... ако форума е ваш и вие сте единствения му модератор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 27 Фев 2009, 21:58

На първо четене ми идва идеята, че на момента бих изтрил теми, които се повтарят милион пъти - тук говоря конкретно за е36 раздела, тъй като него го следях преди да си продам е36-цата и даже все още го отварям редовно! Теми примерно за ангелски очи, 320vs318is, разход и т.н. ;)! И нямам предвид заключване, а директно изтриване на темата и всичките мнения в нея (предполагам, че е възможно)!
В Извън темата е малко по-сложно - но имаше теми като "какво търсите в една жена/мъж", теми за актове и точки, да не говорим пък за пускането на тема за всяка новина от dir.bg или dnes.bg - бих ги изтривал директно!
И накрая едно по-скоро предложение към модераторите и администраторите - знам, че имате и други по-сериозни занимания, да не говорим пък, че и не ви се плаща за тази работа из форума, но все пак....съберете се една вечер (петък/събота) в ма3х или някой друг клуб (да сте на компютри заедно на едно място) и го разчистете форума (изтриване) на идиотските и многобройно повтарящите се теми - вие си знаете и можете да прецените кои са! И след това вече много строг контрол, както казах с директно изтриване, на темите, защото наистина форумът се разрастно много и все повече ще се разраства, а положението няма да се подобри от само себе си! Знам ли, мисля си, че това може да бъде частично решение и подобрение :roll: !
Вече при контрола върху юзърите и това кой да пише и кой не и т.н. е по-сложно и като измисля някаква идея или предложение ще пиша пак :mhihi: :mhihi: :mhihi: !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 27 Фев 2009, 22:03

Бях направил форум с около 1500 човека и извода от цялата работа е ,че не може да се угоди на всички.Това е задължение, което изобщо не ми е по вкуса и не ми се отдава много :confused: Няма нищо по добро от обикновения потребител :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Xpyc_xpyc » 27 Фев 2009, 22:16

Трябва му малко защита. :)

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Фев 2009, 22:24

Фейса на форума бих го оставил същия. Бих ограничил регистрациите. Бих ограничил писането на нови юзъри в техн5ическата част и в търговската част. Бих въвел нива на потребителите, всяко ниво с различни възможности. Бих изтрил от земята подфорум Стреетрацинг, има си подфорум моторни спортове, той е достатъчен. Това не е форум на скоростта а форум на страстта към колите, скоростта е следствие. Издръжката би била от платени теми и рекламни банери. Бих вкарал ротационен принцип на платените теми във всички подфоруми, има го подобно в тунинга, но там е на всяко мнение, аз бих го сложил един път в средата на страницата, всеки рефреш, различна платена тема, осен това, бих направил отделен подфорум в търговската част само за платените теми, защото сега е пълен абсурд.
С изброените решения, си мисля, че ще се ограничи както спама, така и прекаления трафик. Ще се избегне регистрирането на юзъри, които искат само да си пускат обявите. Давам пример, Регистрирах се в Опел форума, за да си пусна обява на Астрата, но немога да пускам теми и да пиша в теми в търговската част, преди да съм навиршил 30 дни регистрация, предполагам, че после ще ми каже, че трябва да имам определен брой мнения, това е правилно. Защото ако даден юзър започне да труба мнения с цел да премине тази бариера, модераторът ще го хване и ще предотврати това нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 27 Фев 2009, 22:42

съгласен със Сонито
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Фев 2009, 22:50

извинявам се за което ,но ще си позволя да наруша мълчанието си в извън темата и да напиша нещо ,защото смятам ,че темата е важна !!
първото нещо -тази тема не е за този подфорум ,но правилно автора я е сложил тука ,защото тук повече хора ще я видят!
второ-аз смятам ,че този форум е мой ...,както и на всички потребители и не е нужно доуточняване за това - "...ако беше ваш"!!! форума не е нито на админите ,нито на модовете ,нито на някой определен човек ,а на съвкупност от хора -членове на клуба ,както и на всеки истински фен на бмв в страната! тва е важно доуточнение....
тая тема бях зачекнал отдавна и тогава темата ми отиде в небитието ,където никой да не я види и се сещам пак за нещо повтарящо се: модовете-в случая азраил казва ,че е трудно и е времеемко да се модерира форума ,отделно ,че не е привилегия и даже е робство и задължение да се модерира ,но никой-повтарям никой мод до сега не е напуснал сам!! няма отказал се! бих ги посъветвал ако са уморени или натоварени да намерят помощ от нови или да предадат щафетата ,но да не изтъкват това ,че не са платени -има и други с много време и мерак да го правят без пари.....!!!и това не е оправдание...!! ако имате нужда от помощ-поискайте я ....!!!

това за време за адаптация във форума съм съгласен и е правилно...!!
нека има нива и нека има карантинно време за начало след регистрация....!

правилната линия на развитие е :повече влизания ,повече реклама и по-голямо влияние на форума и клуба в нета и в страната-казах го и на събранието на клуба. според мен това е правилното и за да не стане така ,че да се напълни с "годжита" е добре ,че се приеха нива на членство....
ако се сетя нещо друго ще пиша.
иначе вида на форума за мен бива и не знам дали има по-добър...ако има нека се въведе...!!!

съгласен съм и за тъпите теми в извън ... и смятах,че с "хранене" може да се спре напастта от глупости ,но явно така не става и за това съм спрял...! правилното е да се трият веднага....!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Фев 2009, 22:53

SKISA написа:
второ-аз смятам ,че този форум е мой ...,както и на всички потребители и не е нужно доуточняване за това - "...ако беше ваш"!!! форума не е нито на админите ,нито на модовете ,нито на някой определен човек ,а на съвкупност от хора

Бъркаш се жестоко, форума трябва да е на създателите си! Особено толкова голям! Говориш така, защото просто нямаш опит в това...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Фев 2009, 22:57

///peter написа:
SKISA написа:
второ-аз смятам ,че този форум е мой ...,както и на всички потребители и не е нужно доуточняване за това - "...ако беше ваш"!!! форума не е нито на админите ,нито на модовете ,нито на някой определен човек ,а на съвкупност от хора

Бъркаш се жестоко, форума трябва да е на създателите си! Особено толкова голям! Говориш така, защото просто нямаш опит в това...

бъркаш се ти и имаш ЛС....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Фев 2009, 23:03

Не не се бъркам ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 27 Фев 2009, 23:09

///peter написа:Не не се бъркам ;)

Споделете ...Кой се бърка и кой не... :P
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 27 Фев 2009, 23:10

///peter написа:форума трябва да е на създателите си! Особено толкова голям!

Нищо не пречи създателите да са супер-админи и да са си действително собственици на форума и да следят да не се избяга от Идеята и да ес намесват в критични моменти, когато администратори и модове творят глупости или неща несъвместими с политиката, определена от тях.
С тези темпове на разрастване на форума обаче в един момент ще се окаже невъзможно да се запази принипа той да се администрира и модерира от лично проверени хора, на които лично са гласували доверие. В някакъв момент политиката на форума ще се окаже твърде рестриктивна за хората, които искат да го ползват и ще се появи друг и друг форум и към него ще прелеят голяма част от потребителите, които сега четат и пишат тук. Без значение, че този форум е свързан с БМВ Клуб България, който е член на друг клуб и т.н. и т.н. Това малко вълнува голямата част от форумците. Ако нещата продължават така, това е въпрос на време. Още повече, че като форма, друг форум на БМВ вече има и от това как ще бъде администриран и рекламиран, зависи неговото собствено бъдеще, а и до голяма степен бъдещето на този форум.
Сам виждаш, че в момента всички модератори се оплакват от това, че не смогват. От това страда и качеството на темите и на форума като цяло.
Като цяло смятам, че този който не се развива, деградира. И въпреки, че не съм тук от началото, не ми се иска това да се случва на БМВ пауъра.

Доколкото съм чел из стари теми, обаче Скиса не е прав, че няма такива, които да са се отказали сами.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 27 Фев 2009, 23:12

///peter написа:
SKISA написа:

Глупости!
Форума е на всички, които искат да го ползват и им и полезен. Потребителите правят форума, а не модовете. Ако ги няма потребителите какво ще модерират? Да ни сложат такса за това, че влизаме ако искаш?
Опита тук няма нищо общо. Вероятно имаш нещо друго предвид, но със Скиса съм абсолютно съгласна.

Моето мнение е, че глупавите теми трябва не да се заключат след като са станали 16 страници с единствения пост " :confused: ", а директно да изчезват. Не е нужно да продължават да се четат. Това, че не може да се отговаря не е достатъчно. Просто трябва да изчезват, като се предупреди да с ЛС човека, който я е пуснал, че следващия път ще плати по-скъпо за такова творчество.

Подфорум "Страхотни истории" , както и рацерската тема изобщо не виждам нито каква информация носят, нито с какво са полезни. Една Страхотна история не съм прочела до сега. То това е и най-заспалата секция, поства се по веднъж седмично там.

В Продава е отврат. Ъпването трябва да е според мен веднъж седмично. В първите три страници се въртят точно едни и същи теми.
По отношение на Важните теми не мога да взема отношение, там не ми е работа какво се случва.
И такива простотии като якета, чорапи, ракия и прочие.....нали! Или да се направи една секция "Бит пазар" , но пък така подозирам, че ще се засили активността точно в тази насока всеки да прегледа шкафовете вкъщи и да види какво не му трябва :confused:

Извън темата каквото и да си говорим трябва да се позатегне. Не е нужно през два реда да ме анкетира някой с нещо. В училище не съм попълвала толкова лексикони. Ще каже някой да не ги чета като не искам, аз не го и правя, но просто дърпам скрола отгоре до долу и няма в какво да се зачета.

Е36 се подобри.Браво на Mollov и на Vld, усеща се присъствието на момчетата :clap:
Разглеждам и другите техн.подфоруми, има си зрънца навсякъде май.

Не може да няма начин да не се разбира кога един и същ човек се регистрира с няколко ника. Това не трябва да се допуска.
Някои хора просто прекаляват.

И за да не звучи това като за "Предложенията", темата беше ако аз съм мод и форума е мой, то аз бих предотвратила точно тези неща, които като юзър ме дразнят.

Модовете са достатъчно според мен. Нужни по-сериозни правила и санкции. Няма оправия иначе.

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 27 Фев 2009, 23:12

aygofan написа:

С това си мнение отново предизвикваш темата да стане боза. Последно предупреждение получаваш от мене. И междудругото това ти е 30тото мнение за днес някъде :cop:
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Фев 2009, 23:14

2 правила бих прибавил...
като не ви харесва някаква тема или автора, не пишете в нея, не задавайте въпроси - "къде са модераторите", "няма ли някой да го банне този" и т.н.
и начален период за четене не знам колко дълъг... аз като се регистрирах за първи път поне 1 седмица съм чел, преди да пиша. така че ако някой му е толкова спешно, може да пусне лично на някой модератор и готово.

от техническа гледна точка един рейтинг би бил интересен.

за извън темата бих оставил нещата както са... може би бих толерирал повече темите на автомобилна тематика от колкото сега.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 27 Фев 2009, 23:15

Mamouk написа:
aygofan написа:

С това си мнение отново предизвикваш темата да стане боза. Последно предупреждение получаваш от мене. И междудругото това ти е 30тото мнение за днес някъде :cop:

Ха сега...ЕМи щом имам 30 мнения днес ми удари БАН...к'шо ме предупревдаваш...Аман от деца!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата