... има ли някой .. там .. горе? или..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

в какво вярвате?

има господ - там ... горе и вижда всичко и се меси
71
37%
има господ - във всеки един от нас и се меси
42
22%
има господ - някъде... но не се меси
26
14%
няма такива глупости- не ми минават такива
51
27%

Общо гласове : 190
ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

... има ли някой .. там .. горе? или..

Мнение от Huku » 12 Юни 2009, 0:10

Начи тука мога да си пусна и тема "Има ли педераси наоколо ?", щом и тва се пуска....бахти...

Ако желаеш да пускаш мнения във форума, по-добре не пускай подобна тема. Ако не ти харесва темата, просто я отмини- не си длъжен да драснеш навсякъде :idea:
Mamouk
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от El_Loco » 12 Юни 2009, 0:41

Темата е много интересна. Всеки си има собствено виждане за нещата.
Аз не вярвам че има бог. Или по точно в този модел описан от вярата и религиите. Не вярвам че някои контролира живота ми. Но има някаква сила за момента не обяснима. Не обяснена от физиката. Може би късмет. Какво е късмета? Дали ще познаеш зара, дали ще минеш на червено, дали ще се качиш на влака? А като изпуснеш влака за 5 мин., а той се удари в стената, щот забравили да мръднат стрелката и двата вагона пълни с трупове. Защо изпусна влака? Всичко е само условни примери и може да се говорят много. Но все пак от разумна гледна точка няма логика да съществува сила контролираща, виждаща, помнеща, незабравяща и наказваща. Или тя не се показва като правилно функциониращ орган. За това и не вярвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 12 Юни 2009, 1:18

След това, което съм преживял съм убеден 1000000000%, че няма...ако има такова нещо, къде е? вярвам на очите си..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HA_PEMOHT » 12 Юни 2009, 3:01

Защо бъркате "вяра" със "религия" ? Лично според мен няма Господ,Аллах, Великия Мокелле Мпембе и т.н.

Вярата от друга страна е много могъща сила и тя е тази която движи света - не вярата във Господ е накарала Александър да завладее целия ни познат свят, а вярата в собствените възможности, силата на нашата воля и нашия ум...не Господ(Аллах) е създал пластмасата а силата на нашата воля и нашия ум...

Това как ние ще ги използваме зависи само и единствено от нас...колкото и да плюете някой престъпник ( Галеви да речем ) не забравяйте че точно този човек е проявил достатъчно воля породена от вярата в собствените му сили да се издигне до такава степен в нашето общество че когато се спомене неговото име да не се задава въпроса "Кой е тоя"...това е просто пример, ако искате ползвайте Първанов в дадения пример ( За ваше сведение Георги Първанов си е роден в некво забутано на мама си в г*за село но е успял да се издигне до толкова че да стане президент, нещо което явно не всеки си вярва че го може)

И ако някой се чуди, гласувах за последния отговор...
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....

Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна

Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 12 Юни 2009, 6:06

t060 написа:ivan1590 написа:
Feanor написа:
Нима? Smile
В такъв случай, според теб как се е появил Internet, примерно? Smile

Човек не е измислил нищо което да не съществува в природата или съставните му части ,просто анализира вече съществуващото и го модифицира според нуждите си.Измисли примерно нов цвят, който да го няма в спектъра и ни го опиши или покажи и те признавам Laugh

Ако цвета го няма във видимия спектър от светлината, няма как да го видиш. Затова се нарича видим спектър. И той е само една миниатюрна част от светлината.

Именно за това става въпрос, как работи въображението,ако цвета го няма във видимия спектър как можеш да си го представиш ?, Остава едно понятие изпразнено от съдържание , чрез което не можеш да предадеш същността на нещата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 12 Юни 2009, 8:31

Kambe написа:аз като гледам как добрите хора страдат а лошите си гледат кефа ... как да вярвам че има господ... а ми се иска :confused:

:bowdown:
ако има човешко в тебе,страдаш за всичката простотия на света,ако си дебил-гледаш да се наядеш,наспиш и други такива първични неща

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 12 Юни 2009, 8:43

Страните, в които учат децата от малки на религия, вяра и т.н. се развиват добре, в тези общества има ценности, дисциплина и правилно развитие на нещата... в безвереви държави като нашата всичко е на самотек...всеки човек лишен от вяра и религия страда дълбоко в себе си много тежко за различни неща, обикновено, това рефлектира много жестоко в даден момент от живота му!
Българина е идиот, тъпо парче без капка култура и образованост като цяло, търси вината на всякъде другаде но не и в себе си.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 12 Юни 2009, 9:22

Има и бави но незабравя ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 12 Юни 2009, 9:41

Ако имаше нямаше , да е толкова не справедлив живота...
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Юни 2009, 9:44

Определено вярвам, че има "НЕЩО" някъде там, някакви Висша Сила, Космически Разум, енергия или... както там искате го наричайте. Нещо, което поддържа равновесие в Света. Не мисля, че всичко приключва с физическото ни и твърде материално съществуване тук, както не мисля и че няма други форми на живот извън нашата Земя.

Определено не съм религиозна, но смятам, че човек трябва да живее праведно и в съответствие с основните християнски норми. Или поне да се опитва. Ако в душата ти е светло и чисто, няма как да не ти се случват хубави неща. И обратното, всяко зло се наказва рано или късно... нищо не остава невидяно, както цитира ALX...

Бъдете добри, обичайте се, помагайте си... и проблемите ще бягат от вас ;) :)
Амин, хахахахха
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 12 Юни 2009, 10:10

Според мен, човек за да се чуства пълноценен и полезен на обществото трябва да има вяра! Дори диваците са почитали богове, за да има някакъв ред. Измежду Божиите заповеди ясно е описано как трябва всеки човек да живее за да има мир на земята!
М/у религията се води е най-голямата ф-ма в света! Плащаш за услуга под формата на дарение за личен комфорт!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 12 Юни 2009, 10:19

Има БМВ - Има Господ ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Юни 2009, 10:22

Apassionata написа:Определено не съм религиозна, но смятам, че човек трябва да живее праведно и в съответствие с основните християнски норми.

Смени "праведно" с "достойно" и "християнски" с "човешки" и съм съгласен. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 12 Юни 2009, 10:26

Гласувах с 4, но бих предпочел да има и 5-ти отговор - Вярвам в хората и научно-техническия прогрес.
Не разбирам за какво им е на хората Бог през 21-ви век, но и нямам нищо против вярващите. Организираната религия обаче е просто форма на контрол, постиган чрез ограничаване на интелектуалното развитие на хората.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 12 Юни 2009, 10:34

За съдбата и аз съм съгласен че я има просто ако ти е писано да се обесиш няма как да се удавиш ;) ;) ;)
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата