алчността на КАТ ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 25 Юни 2009, 16:51

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 16:34, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Юни 2009, 17:14

Club BMW написа:Обжалвай и акта ще падне в съда 100%! Радарите с, които засичат и правят снимки не са узаконени! Те си ги ползват и пишат актове, но в съда падат.

Да, ама НЕ http://www.shofior.com/wordpress/?tag=% ... 0%B8%D0%B5
Наистина ли вярвахте, че ще се инвестират стотици хиляди левове за камери, които да не пълнят бюджета с глоби :winky:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 25 Юни 2009, 17:32

"Законопроектът е приет на вносител."
а това последното какво ще рече ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Юни 2009, 19:29

Това което се сетих е да поискаш чрез обжалване да видиш "заверката от прегледа" на радара снимал те от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Обърни внимание, по снимката би следвало да има сериен номер на радара, заверката трябва да бъде за същия този сериен номер, ако няма спокойно можеш да съдиш КАТ, ако не ти одобрят жалбата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Юни 2009, 20:09

///peter написа:Това което се сетих е да поискаш чрез обжалване да видиш "заверката от прегледа" на радара снимал те от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Обърни внимание, по снимката би следвало да има сериен номер на радара, заверката трябва да бъде за същия този сериен номер, ако няма спокойно можеш да съдиш КАТ, ако не ти одобрят жалбата.

Е тва си е на п...а примка.Шанса да отпадне акта е почти нулев,а и като сметнеш и таксите по адвокати и съда .Са ако има нещо което е нередно да ходиш да го обжалваш ама при положение ,че си на 100% виновен няма смисъл.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Юни 2009, 20:18

GVT написа:
///peter написа:Това което се сетих е да поискаш чрез обжалване да видиш "заверката от прегледа" на радара снимал те от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Обърни внимание, по снимката би следвало да има сериен номер на радара, заверката трябва да бъде за същия този сериен номер, ако няма спокойно можеш да съдиш КАТ, ако не ти одобрят жалбата.

Е тва си е на п...а примка.Шанса да отпадне акта е почти нулев,а и като сметнеш и таксите по адвокати и съда .Са ако има нещо което е нередно да ходиш да го обжалваш ама при положение ,че си на 100% виновен няма смисъл.

Ок, тогава да отиде пак и да провери в местността, къдет ое сниман има ли табелки оказващи възможността да бъдеш сниман, така става ли? ;) Имам инфото, че повечето радари с камери нямат необходимите заверки :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 25 Юни 2009, 20:35

saleen написа:
Club BMW написа:Обжалвай и акта ще падне в съда 100%! Радарите с, които засичат и правят снимки не са узаконени! Те си ги ползват и пишат актове, но в съда падат.

Да, ама НЕ http://www.shofior.com/wordpress/?tag=% ... 0%B8%D0%B5
Наистина ли вярвахте, че ще се инвестират стотици хиляди левове за камери, които да не пълнят бюджета с глоби :winky:

Вземи да почетеш нещо по ново и актуално, а не ми пробутвай стари статии! Виж какво са предлагали за затягане на контрола като цяло и какво е прието и ми покажи промените в ЗДвП.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 25 Юни 2009, 21:09

Mollov написа:
WALL написа:Та така пожелавам такъв късмет на всеки.

Ти пожелай късмета на всички тия, дето на тъмно летят с 200км/ч да не се претрепат... а не, че ще попаднат на разбрани куки... егати криворазбраната цивилизация...

И докато повечето "рейсъри" в тая тема плачете как може разни моралисти да ви пищят на главата се замислете ако бяхте в USA или на "подобно" място колко щяхте да изкарате зад волана... тва че в BG всичко е шит нито оправдава начина и скоростта, нито пък оневинява...

Много точен пример е как всеки тарикат излизайки извън пределите на BG спазва ограниченията почти точно... но в България като си е и изобщо не му пука.

Евала!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Юни 2009, 21:27

///peter написа:
GVT написа:

Ок, тогава да отиде пак и да провери в местността, къдет ое сниман има ли табелки оказващи възможността да бъдеш сниман, така става ли? ;) Имам инфото, че повечето радари с камери нямат необходимите заверки :roll:

За това съм по съгласен,навънка навсекъде където има такива радари има и табелки ,че ви снимат.Иначе всички нови радари вече са със стикери.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 25 Юни 2009, 21:35

Май най- добрата идея ще е ако отидеш в кат и на място разбереш каква е хавата- колко пари дължиш какво,друго ще ти предложат като наказание.
Не се занимавай да ги съдиш и тем подобни глупости- ти си си виновен-както каза един колега ще се набуташ само за адвокати.

Ще те приведа един случай - едно време като си взех книжката и бях още зелен шофьор направих един обратен завой на жълто - без да забележа патрулката. Тогава бяхме с татко. Та спряха ме аз малко нервен - и им държах и тон и кво ли не- питах ги за ко ме спират и че нямах шанс да спра че другия отзад щеше да ме отнесе и подобни .... Та писаха ми акт тогава. Баща ми мъмреше много след това...Но едно съм запомнил от него - никога не комфронтирай с полицията - ако има шанс оправяш се на място - ако не с украти и с облаги те могат да ти спестят повечето нарушения от акта. Това е проверено многократно - и катаджиите са хора и те душа носят.
Друго нещо - обикновенно те си дебнат на едни и съще места.
Аз лично си ги знам из околиято къде са. Когато минавам там винаги намалям и карам с толкова , колкото пише на знака .
Та така.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 25 Юни 2009, 22:34

с украти и с облаги

Това как се превежда? Може би "со кротце, со благо"?

Момчета, като гледам постовете, направо ме е срам за марката. Предполага се, че БМВ карат образовани, интелигентни хора. Поне така е по света. За съжаление в България май не е точно така. Такава ужасяваща неграмотност трудно може да се срещне да друго място. Не знам как не ви е неудобно. Знам, че не не е форум за правопис, може да ми спестите обясненията. Ще кажа само едно - докато българина става все по-прост и по-неграмотен, докато гледа непрестанно как да е по-голям тарикат, да надхитри законите, да излъже някой, да мине между капките с рушветче и тям подобни бай ганьовщини, няма да бъдем нормална държава. Всеки плюе непрестанно държавата, но никой не си дава сметка, че държавата това сме ние. Ние я правим това, което е. Погледнете се, засрамете се и може да имаме шанс да излезем от блатото. Що ли се сънмявам обаче?[/quote]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 25 Юни 2009, 22:52

А кое е по-хубавото, да те попитам господин профессоре по Български - да дадеш на ръка и това да те респектира или да чакаш на опашки по 2-3 часа докъто не ти продължат акта с един месец напред
Аз така си чаках 7месеца докъто ми върнат талона
Дори и старите бележки от плащанията ми ги изгубиха та ходих в банката да ми търсят дубликати- хубаво че ми ги намериха - след 3тото ходене и чак като се обадих на началството.
Огледай се в каква държава живеем....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 25 Юни 2009, 22:54

Mollov написа:
WALL написа:Та така пожелавам такъв късмет на всеки.

Ти пожелай късмета на всички тия, дето на тъмно летят с 200км/ч да не се претрепат... а не, че ще попаднат на разбрани куки... егати криворазбраната цивилизация...

А аз желая късмет на мен и на моите близки да не се срещаме на тъмно с такива състезатели. Щом са решили да се самоубиват, прав им път към гробищата, да ме извиняват, ама често не е само сомоубийство ами си е убийство на невинни хора. С 200 само на магистрала го приемам и то на Тракия в последните километри към Стара Загора.

Да ви и... състезателите прости, не книжката трябва да ти вземат, ами и да не ти я върнат никога. Искрено го пожелавам!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 25 Юни 2009, 22:56

Кой я прави държавата такава? Да не би марсианците? Какво има да се оглеждам? Виждам ви навсякъде. Всяка дума с правописна грешка, всички са безсмъртни, страшни играчи. Ако всеки се огледа първо в себе си, а после в другите и държавата, тогава има шанс нещо да се промени. Лошото е, че повечето като се погледнете и виждате бог. Безгрешен, умен, неповторим и най-кадърния на света. Никой не го разбира обаче и му пречи да покаже най-доброто от себе си. И винаги някой друг е виновен. ВИНАГИ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 25 Юни 2009, 23:04

Anthony_J написа:Кой я прави държавата такава? Да не би марсианците? Какво има да се оглеждам? Виждам ви навсякъде. Всяка дума с правописна грешка, всички са безсмъртни, страшни играчи. Ако всеки се огледа първо в себе си, а после в другите и държавата, тогава има шанс нещо да се промени. Лошото е, че повечето като се погледнете и виждате бог. Безгрешен, умен, неповторим и най-кадърния на света. Никой не го разбира обаче и му пречи да покаже най-доброто от себе си. И винаги някой друг е виновен. ВИНАГИ.

за мен си отговарям -
1.не превишавам скоростта където не се налага
2.играя само на карти в приятна и душевна компания
3.морали не ми чети - аз съм реалист
4.аз се старая да се преспособя към всяко нещо и да мина с минимално изхабени нерви- здравето е най- важно
5.хода на църква и вярвам в Господ Бог
6.за правописа - ми толкова съм научил от 2001 насам
Със здраве

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата