Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Re: iOS тема

- Apple iPhone XS Vs iPhone XR: What's The Difference?: https://www.forbes.com/sites/gordonkell ... ec3e385984
- iPhone XS Vs iPhone XS Max: What's The Difference?: https://www.forbes.com/sites/gordonkell ... 0ecd903cb1
Като го вземеш пусни един резултат с AnTuTu да сравним

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Ще изкажа мнение по въпроса, въпреки че нямам лично iPhone, но последната седмица изгледах доста клипчета и сравнения на Xr/Xs/Xs Max, тъй като взех последния за бащата
Според мен XR-то е нарочно с такава цена и параметри, с цел да пренасочи потребителите да купят по-скъпите версии Xs/Xs Max. Точно както в онази психологическа задачка с пуканките - ако предлагат пуканки за 3лв и 7лв, масата хора ще изберат тези за 3лв, защото разликата до 7лв не си заслужава. Но ако вкараме в уравнението и средни пуканки за 6лв, доста голяма част от хората направо ще си вземат големи
Според повечето ревюта на Xs/Xs Max телефоните са супер, но цените им са неоправдано високи и не си заслужава покупката им. Прекалено много пари за почти нищо ново и иновативно спрямо миналогодишния iPhone X. Дефакто ако си вземете Х, ще получите все едно Xs, само че на доста по-ниска цена. Разликата в производителността между двата се съмнявам да може да я оползотворите на 100%, така че X-ът е доста по-рационалният избор.
Ако все пак искате тазгодишен iPhone, остава вариантът за XR. Само че XR-то е като Бокстера на Порше - искали сте да си купите Порше, ама не сте си купили баш истинско Порше, защото не са ви стигнали парите
Част от негативите на този модел - дисплеят е IPS LCD, а не Super AMOLED; не поддържа 1080p и има 326 ppi (двата Xs модела имат 458 ppi); липсва 3D Touch и HDR. Иначе процесорната мощ, операционната система и камерата са същите като на по-скъпите версии. Но пък за същата или дори по-ниска цена от XR-а може да си вземете някой от флагшипите на другите марки, било то Samsung S9/Note 9, Huawei Mate 20 Pro или OnePlus 6T.
Не се примирявайте с версиите по 64GB, че свършват бързо-бързо. Най-доброто отношение цена-памет щеше да е версия 128GB, ама то пък от Apple нарочно не са пуснали такова
Така че остават 256GB/512GB. Цените им в официалния дилър на Apple и магазините за техника са направо баснословни, така че може да погледнете цените при операторите, дори и да са обвързани с преподписване на договор. И да знаете, че в кутията липсват адаптер за бързо зареждане и съответният за него кабел (USB-C към Lightning порт), както и донгълът за слушалки.
Като обобщение, ако нямате достатъчно пари за Xs/Xs Max, iPhone X си остава най-рационалният избор. Хем сте в крак с дизайна, хем не губите кой знае какво, хем ви се запазва чат-пат социалният статус
Едно калъфче и никой няма да разбере X ли е, Xs ли е
Но най-добре е да изчакаме моделите за 2019, тъй като уж от Apple щели да направят иновативни промени в дизайна на iPhone-а.

Според мен XR-то е нарочно с такава цена и параметри, с цел да пренасочи потребителите да купят по-скъпите версии Xs/Xs Max. Точно както в онази психологическа задачка с пуканките - ако предлагат пуканки за 3лв и 7лв, масата хора ще изберат тези за 3лв, защото разликата до 7лв не си заслужава. Но ако вкараме в уравнението и средни пуканки за 6лв, доста голяма част от хората направо ще си вземат големи

Според повечето ревюта на Xs/Xs Max телефоните са супер, но цените им са неоправдано високи и не си заслужава покупката им. Прекалено много пари за почти нищо ново и иновативно спрямо миналогодишния iPhone X. Дефакто ако си вземете Х, ще получите все едно Xs, само че на доста по-ниска цена. Разликата в производителността между двата се съмнявам да може да я оползотворите на 100%, така че X-ът е доста по-рационалният избор.
Ако все пак искате тазгодишен iPhone, остава вариантът за XR. Само че XR-то е като Бокстера на Порше - искали сте да си купите Порше, ама не сте си купили баш истинско Порше, защото не са ви стигнали парите

Не се примирявайте с версиите по 64GB, че свършват бързо-бързо. Най-доброто отношение цена-памет щеше да е версия 128GB, ама то пък от Apple нарочно не са пуснали такова

Като обобщение, ако нямате достатъчно пари за Xs/Xs Max, iPhone X си остава най-рационалният избор. Хем сте в крак с дизайна, хем не губите кой знае какво, хем ви се запазва чат-пат социалният статус

- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Абсолютно съм съгласен с теб. А 2019 се предполага че ще пуснат модел с размерите на Iphone 5, но с цял екран. 

Вие обсъждате X Xs, но аз трябва да взема телефон т.е. не телефон, а точно някакъв айфон за дъщеря ми. Тя е на 11, няма да е нов и се чудя 7 или 8? До колкото разбирам 8 май не е съществена крачка напред, даже стъкленият гръб ще е минус? Също се оглеждам за някакви евтини варианти покрай тази истерия наречена черен петък
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Бих заложил на 7 (7+), ако изпусне 8-цата и чупи гърба ремонта е доста скъп. Сменя се целия корпус.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз съм със 7ца (един личен и един служебен), а приятелката ми е с 8ца - 8цата е осезаемо по-добър телефон. По-добър екран, по-бърз във всяко отношение, по-добра камера, по-издръжлива батерия... абе няма нещо, в което 7цата да е по-добра, освен в наличието на истински черен цвят.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
iOS тема
Кое го налага да трябва да и вземеш точно IPhone?[emoji2398] написа:Вие обсъждате X Xs, но аз трябва да взема телефон т.е. не телефон, а точно някакъв айфон за дъщеря ми. Тя е на 11, няма да е нов и се чудя 7 или 8? До колкото разбирам 8 май не е съществена крачка напред, даже стъкленият гръб ще е минус? Също се оглеждам за някакви евтини варианти покрай тази истерия наречена черен петък
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
За мен SE е перфектен вариант за дете, а има и още нови.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Така е - може да изкарат нещо иновативно другата година - но няма да е по-евтино . Няма и да е прекалено "иновативно"
Нали трябва да се поддържа "огъня" във февновете . Иначе кой ще ги сменя . Но по тази логика човек другата година може да изчака 2020 модела и т.н...

Нали трябва да се поддържа "огъня" във февновете . Иначе кой ще ги сменя . Но по тази логика човек другата година може да изчака 2020 модела и т.н...

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Bexim написа:За мен SE е перфектен вариант за дете, а има и още нови.
Аз не съм дете и няма да сменя SE-то докато не извадят нов с подобен размер или докато е жив. Преди това имах 5 и 5S.
Не всеки иска таблети по джобовете..
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Хахах, не казвам, че е детски, но в ръцете на дете другите са големи. На мен също ми липсват малките телефони и ми беше много тегаво, докато свикнана 6-цата.
Всичко е навик ;-)
Всичко е навик ;-)
FREE SPIRIT
dextuar написа:Кое го налага да трябва да и вземеш точно IPhone?[emoji2398] написа:Вие обсъждате X Xs, но аз трябва да взема телефон т.е. не телефон, а точно някакъв айфон за дъщеря ми. Тя е на 11, няма да е нов и се чудя 7 или 8? До колкото разбирам 8 май не е съществена крачка напред, даже стъкленият гръб ще е минус? Също се оглеждам за някакви евтини варианти покрай тази истерия наречена черен петък
Първо, че дъщеря ми не е при мен. От тук нататък само лигавене ще има. Но това е за темата за разводите
И второ, че тя си има андроид и не признава нов андроид, защото щял да бъде същия

stocky написа:Аз съм със 7ца (един личен и един служебен), а приятелката ми е с 8ца - 8цата е осезаемо по-добър телефон. По-добър екран, по-бърз във всяко отношение, по-добра камера, по-издръжлива батерия... абе няма нещо, в което 7цата да е по-добра, освен в наличието на истински черен цвят.
Благодаря. С 10% за черен петък от Технополис по-добре ще е да взема това, поне 64гб. Иначе 7-ца с 32ГБ за нищо няма да става, трябва 128гб пък в Технополис не я видях.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
здравейте ,
айфон 7 предстои утре да бъде блокиран към всички френски оператори , (предполагам и други) и плюс това ще бъде сложен в някакъв черен списък за крадени телефони !
Има ли възможност този телефон да се разблокира или промени имеи ?
айфон 7 предстои утре да бъде блокиран към всички френски оператори , (предполагам и други) и плюс това ще бъде сложен в някакъв черен списък за крадени телефони !
Има ли възможност този телефон да се разблокира или промени имеи ?
laviatan написа:Колеги - Xs или Xs Max е по-добрия избор . Гледам нямат хардуерно никаква разлика . В смисъл заслужава ли си разликата в цената заради големия дисплей ?
Аз ъпгрейднах от 6-ца, която беше на 4 години с Xs Max и за сега съм много доволен. Смятах да чакам до другата година за новия модел, защото не обичам да взимам фейслифтовите S версии, но 6-цата наистина започна да ме дразни доста, тъй като беше много бавна. Разликата в производителността между 6 и 6S е наистина доста сериозна.
Така или иначе не съжалявам, защото Xs Max-ът е наистина уникален телефон. Производителност, екран и камера са просто топ. Единственият кусур е, че ако се държи в джоб е малко неудобен. Освен това е доста по-дебел от 6-цата. Разликата между Xs и Xs Max реално е наистина в екрана и малко по-голямата батерия. Аз се чудих доста кой да взема и все още не знам дали направих правилния избор с големината. Въпрос на предпочитание е и наистина трябва да се хванат двата телефона, за да се прецени.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
© написа: Иначе 7-ца с 32ГБ за нищо няма да става, трябва 128гб пък в Технополис не я видях.
Чай ся малко, в къв смисъл 7-ца с 32ГБ за нищо няма да става? Щото съм с такава и за всичко си става

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост