Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2013, 14:14

Не съм се изразил правилно. Имам в предвид 1000 калории от еднакви източници. Със сигурност има значение от какво идва горивото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Яну 2013, 20:31

Като стана въпрос за ензими... Какво смятате за приемането на течности с храната? Особено в по-големи количества? Преди малко с вечерята се усетих, че изпих към 1 литър вода... Не се ли "размиват" така тези ензими ? И от там по-слабо усвояване? Или да си лоча спокойно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 08 Яну 2013, 0:14

Да колега, четох една книга не един японец за ензимите, и не било хубаво да се пие течност по време на ядене. Още пишеше, че лъвовете и други животни изяждат жертвата от към стомаха и така си набавят ензими от убитото животно. Аз мисля да пробвам на NOW ензимите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 08 Яну 2013, 9:31

Аз също знам, че не трябва да се приемат течности с храната, защото разреждали стомашните сокове...не знам колко е вярно.
Допълнителното приемане на ензими спомага за по доброто усвояване на храната, особено ако се приема по голямо количество на един път.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Яну 2013, 12:46

Половин час преди и 2 часа след хранене по принцип не е добре да се пие много вода. Но мисля, че някакво малко количество няма да навреди чак толкова.

Допълнително ензими не е лошо да се приемат на който му действат добре. Аз се посирам от тях :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Яну 2013, 15:21

Понеже рибка хапвам на високосна година :mhihi:
да кажем 1-2 пъти месечно,което си е недостатъчно май,
дайте акъл за ЕМК -НАУ?
рибено масло е най-добре май? :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 09 Яну 2013, 12:27

Пиенето на вода преди/по време на хранене не ебава ензимите ,а разрежда стомашното съдържимо,което е основно солна киселина.
В стомаха се абсорбира единствено вода,сол и алкохол!Всичко друго в тънките черва или дебелото черво(там основно също вода и някои витамини)
Колкото до яденето на въглехидрати сутрин (прости въглехидрати) ,по-добре е отколкото да ги ядеш вечер защото ако сутрин се предполага,че цяла нощ си спал и съответно не си ял,а си разходвал енергия за дишане и физиологични процеси,то резервът от гликоген в черния дроб е намалял (за това се прави кардио за топене на мазнини сутрин на гладно) и хапвайки дори нещо сладко ,то под действието на инсулина захарите отиват в резерва ,а не в паласките.
А я някоя кетонна батка да ми обясни какво се случва с бъбреците при една кетоацидоза?? щот много ги разбирате гледам...и хората не са като лъвовете,мислех че си личи добре,така че не взимайте пример за храненето от тях :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 09 Яну 2013, 13:14

Ти да не правиш клекове докато спиш, че ти се изразходва гликогена?
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2013, 13:40

yavor20V написа:А я някоя кетонна батка да ми обясни какво се случва с бъбреците при една кетоацидоза?? щот много ги разбирате гледам...и хората не са като лъвовете,мислех че си личи добре,така че не взимайте пример за храненето от тях :mhihi:

Какъв е смисъла изобщо нещо да ти обяснявам като явно бъркаш кетоза с кетоацетоза. :dunno:

Ако оставим лъвовете на страна можем да вземем пример от треньори като Чарлз Поликин или Павел Цацулин. Или и те не ги разбират нещата?
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 09 Яну 2013, 22:39

Много лесно зе да обясняваш на кой кое е и кое не му е ясно....когато ми е било ясно,ти си бил някъде по Софийския университет ,където не преподаваха физиология по онова време....
кажи за бъбреците,пък после може и за мозъка,колко време мислиш че може да работят с кетони? завинаги ли? питам сериозно,така че не виждам смисъл от саркастични подмятания,не че не ги умея,просто всеки пост ми минава през одобрение и диалогът ще се вкисне веднага :mhihi:

eraziel написа:Ти да не правиш клекове докато спиш, че ти се изразходва гликогена?

А според тебе дишането и работата на сърце , мозък и всички органи по тебе от къде се сдобиват с енергия?или викаш,те си бачкат по дифолт и не го мислиш?? и пак ти казвам,през това време не ядеш,а един нормален съм е от 7 до 8 часа,примерно...
и компа ти като спи ти цъцка електромера ,налЕ? :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 10 Яну 2013, 10:29

Цъка, да, но не в анаеробен режим.

Едит, пунктуация
Последна промяна eraziel на 10 Яну 2013, 10:49, променена общо 1 път
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2013, 10:40

yavor20V написа:Много лесно зе да обясняваш на кой кое е и кое не му е ясно....когато ми е било ясно,ти си бил някъде по Софийския университет ,където не преподаваха физиология по онова време....
кажи за бъбреците,пък после може и за мозъка,колко време мислиш че може да работят с кетони? завинаги ли? питам сериозно,така че не виждам смисъл от саркастични подмятания,не че не ги умея,просто всеки пост ми минава през одобрение и диалогът ще се вкисне веднага :mhihi:

Постовете ти вече не минават одобрение, а докато беше така аз лично съм ти одобрил всички в тази тема, независимо какво си писал в тях ;)

И пак не виждам връзката между кетоза и кетоацетоза :dunno:

Да, мисля че мозъка и бъбреците и дроба и квото там се сетиш могат да работят безкрайно в кетоза. Ако не беше така нямаше да са съществували ескимосите, нали?

Може да си учил физиология, аз просто твърдя че не всичко което се учи е вярно. Пък ако искаш да ме обориш може да си щракнеш сега едно фото да те видим как изглеждаш и ако си по-добре от мен аз ще млъкна и няма да се обяснявам повече.

Щото много такива съм гледал и по форумите и по залите, дето много знаят и обикалят да дават акъл, а като го питаш що на нищо не прилича те нямат смислен отговор.
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 10 Яну 2013, 14:12

Напротив,всеки мой пост първо се одобрява и досега ;)
Връзката между кетоза и кетоацидоза аз ли да ти я обяснявам,като се едно ме изпитваш ли,как да стане по-точно?
Кетоацидозата състояние, при което се повишава киселинността в кръвта (ацидоза,pH намалява) и се натрупват кетонни тела в организма (кетоза). Придружаващи симптоми могат да бъдат липсата на апетит, дъх с плодов аромат, често уриниране и други.
Това за Ескимосите не знам как да го коментирам,наистина...би следвало да е така щото там зелена салата надали имат,но пък от друга страна ,не са най-релефните копелета и явно успоредките им са заринати от сняг :mhihi:
Защо реши ,че трябва да изглеждам по-добре от някой ,за да мога да имам мнение по даден въпрос?Аз не съм си отдал живота на това да изглеждам перфектно,щото без да го отдавам изглеждам почти така :mhihi: според моите критерии ,естествено.
това съм аз,преди няколко седмици,след още месец ше тряа да изчистя 3-4кила които неизменно пристигат през зимата,щото ям много :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Яну 2013, 17:15

Е, значи ще продължавам да ти го одобрявам :mhihi:

И все пак не виждам връзка между диабетната кетоацидоза, която е болестно състояние несъвместимо с живота и състоянието на кетоза, което е търсен ефект и начин да се държи инсулина под контрол. Няма как от нисковъглехидратно хранене да изпаднеш в диабетна кома.

Ескимосите преди не знам как са изглеждали, но имаше едно филмче по Дискавъри за най-студения град. Хората там ядат има-няма 80% мазнини. Вечерта се съблякоха да играят някаква местна игра с теглене на някакво въже и всичките имаха бая преси, а не вярвам да тренират.

Не казвам, че трябва да излгеждаш по-добре от някой за да даваш мнение, но поне трябва да ти личи че някога си тренирал, щото има много хора, дето обясняват кое-кво пък не мязат на нищо. ;) Та можем да си продължим да си спорим щото както виждам ти личи че тренираш и може и да има шанс да влезеш в правия път :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 10 Яну 2013, 17:23

Виж ся,не бъркай нещата.... Тия дет не тренират по принцип ги разбират най-много нещата :mihihi: тряа да е ясно тва... ;)

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата