оптически измами...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 27 Юни 2009, 11:45

Ква лодка бе :mhihi: :shock: :lol:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 27 Юни 2009, 13:10

и аз не мога да я видя,а хич да не е бая се загледах :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 27 Юни 2009, 13:20

magareto_yori написа:и аз не мога да я видя,а хич да не е бая се загледах :mhihi:

А както трябва да зяпаме, за да се появи лодката :roll: Понеже аз и зяпам задните части на каката :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 27 Юни 2009, 13:31

MMM доста хора явно имат някакъв проблем с цветоотделянето... Искам да Ви кажа, че офсетовия печат се базира на наслагването на цвят върху цвят и там е така под лупа се вижда всичко т.е съставните цветове на цвета, който трябва да се вижда. Така, че на малката картинка се виждат синьо и зелено! Имам приятел много добър печатар и ме е открехнал на доста неща....

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 27 Юни 2009, 18:31

Изображение
:shock: :shock: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 27 Юни 2009, 18:48

Някой може ли да разясни за движенията неуловими от човешкото око?

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 27 Юни 2009, 19:08

Mind_Control написа:Някой може ли да разясни за движенията неуловими от човешкото око?

Окото възприема движенията в определен диапазон Hz
Когато честотата е по-висока очото почва да се шашка и да те лаже...
Пример: И монитора ти трепти, но ти тва не го виждаш, щото очите ти не го възприемат :)

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 27 Юни 2009, 19:20

^Joreto написа:
Mind_Control написа:Някой може ли да разясни за движенията неуловими от човешкото око?

Пример: И монитора ти трепти, но ти тва не го виждаш, щото очите ти не го възприемат :)
Тва важи за CRT мониторите, когато се заснеме клип излизат едни линии. Тва е зарди разминаването на Hz.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 27 Юни 2009, 19:27

^Joreto написа:

Аз си мислех, че говорите за определни движения изпълними от човек.. Иначе това за монитора е така да. Важи и за CRT и за LCD и за плазмите и трите вида имат опресняване с определена честота.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 27 Юни 2009, 19:39

CONAN написа: :shock: :shock: :shock:

Това е перспектива. Наклонът на пода и фактът че всички линии от стената се събират в една точка вдясно създава илюзията че хоризонтът е в десния край. От там след като едното човече изглежда по-далече а е нарисувано в същия размер, мозъкът решава че е по-голямо.

В хоризонта принципно се събират всички линии. Линейната перспектива е похват в изобразителното изкуство, който става популярен по време на ренесанса. Целта е да се представят обектите по максимално реалистичен начин, така както окото ги възприема в действителност. Например, като застанеш по средата на влаковите релси и погледнеш в далечината ти изглежда че се сливат (пресичат) някъде много далеч. Та така и линиите на стената от картинката се пресичат в хоризонт някъде вдясно и затова човечетата вдясно изглеждат по-далече.

Не знам дали някой ме разбра :uups:

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 27 Юни 2009, 19:53

С тия картинки никви наркотици не ни требват.... бах мааму :shock:
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 28 Юни 2009, 3:52

Преди време бях доста впечатлена от едни картини... имаше няколко в една болница...не знам как да ги нарека, може би триизмерни... Погледнати по различен начин... може би във фокусирането на погледа е разковничето, се вижда какво всъщност има на нея... Не всеки може да "види" , хехеххе Иначе всички са направени от едни и същи повтарящи се малки елементи.
Ето една, която намерих в Нета... Хайде зяпайте, да видим какво виждате :mhihi:

Изображение

П.С. Хехехе, тази картина еее :shock: :shock: :shock: Сега открих нещо ново.. За тези, които вече са видели... Един елемент на преден фон и отзад гладко... погледната по друг начин, се виждат два такива елемента, един зад друг, предния е по-малък... Но това е доста по-трудно :confued: :roll: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 28 Юни 2009, 9:39

На тази картинка последната какво ли не видях плуващ човек,христос и какво ли още не само не правилното нещо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 28 Юни 2009, 13:08

Абе не знам перспектива ли е, фокус ли е.. какво е, ама доста често ми се случва като стана и изляза с колата и както си чакам на някой светофар и ако погледна в страни леко имам чувството че колата се движи - назад. :shock: :shock: Сигурно 2-3 пъти ми се взема акъла рано сутрин... а съм сигурен, че не е мръднала 1 см.
Откачам нещо.. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 28 Юни 2009, 13:23

kiro_320 написа:Абе не знам перспектива ли е, фокус ли е.. какво е, ама доста често ми се случва като стана и изляза с колата и както си чакам на някой светофар и ако погледна в страни леко имам чувството че колата се движи - назад. :shock: :shock: Сигурно 2-3 пъти ми се взема акъла рано сутрин... а съм сигурен, че не е мръднала 1 см.
Откачам нещо.. :)

тва е остатъчен ефект от движението преди спирането ;) на мен ми се случва най-често след дълъг път... или пък друго .. има случай в който с гаджето пътувахме 9 часа и направихме само 2 почивки за по 10 минути и по едно време както си карам по магистралата виждам камион пред мен и си чуквам левия мигач изпреварвам си го нали и гаджето ми вика .. абе кво прайш викам ми какво изпреварвам камиона а тя '' абе ти си луд какъв камион бе'' :mhihi: ако има шофьори на тирове тука 100% им се е случвало

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата