Дали ще направя грешка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Re: Дали ще направя грешка?

Мнение от ///M3 » 04 Ное 2009, 23:41

LizarD написа:Количката специално тази е продадена. Нещо ново да не е изкочило?... А тя беше просто сълза... Нямаше 1 нещо за което да се хвана и да кажа - не ми харесва!

Ти ходи ли до Монтана да я гледаш лично? Не си, нали...

Моят съвет към теб е, прави каквото искаш, но не оставяй само мерака да ти купи кола. Като отидеш на оглед на кола си сваляй розовите очила и гледай реално на нещата. Не може да си купиш Е36 за 3000лв и то да е в добро състояние и да не наливаш пари в него. Колата си иска нейното! Само си помисли - ролки, ремъци, фреон, гуми!, масла, филтри + на купето не го забравяй, за да не ти мирише на умряла гугутка вътре, данък на над 100к.с. - за 115 е около 130лв +-10лв; винетка, преглед, ГО!, каско, ако не искаш после да плачеш като изчезне. Не забравяй за части от рода на амортисьори, водна помпа, рейка, шарнири, дискове и накладки, свещи, акумулатор (по салоните знаеш как е - в общия случай колкото да запали). М40 мотора е всеизвестен с повдигачите и вала си, там влизаш в тежка ценова серия. Освен това пари за бензинче, щото 10ката разход си ти е гаранция, пък ако си ентусиаст може и с 14-15 да се "похвалиш".

Сега, ако не те отказах, успех с търсенето на кола.

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 05 Ное 2009, 0:09

Е.Димитров написа:А в една друга тема нек'в колега питаше за колко може да си продаде Е36 цата със клима и тн,масово съветите беха -2000-2500 лева,обаче изведнъж скача цената на по 5-6к лева,по-принцип когато някой попита,ей,иди ги разбери разбирачите от тоя форум :mhihi:

Ето това е мнението, което трябва да ни накара да се позамислим малко какво пишем. Помислете колко от собствениците на Е36 тук ако тръгнат да си продават колата ще и вземат реално (не колко ще и искат) повече от 3000 - 4000 лева примерно...

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 05 Ное 2009, 0:21

Точно това щях да кажа, я го оставете момчето да си вземе някоя Е36-ца за тия пари и да й се радва. Зима идвала, подръжката била скъпа, хайде, хайде, чак пък толкоз... И аз се учих на Е36-ца / не че не я размазах веднъж де, ма това щото се правих на мъж :mhihi: /. Смяната на филтри, амортесьори, накладки и пр. не са непосилни. Да не говоря, че сега на мойта 316-ка / 92-а/, която е желязна откъм двигател, вървеж и пр. и както са сменени изброените по-горе неща, надали ще й взема повече от 2, 2500... Така че, ПИЧ, читава E36-ца според мен може да се намери за тези пари. И в крайна сметка, покупката на такава кола винаги си е късмет.

Желая ти късмет и ... представяш ли си се в некви аудита, голфове и вектри, честно? :confused: :P :winky: :mhihi:
Направо се изкушавам да ти предложа мойта Пантерка, ма още няма на кво да се кача ;)
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 05 Ное 2009, 0:38

Моето мнение е, че ако внимаваш като купуваш колата и потърсиш по-активно, ще си намериш много приятно баварче Е30/Е34 за тези пари, което да караш прилично без особени проблеми. Говоря за Е30 316/318/320 тройно стопче (комбита май има най-свежи) или Е34 520. Колеги, разбира се, че всяко BMW си иска подръжка, разходи...но ако попадне на запазен автомобил, може да се вози безпроблемно мисля. Е36...не съм сигурен, че са толкова надеждни, особено за тези пари, колкото по-старите им събратя. Е46 пък не, че има общо с темата, ама не смей да си помисляш да караш там по-екстремно :paranoid: Ще разбереш какво са разходи :mhihi:

Съветите ми - прецени си бюджета и месечния доход добре, остави си малко резерв (пазари се за кола до към 2500-2700 лева примерно). Все пак излизат някакви неща, като застраховчица, масълце и филтърчета и други подобни в най-добрия случай. Недай боже по-сериозен проблем.

- гледай да е възможно най-запазена, не се лакоми за по-голям двигател или екстри.

- карай я по-нормално, поне ако даваш газ, пази я от дупките, че окачването струва пари, а не са чак толкова здрави, колкото ни се иска. Давай си сметка, че всеки ремонт може да те удари финансово.

- Не смятам, че има съществена разлика в подръжката на Е30/Е34/Е36, петицата е с по-сложна предница обаче и има повечко тампончета за смяна, ако се разгрома. И тая кормилна кутия на Е34, веднага усещаш вибрации и тресене във волана при по-висока скорост, при най-малката неизправност по предницата. тройките май са по-търпеливи на разрушена ходова част.

- Карал съм и трите модела, Е30-ката си ми е любов безкрайна и адреналина и кефа с тях е страхотен :) Без значение мотора, запазенка ли е, стегната ли е - със сигурност ще е забавно по завоите с нея. Обаче, както и Е36 е трета серия - забавна, но е като лагерна количка в сравнение с Е34 - петицата си е петица и стъпва на пътя като мечка, много е гот усещането за стабилност и комфорт на пътя. При Е34 въобще не си прави труда да гледаш за ръжда - няма шанс! Докато при Е30 първо това виж :mhihi:
Въобще, трудно е да дам съвет, като харесвам всички модели по уникален начин! Тройката е пъргава, петицата стабилна...тея Е34-ки са супер автомобили, да знаеш - може би едни от най-добрите :) Наистина тея коли нямат умора, стига да попаднеш на хубава. Няма да се чувстваш като млад състезател в нея, но каквато и магария да направиш, ще ти я прости (дори при дрифтче са изключително плавни и предвидими), докато тройките имат навика да си показват рогата ми се струва.
Заеби тия останалите скрапери, фордчета, опелчета, фиатчета, френски чекии...Е34 '89, по-добре от ФИАТ '99 ;)
Успех с избора и да но усетиш удоволствието от шофирането :)
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 05 Ное 2009, 1:02

принципно дори и сега в криза бих казал че е изключително трудно да си намериш е34 с м50 за 3к(читава и гледана) но не невъзможно -един френд си намери такава за 2700 малко преди кризата и ви казвам аз досега не съм виждал по-запазена е34ка от тази иначе виж е36 16ки 18 ски изпадат чат пат но мое лично мнение е че ти финансово не си готов за бмв било то и е30 просто човек ако има 5000 лв си купува кола за 4000 лв защото това са ти моменталните разходи по нея след покупката

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 05 Ное 2009, 1:04

Само един съвет: не купувай кола с нагласата да я трошиш, независимо за колко пари е и каква марка е!!!!! Да, ще се срещнеш с някой бордюр, но гледай да е дотам. Научи се да пазиш автомобила - опознаваш го и той почва да те пази :yes:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 05 Ное 2009, 1:18

Правилно како :winky: :D
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 05 Ное 2009, 2:25

4 страни мнениа за кола од 3000лв :conf:
оди взимаи и радваи се ;)
Well I'm not braggin' babe so don't put me down
But I've got the fastest set of wheels in town

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 05 Ное 2009, 12:51

Вземи си това,което ти е на сърцето и после няма да те е яд!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Мнение от HF4WD » 05 Ное 2009, 17:31

((:BuKcu:)) написа:... Научи се да пазиш автомобила - опознаваш го и той почва да те пази :yes:

това е много вярно :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 05 Ное 2009, 17:57

Колега,сега да ти кажа аз как направих...

Първата ми кола не беше БМВ. Един ден се ядосах на сапунерката дет я карах (Алфа 145) и си казах,че е време да се кача на истинска кола. 1 седмица търсих Е34 след фейса. Честно казано не ми пукаше с къв мотор ще е - исках колата да е запазена. Намерих си аз - 525тдс 94-то лето. Колата я платих на 6500 лева. Почти перфектна (кола на тея години перфектна няма). И както я купих - 200 лева еко такса,60 лева регистрация,150 лева гражданска,150 лева оставих и в данъчното... До тук вече минава 7к. На следващия ден я вкарах в сервиз да се обслужи напълно колата - масла,филтри,накладки,дискове... какво ли не,и там оставих 1000 лева. И ето колата доийде на 8к. Така че колегите не случайно те съветват да се замислиш за друга марка кола. Не искам да те отказвам от БМВ,ама си мисля,че сега като намериш там няква 36-ца за до 3000 лева колкото да отбиеш номера,ще я покараш известно време и ще дойде един момент,в който нещо ще и се счупи,което е неизбежно,а това нещо ще си е цифра... И ти може би няма да имаш парички да си направиш люБимата,и тя милта ще седи пред вас,а ти пак ще отбиваш номера с градския транспорт. Наистина - направи си сметка,пък тогава виж дали БМВ или нещо друго... Поразрови се малко в радела Е36 - виж там как седят нещата,кой какво е правил,как го е правил,колко му е струвало...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 05 Ное 2009, 18:11

menchev написа:
bioz написа:Според мен за тия пари земи една 318и напоследък цените им паднаха доста. Ако не се лъжа преди няколко месеца за същите пари се продаваше 318 на 50к километра :shock: . Намират се и запазени екземпляри за тия пари и в сравнение с вектрата са каде каде. За хубава иска ти трябват поне 4 - 5 бонбона. Мисля че ще се набуташ ако земеш иска или 20ска за 3 бона.

Не го лъжи така бе колега или можеби ти нещо си се объркал,за какво запазено 318и говориш,че и на 50к километра,много добре знаеш че не е възможно това,първо ще са с навъртяни километражи,второ сбирщайн + мейкап или само ще изглежда хубави при което след купуването ще изникват доста неочаквани разходи по ремонти,и трето чак за 3000лв толкова хубаво да е,айде моля ти се,не го вярвам аз,както и моята в началото като не разбирах ми изглеждаше много лъскава и запазена и после дадох пари за още една кола за ремонти и как да я продам на цена на единия ремонт,няма начин добра кола да е за малко пари,освен ако не е доста стар модел на ентусиаст :yes:

Не мога да гарантирам за километрите, но идеята ми беше такава че ще намери доста по запазено 318ка отколкото 320ка. Аз лично карам 318ка и като зе замисля не мога да и зема повече от 3 бона ако реша да я продавам, а съм набил една камара пари в нея за да я вкарам в ред. Та ако си намери някоя гледана за тия пари няма от кво да се плаши. Никои не знае къв заек ще излезе след време, така че трябва да има някои лев заделен. Това важи не само за старите бмв-та ами за всички дърти баракуди :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 e39 530dA
Мечтае да кара: самолет

Мнение от The Stig » 06 Ное 2009, 17:12

на твое място бих се ориентирал към е30.
И да, важно е да е без ръжда, с хубава боя, с добре работещ мотор, с добре работещ климатик и т.н., но най-важното е да ти харесва. С един приятел си купувахме колите по едно и също време. Той си взе А3ка 1.6(практично, по-ново) аз си взех 325i(по-красиво, по-мощно). До ден днешен не съжалявам за избора си, а него когато съм го возил думите му са "Много яко, много добро... после мисли малко... ама не е за мене щото повече гори, щото е 'черно БМВ' и други такива пенсионерски клишета"
Дали ще направиш грешка? Зависи само от теб!
Ако заложиш на БМВ имаш най-голям шанс точно заради най-важното.
I always tell the truth, even when I lie

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 06 Ное 2009, 18:41

е30 ако искаш да има и малко фън/е34 ако искаш да си се возиш безгрижно :yes:
е36 аз лично го пропускам като варянт :mhihi:
bedrock city racing

Предишна

Назад към Извън Темата