Спазвате ли закона за движение по пътищата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 22 Авг 2008, 16:13

blackgod написа:Времето зад волана за мен е удоволствие, и се опитвам то да остане такова.

И аз бях така но в София вече движението е страшно. Откакто са затворили околовръстното на симеоновско шосе ми коства над 1 час за да стигна до работа......нервите няма да ги споменавам
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 22 Авг 2008, 16:13

Едвали има някой който да спазва 1 към 1 тиа закони ... всеки превишава скороста то просто е пълна простотия когато няма трафик или проблем някакъв да караш с 50-80 ... пак и мога да дам адски много други примери ... самми се сещаите и аз не ги спазвам определено ... ! Опитвам се... но не става

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Спазвате ли закона за движение по пътищата?

Мнение от Feanor » 22 Авг 2008, 16:50

lidiyailieva написа:Днес, като повечето от вас след цял ден прекаран в колата, прибирайки се към 19ч. към къщи вече тотално изтрещяла и изтокана от нерви бях във фаза да сляза и да късам глави :D А по принцип съм спокоен човек. Уравновесен. Та се замислих - аз ли нещо грешен правилник съм чела, различни видове такива ли има и всеки си чете, който му изнася, купените книжки ли станаха много или просто нямаме елементарно възпитание и култура в шофирането? В същото време патрулки навсякъде с по 3-ма кибици вътре, запотили се и отегчени до небесата само чакат да им свърши работното време.
Карала съм в Германия, в Австрия /сигурна съм повечето от вас също/.... е такова чудо като тук няма! Какви са тези закони там, че принуждават водачите да спазват правилника не знам, но ги искам и тук!
И нещо последно - докато бутаме левчета в ръцете на полицайчетата и си караме както си искаме нещата няма да се оправят. Та нека се замислим, дали аджеба и ние не сме си виновни за ситуацията и не си правим мечешка услуга?!?
Сигурно ще прозвуча като някоя дуднеща лелка, но чесно ви казвам - ПИСНА МИ! А София още не се е напълнила. Не ми се мисли какво ще стане когато отново всички се върнат.

Колежке, не е проблемът в законите. Закони и тук има, но не се спазват. Не се спазват, защото няма респект към закона. А респект няма, защото катаджиите го съсипаха с кокошкарското си поведение. Казваш "докато бутаме левчета..." и имаш предвид, че и ние сме виновни. Така е, обаче като се замислиш, това е неизбежно. Вярно, всеки има избор като го спрат, но реално ако си плати честно глобата положението няма да се промени, само той ще е прецакан. Нещата биха се оправили ако всички престанат да "бутат", само дето това няма как да стане - нито може да се организира, нито да се разчита. Така че единственият вариант остава да се контролират самите контролни органи. Само че контролиращите също трябва да се контролират, за да не си затвярят очите... и така. :mhihi:

А, и да ти отговоря на въпроса - предимно спазвам правилата, само speed limit-a не го тача нещо. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 22 Авг 2008, 17:10

Не спазвам знаците, престроявам се неправилно на светофар, изпрервам в насрещното или "прелетитам" с 80км в града по трилентов булевард. Ама го правя по пътища където минавам редовно и знам че няма куки и че с маневрите си не застрашавам никой на пътя.

По непознати пътища предпочитам да си се влача с 30 в колоната ама да ми е спокойно
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 22 Авг 2008, 18:47

А какво е това, като не влезеш в кръстовище, на което си с предимство, за да не направиш задръстване, като останеш в него, щото точно след кръстовището има задръстване и пропускам тези, които не са с пердимство, вместо да блокирам цялото движение, а отзад почнат да ми свиркат? Всеки си мисли, че е сам на пътя и, че трябва непременно другите участници в движението да се съобразяват с него, но когато се наложи ТОЙ да се съобрази с тях - неееееее........
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 22 Авг 2008, 18:58

///M3-E36 написа:А какво е това, като не влезеш в кръстовище, на което си с предимство, за да не направиш задръстване, като останеш в него, щото точно след кръстовището има задръстване и пропускам тези, които не са с пердимство, вместо да блокирам цялото движение, а отзад почнат да ми свиркат? Всеки си мисли, че е сам на пътя и, че трябва непременно другите участници в движението да се съобразяват с него, но когато се наложи ТОЙ да се съобрази с тях - неееееее........

слизаш бавно от колата, отваряш багажника, зимаш манивелата и отиваш да ги питаш кво не им харесва ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 22 Авг 2008, 19:33

Escape написа:
///M3-E36 написа:А какво е това, като не влезеш в кръстовище, на което си с предимство, за да не направиш задръстване, като останеш в него, щото точно след кръстовището има задръстване и пропускам тези, които не са с пердимство, вместо да блокирам цялото движение, а отзад почнат да ми свиркат? Всеки си мисли, че е сам на пътя и, че трябва непременно другите участници в движението да се съобразяват с него, но когато се наложи ТОЙ да се съобрази с тях - неееееее........

слизаш бавно от колата, отваряш багажника, зимаш манивелата и отиваш да ги питаш кво не им харесва ;)

Има един малък проблем :mhihi: С мойте 50 кила само на манивела ще ме направят :mhihi: Ама аз ще порасна и тогава дано са случили на застраховател :uups:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 22 Авг 2008, 20:51

спазвам правилата където ми изнася :winky:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Авг 2008, 21:55

ivanhow написа:Опитвам се да го спазвам.Но подкрепям мнението на Скиса защото е прав.Докато не се оправят всички шофьори в БГ няма да се оправим.Сама лястовичка пролет не прави.Бях 1 месец в Лондон и там движението е 10-ки пъти повече от София но всички карат културно.Така и ти се принуждаваш да караш нормално. Та аз казвам че не спазвам правилника в повечето случаи.Но винаги спирам на червено и когато мога на пешеходна пътека

SKISA написа:е ми и аз понеже не ща да съм тая птичка.....!!!си летя с ятото...!! гадно е и е нихилистично,и адски профанско,ма...!!и аз не ща да съм бялата врана да ме изкълват гарваните!!

Transportera написа:Как да го спазвам като никои не го прави :shock: Като оправят пътищата "някога" ще ги спазвам! 8)

При този начин на мислене няма как да се оправим. Това се нарича манталитет. Всеки вика "Защо аз" и кервана си върви...

Feanor написа:Колежке, не е проблемът в законите. Закони и тук има, но не се спазват. Не се спазват, защото няма респект към закона. А респект няма, защото катаджиите го съсипаха с кокошкарското си поведение. Казваш "докато бутаме левчета..." и имаш предвид, че и ние сме виновни. Така е, обаче като се замислиш, това е неизбежно. Вярно, всеки има избор като го спрат, но реално ако си плати честно глобата положението няма да се промени, само той ще е прецакан. Нещата биха се оправили ако всички престанат да "бутат", само дето това няма как да стане - нито може да се организира, нито да се разчита. Така че единственият вариант остава да се контролират самите контролни органи. Само че контролиращите също трябва да се контролират, за да не си затвярят очите... и така. :mhihi:

А, и да ти отговоря на въпроса - предимно спазвам правилата, само speed limit-a не го тача нещо. :mhihi:

Ето с това и камерите съм най-съгласен.

Не мога да кажа, че съм най-примерния шофьор, но мога да кажа, че съм доста по-примерен от много хора тук, въпреки че донякъде мога да си позволя да не съм... Поне светофарите, маркировката и повечето знаци имат значение за мен... а най-обичам тези, които се движат срещу мен в насрещното (особено изпреварвайки трамвай)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 22 Авг 2008, 23:18

Тази седмица бях малко в София с колата.
Наблюденията ми са, че доста повече правила се нарушават при вас, за разлика от Варна ( това по повод коментарите по други теми, че във Варна се кара много зле).
Карам си по бул. Мадрид, часът е 18:00, на абсолютно всеки светофар поне 2-3 бакшиша, барабар с някой друг тарикат с евтина нова количка застава в ляво от мен ( върху релсите).
Заставам първа кола, светва зелено, ама аз няма как да тръгна, защото една С-класа и една А3-ка влязоха в кръстовището с ясното съзнание, че ще си останат там, тъй като улицата напред е задръстена. Веднага се започна с клаксоните, въпреки че тия две коли няма къде да отидат.

После карам цялото Цариградско до Герман и обратно. То да се чудиш в коя лента да караш. Безброй ненормалници каращи на абсолютен слалом с поне 120-140 км. Едно Сеатче мина буквално на 30-40 см от задницата ми при изпреварване на слалом. А си карам с 90-100 в средна лента. Автобусите си имат бус лента, ама нещо не я ползват.

Че така, основния ви проблем са хората дето си влизат в кръстовището уж за да продължат напред, пък то задръстено и така задръстват напречно каращите.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 22 Авг 2008, 23:55

добре де как да спазвам правилника като секи божи ден се зблъскам със "жени шофьори" и "мъже шофьори" по наще пътища кара куцо,кьораво и сакато,,какви правила да спазвам, то една трета от шофьорите в софия незнаят какво се случва докато карат-жените са под всякаква критика,да не се засегне някоя колежка,ама това жените ентрябва да имат книжки бе тва не са хора немогат да карат и това е секи ден се обеждавам в това късам си нервите,също и селяните от горно нанадолнище

карането в софия е ад

аз не спазвам правилата за движение и давам целалта газ,ако всички бяха као мен софия щеше да е едно приятно място за шофиране
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 23 Авг 2008, 8:40

Явно е срамно ама ша призная.....АЗ ДА, спазвам го, не на 100% но койтоп не вярва може да дойде да види за толкова години и навъртяни километри колко точки имам взети....нито една. И това не е защото давам пари на куките, признавам давал съм, но за глупости предимно за минаване на жълто, но наистина жълто, а не червено и за говорене по телефон. За съжаление явно обаче съм от изчезваща порода шофери и положението в БГ ще става все по зле. Проблема за мен лично е в корупцията на полицията, защото ако всеки спрян му забърсват и акт и глоба, а не 20лв едва ли ще му мине през акъла да кара както си иска.

П.С. Преди време имаше една тема дето някакъв питаше кво ша стане ако са му взели книжката и го хванат че кара без нея, обясниха му че глобата била 200-300лв нещо такова май и той заключи, "ми аз имам достатъчно пари, тва не е проблем значи ша си карам нека ми я взимат колкото искат" - е при такова разсъждение незнам кво да кажа, просто съм без думи. Ако наказанието за такова нещо е 6 месеца или 1 година ефективна присъда, без обжалване дали щеше да е така....?
Изображение

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 23 Авг 2008, 17:22

От части го спазвам от части не . И трябва като излезеш в Австрия,Германия да се похвалиш че си карала в България и си оцеляла :mhihi:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 23 Авг 2008, 17:32

всичките ги спазвам освен един който го водят "Предпоставка за ПТП" като ти се онася задницата, по някой път и несъзнателно го правя :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 23 Авг 2008, 17:54

владос,ако ми дадеш една основателна причина защо аз пръв и най-пръв трябва да почна да спазвам закона ,а другите след мене-ще го направя...! и понеже съм опитвал и то не за кратко и то не само за закона по пътищата ,ще ти кажа ,че от опита ми нищо не излезе...!! и понеже се пръкват нови и нови "пациенти" по пътищата ако ще да ни избият всичките ,дет караме до сега и да почнат "на чисто" пак ше се изкилиферчат и пак ше е същото...!!! така че мойта позиция е : карам ,за да оцелея и да стигна най-бързо от едно място до друго...!!пазя хората около мен и себе си и внимавам ,доколкото мога..!!
имам много километри зад гърба си....! имам и катастрофи-някои и по моя вина...! имам и изключително тежки две катастрофи...! разделени броят на катастрофите и броя на километрите показва добра успеваемост да карам добре...!! и точно този опит ми показва как и защо трябва да карам...!! никой не е застрахован ако ще и милиард километра да има да не стане жертва на произшествие...за тва ....оцеляваме!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата