Финансовата криза....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Сеп 2008, 15:21

Бе, докато американците не плъзнат из света като имигранти, всичко е арно. :mhihi: Цените на имотите не вярвам да паднат, дори напротив.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 19 Сеп 2008, 16:36

acer написа:Цените на имотите не вярвам да паднат, дори напротив.

Напротив в това положение май ще падат.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 19 Сеп 2008, 16:41

Ще падат, ама в определени райони на Столицата и на страната, а щи падат цените на новите имоти. На цемите за строителство ще си останат или дори ще се качат

ентусиаст
Аватар

ъ

Мнение от acer » 19 Сеп 2008, 19:18

Може и да има спад, но ще е само временен. Цените ще скокнат много през годиниите. Намираме се в европа уж. В Лондон една гадна "панелка" струва 200+ евра. Във всички развити и не толкова развити държави цените са много по-високи от наще. Те да се научат и да строят както трябва. Обаче ситуацията е трагична, минимална заплата 220/240лв? и някви цени...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 19 Сеп 2008, 19:22

И кво стана са, че не разбрах, в София по-ефтини панелки от 200+ евра има ли... Не, че ми се е налагало да търся, ама ми се струва, че не се намират хахахаххаа...
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 19 Сеп 2008, 19:26

Ми да дам и аз мнение.Имам приятел англичанин който от 2години живее в България.Та тоз човек се е усетил малко по рано.Още преди 4 години са видяли на къде отиват нещата в УСА и са се махнали от там идвайки тук действително като емигранти.Та нещата никак не са ташак работа.Отиваме на към по-лошо и по-лошо и само да си викаме при нас това няма да стане е просто смешно.А на въпроса за парите в банките от сега ви казвам теглете и влагайте някаде.Не ги дръжте там щото може и да не си ги земете после.
Айде лека и мека,че сега нямам време да обяснявам!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 19 Сеп 2008, 21:04

slatanic написа:Ми да дам и аз мнение.Имам приятел англичанин който от 2години живее в България.Та тоз човек се е усетил малко по рано.Още преди 4 години са видяли на къде отиват нещата в УСА и са се махнали от там идвайки тук действително като емигранти.Та нещата никак не са ташак работа.Отиваме на към по-лошо и по-лошо и само да си викаме при нас това няма да стане е просто смешно.А на въпроса за парите в банките от сега ви казвам теглете и влагайте някаде.Не ги дръжте там щото може и да не си ги земете после.
Айде лека и мека,че сега нямам време да обяснявам!

:kuku:
хайде пообясни ни малко, че малко наивно ми се струва казаното от теб.
Що мислиш, че ще изпофалират и депозитите ще изгорят? Ами дай по тази логика да натеглим кредити и после няма да трябва да ги връщаме :mhihi:

Цените за мен на НИ са яко набалончени в определени райони на София и спад ще има и то не лек! Квартали дето не съм ги и чувал преди години имат неземни цени на кв.м., за центъра е друга бира, но и там поне не виждам да има голям ръст в бъдеще, мани ти Англия и Европа... :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 19 Сеп 2008, 23:15

Абе пари в банка си е х** да се държат сега, още повече, ако говорим за пара от сорта на до 50000 Евра, няма и смисъл, няма да се загуби много, защото лихвата е уй, ско говорим за сума окло 200000 евра, тогава е труден избора, щото от там се зимат към 14000 евра на година, а това не е малко, и вече се губи ако са в буркана. Лошото е, че е кур да се инвестира в момента, всичко секва, стройтелството му става трудно, търговията и тя ще отнесе голяма лавина, за пройзводство неговорим. Може би инвестиция в продукти от първа необходимост е най-разумно. Говоря за храни с дълдг срок, боб, леща, ориз, захар, олио, зърно. Май това ще е стоката която ще съхрани и дори увеличи инвестицията по време на кризата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 19 Сеп 2008, 23:40

Дам тук както винаги ще бъдат най-засегнати хората от средната и ниска класа.Ако има средна въобще де.
Но болшинството което е скътало някакви пари по банки е внесло именно суми от порядъка на 20-50 хиляди евро.
И не заради друго,ами поради простата причина застраховка от кражби и някаква лихва.Казвам някаква защото тя е именно такава за пари от този калибър.
А наистина идва интересният момент каде да вложим парите си и аз мога със 100% да дам вот за купуване на злато.
През последната година цената му не е падала,а се вдигнала и е сравнително стабилна.
Но който има финанси да си преценява.
Цените на имотите поне за момента се покачват т.е. има смисъл да се инвестира там,но не е ясно до кога ще продължава това покачване.
Само времето ще покаже.
А до тогава пий и яж народе български така или иначе ти друго неправиш. :mhihi:
П.С.Има голяма печалба при закупуването на ретро автомобили от сорта на бмв М3.Но за целта може да погледнете една друга тема. :mhihi: Явно там е истината! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 20 Сеп 2008, 1:01

Не е задължително големите да оцелеят точно напротив. У нас ще се дръпнат чуждите инвестиции, а те са най големи в строителството т.е. чужденците няма да купуват имоти с цел печалба по късно, от там наще едри "строители" ще трябва да разчитат на българина с неговата заплата дето се е сринал демографски :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 20 Сеп 2008, 1:13

Златото ще ти запази парите, но ако примерно вкараш всичко в него, и дойде зловещата криза, няма да има на кой да го продадеш за да си купиш хляб. Затова в хранителни продукти му е майката, и балони и захарен памук, щото и война да е на детето си балонче и захарен памук ще взема винаги, това е печеливш отрасъл

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 20 Сеп 2008, 1:20

Бе вие вече се готвите от глад да умирате, ше се редим на опашки за олио пак едва ли не ... :mhihi:
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 20 Сеп 2008, 1:37

Хахаха, баси параноиците. Кво олио, кви захарни памуци тука в бг времето е спряло някъде между вековете, криза няма да ни хвани, e aко ни хване повече циганета ша измрат. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Сеп 2008, 7:16

а дано :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 20 Сеп 2008, 11:15

Само ще кажа едни цифри за хляба.
На два пъти в последните години имаше бедствено положение във Варна ( зимата заради снега), продажбите на хляб през тези дни скачат между 5 и 10 ПЪТИ ( зависи от хляба, най-много се харчи заводския обикновен хляб прези тези дни) над средните за деня. Брашното се изкупува всичкото. Маята също. Олиото върви също.
Повече от ясно е че хайвер никой не пипа.
Та който има скътани парички, може да купи 5-10-15 тона олио, да ги прибере в някой склад и да чака подходящия момент, да ги шитне.

Другия вариант е големи варели с нафта/ бензин ( по-добре нафта).
АКо недай се боже стане една криза, ама сериозна, вади 10 тона на пазара и веднага щесе прилапат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата