Задно предаване - през зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Задно предаване - през зимата?

Мнение от titto » 08 Окт 2009, 18:49

NKolev написа:Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване :)........
:lalala: :lalala: :lalala: :yes:
:driving:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 08 Окт 2009, 18:54

voksayl написа:Добра вечер пичове,

Абе харесал съм едно BMW аз, Е36 от средата на 90-те. Обаче 100 човека се изредиха да ме разубеждават, че кола със задно задвижване не можела да се кара зимата. Хлъзгало се, занасяло, въртяло се, било много зле не знам си какво. Аз лично се съмнявам инженерите на БМВ да са толкова тъпи и да не са съобразили тая работа! Все пак има ли нещо вярно?

Мерси много за инфото! :bchug:

Занася при тези 100човека които са те убеждавали,
автомобило-строенето и за тях е помислило като е създало коли с предно-за да могат и те да карат все пак :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 08 Окт 2009, 19:22

voksayl написа:Добра вечер пичове,

Абе харесал съм едно BMW аз, Е36 от средата на 90-те. Обаче 100 човека се изредиха да ме разубеждават, че кола със задно задвижване не можела да се кара зимата. Хлъзгало се, занасяло, въртяло се, било много зле не знам си какво. Аз лично се съмнявам инженерите на БМВ да са толкова тъпи и да не са съобразили тая работа! Все пак има ли нещо вярно?

Мерси много за инфото! :bchug:

т'ва е щото приятелите ти немогат да карат.

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 08 Окт 2009, 20:24

Зимата си е трудно изпитание за шофьора, независимо дали си със задно или предно предаване. При внимателно каране, хубави гуми и обмислени действия на пътя, няма да имаш проблеми със задното предаване, дори на моменти можеш да изпиташ удоволтвие от факта че си избрал този тип предаване
Има много коли и ....BMW
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Окт 2009, 21:59

аз лично внимавам повече като карам кола с задно през зимата. да не кажа че отбягвам като цяло.

истината е че ако е по-мощна, и с хубави зимни гуми да си- бускуваш и на най-малките нанагорнища. а неам нерви да драпам нагоре и да вървя настрани и към канавката...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 08 Окт 2009, 22:03

аре тоз сняг няма ли да идва вече :twisted: :twisted:
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36...
Мечтае да кара: first of all - black M5

Мнение от voobs » 08 Окт 2009, 22:41

я виж сега колко хора те убедиха в +овете на задното! :)
Няма проблеми.. а какъв пък е кеф на по безлюдните завойчета :)
Аз навремето сега се сещам, че имах жигула и незнаех.. :oops: че има такова нещо зимни / летни гуми :D .. А съм фен на зимните спортове и не само, и къде ли не я качвах тая колица.. А бмв с хубави гуми.. кво да говориме :) страшна работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 09 Окт 2009, 10:53

BMWPetar написа:Не слушай кви глупости ти говорят за задното.
Ще ти трябва някакво време да свикнеш, и малко да промениш стила си на шофиране, но слагаш едни хубави зимни гуми, и си ти...

тъй то, добре го каза, ама аз така и аз тряяше да свиквам кат я взех,а TE, след покупката нямам още и 50км на нея и я изкарвам от сервиз след смяна на накладки и от там почва да вали дъжд леко и на един ляв завой светофара зелено, пред мене никой, като настъпах на 2ра, па кат тръгна тая задница аре на 45 градуса на пъря :mhihi: овладях по чудо, и после като ме разминаваха колите след мен, пред които се беше случила случката ме гледат от вътре е такива очи :shock: ...... :mhihi: :mhihi:

NKolev написа:Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване . Ти си взел да се притесняваш

аз вече почнах ритуалите за сняг :mhihi: :mhihi:
всяка вечер преди да си легна 200гр. ракия и танцувам гол на терасата :mhihi:
да знаете голем сняг ше пада тая година :mhihi:

нямам търпение, миналата зима си направих голям кеф :driving: :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 09 Окт 2009, 11:40

NKolev написа:Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване . Ти си взел да се притесняваш

BiTurbo написа:аз вече почнах ритуалите за сняг :mhihi: :mhihi:
всяка вечер преди да си легна 200гр. ракия и танцувам гол на терасата :mhihi:
да знаете голем сняг ше пада тая година :mhihi:

нямам търпение, миналата зима си направих голям кеф :driving: :smoke:

и аз нямам търпение за снежец :mhihi: да го видиме тоя автомат бмв ли е или лукова глава :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Окт 2009, 13:31

Колите със задно (всички премиум , без АУДИ) са направени за хубави и поддържани пътища . Ако няма сняг на пътя , естествено , че не те бърка . И на сняг , пак ако няма баири се овладява , все пак на магистралите няма стръмни изкачвания (по закон не може наклона да е повече от 3 градуса) . Но , ако тръгнеш във градада изкачваш непочистено шосе и имаш малък наклон ... нито тракшън , нито гуми могат да те спасят . Вярно е че страшно много зависи от шофира , но все пак - задното може да е горе-долу за зима , но във никакъв случай за сняг.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 09 Окт 2009, 13:52

acho.rs написа:Колите със задно (всички премиум , без АУДИ) са направени за хубави и поддържани пътища . Ако няма сняг на пътя , естествено , че не те бърка . И на сняг , пак ако няма баири се овладява , все пак на магистралите няма стръмни изкачвания (по закон не може наклона да е повече от 3 градуса) . Но , ако тръгнеш във градада изкачваш непочистено шосе и имаш малък наклон ... нито тракшън , нито гуми могат да те спасят . Вярно е че страшно много зависи от шофира , но все пак - задното може да е горе-долу за зима , но във никакъв случай за сняг.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
шегаджия :mhihi:

1-ви въпрос...
защо пък без АУДИ ? щото нямат задно предаване? след като нямат задно предаване защо изобщо изписа името на АУДИ в тема за Сняг + задно?
2-ри въпрос...
ти пък кога кара кола със задно че да си толкова вещ :mhihi:
3-ти въпрос...
ти пък кога кара на хубави и поддържани пътища за да установиш тее глупости дет ги написа по горе...
4-ти въпрос...
наистина ли смяташ че колите със задно ( всички без АУДИ ) са ги замислили за зимата... ама вийш ли когат падне сняг трябва да си ги приберат в гаражите щот няма каране...

и да си кажа мнението все пак...
миналата зима ходихме на беклемето да се пързаляме... отзад бях с някво подобие на зимна гума... но комбинацията от квато и да е зимна гума + шпер е неочаквана добра комбинация... катерех беклемето и ми беше по лесно от на някои момчета с предно с чисто нови зимни гуми... така че нека не си говорим за баири и задно

П.П. и за да не кажеш че не е имало сняг... ето ти доказателство... под тази снежна покривка имаше и лед...
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Окт 2009, 13:59

Аз мисля ,че ако Ачо се появи тази зима за някое нощно планинско шофиране ще почувства едно облекчение и това ще бъде връхната точка след която "ще се спусне по наклона" и ще заобича нашата любима марка :mhihi: Автомобилите ,които в момента са му най-вече на сърце (произвеждащи се на около 80 км западно от най-големия и индустриален град в най-богатата провинция Бавария) ще започнат да отшумяват и така :ok:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 09 Окт 2009, 14:00

А някой знае ли как се тръгва на път с 15% наклон, с летни гуми, на дебел, отъпкан сняг с лека задница? Това го научих миналата зима, като пробвахме една лада нива, после на същото място с Е34-ката. Интересно е :mhihi: .

ПС: Някъде бях чел, че в Германия имат някаква система за подгряване на пътищата, затова и няма строшени бабички по тротоарите зимата, също и 316 М нямат :mhihi: .

ПС2: До колегата acho.rs за системите съм съгласен, но как да не може да те спаси в града? Или ти не си виждал как спира засилена седмица на сняг? Аз съм, много добре спира. Колкото до Ауди, и те ако нямат системите, ще има едно каране :mrgreen: . В X-drive е истината.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Окт 2009, 14:07

Ачо , ето тук един материал заснет от адаша Грешката - нови зимни гуми ,но тогава без шпер :)
Сега със самоблокиращия деференциал е адската лудница в големия вагон , треперя и нямам търпение да падне снега ,да си сваля хубавите брони и да си сложа зимните :mhihi: коите са пукнати тук-там , да сменя жилата на ръчната и да подкарвам големия вагон колко може настрани на скорост :angel:

http://www.youtube.com/watch?v=zcu52tXJDjQ

А ето и едно клипче от Е30 на брат ми на което се гоним и аз съм отпред :D
http://www.youtube.com/watch?v=8gQ8M16q ... re=related

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Окт 2009, 14:11

acho.rs написа:....все пак на магистралите няма стръмни изкачвания (по закон не може наклона да е повече от 3 градуса) ...

Не че се заяждам, ама... Направо си се заяждам.

Ти в коя държава живееш :?: Нямало стръмни изкачвания по магистралите- има не, ами ИМА... Тея 3 градуса може да си ги чул за немските аутобани, но техните пътища са на светлинни години от нашите.

...всички премиум , без АУДИ...

Тъй де- къде сложи Ауди при премиум марките :?: Не може Голф със сменена решетка и фарове да е премиум клас :roll:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата