за кого ще гласуваме

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 01 Юли 2009, 13:50

AHTuBuPyC написа:Тия дето ще гласувате за БСП сте си дърти комунисти или сте само мазохисти? :dunno:

#3 - ГЕРБ

Единственото хубаво на Бойко Борисов е че е горделив, и когато някой му казва че не се справя, се справя два пъти по-добре за да го похвалят пак, мен това ме устройва ... човек който да поеме отговорност

БСП и коалиция издържаха 8 вота на недоверие, сума ти митинги и си сминиха повечето министри по два пъти, СТАБИЛНИ СА ДА в глада си за власт и пари, са готови да ти оголят задника ...

Значи, приятельо, първо да ти обесня, че лично демократично право е всеки да подаде гласа си за този зо който си пожелае. И е смешно някой да прави характеристика на някой друг на база неговия демократичен избор и то въз основа на собствената си преценка, която очевидно за много други е доста неразумна.....
Темата не е за агитации или характериостики, а по скоро се пусна за да се направи просто една социологическа извадка от форума на БМВ.
Та затова не смятам, че някой го е грижа за твоята лична преценка дори и да бъде написана и с големи червени букви :mhihi: а именно, че задължитено хората, които гласуват за БСП са комунисти, мазохисти и тн. Със същата сила аз мога да дам характеристика на електората на ГЕРБ - щом те гласуват за един глупак, то те самите са - ...... - няма да го кажа какви, мисля, че и сам можеш да се досетиш. Затова задръж си тия оценки за теб - няма смисъл от тях и то най-малко тук в този форум ;)
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 01 Юли 2009, 14:20

Значи, приятельо, първо да ти обесня, че лично демократично право е всеки да подаде гласа си за този зо който си пожелае. И е смешно някой да прави характеристика на някой друг на база неговия демократичен избор и то въз основа на собствената си преценка, която очевидно за много други е доста неразумна.....
Темата не е за агитации или характериостики, а по скоро се пусна за да се направи просто една социологическа извадка от форума на БМВ.
Та затова не смятам, че някой го е грижа за твоята лична преценка дори и да бъде написана и с големи червени букви :mhihi: а именно, че задължитено хората, които гласуват за БСП са комунисти, мазохисти и тн. Със същата сила аз мога да дам характеристика на електората на ГЕРБ - щом те гласуват за един глупак, то те самите са - ...... - няма да го кажа какви, мисля, че и сам можеш да се досетиш. Затова задръж си тия оценки за теб - няма смисъл от тях и то най-малко тук в този форум ;)[/quote]

аз не мисля ,че съм глупак,ако имаш по добра идея за кои да се гласува сподели с нас,че аз не се сещам
Последна промяна mitaka7 на 01 Юли 2009, 14:34, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Елби » 01 Юли 2009, 14:30

Аве тъжното на реалността в БГ е, че всеки път изборите се превръщат в един голям и безумен цирк... То не са шествия и митинги, фолк концерти, блокади, тъпи политически клипчета по националните телевизии, плюене, нападки и прочие простотии...
В белите страни изборите протичат като приятен уикенд, хората излизат да гласуват, разхождат се, усмихват се, поздравяват се, спокойни са... защо ли? Защото дори и да не спечели избраната от тях партия, те знаят, че имат реална работеща държава и законност, която гарантира, че който и да изберат, няма да може да краде и граби и да прави безнаказано каквото си иска. В БГ е точно обратното - знаем, че който и да изберем, ще дерибейства следващите 4 години, ще краде и с гъза си, няма да направи нищо за подобряването на жизнения стандарт, ще се оправдава с извънземни ако трябва и накрая никой няма да му търси сметка за безобразията. За мен Костов и сие трябваше да са отдавна зад решетките, Сакскуборготски - персона нон грата (най-малкото), БСП - 90% от върхушката най-малкото да се разследват в ДАНС и НСС, Доган си прави публични самопризнания, никой не го е еня, абе пълни абсурди... ГЕРБ, Атака, РЗС и тем подобни, яхнали сега вълната на народното недоволство или говорят общи приказки, или пускат някакви невероятни призиви и лозунги с радикални отенъци... да не сме го виждали при Костов и при Симеон, да вярваме сега... престъпността щяла да изчезне, корупцията също, повишаване на доходите, що ли ми звучи толкова познато за последните 20 години, само че този път от други усти, дет не са се ояли още или пък вкусили вече сладкото на властта, искат пак...
Знам че никога няма да стане, ама ще ми е много кеф в изборния ден активността да е под 5-6%. Е тогава ми се ще да видя какво ще стане! Защото това ще е най-силния вот на тоя овчи народец български, дето колкото и пъти да го онождат изотзадзе, овчия на следващите избори пак тръгва след стадото към изборните секции. Колкото и абсурдно да звучи (ама нали сме в БГ, та абсурдното си е нормално), излиза че тия дет си продават гласовете, ще постъпят най-умно, щото поне някава полза ще излекат, дори и минимална, а иначе през следващите 4 години пак ще се гаврят с овчия народец, ще мародерстват и крадат най-нагло и пак ще се измъкнат сухи (и приказно богати) от водата, нашите народни избраници.
Повече ме радват по-малките проекти, в които се влага повече техническа мисъл и лично творчество, иновации и съвсем малко средства, и се осъществяват за един уикенд, като се постигат невероятни резултати!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Юли 2009, 14:31

gazzzar написа:
GaD написа:
ferdy написа:За Синята коалиция, бюлетина № 19. Аз съм твърд електорат.

:yes: :yes: :yes: :yes:

Като гледам мненията на повечето хора и направо ми е жал...

аз съм 100% зад Костов!

:kuku: :kuku: :kuku: ....винаги си ми надминавал очакванията :D

Нали знаете, че сега се гласува с една бюлетина за мажоритарен кандидат и с друга за листа..... За мажоритарен в нашия МИР ще гласувам за Пламен Константинов - името му няма нужда от представяне... А за листа БСП - все пак наистина предпазиха държавата максимало много от влиянието на кризата. И това става ясно с едно просто сравнение с други страни от ЕС ;)

gazzzar-че, ето че и ти се опитваш леко да даваш наклон на х*я на Динко, така е решил и той! Кажи ми една причина да гласувам за Сергей Станишев, Румен Овчаров, Румен Петков, Младен Червеняков и други известни и неизвестни герой?! Какво направиха за теб? А, за твоето семейство? Нищо! И нищо няма да направят! Може Костов да "лапкал", може да е "изучил" щерките си в елитни у-ща, но аз си бях добре при него. Не е важно колко ще краде някой, но да има и за народа!

Тия дето ще гласувате за БСП сте си дърти комунисти или сте само мазохисти?

Не колега, не са мазохисти, това са хора който по някакъв начин са близки до обкръжението и си "цоцкат" от там. А, сега ги е страх да не спре извора на "любовта към народа"!

Поздрави!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Юли 2009, 14:48

Мнооого се колебая дали въобще,ама.. :roll: Май клоня към Шерп-най-вече за да се даде шанс на батЕ Борисоф,шото го харесвам като медиен образ..А какъв е той наистина-предполагам малко хора знаят със сигурност. :roll: Иначе сегашните пУмяри на власт нямат нужда от коментар,Костов не може да изживее 1 стотна от полагащите му се години затвор...А Воленчо се оказа супер нагла п.тка като вкара Слави Бинев :shock: в играта :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 01 Юли 2009, 14:54

Борисов не може да управлява сам, това трябва да му е ясно. За това се пусна мухата за коалиция със Сините, която уж не се одобри.
Борисов няма да вземе нужните %-ти, за да упрвлява сам / 50% ли бяха?! /, така че ще не ще трябва да се коалира с някой.
Но това няма да са ДПС и БСП, и пак най-удачния вариант остава Синята коалиция, но пак зависи от избирателността.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka7 » 01 Юли 2009, 14:59

((:BuKcu:)) написа:Борисов не може да управлява сам, това трябва да му е ясно. За това се пусна мухата за коалиция със Сините, която уж не се одобри.
Борисов няма да вземе нужните %-ти, за да упрвлява сам / 50% ли бяха?! /, така че ще не ще трябва да се коалира с някой.
Но това няма да са ДПС и БСП, и пак най-удачния вариант остава Синята коалиция, но пак зависи от избирателността.

има зададена тема,за кого ще гласуваме
а не да правим дискусия кои ,какво,и тн

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 01 Юли 2009, 15:07

Абе да не са само турците пък ще видим.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 01 Юли 2009, 15:08

Елби написа:Аве тъжното на реалността в БГ е, че всеки път изборите се превръщат в един голям и безумен цирк... То не са шествия и митинги, фолк концерти, блокади, тъпи политически клипчета по националните телевизии, плюене, нападки и прочие простотии...
В белите страни изборите протичат като приятен уикенд, хората излизат да гласуват, разхождат се, усмихват се, поздравяват се, спокойни са... защо ли? Защото дори и да не спечели избраната от тях партия, те знаят, че имат реална работеща държава и законност, която гарантира, че който и да изберат, няма да може да краде и граби и да прави безнаказано каквото си иска. В БГ е точно обратното - знаем, че който и да изберем, ще дерибейства следващите 4 години, ще краде и с гъза си, няма да направи нищо за подобряването на жизнения стандарт, ще се оправдава с извънземни ако трябва и накрая никой няма да му търси сметка за безобразията. За мен Костов и сие трябваше да са отдавна зад решетките, Сакскуборготски - персона нон грата (най-малкото), БСП - 90% от върхушката най-малкото да се разследват в ДАНС и НСС, Доган си прави публични самопризнания, никой не го е еня, абе пълни абсурди... ГЕРБ, Атака, РЗС и тем подобни, яхнали сега вълната на народното недоволство или говорят общи приказки, или пускат някакви невероятни призиви и лозунги с радикални отенъци... да не сме го виждали при Костов и при Симеон, да вярваме сега... престъпността щяла да изчезне, корупцията също, повишаване на доходите, що ли ми звучи толкова познато за последните 20 години, само че този път от други усти, дет не са се ояли още или пък вкусили вече сладкото на властта, искат пак...
Знам че никога няма да стане, ама ще ми е много кеф в изборния ден активността да е под 5-6%. Е тогава ми се ще да видя какво ще стане! Защото това ще е най-силния вот на тоя овчи народец български, дето колкото и пъти да го онождат изотзадзе, овчия на следващите избори пак тръгва след стадото към изборните секции. Колкото и абсурдно да звучи (ама нали сме в БГ, та абсурдното си е нормално), излиза че тия дет си продават гласовете, ще постъпят най-умно, щото поне някава полза ще излекат, дори и минимална, а иначе през следващите 4 години пак ще се гаврят с овчия народец, ще мародерстват и крадат най-нагло и пак ще се измъкнат сухи (и приказно богати) от водата, нашите народни избраници.
:clap:Напълно те подкрепям колега но като сме овчи народ така ни се пада.Аз давам един глас наказателно за Атака

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 01 Юли 2009, 15:14

От тази тема няма смисъл!

1. Имаше такава тема доскоро и в нея болшинството са за Герб.
2. Тук мнението не се зачита на другия, след като не е като неговото.
3. Има агенции, които правят проучване и данните им са достатъчни за да добием представа.

Жал ми е за хората с големи претенции, които не си правят труда, поне малко да се запознаят, а чакат друг да им каже за кого да гласува.

Аз лично ще гласувам, но не за Герб!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 01 Юли 2009, 15:23

Незнам какво би накарало един човек да гласува за отминалите 8 год управление ... но аз живея в чужбина и сигурно виждам повече негатнивни неща и помия отколкото вие ... може би ... :roll:

Само заради тези "малки" факти, който Агенция Ройтерс споменава не е нормално да се гласува за тези хора:
България не е построила дори една единствена магистрала, свързваща я със съседните Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния след падането на комунизма през 1989 г., пише агенция Ройтерс.

Агенцията изброява основните проблеми с пътната, енергийна, водна и телекомуникационна инфраструктура.

Магистралите са само 2%, или 418 км, от националната пътна мрежа с обща дължина 19425 км.

Две поредни правителства не са изпълнили обещанието за завършване на магистрала Тракия, която трябваше да свърже София с пристанище Бургас. Само 173 км от планираните 368 км са построени и се използват.
От магистрала "Хемус" между София и Варна са построени 125 км при 433 км обща дължина, пише Ройтерс, цитирана от Money.bg.

Магистрала "Струма", която трябваше да бъде завършена за олимпийските игри в Атина през 2004 г, има нов кран срок за 2020 г. Построени са 24 км от 156 км.
Построени са само 5 км от магистрала Марица, свързваща българско турската граница с магистрала Тракия при обща дължина 114 км.

Първокласните и второкласни пътища са само 699г км от общата пътна мрежа.
37% от третокласните пътища са в лошо състояние.

Страната ни има нужда от 6,5 милиарда лева, за да подобри архаичната си железопътна мрежа до 2013 г. Над половината от пътническите влакове са на възраст над 20 години.

България се нуждае от над 9,5 милиарда евро, за да подобри остаряващата си водопреносна мрежа и да построи нови язовири, за да избегне недостига на вода. Според експертите, загубите достигат 60%.

От 70 хиляди км тръби за пренос на вода, 50 хиляди км имат нужда от подмяна, при средна възраст 50 години.
Десетки планински селища все още нямат електричество и никога не са имали.

25% от българските домакинства имат домашна Интернет връзка през 2008 г. Това е повишение спрямо 19% през предишната година, но е най-ниският показател в ЕС, където средното ниво е 54%.

Около 43% от българите са използвали компютър през 2008 г, повишение с 6%.
Около 500 населени места от общо 5300 нямат достъп до наземен телефон.

Данните, които цитира Ройтерс, са събрани от Националния статистически институт, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, Националната агенция Пътна инфраструктура, както и от енергоразпределителните дружества у нас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Юли 2009, 16:35

AHTuBuPyC написа:Тия дето ще гласувате за БСП сте си дърти комунисти или сте само мазохисти? :dunno:

#3 - ГЕРБ

Единственото хубаво на Бойко Борисов е че е горделив, и когато някой му казва че не се справя, се справя два пъти по-добре за да го похвалят пак, мен това ме устройва ... човек който да поеме отговорност

БСП и коалиция издържаха 8 вота на недоверие, сума ти митинги и си сминиха повечето министри по два пъти, СТАБИЛНИ СА ДА в глада си за власт и пари, са готови да ти оголят задника ...

Некой като почне да ми пише и то с големи букви "Дърти комунисти"
най-вероятно е някой хлапак на по 15-16.
Комунистите са ги избили през 1945г.От там на татака няма комунисти!
Освен това идеята за комунизма е следната
Идеята е прекрасна,идеята е колко би било хубаво хората да живеят добре и да се разбират..
Разбира се това на тоя етап не става!!!
Ама като почнат разни кисели гъзета да викат"Комунисти ,ууу" направо...
Аз разбира се не съм нито комунист нито социалист...щото съм много агресивен

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Юли 2009, 17:20

Проучване на Дойче веле за България:

"България получава категорично слаба оценка за ефективността на държавното управление. До този извод стига новият доклад на Световната банка, който изследва качеството на държавното управление в 212 страни.

Докладът, цитиран от Радио Дойче веле, проучва управленските практики и е най-обхватното изследване от този род. То измерва качеството на държавното управление по шест показателя, които отчитат например контрола върху корупцията, ефективността на правителството и политическата стабилност. Проучването покрива период от над 10 години.

В доклада на Световната банка България получава оценки, които я поставят в групата на държави от Източна Европа, които не са членки на Европейския съюз.

Постиженията на България са на светлинни години разстояние

от западноевропейските държави. България изостава значително и в сравнение с повечето източноевропейски страни. В сходно положение е и Румъния.

Данните в доклада показват, че ефективността на държавното управление в България почти не е помръднала от 1998 г. насам. Нещо повече: нещата дори вървят към влошаване, което се доказва от факта, че през 2008 г. работата на правителството е достигнала най-ниската си точка по отношение на ефективността.

По този показател България и Румъния се нареждат сред държавите в Източна Европа, които не са членки на ЕС. Подобни са оценките за България по справяне с корупцията. Контролът върху корупционните практики е бил през 2008 г. само малко по-добър в сравнение с 1998. Най-добър контрол е имало през 2003 г. Оттогава насам обаче тенденцията е към трайно влошаване.

По този показател оценките за България са сходни с тези за Черна гора, Босна, Албания и Косово. Според заключенията на Световната банка най-малко корупция в Източна Европа има в Словения и Естония, най-много - в Русия, Украйна и Беларус.

Хърватия е политически по-стабилна от България

България няма добри резултати и по критерия „политическа стабилност". Световната банка стига до извода, че сред страните в ЕС най-нестабилни в това отношение са България, Румъния и Гърция.

Хърватия заема по-предна позиция, а най-стабилна в Източна Европа е Словения. На обратния полюс са Косово и Турция.

По критерия „върховенство на закона" България се нарежда след Черна гора и отново е много назад в списъка на източноевропейските държави. Напредъкът по този показател е минимален.

Същото важи и за останалите критерии, които са „чуваемост на гражданите", „отчетност на управлението" и „качество на законодателството".

По последния показател България е отбелязала най-голям напредък. Въпреки това обаче оценките й са много по-лоши от тези на повечето централно- и източноевропейски страни-членки на ЕС. "

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2266771

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 01 Юли 2009, 17:27

bobi_maxo написа:Проучване на Дойче веле за България:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2266771

Ама това не може да е вярно. Станишев каза, че сме си много добре.

:dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka7 » 01 Юли 2009, 17:37

Хора май ви е страх да кажете за кой ще гласувате. има зададена тема. от толкова мнения има само няколко с точен отговор, но мислители и писатели колкото искаш тук, давайте отговор по темата, а не развивайте теория кой какъв бил. а който го е страх или не иска да си дава мнението за кой ще гласува да не го прави. явно повечето от вас не искат да споменават за кой ще гласуват, ама си пишат ей така за спорта. ей страхлив народ.
Последна промяна mitaka7 на 06 Окт 2012, 12:21, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата