корекция на зрението с ЛАЗЕР
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- xenolith
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 (M43B19)
Имам познат очен лекар. Аз съм с близки деоптри до твоите. Аз го попитах абсолютно същото. Отговорите му бяха:
-Няма нито един доктор, който да носи лещи вместо очила!
-Няма нито един доктор, който да си е направил операция на очите.
И мисля, че не е шега работата, защото ми ги обяснява и научно защо е така

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
xenolith написа:Имам познат очен лекар. Аз съм с близки деоптри до твоите. Аз го попитах абсолютно същото. Отговорите му бяха:
И защо? Сериозно питам, аз от 10г съм с лещи. Трябва ли да се притеснявам?
Всъщност, като се замисля, на един от очните лекари (даже беше доцент някакъв), със сигурност знам, че сина му е с лещи. Самият доктор е с очила, но той все пак е далекоглед, а там нещата са по-различни (далекогледите не носят очилата си постоянно).
От друга страна знам един пич, който работи в клиниката във Варна, и също си е направил операция. Той твърди, че има доста очни лекари, които също са си правили, така че...
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Аз съм на същия х** - късогледство -1 астигматизъм -1.
Има една клиника в Истанбул за която се говори, че е най-добрата в света. Удоволствието излиза 2000лв. барабар с двудневна екскурзия - 1 нощувка там в хотел. Дават доживотна гаранция.
Въпросът е дали си струва заради този "малък" диоптър?
Говорил съм с доктор от клиниката, каза че ако диоптъра е фиксиран вече - няма проблем.
Но все още някак ме е страх.
Ся карам с цайси и нося лещи. Не ми е дискомфортно. Свикнал съм.
http://www.eyestar.bg/index_blg.asp
Има една клиника в Истанбул за която се говори, че е най-добрата в света. Удоволствието излиза 2000лв. барабар с двудневна екскурзия - 1 нощувка там в хотел. Дават доживотна гаранция.
Въпросът е дали си струва заради този "малък" диоптър?
Говорил съм с доктор от клиниката, каза че ако диоптъра е фиксиран вече - няма проблем.
Но все още някак ме е страх.
Ся карам с цайси и нося лещи. Не ми е дискомфортно. Свикнал съм.
http://www.eyestar.bg/index_blg.asp
4 8 15 16 23 42
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Да помогна малко на заинтересованите, че и аз мисля да си коригирам зрението, ще ви копирам e-mail-а, който получих в отговор на зададените ми въпроси.
ЛАЗЕРНА КОРЕКЦИЯ НА ЗРЕНИЕТО
Идеалният кандидат за лазерна корекция на късогледство, далекогледство или астигматизъм е над 18 години. Работим с последно поколение лазер Visx S Star 4 – Infra Red, с който могат да се извършват всички видове лазерна корекция – Lasik, Lasek, EpiK, PTK, Custom Vue . Могат да бъдат коригирани до - 30 доптъра късогледство, + 9 диоптъра далекогледство и високи стойности на астигматизъм. Пациентите не трябва да са имали значителна промяна на диоптрите през последните 12 месеца. Бременни жени не могат да бъдат добри кандидати за поцедурата Epi Lasik &Lasik, като те могат да изв
ършат лазерна корекция след раждане на тяхното дете и след спиране на кърмене. Може да се прави лазерна корекция на нераждали момичета.
Необходимо е да се извърши предварителен преглед с консултация при доц.д-р Т.Митов,д.м., който е на цена 120 лева и продължава около 3 часа. Ако носите контактни лещи трябва да сте една седмица преди прегледа без тях, като може да носите очила.
Самата лазерна корекция за едното око е 600 евро или 800 евро, в зависимост от това кой от двата метода ще изберете. При по-скъпата процедура, т.н. Custom Vue процедура се извършва сканиране на роговицата в деня на корекцията с цел изглаждане на всички неравности по повърхността на роговицата. Това е така наречената индивидуализирана лазерна корекция на зрението, като е предпочитаният вариант.
Предварителният преглед се извършва всеки ден от седмицата с изключение на почивните дни – събота и неделя , а операциите са съответно във вторник, четвъртък или петък. Работим само с предварително записване . Тази процедура не се поема от Националната здравно осигурителна каса, защото се смята за козметична процедура. Ако желаете да си направите преглед и операция в по-близък период от време , то това може да стане в рамките на една седмица, като единственото изискване е да си запазите час.
Ще се радваме да бъдете наши пацинети и клиенти!
Очна клиника ”Света Петка”
гр.Варна, ул. Иван Драсов №12
тел.: 052 611 130, 610 372
факс.: 052 611 131
e-mail : st_petka@abv.bg
www.st-petka-eyeclinic.bg
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
///M3-E36 написа:Да помогна малко на заинтересованите, че и аз мисля да си коригирам зрението, ще ви копирам e-mail-а, който получих в отговор на зададените ми въпроси.ЛАЗЕРНА КОРЕКЦИЯ НА ЗРЕНИЕТО
Идеалният кандидат за лазерна корекция на късогледство, далекогледство или астигматизъм е над 18 години. Работим с последно поколение лазер Visx S Star 4 – Infra Red, с който могат да се извършват всички видове лазерна корекция – Lasik, Lasek, EpiK, PTK, Custom Vue . Могат да бъдат коригирани до - 30 доптъра късогледство, + 9 диоптъра далекогледство и високи стойности на астигматизъм. Пациентите не трябва да са имали значителна промяна на диоптрите през последните 12 месеца. Бременни жени не могат да бъдат добри кандидати за поцедурата Epi Lasik &Lasik, като те могат да изв
ършат лазерна корекция след раждане на тяхното дете и след спиране на кърмене. Може да се прави лазерна корекция на нераждали момичета.
Необходимо е да се извърши предварителен преглед с консултация при доц.д-р Т.Митов,д.м., който е на цена 120 лева и продължава около 3 часа. Ако носите контактни лещи трябва да сте една седмица преди прегледа без тях, като може да носите очила.
Самата лазерна корекция за едното око е 600 евро или 800 евро, в зависимост от това кой от двата метода ще изберете. При по-скъпата процедура, т.н. Custom Vue процедура се извършва сканиране на роговицата в деня на корекцията с цел изглаждане на всички неравности по повърхността на роговицата. Това е така наречената индивидуализирана лазерна корекция на зрението, като е предпочитаният вариант.
Предварителният преглед се извършва всеки ден от седмицата с изключение на почивните дни – събота и неделя , а операциите са съответно във вторник, четвъртък или петък. Работим само с предварително записване . Тази процедура не се поема от Националната здравно осигурителна каса, защото се смята за козметична процедура. Ако желаете да си направите преглед и операция в по-близък период от време , то това може да стане в рамките на една седмица, като единственото изискване е да си запазите час.
Ще се радваме да бъдете наши пацинети и клиенти!
Очна клиника ”Света Петка”
гр.Варна, ул. Иван Драсов №12
тел.: 052 611 130, 610 372
факс.: 052 611 131
e-mail : st_petka@abv.bg
www.st-petka-eyeclinic.bg
браво, много полезно

A ето аз какво получих от Турция:
Уважаем Господин Любомиров,
Благодаря Ви за писмото и проявения интерес към нашата клиника EyeSTAR LASIK Institute!
Според диоптрите сте подходящи за лазерно лечение LASIK. Това ще потвърдят нашите лекари след прегледа Ви тук.
Международният пакет услуги на EyeSTAR LASIK Institute, чиято цена е 1397€ включва следното:
1. EyeSTAR LASIK лечение: Wavefront Optimized процедура с най-модерната техника в света.
2. Всички прегледи и лекарства.
3. EyeSTAR застраховка, покриваща зрението Ви пълно и доживотно, включително и при повторение на процедурата в редките случаи, когато това се налага.
4. Транспорта от/до летището, хотела и EyeSTAR.
5. Две нощи престой в Central Palace Hotel, един от най-добрите хотели в Истанбул http://www.thecentralpalace.com/ (140€ за всеки допълнителен ден престой)
Също така има 4-звездни хотели в района, които предлагат намаление за нашите пациенти. Ако желаете, мога да Ви предоставя списък с тези хотели. Ако изберете хотел различен от Central Palace Hotel, вашето лечение в EyeSTAR LASIK ще струва 1090€ за двете очи, което покрива всичко споменато по-горе, с изключение на разходите за хотел / т.5 / .
Молко повече информация за LASIK в EyeSTAR:
* Ние разполагаме с най-модерната техника, с която са обурудвани единици клиники в Европа и САЩ.
* Ние разполагаме с най-новия и бърз лазер в света, WaveLight Allegretto Wave Eye-Q, работещ на 400Hz, което означава, че ако имате леко късогледтсво, вашата процедурата с лазера ще продължи само 5 секунди.
* Ние предлагаме Wavefront Optimized процедурата без допълнително заплащане, защото е част от нашия лазер.
* Ние предлагаме сертифицирано лечение и обслужване съгласно строг германски стандарт за качество TUV-SUD ISO 9001.
* Ние се занимаваме САМО с лазерни операции на очите, затова и нашите лекари са с голям опит в областта. От 1998 година имаме над 20 000 извършени процедури.
* Приемаме максимум 10 пациента на ден, което ни позволява да отделим време, за постигане на оптимален резултат.
* Работим за Вас 24 часа на ден, 7 дни в седмицата независимо от това, дали сте в Истанбул или не. Ако имате въпроси свързани с вашето зрение, не се колебайте да ни пишете.
За по-подробна информация:
* На този адрес http://www.eyestar.us/eyestarus/eng/video.htm може да гледате видеоклипове за EyeSTAR.
* За най-новите публикувани статии за нас, кликнете тук: http://www.eyestar.bg/eyestarlasik_blg.asp?AnaID=33
* Ако желаете мога да Ви изпратя контактна информация на бивши пациенти от България за информация от пациент на пациент.
Моля да ме уведомите за Вашите предпочитания, за да мога да Ви запазя час при нас. Също така, ако ми изратите информация с датата и часа на пристигане на вашия полет или автобус ще се радваме да Ви посрещнем и транспортираме до хотела Ви.
Не се колебайте да ни пишете, ако имате допълнителни въпроси.
Надявям се да се видим скоро!
Поздрави,
Ясемин Юсуфова
GSM: +90-532-353-9604
EyeSTAR Lasik Institutе
Cumhuriyet cad. 27/1-2
34427 Taksim-Istanbul
Tel: + 90 212 361 50 00
Fax: + 90 212 361 60 40
lasik@eyestar.us
www.eyestar.bg
www.eyestar.us
Май ще ги посетя тях.
Благодаря Ви за писмото и проявения интерес към нашата клиника EyeSTAR LASIK Institute!
Според диоптрите сте подходящи за лазерно лечение LASIK. Това ще потвърдят нашите лекари след прегледа Ви тук.
Международният пакет услуги на EyeSTAR LASIK Institute, чиято цена е 1397€ включва следното:
1. EyeSTAR LASIK лечение: Wavefront Optimized процедура с най-модерната техника в света.
3. EyeSTAR застраховка, покриваща зрението Ви пълно и доживотно, включително и при повторение на процедурата в редките случаи, когато това се налага.
5. Две нощи престой в Central Palace Hotel, един от най-добрите хотели в Истанбул http://www.thecentralpalace.com/ (140€ за всеки допълнителен ден престой)
Също така има 4-звездни хотели в района, които предлагат намаление за нашите пациенти. Ако желаете, мога да Ви предоставя списък с тези хотели. Ако изберете хотел различен от Central Palace Hotel, вашето лечение в EyeSTAR LASIK ще струва 1090€ за двете очи, което покрива всичко споменато по-горе, с изключение на разходите за хотел / т.5 / .
* Ние разполагаме с най-модерната техника, с която са обурудвани единици клиники в Европа и САЩ.
* Ние разполагаме с най-новия и бърз лазер в света, WaveLight Allegretto Wave Eye-Q, работещ на 400Hz, което означава, че ако имате леко късогледтсво, вашата процедурата с лазера ще продължи само 5 секунди.
* Ние предлагаме Wavefront Optimized процедурата без допълнително заплащане, защото е част от нашия лазер.
* Ние предлагаме сертифицирано лечение и обслужване съгласно строг германски стандарт за качество TUV-SUD ISO 9001.
* Ние се занимаваме САМО с лазерни операции на очите, затова и нашите лекари са с голям опит в областта. От 1998 година имаме над 20 000 извършени процедури.
* Приемаме максимум 10 пациента на ден, което ни позволява да отделим време, за постигане на оптимален резултат.
* Работим за Вас 24 часа на ден, 7 дни в седмицата независимо от това, дали сте в Истанбул или не. Ако имате въпроси свързани с вашето зрение, не се колебайте да ни пишете.
* На този адрес http://www.eyestar.us/eyestarus/eng/video.htm може да гледате видеоклипове за EyeSTAR.
* За най-новите публикувани статии за нас, кликнете тук: http://www.eyestar.bg/eyestarlasik_blg.asp?AnaID=33
* Ако желаете мога да Ви изпратя контактна информация на бивши пациенти от България за информация от пациент на пациент.
Моля да ме уведомите за Вашите предпочитания, за да мога да Ви запазя час при нас. Също така, ако ми изратите информация с датата и часа на пристигане на вашия полет или автобус ще се радваме да Ви посрещнем и транспортираме до хотела Ви.
Поздрави,
Ясемин Юсуфова
GSM: +90-532-353-9604
EyeSTAR Lasik Institutе
Cumhuriyet cad. 27/1-2
34427 Taksim-Istanbul
lasik@eyestar.us
www.eyestar.bg
www.eyestar.us
Май ще ги посетя тях.
- r3s1s74nc3
- младши ентусиаст
-
Re: корекция на зрението с ЛАЗЕР
четах четах из батко гоогле , тьрсейки човек подложил се на този вид операций и след което работите да са се влошили , но така и не намерих . Да прочетах за една баба на 80 години , която била почти сляпа с едното око и решила да се подложи на това и после се усложнили работите и окото и станало напьлно сляпо , но мисля че и окото на 80 години , не е като това на 20 години . Има хора който пишат че са се подложили и след 2-3 години след това диоптрите им са се вьзвьрнали , но в сличая пак нищо не губим , освен пари разбира се . Масово хората подложили се на тези операций пишат колко са доволни . Единствено има някакви конспиратори който пишат че след 15 години не се знаело какво щяло да стане и тем подобни , аз пьк знам че след 15 години сигурно вече ще е измислено пресаждане на очи , така че да си ходят с очилата и да им запарва зад ушите
Четах доста мнения относно Варна и по специално Света Петка , че там карали пациентите на конвейр и гледали само да приберат парите , а не обрьщали внимание толкова на пациентите . Вьпреки че имам 2-ма познати който са минали през този "конвейр" и са доста доволни . Така че незнам кое колко е истина .
За Истанбул много ме сьмнява там работата , че правят някакви мизерии защото по форумите яко спамят техни хора , която правят явни реклами за тяхната клиника , не сьм видял някой случаен човек да пише че е доволен , че е опериран там и прочие .

Четах доста мнения относно Варна и по специално Света Петка , че там карали пациентите на конвейр и гледали само да приберат парите , а не обрьщали внимание толкова на пациентите . Вьпреки че имам 2-ма познати който са минали през този "конвейр" и са доста доволни . Така че незнам кое колко е истина .
За Истанбул много ме сьмнява там работата , че правят някакви мизерии защото по форумите яко спамят техни хора , която правят явни реклами за тяхната клиника , не сьм видял някой случаен човек да пише че е доволен , че е опериран там и прочие .
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
За света Петка мога да кажа само едно : Декларация че не можете да предявите никакви претенции към тях ако операцията е неуспешна и цена близка до тази на турците.
За турците двама приятели се подложиха на операции след това получава мейли до втората година с въпроси за здравесловното им състояние и дали имат някакви оплаквания. Типично по ориенталски адски внимателни което е учудващо за турци.
И двете момчета бяха късогледи с диоптър различен за двете очи и астегматизъм като деоптъра им не надхвърляше -2.5.
Поздрави от Варна
За турците двама приятели се подложиха на операции след това получава мейли до втората година с въпроси за здравесловното им състояние и дали имат някакви оплаквания. Типично по ориенталски адски внимателни което е учудващо за турци.
И двете момчета бяха късогледи с диоптър различен за двете очи и астегматизъм като деоптъра им не надхвърляше -2.5.
Поздрави от Варна
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Минах през "Света Петка" преди половин година. Преди 3 дена бях във Варна на преглед. Всичко е ОК. Доволен съм. Харесва ми работната организация в клиниката. Прегледи има на първи ден, на първа седмица, на един месец, на половин година... и от тук ми казаха всяка година на преглед. Познавам човек който ми разказа, че мърдал при операцията (от нерви) и едното му око се влошило впоследствие, и му направили втора операция безплатно.
Най-добрите специалисти в тази област са в Израел, където е специализирал и доц.Тошо Митов от "Света Петка"
Най-добрите специалисти в тази област са в Израел, където е специализирал и доц.Тошо Митов от "Света Петка"
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Вижън също са много добри както казаха 1-2ма колеги. Баба ми си е правила оперцаия там за перде на очите и майката на една приятелка си е правила корекция на зрението и са доволни. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Re:
xenolith написа:Имам познат очен лекар. Аз съм с близки деоптри до твоите. Аз го попитах абсолютно същото. Отговорите му бяха:
+1 от доцент
на мен от 10-15 години ми казват 0.75, 1 и някакви такива, но аз все не вземам очила и си виждам добре
ходя на лазерни процедури през няколко години, но не заради късогледство
ако не е жизнено важно зарежете ги тези операции
ходя на лазерни процедури през няколко години, но не заради късогледство
ако не е жизнено важно зарежете ги тези операции
- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
Ами все пак ако има някой с реална корекция от 5 години нагоре да сподели,ще е най-добре.Аз имам познат на 43,направи си корекция преди 2 години и все още се радва като малко дете(носил очила от 20 годишен).
- chl
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower
Re:
SHVEDA написа:A ето аз какво получих от Турция:
Поздрави,
Ясемин Юсуфова
GSM: +90-532-353-9604 begin_of_the_skype_highlighting +90-532-353-9604 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting +90-532-353-9604 end_of_the_skype_highlighting
EyeSTAR Lasik Institutе
Cumhuriyet cad. 27/1-2
34427 Taksim-Istanbul
lasik@eyestar.us
http://www.eyestar.bg
http://www.eyestar.us
Май ще ги посетя тях.
Един приятел ходи тука преди 2-3 месеца... каза ми просто ако мисля да правя такова нещо да не е в България... а от там е много доволен отделно че е по-евтино и вдъхва повече доверие, някак си.
ПС: май не е същото но беше в Турция

65 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5