Сблъсък-тема за гражданите и селяните

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 14 Юни 2009, 22:24

Никой не може да забрани миграциите/колонизации.

Проблемът в Б-я е, че хората идващи от "провинцият"....просто си носят провинциалиския манталитет....който не се вписва в обстановката на забързания живот в града. Това се вижда от начинът им на шофиране, от начинът на пазаруване в големите хипермаркети и т.н

Всеки решил да отиде на чуждо място....не отива там с намерението да го посрещнат на червено килимче.
Ако човекът "А" от София, отиде в Лондон да живее....да не би да го чака апартамента до Бъкингамския дворец??? Или работното място с 5000 паунда на месец??? Вярно може да не му носят от България шпек "Леки"....

Мисля, че всички свикнахме с главоломните задръствания, млякането и плякането и всичко останало. Няма смисъл да се коментира тази тема.... :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 14 Юни 2009, 22:29

Еми и държавата е редно да подпомогне малко инвестициите и реда в другите градове на България, щото са се превърнали във феодални крепости на разни мутрагени, дилъри, прокурори, пишман съдии и всякаква измет, която третира населението като роби.Хората отиват там където са по- добри условията и където живеят по-добре, независимо дали на някой му харесва или не.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 14 Юни 2009, 22:29

///peter написа:
Nukem написа:
Разбирам ви колеги - гадно е наистина да се подбива пазара, но да не забравяме, че свободата на движение на работна ръка е един от 4-те основополагащи принципа на ЕС.

Пък и поставете се на мястото на работодателя - все едно вие да си търсите работник и някой да ви каже "Няма да взимаш Пешо от Перник за 500 лева - трябва да вземеш Гошо от София за 1000 лева, нищо че продуктивността му е същата".

Така е и в природата - който се адаптира най-добре оцелява. Софиянци, които не могат да покажат повече продуктивност от "селяните", а искат повече пари, е напълно нормално от икономическа гледна точка да останат извън борда. Изкуствените ограничения (в т.ч. и софийското гражданство) са плодове на една друга система, която преди 20 години шумно се сгромоляса и показа, че изкуствените неща рано или късно се разпадат.

За първи път и аз съм съгласен с теб,евала за поста!

Никой от хубаво не си е заебал родното място, за да живее по квартири ден за ден

Ето още нещо добре казано,и ще дам един пример със себе си и защо съм още в София!
Значи един инженер се създава мин. за 3-5 години,просто знанията за добър проектант няма как да се добият в провинцията,зимам си пълната правоспособност,зимам си последното ниво на Cisco и си отивам на село в Хаково,миналия ден взех акт 16 на новия апартамент в Хасково ако знаето колко ми се седи в задръствания и по квартирите в Сф направо умирам!Така че за спокойствие на големите софиянци след година им се махам от прекрасната столица да си седят у задръстванията да си гледат сутрин утарашените кошници и да реват как им били малки заплатите!

Абе май верно всички се комплексирате сами а? Никой не ти казва отивай си... май сами сикате да чуете тея неща а? :evil:
Стига да си кадърен и да не си готов да се усмихваш на шефа за 300лв, добре си дошъл.
Мисля, че е крайно време хората извън града да го разберат, на масата софиянци не им ПУКА от кое село сте, стига да знаете за какво работите!
Пешо,баце нещо много се палиш бе. :D Знаеш ли колко ми дреме кой къде ,колко и защо и тн. Иначе ,не си прав,не може така бе,да не идват хора от провинцията,аз на кой ще си давам апартамента под наем.И да успокоя другите живея си в провинцията,значи селянин трябва да съм,държавна служба,спокойствие и както казва моя шеф-Много е важно да се пребереш от работа отпочинал,а понякога и нахранен. :D С две думи ,харесва ми да съм мързелив.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 14 Юни 2009, 23:00

а по празниците Софията празна празна :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Юни 2009, 23:09

Transportera написа:а по празниците Софията празна празна :mhihi:

Същото е положението зимата във Варна.
Лятото летовниците компенсират уикендната липса на "варненските граждани" от близките нас.места.
Факт е че всеки от въпросните се преносочва към София, Пловдив, Варна и Бургас. Другаде в тая държава просто няма какво да работят. И това е много лошо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Юни 2009, 23:21

GVT написа:
///peter написа:
Nukem написа:
Разбирам ви колеги - гадно е наистина да се подбива пазара, но да не забравяме, че свободата на движение на работна ръка е един от 4-те основополагащи принципа на ЕС.

Пък и поставете се на мястото на работодателя - все едно вие да си търсите работник и някой да ви каже "Няма да взимаш Пешо от Перник за 500 лева - трябва да вземеш Гошо от София за 1000 лева, нищо че продуктивността му е същата".

Така е и в природата - който се адаптира най-добре оцелява. Софиянци, които не могат да покажат повече продуктивност от "селяните", а искат повече пари, е напълно нормално от икономическа гледна точка да останат извън борда. Изкуствените ограничения (в т.ч. и софийското гражданство) са плодове на една друга система, която преди 20 години шумно се сгромоляса и показа, че изкуствените неща рано или късно се разпадат.

За първи път и аз съм съгласен с теб,евала за поста!

Никой от хубаво не си е заебал родното място, за да живее по квартири ден за ден

Ето още нещо добре казано,и ще дам един пример със себе си и защо съм още в София!
Значи един инженер се създава мин. за 3-5 години,просто знанията за добър проектант няма как да се добият в провинцията,зимам си пълната правоспособност,зимам си последното ниво на Cisco и си отивам на село в Хаково,миналия ден взех акт 16 на новия апартамент в Хасково ако знаето колко ми се седи в задръствания и по квартирите в Сф направо умирам!Така че за спокойствие на големите софиянци след година им се махам от прекрасната столица да си седят у задръстванията да си гледат сутрин утарашените кошници и да реват как им били малки заплатите!

Абе май верно всички се комплексирате сами а? Никой не ти казва отивай си... май сами сикате да чуете тея неща а? :evil:
Стига да си кадърен и да не си готов да се усмихваш на шефа за 300лв, добре си дошъл.
Мисля, че е крайно време хората извън града да го разберат, на масата софиянци не им ПУКА от кое село сте, стига да знаете за какво работите!
Пешо,баце нещо много се палиш бе. :D Знаеш ли колко ми дреме кой къде ,колко и защо и тн. Иначе ,не си прав,не може така бе,да не идват хора от провинцията,аз на кой ще си давам апартамента под наем.И да успокоя другите живея си в провинцията,значи селянин трябва да съм,държавна служба,спокойствие и както казва моя шеф-Много е важно да се пребереш от работа отпочинал,а понякога и нахранен. :D С две думи ,харесва ми да съм мързелив.

Е ти ли точно не ме разбра, къде написах да не идват? :shock: Направо ме смазвате, нямам нищо против, стига да знаят за какво работят и за КОЛКО. Това дърпа българския работник, защото неможе да се оцени, колко от всички тук са заеквали на "каква заплата искате"?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Юни 2009, 23:25

zazomazo написа:ми да кажа и аз... ако човек е достатъчно квалифициран и ако е ценен за фирмата в която работи ще може да диктува условията за заплащане ;)
май не са виновни хората от "село" че софиянци ги мързи да работят, пък претенциите им големи :winky:
в крайна сметка никой работодател не дава големи пари заради произхода на работника, а заради уменията му...така че оплакванията можете да си ги спестите и да си впрегнете енергията за повишаване на уменията и квалификацията :arrow: от там ще дойде и адекватното за труда заплащане ;)
другия вариант е да се постараете да се реализирате в собствен бизнес, тогава сами ще си определяте доходите...а, и ще можете да си наемате само софиянци за служители...да им давате големи заплати, нищо, че не са ги заслужили...просто заради това, че са софиянци :!:

твърдението, че "селяните" подбивали заплащането в София ми напомня един лаф: "на калпав танцьор-топките му пречат" ....

поздрави:
един "селянин" реализирал се в големия град :winky:
:ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Юни 2009, 23:25

С Петър май си пишеме а вие не четете какво пишеме,и 2 мата акзахме че нямаме нищо против провинциалистите само да знаят за какво работат и като идват тук с претенциите си че са работливи знаят и не са нищо по лошо от софиянци,тогава и да искат и подходящото заплащане а не да клякат,и така да ми ебават майката на мене.,защото аз не съм съгласен да работа за единия хляб,за разлика от провинциалистите
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Юни 2009, 23:30

никой не се сети, че основната причина за пренаселването не са хората, които идват да живеят в софия, а безконтролния строеж на сгради и липсата на смислена инфраструктура. всички зелени площи бяха унищожени и се наблъска всичко с жилищни сгради. околовръстното се срои 100 години, метрото се строи 200, а магистралата там положението е смешно. и това не е проблем само на софия, а всеки по-голям град страда от това ;)

за тези, които се оплакват, че имало хора, които работят за по-малко пари и им смъквали заплатата... ако си мислят, че това не е вярно навсякъде... не знам :)
Последна промяна steeN на 14 Юни 2009, 23:37, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 14 Юни 2009, 23:30

Моето мнение по въпроса е следното:Има много хора дошли от провинцията в сОФФия,тъй като няма работа там от където са.
Обаче има и ужастно много други кретени,които идват не работят,крадът,правят побоища,стават бакшиши нищо,че не познават дадения град(в това число всички големи градове),дилъри и така развалят цялата картинка :!:
За всичко са виновни кретените,които управляват държавата :!:
Не става да имаш един град,в който да е концентрирана цялата администрация на една държава,всички централи на големи корпорации и т.н.
Всички ние сме жители на тази държава и тя е на всички нас!Няма граници,в които трябва да живеем,а има закони,които трябва да спазваме!
Най-важното от всичко е да мислим един за друг като за равен,да не злобеем един към друг,да си помагаме,и да се съобразяваме с другите!
от свинята лебед не става...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Юни 2009, 23:45

gugichamp написа:Моето мнение по въпроса е следното:Има много хора дошли от провинцията в сОФФия,тъй като няма работа там от където са.
Обаче има и ужастно много други кретени,които идват не работят,крадът,правят побоища,стават бакшиши нищо,че не познават дадения град(в това число всички големи градове),дилъри и така развалят цялата картинка :!:
За всичко са виновни кретените,които управляват държавата :!:
Не става да имаш един град,в който да е концентрирана цялата администрация на една държава,всички централи на големи корпорации и т.н.
Всички ние сме жители на тази държава и тя е на всички нас!Няма граници,в които трябва да живеем,а има закони,които трябва да спазваме!
Най-важното от всичко е да мислим един за друг като за равен,да не злобеем един към друг,да си помагаме,и да се съобразяваме с другите!

еееееееее доживях да прочета едно читаво мнение в целия Форум.
Евала колега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Юни 2009, 23:51

Scott написа:С Петър май си пишеме а вие не четете какво пишеме,и 2 мата акзахме че нямаме нищо против провинциалистите само да знаят за какво работат и като идват тук с претенциите си че са работливи знаят и не са нищо по лошо от софиянци,тогава и да искат и подходящото заплащане а не да клякат,и така да ми ебават майката на мене.,защото аз не съм съгласен да работа за единия хляб,за разлика от провинциалистите

Остави, няма смисъл :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

Мнение от camburko » 15 Юни 2009, 0:36

колеги вие маи не сте били гладни, затова говорите така. знаеш ли какво е да се чудиш откъде да намериш един лев за хляб. да знаеш че не можеш да разчиташ на мама или тате, никои не е дошъл от добро тука, така че не се нахвърляите на прованса. всеки е тук поради някаква причина и за това че ви подбиват пазара на труда нямат вина. вината не е в обикновенния бачкатор търси я доста по-нагоре. знаеш ли на колко така наречени софиянци които плюят по провонциалистите родителите са им от софия: няма и 5%. така както те са дошли в софия така и сега идват новите така наречени от вас селяни, и правете разлика между селяни и селяндури. защото просто обиждате хората които ви карат хляба в тази така обичана от вас софия.живял съм и на село, и малък град и софия е вярвай ми по мързеливи от софиянците не съм виждал([color=red]БЕЗ ДА ОБИЖДАМ И ВИЗИРАМ НИКОГО)[color=red]. знам че много от вас ще ме оплюят казвам какви са ми впечатленията.
надявам се само да не разгоря по-лют спор сега. всички се борим за оцеляване.
МИР ;)
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 15 Юни 2009, 0:37

Търсене и предлагане... :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 15 Юни 2009, 0:48

///peter написа:
Scott написа:С Петър май си пишеме а вие не четете какво пишеме,и 2 мата акзахме че нямаме нищо против провинциалистите само да знаят за какво работат и като идват тук с претенциите си че са работливи знаят и не са нищо по лошо от софиянци,тогава и да искат и подходящото заплащане а не да клякат,и така да ми ебават майката на мене.,защото аз не съм съгласен да работа за единия хляб,за разлика от провинциалистите

Остави, няма смисъл :)
Ето как се демонстрира кой от къде е ?

Кажи ми как като дойдеш при мен да работиш ще ми кажеш колко пари да ти дам ?
Не мога да разбера как ще си оцениш сам труда ?
Давам 500 , на зор си поради всякакви причини и започваш. Аз съм на зор идвам София и започвам това което мога за толкова колкото ми предложат .

На път за Цигов чарк покрай моето заведение минават много софиянци ! Повечето от тях оставят лошо впечатление . Не мисля ,че е случайно .А виждаме регистрацията чак когато си тръгнат .Така че не сме и пристрастни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата