оптически измами...
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
magareto_yori написа:и аз не мога да я видя,а хич да не е бая се загледах
А както трябва да зяпаме, за да се появи лодката

MMM доста хора явно имат някакъв проблем с цветоотделянето... Искам да Ви кажа, че офсетовия печат се базира на наслагването на цвят върху цвят и там е така под лупа се вижда всичко т.е съставните цветове на цвета, който трябва да се вижда. Така, че на малката картинка се виждат синьо и зелено! Имам приятел много добър печатар и ме е открехнал на доста неща....
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Mind_Control написа:Някой може ли да разясни за движенията неуловими от човешкото око?
Окото възприема движенията в определен диапазон Hz
Когато честотата е по-висока очото почва да се шашка и да те лаже...
Пример: И монитора ти трепти, но ти тва не го виждаш, щото очите ти не го възприемат

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Тва важи за CRT мониторите, когато се заснеме клип излизат едни линии. Тва е зарди разминаването на Hz.^Joreto написа:Mind_Control написа:Някой може ли да разясни за движенията неуловими от човешкото око?
Пример: И монитора ти трепти, но ти тва не го виждаш, щото очите ти не го възприемат

- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
^Joreto написа:Mind_Control написа:Някой може ли да разясни за движенията неуловими от човешкото око?
Аз си мислех, че говорите за определни движения изпълними от човек.. Иначе това за монитора е така да. Важи и за CRT и за LCD и за плазмите и трите вида имат опресняване с определена честота.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
CONAN написа:![]()
![]()
Това е перспектива. Наклонът на пода и фактът че всички линии от стената се събират в една точка вдясно създава илюзията че хоризонтът е в десния край. От там след като едното човече изглежда по-далече а е нарисувано в същия размер, мозъкът решава че е по-голямо.
В хоризонта принципно се събират всички линии. Линейната перспектива е похват в изобразителното изкуство, който става популярен по време на ренесанса. Целта е да се представят обектите по максимално реалистичен начин, така както окото ги възприема в действителност. Например, като застанеш по средата на влаковите релси и погледнеш в далечината ти изглежда че се сливат (пресичат) някъде много далеч. Та така и линиите на стената от картинката се пресичат в хоризонт някъде вдясно и затова човечетата вдясно изглеждат по-далече.
Не знам дали някой ме разбра

- La4u
- The last M40 driver
-
- Кара: e31-1 и е31+1
С тия картинки никви наркотици не ни требват.... бах мааму 

(<OO \ (||||)(||||) / OO>)
А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Преди време бях доста впечатлена от едни картини... имаше няколко в една болница...не знам как да ги нарека, може би триизмерни... Погледнати по различен начин... може би във фокусирането на погледа е разковничето, се вижда какво всъщност има на нея... Не всеки може да "види" , хехеххе Иначе всички са направени от едни и същи повтарящи се малки елементи.
Ето една, която намерих в Нета... Хайде зяпайте, да видим какво виждате
П.С. Хехехе, тази картина еее
Сега открих нещо ново.. За тези, които вече са видели... Един елемент на преден фон и отзад гладко... погледната по друг начин, се виждат два такива елемента, един зад друг, предния е по-малък... Но това е доста по-трудно :confued:

Ето една, която намерих в Нета... Хайде зяпайте, да видим какво виждате

П.С. Хехехе, тази картина еее

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
На тази картинка последната какво ли не видях плуващ човек,христос и какво ли още не само не правилното нещо 

Абе не знам перспектива ли е, фокус ли е.. какво е, ама доста често ми се случва като стана и изляза с колата и както си чакам на някой светофар и ако погледна в страни леко имам чувството че колата се движи - назад.
Сигурно 2-3 пъти ми се взема акъла рано сутрин... а съм сигурен, че не е мръднала 1 см.
Откачам нещо..

Откачам нещо..

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
kiro_320 написа:Абе не знам перспектива ли е, фокус ли е.. какво е, ама доста често ми се случва като стана и изляза с колата и както си чакам на някой светофар и ако погледна в страни леко имам чувството че колата се движи - назад.![]()
Сигурно 2-3 пъти ми се взема акъла рано сутрин... а съм сигурен, че не е мръднала 1 см.
Откачам нещо..
тва е остатъчен ефект от движението преди спирането

73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5