Симеоновско шосе + ниски гуми + Баце Борисов = крива джантаа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 06 Ное 2008, 22:40

Пък аз си мисля че ако колегата си беше спестил последните редове
от първия пост щеше да се получи по хубава тема. Ма знам ли може
калпав (или не) провокатор да излезе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Ное 2008, 23:04

Mollov написа:
Koliu написа: :lol: :lol: :lol:
Колега разсмя ме здраво...
А това за магистралата е просто уникално!
И повярвай ми не говоря "отстрани" относно начина на управление на БАТКО ВИ БОЙКО ;)

Както и да е - хубаво е да има различни мнения...

Радвам се, че ти правя весело... а ти ходил ли си да гледаш кво се прави по околовръстното в момента? Тва за магистралата ти го дадох като обща идея, колкото да добиеш представа какво се опитвам да ти кажа... не да ми се радваш... явно ефекта е никакъв...

klintan66 написа:Като вижда ,че царя и Доган не му помагат що не развали коалицията ?

Щото му трябва мнозинство с/у опозицията и многобройните вотове на НЕдоверие ;)

абе не че и такъв път се прави с един самосвал,един бетоновоз и една бетонпомпа ,ама карай ....да се стегнат малко и да започнат работа като хората....същото мога да го кажа и за метрото
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Re: Симеоновско шосе + ниски гуми + Баце Борисов = крива джа

Мнение от Tano » 07 Ное 2008, 10:07

CheGevara написа:незнам какъв е бате Бойко, ама ФАКТ е, че при най-малкото съмнение за корупция иска оставки и ги получава! Няма 3 месеца оправдания и скандали дали единия прав или другия крив!

Сегашното правителство колко хора си хвърлиха оставките заради съмнения в корупция? Тези, които хвърлиха оставки бяха принудени да го направят и то не от премиера! Да не говорим какви ритници ни бие ЕС ама на правителството не ну пука ...

За улиците на София е ясно едно: трябват МНОГО инвестиции и то методично за много години! А това, че някой е платил 1000 лв. данък, ще му припомня, че този данък отива в държавния бюджет а не в общинския както е по света ;)

DirtySouth написа:
///peter написа:Колеги, пускам тая тема щото тряя си споделя...
Та преди седмица, карам си аз лекичко по симеоновско посока Симеоново, малко преди кръстовището с околомръсното...
И пред мен изниква яма, умишлено изрязана с остри ръбове... с около 70 леко намалих, но по-малко от 50 не е било, за мое щастие без видими последствия. вчера пак по същия начин бях забравил за нея пак с малка скорост същата яма :evil:
Резултата е джанта с форма на знак стоп :evil:

Та внимавайте за кого гласувате (щото сега пътищата са по-зле и от преди, а след зимата не ми се мисли какво ще бъде....) и внимавайте като пътувате по симеоновско посока Витоша в лявата лента!

Естествено че само и единствено за Бойко Борисов .... Това е човека при който видях да се ремонтират цялостно булеварди за разлика при Софиянски 8 години не запълни една дупка :shock: Затова пак вота за Бат Бойко ;) Секи ще го плюе за нещо но той е единствения дето от 5 лева краде 2 докато другите от 5 крадът 6 !

Аз след тия 2 мнения спирам да коментирам, щото не мога си самоубивам мозъчните клетки по този брутален начин.
Жисъс, жисъс, колко мъка има по тоя свят не е истина.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 07 Ное 2008, 11:13

Понеже дискусията си е в общи линии малко кръчмарска да дам 2 факта:
1.В столична община съм участвал в една обществена поръчка и я спечелих без да имам грам връзки и при положение,че участваше и фирма собственост на столична община.
2.От 7 участия в министерства нямам спечелен търг като в поне 3 от случайте съм имал най добра оферта.
Не защитавам кмета,но малко ми става смешно като ми защитавате правителството.
Хора нямате идея за какво става дума там просто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Ное 2008, 11:32

Никой не защитава правителството, колега,
Но можеш ли да обясниш, след като процедурата по тея кръгове е тайна, особено пък пред правителството,
как аджеба си разбрал, че твоя е най - добрата оферта? :mhihi:

Без да говорим, че твоите критерии и по принцип критериите може да се разминават. Най - добра цена не винаги значи най - добра оферта. ВИнаги иа точки и за фирми, с които е работено, за обслужване и за много други неща.
Има също така процедура за обжалване пред ВАС, защо не си опитал, ако си бил сигурен?

И в крайна сметка, за каква сума е поръчката пред СО и за каква - пред МС?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 07 Ное 2008, 11:48

Знам колега защото фирмите в бранша се познаваме, а и в единия случай цената ми беше с 30% по ниска и фирмата за която беше правен търга ме би с 0.5 точки от 100.Смятам се сещаш.
Много добре знам,че цената не винаги е критерий,критериите се дават обикновенно в "Методика за оценяване на предложенията" която е неразделна част от тръжната документация.И точно там се залага корупционната схема,защото при тежест на цената 30% дефакто възложителят има свобода да избере фирма с каквато и да е цена.
Процедурата за обжалване първо е пред Комисията за защита на конкуренцията,но там има сума която трябва да се внесе сума за да се задейства процедурата.Сумата се определя от тях и е до 50 000 ако не се лъжа.
Стойноста на поръчката в столична община не беше малка,( не е в сума в %ти е),тези в министерствата бяха за по над 200к.
Отплеснахме се .... идеята ми беше,че по министерствата е ад,навлязъл съм доста в тази материя и мога да ти кажа почти всичките им схеми за да спечели тяхна фирма.ЗОП-а е страшно недомислен или по-скоро измислен с цел.Знаят си вратичките и си ги ползват добре.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 07 Ное 2008, 12:02

Да, прав си, КЗК е, ВАС е по стария закон.
До 1% от стойността на поръчката е таксата, не е свободноопределена.
Но както и да е :) Правилно е да има такава такса, но случаят е друг.

В случая ти си от другата страна на бариерата.
Ти се жалваш от процедурата в министерствата и казваш, че тази в общината е по - свободна.
Ок, ама ние се жалваме от ИЗПЪЛНИТЕЛИ в общината...
Не знам дали в този случай облекчената процедура е плюс или е минус...

И като цяло е дразнеща ниската грамотност.

Хората считат, че общинският бюджет няма приходи от данъци, защо:
Ами не са чели ,а същият тоя Бойко Борисов им налива в главите, че правителството му спъва работата и не му дава пари за да направи чудеса, а пари има премного.

Хората мислят, че кмета нема правомощия и само общинският съвет решава, защото:
Това пак е пропагандата на съшият "кадър". Миналата година преди изборите го набиваше в главите на хората, че трябвало ако искат свястно управление да изберат негов общински съвет, щото тоя раздавал фирмички и поръчки.

Та това е. Учудваща е незаинтересоваността на хората.
Комбинирана с обострен политически хъс. За какво?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Ное 2008, 12:11

///M Power написа:абе не че и такъв път се прави с един самосвал,един бетоновоз и една бетонпомпа ,ама карай ....да се стегнат малко и да започнат работа като хората....същото мога да го кажа и за метрото

Верно е... само че се чудя без ББ дали околомръстното щеше да е на това ниво на реконструкция, както е в момента... или щеше да си е оная гняс от преди.. а па за метрото хич не ми се и говори...

Иначе ББ бил крадял също - ми да краде... то там като отидеш и нема как да не се "облажиш"... ма тоя човек може би поне краде с мярка... и не дава на тия около себе си да се уливат... ма не мое да контролира изкъсо всички.. мноо хора псуват по него, ма сега бул Сливница си е ток и жици и всеки се кефи, нали? бул Данаил Николаев е ток и жици и всеки се кефи, нали? Интересно как "Софиянци" забравят хубавите неща и мислят само лошите.. направи и нещо по цариградско... не е много, ма поне ги сгърчи и си пооправиха набърже "вълничките"... скоро и Стамболийски ще е по-хубаво място за движение...

Я стига хейтили... всеки вика "ебаси, най-накрая да оправят бул. Х" - точно там е работата, че НАЙ-НАКРАЯ някой си върши работата... не казвам, че ББ е идеален... нищо такова... ма поне има позиция тоя човек... и бута нещата да станат...

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Re: Симеоновско шосе + ниски гуми + Баце Борисов = крива джа

Мнение от XaMaB » 07 Ное 2008, 14:49

DirtySouth написа: Затова пак вота за Бат Бойко ;) Секи ще го плюе за нещо но той е единствения дето от 5 лева краде 2 докато другите от 5 крадът 6 !

Това мисля, че най-точно описва ситуацията в столицата в момента.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Предишна

Назад към Извън Темата