Финансовата криза....
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
acer написа:Цените на имотите не вярвам да паднат, дори напротив.
Напротив в това положение май ще падат.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
ъ
Може и да има спад, но ще е само временен. Цените ще скокнат много през годиниите. Намираме се в европа уж. В Лондон една гадна "панелка" струва 200+ евра. Във всички развити и не толкова развити държави цените са много по-високи от наще. Те да се научат и да строят както трябва. Обаче ситуацията е трагична, минимална заплата 220/240лв? и някви цени...
Ми да дам и аз мнение.Имам приятел англичанин който от 2години живее в България.Та тоз човек се е усетил малко по рано.Още преди 4 години са видяли на къде отиват нещата в УСА и са се махнали от там идвайки тук действително като емигранти.Та нещата никак не са ташак работа.Отиваме на към по-лошо и по-лошо и само да си викаме при нас това няма да стане е просто смешно.А на въпроса за парите в банките от сега ви казвам теглете и влагайте някаде.Не ги дръжте там щото може и да не си ги земете после.
Айде лека и мека,че сега нямам време да обяснявам!
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
slatanic написа:Ми да дам и аз мнение.Имам приятел англичанин който от 2години живее в България.Та тоз човек се е усетил малко по рано.Още преди 4 години са видяли на къде отиват нещата в УСА и са се махнали от там идвайки тук действително като емигранти.Та нещата никак не са ташак работа.Отиваме на към по-лошо и по-лошо и само да си викаме при нас това няма да стане е просто смешно.А на въпроса за парите в банките от сега ви казвам теглете и влагайте някаде.Не ги дръжте там щото може и да не си ги земете после.

хайде пообясни ни малко, че малко наивно ми се струва казаното от теб.
Що мислиш, че ще изпофалират и депозитите ще изгорят? Ами дай по тази логика да натеглим кредити и после няма да трябва да ги връщаме

Цените за мен на НИ са яко набалончени в определени райони на София и спад ще има и то не лек! Квартали дето не съм ги и чувал преди години имат неземни цени на кв.м., за центъра е друга бира, но и там поне не виждам да има голям ръст в бъдеще, мани ти Англия и Европа...

Абе пари в банка си е х** да се държат сега, още повече, ако говорим за пара от сорта на до 50000 Евра, няма и смисъл, няма да се загуби много, защото лихвата е уй, ско говорим за сума окло 200000 евра, тогава е труден избора, щото от там се зимат към 14000 евра на година, а това не е малко, и вече се губи ако са в буркана. Лошото е, че е кур да се инвестира в момента, всичко секва, стройтелството му става трудно, търговията и тя ще отнесе голяма лавина, за пройзводство неговорим. Може би инвестиция в продукти от първа необходимост е най-разумно. Говоря за храни с дълдг срок, боб, леща, ориз, захар, олио, зърно. Май това ще е стоката която ще съхрани и дори увеличи инвестицията по време на кризата.
Дам тук както винаги ще бъдат най-засегнати хората от средната и ниска класа.Ако има средна въобще де.
Но болшинството което е скътало някакви пари по банки е внесло именно суми от порядъка на 20-50 хиляди евро.
И не заради друго,ами поради простата причина застраховка от кражби и някаква лихва.Казвам някаква защото тя е именно такава за пари от този калибър.
А наистина идва интересният момент каде да вложим парите си и аз мога със 100% да дам вот за купуване на злато.
През последната година цената му не е падала,а се вдигнала и е сравнително стабилна.
Но който има финанси да си преценява.
Цените на имотите поне за момента се покачват т.е. има смисъл да се инвестира там,но не е ясно до кога ще продължава това покачване.
Само времето ще покаже.
А до тогава пий и яж народе български така или иначе ти друго неправиш.
П.С.Има голяма печалба при закупуването на ретро автомобили от сорта на бмв М3.Но за целта може да погледнете една друга тема.
Явно там е истината! 
Но болшинството което е скътало някакви пари по банки е внесло именно суми от порядъка на 20-50 хиляди евро.
И не заради друго,ами поради простата причина застраховка от кражби и някаква лихва.Казвам някаква защото тя е именно такава за пари от този калибър.
А наистина идва интересният момент каде да вложим парите си и аз мога със 100% да дам вот за купуване на злато.
През последната година цената му не е падала,а се вдигнала и е сравнително стабилна.
Но който има финанси да си преценява.
Цените на имотите поне за момента се покачват т.е. има смисъл да се инвестира там,но не е ясно до кога ще продължава това покачване.
Само времето ще покаже.
А до тогава пий и яж народе български така или иначе ти друго неправиш.

П.С.Има голяма печалба при закупуването на ретро автомобили от сорта на бмв М3.Но за целта може да погледнете една друга тема.

Не е задължително големите да оцелеят точно напротив. У нас ще се дръпнат чуждите инвестиции, а те са най големи в строителството т.е. чужденците няма да купуват имоти с цел печалба по късно, от там наще едри "строители" ще трябва да разчитат на българина с неговата заплата дето се е сринал демографски 

Златото ще ти запази парите, но ако примерно вкараш всичко в него, и дойде зловещата криза, няма да има на кой да го продадеш за да си купиш хляб. Затова в хранителни продукти му е майката, и балони и захарен памук, щото и война да е на детето си балонче и захарен памук ще взема винаги, това е печеливш отрасъл
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Само ще кажа едни цифри за хляба.
На два пъти в последните години имаше бедствено положение във Варна ( зимата заради снега), продажбите на хляб през тези дни скачат между 5 и 10 ПЪТИ ( зависи от хляба, най-много се харчи заводския обикновен хляб прези тези дни) над средните за деня. Брашното се изкупува всичкото. Маята също. Олиото върви също.
Повече от ясно е че хайвер никой не пипа.
Та който има скътани парички, може да купи 5-10-15 тона олио, да ги прибере в някой склад и да чака подходящия момент, да ги шитне.
Другия вариант е големи варели с нафта/ бензин ( по-добре нафта).
АКо недай се боже стане една криза, ама сериозна, вади 10 тона на пазара и веднага щесе прилапат.
На два пъти в последните години имаше бедствено положение във Варна ( зимата заради снега), продажбите на хляб през тези дни скачат между 5 и 10 ПЪТИ ( зависи от хляба, най-много се харчи заводския обикновен хляб прези тези дни) над средните за деня. Брашното се изкупува всичкото. Маята също. Олиото върви също.
Повече от ясно е че хайвер никой не пипа.
Та който има скътани парички, може да купи 5-10-15 тона олио, да ги прибере в някой склад и да чака подходящия момент, да ги шитне.
Другия вариант е големи варели с нафта/ бензин ( по-добре нафта).
АКо недай се боже стане една криза, ама сериозна, вади 10 тона на пазара и веднага щесе прилапат.
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5