Пазете си колите: Майка дере неправилно паркирани коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 11 Дек 2008, 2:28

незнам в кой център на софия живееш,но от 100 паркирали коли на тротоара има поне 5 които са го блокирали тотално-е за това става въпрос...а иначе не виждам проблем да качиш 2те леви ИЛИ десни колела на тротоара,но така че да могат да се размината двама души барем с по една торба във всяка ръка ;)
А по въпроса съ паяаците и тем подобни възможности щи да пример:днеска минавайки по една квартална уличка със съвсем нормална скорост-20-30км/ч изведнъж установявам че от двете ми страни на колата срещу мен вървят пешеходци.Викам си -де*ба и ....тъпите шофиори,дето си бяха качили колите от двете страни на тротоара на 100% и няма ше и грам място котка да мине. :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 11 Дек 2008, 7:21

В никакакъв случай не е решение саморазправата.Не трябва да насочваме недоволството си от абсурдите в които живеем едни срещу други.Трябва да се потърси сметка от управляващите и прилагащите закона, защото болшинството от нас са потърпевши от корумпираното и некъдърно управление.Значи ние ще се избиваме помежду си, а управляващите ще си крадат както досега.Защо се строят молове с малки паркинги, крайно недостатъчни да поемат колите на клиентите, който се очаква да дойдат.Пример СКАЙСИТИ.Сравнето го с паркинга на МЕТРО.Защо София се пренаселва- не е ли причината пак в некъдърното управление на държавата и какво прави държавата за да изчезнат причините, каращи хората да се изселват и да се тъпчат в столицата.Трябва и майките и шофьорите и полицията -цялото общество да се вдигне и да измете тая сган, която ни управлява, за да се промени нещо.И най-важното трябва да сме солидарни в исканията си-не като излезе един- останалите да го псуват, че не заслужава това което иска и да му обесняват, как нищо няма да се промени.Само ако се държим като гражданско общество можем да променим нещо.Иначе е лесно и тъпо- ще надраскаш колата, защото не може да се защити, ще отвъртиш шамарите на някоя кифла, която драска, защото е по-слаба физически и какво имаме като равносметка-една бита и една съсъпан кола и същия проблем с паркирането и още по голяма джунгла, в която да живеем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 11 Дек 2008, 8:21

xterminat0r написа:
Коя е тая, че да раздава правосъдие?

По същата логика, ти кой си че ще паркираш по тротоарите? Не че я защитавам, гадно е да драскаш по боята, ама се огледай и виж колко молоумници има по пътищата... работата ми е свързана с градско шофиране всеки ден и мога да ти кажа че искам да съм с огромен джип и да си побутвам и пренареждам този и оня...и да има мегафон джипа , щото като си викам в колата не се чува навънка.... и преди да се правите на мн засегнати вземете се научете как се кара кола, после се научете как се паркира (и успоредно и напречно) и тогава мрънкайте!!! Айде със здраве...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 11 Дек 2008, 8:48

:mhihi: Ейййй,много луди по тая земя!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Дек 2008, 9:38

-Maxxx- написа:
xterminat0r написа:
Коя е тая, че да раздава правосъдие?

По същата логика, ти кой си че ще паркираш по тротоарите? Не че я защитавам, гадно е да драскаш по боята, ама се огледай и виж колко молоумници има по пътищата... работата ми е свързана с градско шофиране всеки ден и мога да ти кажа че искам да съм с огромен джип и да си побутвам и пренареждам този и оня...и да има мегафон джипа , щото като си викам в колата не се чува навънка.... и преди да се правите на мн засегнати вземете се научете как се кара кола, после се научете как се паркира (и успоредно и напречно) и тогава мрънкайте!!! Айде със здраве...

Аййй добре ве майсторе ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 11 Дек 2008, 9:51

Да има касмет някой да я види ще и стане софия тесна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 11 Дек 2008, 10:05

Колеги, макар че не одобрявам действията на болната жена, то и ние не сме съвсем прави, ако не мислим за нормалните майки, с колички или без. Макари да съм минал през етапа с количката два пъти и децата ми сега са да големи, страшно се дразня от спрелите като румънски тираджии. Пак повтарям обаче, че това не дава право на никой да "уврежда чужда собственост". И ще повторя пак фразата: Ега ти държавата! Къде е тя и нейните изпълнителни органи? Кой мисли за нас къде ще паркираме, и т.н., и т.н., всичко свързано с необходимостта да имаш кола?
п.с. По- добре е тук да изразяваме крайни мнения, отколкото да извършваме необмислени и крайни действия като "причината" да водим тази полемика.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Дек 2008, 10:14

sonny написа:Тези които имат деца, знаят, че е права, а тези които си карат колите ги боли х** и мрънкат. Значи права е да ги дере, всички спират както си искат, всеки паркира по тротоарите, неможе да мине нито възрастен човек, нито майка с дете, нито никой. Трябва да слезеш на улицата и ти свиркат щото си им на улицата ама ги боли затова, че някой е спрял на тротоара. В случая е права и то на 10000000%

Абсолютно вярно. Тъкмо мислех да питам колко от тук присъстващите майколизци и лекуващи в последните една-две-три години са имали бебе, и имат ли представа че тая мръвка е по важна за родителите си от целия свят. Имаше тука изказвания че щял да и извади далака през пу***та - БЕЕЕЕЕИИИИИИ ми ако е жена ми и детето ми, що не се опиташ - да видиш сериал после. Може разстоянието да не е двата метра дето ги иска закона, но трябва поне 1 метър да има. Пешеходците като тръгнат по платнотното НИ, веднага са освиркани, но ние като паркираме по тротоара ИМ - нищо :) така не става. И найстина трябва да почнат да се дерат колите на ония кавали от кметствата и министерствата че да се сетят и те малко за какво става дума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Дек 2008, 10:17

То най - тъпанското е, че лесно може да я причакаш ако искаш. Ама се иска акъл у "отмстителките" за да се сетят.
Не само тия, имащи деца са виждали и извеждали бебета.
Бебето има часове за храна и часове за сън.
Съответно то се извежда само в определен час на деня, преди обяд или следобяд, при хубаво време.
Оттам остава вече само да си паркираш колата. Те минават обикновенно по един и същи път.

Казвам го. Не че аз ще го направя, най много да я напсувам или унижа тъй, че да й изкривя целия ден. Но да го имат предвид, че лесно може да стане.

И се надявам застрахователите да не я съдят... много.

Тъпанарска история. Хубаво, тъпа овца си... Има такива.
Правиш овчи работи. Повечето хора няма и да се сетят кой и защо ги е надрал, само ще увеличи злобата и нервите на пътя.
Ма кво ти трябва да ходиш да го приказваш по медиите?
Ае обясни ми. Ко ти трябва. Сега навлича проблеми на всички майки с колички, некоя нормална по принцип може да опере пешкира аже за недоглежане оттук нататък.

Оттам нататъка вече кво да обяснявам, тя тъпотията ходи по хората. Някой си паркирал колата, може и без да иска, може по принуда, може да е разтоварвал или транспортирал нещо. Може да е превозвал болен или бременна.
Може и просто да е чук. Може и да е изрод. Ами ако наистина е изрод? Тя би ли се заяла? Или предпочита а е някой беден и нещастен, шмугнал се в бързината за а не го блъснат отзаде...? S класи ли дерем или коли до 5000 лв.? А може и да не е той. Може да е нямало друго място за паркинг, а после колите да са се пренаредили...

После идва овцата, важна гражданка, щото изцвъкала едно, затруднена от движението тя съвестно, а най - вече умишлено(за разлика от повечето паркирали) раздава "правосъдие". С помощта на злобата си.

И... има хора, за които тя е правосъдието. Брава!
После пишете пак у темите "ебати скапаната ържава", "нема законност", "нема полиция".
Ами зараи такова мислене като вашето е, бацета!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Дек 2008, 10:28

sonny написа:Тези които имат деца, знаят, че е права, а тези които си карат колите ги боли х** и мрънкат. Значи права е да ги дере, всички спират както си искат, всеки паркира по тротоарите, неможе да мине нито възрастен човек, нито майка с дете, нито никой. Трябва да слезеш на улицата и ти свиркат щото си им на улицата ама ги боли затова, че някой е спрял на тротоара. В случая е права и то на 10000000%

Тук си мноо прав, тя също е права, ама не трябва по тоя начин, има тел. има паяци. На 1 приятел му пукнаха 4те гуми в центъра (1000лв си назад), е тва ли е начина!!!!

D3BEP написа:После идва овцата, важна гражданка, щото изцвъкала едно........

Нищо лично, ама дано никой не коментира така жена ти!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Дек 2008, 10:36

Сондьора написа:
Нищо лично, ама дано никой не коментира така жена ти!!!!

Нема шанс приятел, жена ми е достатъчно умна и съвестна да не прави такива тъпанарщини. Виж, при нужда може да събере на некой тарикат зъбите. Но културата да си отмъщаваш за нещастния си живот на себеподобните си й е чужда...

Лошо, че малко хора тука четат и чуждите постове... Де е сега оная тема, където ме оплюхте, че за София не било характерно озлоблението между хората... Селото било виновно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 11 Дек 2008, 10:59

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 11 Дек 2008, 11:18

спира се където е предназначено за това айде, ако няма толкова къде можеш да качиш 2 гуми на тротоара и вече ако си много на зор да блокираш светофара, но ти си носиш отговорността пред полицията, ама тая да доиде да ми надере колата е тогава ще я пишат в черните хроники мамицата и мръснаааааааа :maad:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 11 Дек 2008, 11:20

Тоя ГЕЙ заслужава с една арматура 30 сантима да мушкаш през решетката докато читав радиатор не остане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Дек 2008, 11:24

spacepl написа:Тоя ГЕЙ заслужава с една арматура 30 сантима да мушкаш през решетката докато читав радиатор не остане.

ТОй е нарушил закона към 8 пъти. Спрел е на кръстовище или гараж, със знак забранено за автомобили, зад колчетата, до сграда...
На който и да се обадиш, трябва да го вдигне, той пречи и на тея на тротоара и на тея на пътя, и на тея, дето са паркирали.
Тръгнеш ли да ръгаш обаче е хубаво да си готов и тебе да те ръгат... Обикновено не си. Обикновено говорим за форумен героизъм или за мизерия зад гърба на другия.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата