Чалга!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Чалга?

За
51
19%
Против
125
47%
Дай ракията!
91
34%

Общо гласове : 267
ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 30 Юли 2008, 18:35

Против! Не ми харесва определено.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Юли 2008, 18:35

Чалга - никъде НЕ!
Някой спомена кво лошо в това да се разврати обществото...след 15 години като има дъщеря и му дойде до главата ще го питам пак какво лошо...няма нищо смислено в този стил музика!!!!!
Всичките "певици" ако ги видите да излизат от водата(демек без грим и прически) ще бягате далеч,ма тфа е друга приказка... ;)
Предпочитам да ми крещят негрите както се изразява някой и да пеят за оръжия и наркотици,пред това цял един стил музика да бъде около любов,коли и простотия...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 30 Юли 2008, 18:55

И кво по-добре ли е дъщеря ти след 15 години да ходи в Плазма ( Пловдив ) , Червило ли там не ги знам точно в Софията Хаус заведенията и да си шмърка бело директно на масата????
Или да слуша Спенс ( примерно ) как пее колко е яко да си напушен ??
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Юли 2008, 19:14

Да ти кажа не би ми станало по-приятно ако в квартала й се носи славата "общата" ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 30 Юли 2008, 19:17

Твърдо против !!!! Мразих я от първия ден ,мразя я и сега и ще я мразя и когато изчезне ( няма да е далече времето ).
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 30 Юли 2008, 19:36

Чалгата само е ей такъв вид!
http://vbox7.com/play:48a04a64
То и това не е точно чалга, минава към поп и леко хаус... Абе важното е весело да е.

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Fr33Styl3r » 30 Юли 2008, 20:03

Слушам и някой метъл песни и техно ама и яко чалга :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 30 Юли 2008, 20:07

Поп-фолка или така наречената ЧАЛГа си е Балканска музика. А аз предпочитам да слушам балканските мангали, отколкото американските негри. Да не говорим, че Негърския рап дефакто е тамощната чалга. Що да може да се слуша тя, а нащо да не е? Щото техния тескт не го разбираме, а нашиия го разбираме и видиш ли той нашия бил смотан. Па техния не е нали? Нащо си е наше, слушам само Чалгичка и си ми е много арно. Много и се радвам. Разбира се, песни от сорта на Ватман съм във Враца, Тигре, Тигре, и т.н., това е просто простотия, и то се превърна в етикета на Чалгата, еми като има кой да го слуша ще е така. Има десетки смислени текстове в чалгата и авторски и кавъри, просто важно е от бозата да се отсее това което ти топли душата, останалото е просто за забавление. Аз обичам да знам какво се пее в една песен, а не да слушам нещо дето не го разбирам. Това де не го разбирам го отсявам само по музиката, ако ми допадне музиката стаа, то е се едно инструментал ;)

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 30 Юли 2008, 20:18

///MapTo написа:Чалга - никъде НЕ!
Някой спомена кво лошо в това да се разврати обществото...след 15 години като има дъщеря и му дойде до главата ще го питам пак какво лошо...няма нищо смислено в този стил музика!!!!!
Всичките "певици" ако ги видите да излизат от водата(демек без грим и прически) ще бягате далеч,ма тфа е друга приказка... ;)
Предпочитам да ми крещят негрите както се изразява някой и да пеят за оръжия и наркотици,пред това цял един стил музика да бъде около любов,коли и простотия...

За дъщерята няма да коментирам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
За певиците съм много съгласен :!:
А негрите.. ми че те си пеят и за любов и за коли и за простотия.. завси си от негъра :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мен лично чалгата не ми пречи, вкъщи не слушам, но си обикалям по "чалготеките" - не ме прави по-глупав, нито нарушава като цяло душевното ми състояние, напротив :have one:
Според мен си е изцяло въпрос на избор.Какво ме интересува, че на някого чалгата пречи, еми не ходи там където е чалгата.Аз не се кефя на "минимал" примерно и на такива партита НЕ ходя :)
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 30 Юли 2008, 20:24

///MapTo написа:Да ти кажа не би ми станало по-приятно ако в квартала й се носи славата "общата" ;)

Марто от 10 кур, нема да умре, ама 10 грама със сигурност :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Юли 2008, 20:44

Не съм чул, една чалга със свястен текст абсурдно е да сравняваш чалга с 2pac, warren G и всякви подобни с уникални текстове, сега , ако някой не ги разбира негов си проблем. Като цяло не ми харесва българската музика, освен някои народни, НО http://vbox7.com/play:c22f8f74 това си признавам, на градус в диско поне за мен е много по-добре от транс, хаус и подобни, чалгата е за купон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 30 Юли 2008, 20:54

Неам нищо против, стига да е в умерени количества и не от най-мазната :mhihi:
Ма за тва си има цял отделен подфорум и още се чудя къде блеят модераторите....
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 30 Юли 2008, 21:02

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 30 Юли 2008, 21:21

понеже има хода дето знаят че живея някъде из хасковска област ше си призная че послушвам чалгийка,но определено само когато съм на маса,като симпатизирам на Ивана най вече.най голямата чалга простотия дето присъствах беше едно посещение на милко калайджиев и биляна като бях в Детройт :mhihi: голяма цигания беше,ама сички бяхме доволни че виждаме нещо родно българско :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 30 Юли 2008, 21:28

Всичко е въпрос на вкус според мене.Лоши стилове определено няма.Нищо против чалга,черна ,хеви и траш и да не изреждам по нататък. На кой ,каквото му харесва това да слуша :)
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата