Старо vs Ново строителство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ново vs старо

старото
61
45%
новото
59
43%
панела
17
12%

Общо гласове : 137
Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 19 Ное 2008, 15:48

Apassionata написа:... Само ще кажа, живяла съм в Къща, в Стара тухла- сталински тип от 60- те, в ЕПК на 18-ти етаж, сега съм в ново строителство .......

Май си пропуснала и бунгало-заводски тип от дървения! :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 19 Ное 2008, 15:48

Новото естествено, особенно ако се прави качестевено.

Лошото е, че всички строители днешно време строят калпаво, и само го нагласят на външен вид и после що така що иначе.

Естествено 80% от старото стройтелство е по здраво от 80% от новото, но това е единствено и само заради материялите и начина по който се строи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 19 Ное 2008, 15:55

Apassionata написа:МИШЕЛ Темата е СТАРО срещу НОВО Строителство. Със всички ЗА и ПРОТИВ около това! Никъде не видях да пише - качеството на бетона, тухлите, мазилката и прочие...
И кои сте тия ВАС, чрез които продаваме "боклуците" да ме светнеш само ;) В строителна фирма ли работиш, що ли?
А новия ми Апартамент, строен през последните 4 години, знаеш ли колко ме интересува дали ще издържи 20 години. След толкова / ако съм жива/ най-вероятно ще живея в къща с двор 5 декара... и две липи отпред, хахха Или някъде в топла страна / че мразя зимата/ в някъв боклук ;)
Да сте живи и здрави и вие, които живеете в Кра/сиви Панелки в престижни райони!
И аз няма да пиша повече по темата, че само ИЗВЪН НЕЯ отлитам, ей ма не ме обича таз Мишел и тва си е :( :confused: :( :confused:

Момчета....събуждайте се....имаме новина!!!!
Момичето вече се е ориентирало, иска къща :mhihi:
Не се бутайте, ще изслушаме всички предложения :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хахахаха, не се сдържах просто! :mhihi:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 19 Ное 2008, 16:10

Мишел, хвани спри се малко. Ако имаш нещо да ми казваш - има лични съобщения.
А от мъж имоти и пари да чакам - опазил ме господ... Мъжете са само за... забавления, хахахах А Къща си имам, даже две, на едната и викаме вилата, на 15 км от Центъра на София ;)
Но ако някой чак толкова изгаря от желание да ми подари Дървено бунгало с голяма ливадка да се паса, че квато съм ОФЦА, че отговарям..., насреща съм, МОМЧЕТА !
И глейте имота да не е в Натура :mhihi: 2000 де ;)
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Ное 2008, 16:14

спрете се ,бе...!! неска съм рефер ! 1 на 1 за двете дами !мача се прекратява!която спре първа печели полвин точка!
който му аресва новото строителство-насреща сме,който знае кво е старо и здраво-търси,плаща и намира...!! презумцията за новото строителство ,не е че е лошо ,а че го правят в 90% от случаите лошо. старото требва да се види....
Последна промяна SKISA на 19 Ное 2008, 16:17, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 19 Ное 2008, 16:16

Естествено, че новото строителство е по-добро, все пак технологиите са доста напреднали. Начина на изпълнение на обектите обаче е съвсем друга тема.. ;)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Ное 2008, 16:18

mangini написа:Естествено, че новото строителство е по-добро, все пак технологиите са доста напреднали. Начина на изпълнение на обектите обаче е съвсем друга тема.. ;)

е ми то освен в материали се живее и в тва ,дето са изпълнили...строителите! и е пълно с неграмотно изпълнени сгради! имам удоволствието да работя във фирма,която строи наистина качествено,но не става за месец-два и не е евтино....

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Ное 2008, 17:07

Съгласен съм, че голям % от новите сгради са шит, но има фирми и фирми, ще ги хваля като заслужават!!! Много добре знам как е построен апартамента ни, с баща ми го избирахме, бивш строителен техник е. Нищо не пестят, как за почти 4г вече една цепнитина не видях, един избледнял цвят, един дефект?! Бе, щом самата фирма се е наместила там, смятай. ;) Ние го взехме в миналото на нормална цена. Преди няколко дена ходих исках да видя какво предлагат и на какви цени.... еммм 65кв.м ... 90к еуро .... приятно ми влезна, няма ти казвам как се живее с родители... Та, както винаги всичко опира до кеша, има 70кв ново строителство за по 40к, ама що ли е толкова????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 19 Ное 2008, 17:16

Acer, половината ти пост е окей, другата... Понякога скъпото е просто скъпо и нищо повече. Качествено може да се строи и на "ниски" цени .. Не опира всичко до кеша, а до лакомията на чорбаджията и до квартала в който се намира сградата. От 15 години насам във всички сфери има изкуствено оскъпяване или най-малкото изравняване на цените с тези в евросъюза, но качеството на предлаганото е като за утрепки ... Според мен е неправилно цял (или половин) живот да изплащаш апартамент, като се има предвид, че мажат мазилката преди да е изсъхнала плочата...
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Ное 2008, 17:31

Уф, се тая... само се дразня като не мога си го позволя и много правилно го каза "ниски". Ама в такива времена живеем и ако не си находчив, цял живот ще изплащаш... Отивам да удавя мъката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 19 Ное 2008, 17:45

Направи 1-2 кръгчета с "евтиния" бензин... 8)
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 19 Ное 2008, 18:17

Много ми се иска някой от хората, които безрезервно възхваляват старото строителство да беше в къщи преди няколко години като сменях дограмата, за да види от какво са направени фасадните стени.

Като изкъртиха старата дограма и падна цялата стена под нея. Дълга е около 3.50 метра. Познайте колко тухли извадиха от там - точно три и половина. Всичко останало беше варо-циментова замазка или "хоросан" дето му викат. Става въпрос за ЕПК, строено през 1979 год.

Трябваше да пробия една дупка в стената между двете стаи, близо до пода, да си посна едно LAN кабелче и единственото, което ми беше нужно беше ударна бормашина Спарки от лбителските и най-дългото свредло за бетон, което намерих в Бриколаж - никакъв проблем - мина си като през масло. А уж е не знам си какъв бетон...

За функционалност на разпределението пък въобще не може да се говори...

Така че ако някой го влече подобно строителство, да заповяда след няколко месеца да ми стане наемател ;) Аз лично мисля да ходя да живея на новичко в апартамент, съседен на апартамента, където ще живее със семейството си шефът на фирмата, която строи сградата. Щом той се е навил да се метне там, предполагам, че знае как е строено.

Винаги е имало качествено и некачествено строителство и винаги ще има. От такава гледна точка правилния въпрос в тази тема е "Качествено или некачествено строителство предпочитате" само дето тогава всичко ще е ясно и няма да има интрига, а и съответно и толкова дълга тема и различни мнения.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 19 Ное 2008, 18:43

Аз лично мисля да ходя да живея на новичко в апартамент, съседен на апартамента, където ще живее със семейството си шефът на фирмата, която строи сградата. Щом той се е навил да се метне там, предполагам, че знае как е строено.

Ами честито ти за новото жилище, ако това беше начина да го обявиш :)
Все си мисля, че по - удачно щеше да е една малка почерпка. :mhihi:

Дано нямаш проблеми. Но ако те интересува съвета на човек, който си е патил и добре познава тея магарии, не се уповавай на това. Строителите мезонета си или етажа си или там каквото са си направили могат да го уредят по коренно различен начин от целия останал блок. Ела и ще ти дам цели кооперации за примери. Ще влезеш и ще попиташ...
Още повече че те после лесно си го продават и си вдигат друг, недей си мисли че са заковани. И деца да имат, и те не ги спират...

ПП. ЕПК не беха ли едропанелни кооперации, или едроплощен куфраж? Стоманобетон демек? Какви са тея тухли и хоросани? Туй ше да е някоя допълнително иззиждана стена от цигани - майстори...
Не го защитавам, но не ми стана ясно кво прави там такава стена...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Ное 2008, 21:04

За къщите нищо не споменахте? :roll: И там ли има деление на старо,ново ,мезозойско и др. строителство :mhihi: ?
Не за друго,да знам поне къде да флагам милионите от спекулации на Каспичанската Фондова Борса 8)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 19 Ное 2008, 21:08

Ново! Не знам някой каква фобия ги е подгонила от мазилките и т.н., нов блок паднал има ли ? А я някой да каже колко жилища има срутени преди 50 години от бомбардировките ??? Цифрата е голяма! Останали 5 сгради(примерно) от 50 и много здраво... виетнамеца де си е бъркал докато го прави един господ знае! После като идва комунизма масовото строителство, докато се изпикаете и 1 етаж са вдигнали. :mhihi: :mhihi:
Пък тези панелки и прочие(старото), колко шпаковки са видяли, нямаме толкова косми на главата! Аиде да не започвам с не малкото инциденти и смъртни случай от супер здравото, неразрушимо старо строителство!
За новото какво да кажа... има си проектант, като се върже плочата или шайбите, бетон не се лее докато приемчика не каже, ДА.
Приемчика не приема, дори ако липсват монтажи, да не говорим за усилители и т.н. Пък да не казвам какви келеши има, гледат и мерят с рулетка сантиметрите! :evil: 22-ка усилители за няква киорава кооперация, щяла да падне... ще падне ама трябва яко бомбардировка. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата