зависи за какво ти трябва колата ,колко често я караш и т.н . Аз съм на мнение че ако искаш икономичен автомобил си купи някой малка кола 1.1 ,1.4 ,дето ще ти гори 5.5 - 6 л. Някакси идеята да имаш BMW 150 к.с и да сложиш газ .. се обезмисля,само като видя газовия инжекцион на този 6 цилиндров звяр и ме заболява сърцето.. :banghead: :banghead:

Изображение

пий нещо,да не се наложи операцийка после...
...карам на бензин.филтрите на купето за смяна,амортисьора омаслен,носачите тотал,дисковете се престъргват,испански накладки,масло 15W40...,но карам на бензин и съм батка :bowdown:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Май 2010, 15:05

\MITETO\ DSB написа::OT: Само някой да ви пусне мухата и започват караниците а спрете се малко. :ranting:

Mомчето си е дало само отговор и всички май сме на едно мнение - газ , ако се кара градско или повече от 15ина хил км на година , макар , че е вряно и че като почне да сипва на 1,10 ще започне и да кара повече .
Но да видим и други вариант - Е46 320и (М52) на градско - 14-15 литра газ по 1,10 = 15-16 лева . Е46 320Д - 8 градско нафта по 2,20 = около 18 лева . Извън града - 320и ще гори 8 газ а 320д - 5 нафта , и тук разликата не е повече от 2 лева на 100 км . Сега слагаме зимно палене и каране няколко км на бензин(което в някой случай си е половината от градския маршрут) , доста по-лоша динамика от на дизела , силна вероятност за зачестяване на проблемите и не на последно място за мен - дискомфорта да си караш хубавата кола на гориво за готвене . Аз в този случай не виждам , как със 2-3 лева икономия на 100км ще избиеш 2000 лева за хубава газ , да не говорим гореспоменатите минуси :kuku:
Няма да се карам с никой , просто излагам моята гледна точка и причината , аз лично да не сложа газ , въпреки големия разход на парахода ми .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Май 2010, 16:06

acho.rs написа:
\MITETO\ DSB написа::OT: Само някой да ви пусне мухата и започват караниците а спрете се малко. :ranting:

Mомчето си е дало само отговор и всички май сме на едно мнение - газ , ако се кара градско или повече от 15ина хил км на година , макар , че е вряно и че като почне да сипва на 1,10 ще започне и да кара повече .
Но да видим и други вариант - Е46 320и (М52) на градско - 14-15 литра газ по 1,10 = 15-16 лева . Е46 320Д - 8 градско нафта по 2,20 = около 18 лева . Извън града - 320и ще гори 8 газ а 320д - 5 нафта , и тук разликата не е повече от 2 лева на 100 км . Сега слагаме зимно палене и каране няколко км на бензин(което в някой случай си е половината от градския маршрут) , доста по-лоша динамика от на дизела , силна вероятност за зачестяване на проблемите и не на последно място за мен - дискомфорта да си караш хубавата кола на гориво за готвене . Аз в този случай не виждам , как със 2-3 лева икономия на 100км ще избиеш 2000 лева за хубава газ , да не говорим гореспоменатите минуси :kuku:
Няма да се карам с никой , просто излагам моята гледна точка и причината , аз лично да не сложа газ , въпреки големия разход на парахода ми .

Aче , грешни са ти сметките братчед, пак ще се явяваш на висша газова математика.
320ката гори 10-14 извън - вътре , инжекциона е 1000лева.

320Д не съм карал , ама 5-8 не мое да гори, поне няма как да го повярвам .

извън 6.5 7 при 140км иди дойди , ама тия 5 вече са нощни полюции.

А па като знам прехвалените дизели кви пари държат , а па как засмукват пеперуди , фърлят турбини и т.н... ай мерси , помпи дюзи , ...

една читава 320ка , 1000лева газчица и си перкаш ъе боли шнура.

А по повод коментара на други хора че ние скъпо , по тая логика сички тряя ЕС класи да карат , или по не да се стремят .И 100 лева били мнгоо ? Ми има разлика , дали имаш да ги зимаш или имаш да ги даваш ;).
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата