Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Не съм се изразил правилно. Имам в предвид 1000 калории от еднакви източници. Със сигурност има значение от какво идва горивото.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като стана въпрос за ензими... Какво смятате за приемането на течности с храната? Особено в по-големи количества? Преди малко с вечерята се усетих, че изпих към 1 литър вода... Не се ли "размиват" така тези ензими ? И от там по-слабо усвояване? Или да си лоча спокойно

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Да колега, четох една книга не един японец за ензимите, и не било хубаво да се пие течност по време на ядене. Още пишеше, че лъвовете и други животни изяждат жертвата от към стомаха и така си набавят ензими от убитото животно. Аз мисля да пробвам на NOW ензимите.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Аз също знам, че не трябва да се приемат течности с храната, защото разреждали стомашните сокове...не знам колко е вярно.
Допълнителното приемане на ензими спомага за по доброто усвояване на храната, особено ако се приема по голямо количество на един път.
Допълнителното приемане на ензими спомага за по доброто усвояване на храната, особено ако се приема по голямо количество на един път.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Половин час преди и 2 часа след хранене по принцип не е добре да се пие много вода. Но мисля, че някакво малко количество няма да навреди чак толкова.
Допълнително ензими не е лошо да се приемат на който му действат добре. Аз се посирам от тях
Допълнително ензими не е лошо да се приемат на който му действат добре. Аз се посирам от тях

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Понеже рибка хапвам на високосна година
да кажем 1-2 пъти месечно,което си е недостатъчно май,
дайте акъл за ЕМК -НАУ?
рибено масло е най-добре май?

да кажем 1-2 пъти месечно,което си е недостатъчно май,
дайте акъл за ЕМК -НАУ?
рибено масло е най-добре май?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Пиенето на вода преди/по време на хранене не ебава ензимите ,а разрежда стомашното съдържимо,което е основно солна киселина.
В стомаха се абсорбира единствено вода,сол и алкохол!Всичко друго в тънките черва или дебелото черво(там основно също вода и някои витамини)
Колкото до яденето на въглехидрати сутрин (прости въглехидрати) ,по-добре е отколкото да ги ядеш вечер защото ако сутрин се предполага,че цяла нощ си спал и съответно не си ял,а си разходвал енергия за дишане и физиологични процеси,то резервът от гликоген в черния дроб е намалял (за това се прави кардио за топене на мазнини сутрин на гладно) и хапвайки дори нещо сладко ,то под действието на инсулина захарите отиват в резерва ,а не в паласките.
А я някоя кетонна батка да ми обясни какво се случва с бъбреците при една кетоацидоза?? щот много ги разбирате гледам...и хората не са като лъвовете,мислех че си личи добре,така че не взимайте пример за храненето от тях
В стомаха се абсорбира единствено вода,сол и алкохол!Всичко друго в тънките черва или дебелото черво(там основно също вода и някои витамини)
Колкото до яденето на въглехидрати сутрин (прости въглехидрати) ,по-добре е отколкото да ги ядеш вечер защото ако сутрин се предполага,че цяла нощ си спал и съответно не си ял,а си разходвал енергия за дишане и физиологични процеси,то резервът от гликоген в черния дроб е намалял (за това се прави кардио за топене на мазнини сутрин на гладно) и хапвайки дори нещо сладко ,то под действието на инсулина захарите отиват в резерва ,а не в паласките.
А я някоя кетонна батка да ми обясни какво се случва с бъбреците при една кетоацидоза?? щот много ги разбирате гледам...и хората не са като лъвовете,мислех че си личи добре,така че не взимайте пример за храненето от тях

Ти да не правиш клекове докато спиш, че ти се изразходва гликогена?
In Ban We Trust!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
yavor20V написа:А я някоя кетонна батка да ми обясни какво се случва с бъбреците при една кетоацидоза?? щот много ги разбирате гледам...и хората не са като лъвовете,мислех че си личи добре,така че не взимайте пример за храненето от тях
Какъв е смисъла изобщо нещо да ти обяснявам като явно бъркаш кетоза с кетоацетоза.

Ако оставим лъвовете на страна можем да вземем пример от треньори като Чарлз Поликин или Павел Цацулин. Или и те не ги разбират нещата?
- yavor20V
-
-
Много лесно зе да обясняваш на кой кое е и кое не му е ясно....когато ми е било ясно,ти си бил някъде по Софийския университет ,където не преподаваха физиология по онова време....
кажи за бъбреците,пък после може и за мозъка,колко време мислиш че може да работят с кетони? завинаги ли? питам сериозно,така че не виждам смисъл от саркастични подмятания,не че не ги умея,просто всеки пост ми минава през одобрение и диалогът ще се вкисне веднага
А според тебе дишането и работата на сърце , мозък и всички органи по тебе от къде се сдобиват с енергия?или викаш,те си бачкат по дифолт и не го мислиш?? и пак ти казвам,през това време не ядеш,а един нормален съм е от 7 до 8 часа,примерно...
и компа ти като спи ти цъцка електромера ,налЕ?
кажи за бъбреците,пък после може и за мозъка,колко време мислиш че може да работят с кетони? завинаги ли? питам сериозно,така че не виждам смисъл от саркастични подмятания,не че не ги умея,просто всеки пост ми минава през одобрение и диалогът ще се вкисне веднага

eraziel написа:Ти да не правиш клекове докато спиш, че ти се изразходва гликогена?
А според тебе дишането и работата на сърце , мозък и всички органи по тебе от къде се сдобиват с енергия?или викаш,те си бачкат по дифолт и не го мислиш?? и пак ти казвам,през това време не ядеш,а един нормален съм е от 7 до 8 часа,примерно...
и компа ти като спи ти цъцка електромера ,налЕ?

Цъка, да, но не в анаеробен режим.
Едит, пунктуация
Едит, пунктуация
Последна промяна eraziel на 10 Яну 2013, 10:49, променена общо 1 път
In Ban We Trust!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
yavor20V написа:Много лесно зе да обясняваш на кой кое е и кое не му е ясно....когато ми е било ясно,ти си бил някъде по Софийския университет ,където не преподаваха физиология по онова време....
кажи за бъбреците,пък после може и за мозъка,колко време мислиш че може да работят с кетони? завинаги ли? питам сериозно,така че не виждам смисъл от саркастични подмятания,не че не ги умея,просто всеки пост ми минава през одобрение и диалогът ще се вкисне веднага![]()
Постовете ти вече не минават одобрение, а докато беше така аз лично съм ти одобрил всички в тази тема, независимо какво си писал в тях

И пак не виждам връзката между кетоза и кетоацетоза

Да, мисля че мозъка и бъбреците и дроба и квото там се сетиш могат да работят безкрайно в кетоза. Ако не беше така нямаше да са съществували ескимосите, нали?
Може да си учил физиология, аз просто твърдя че не всичко което се учи е вярно. Пък ако искаш да ме обориш може да си щракнеш сега едно фото да те видим как изглеждаш и ако си по-добре от мен аз ще млъкна и няма да се обяснявам повече.
Щото много такива съм гледал и по форумите и по залите, дето много знаят и обикалят да дават акъл, а като го питаш що на нищо не прилича те нямат смислен отговор.
- yavor20V
-
-
Напротив,всеки мой пост първо се одобрява и досега
Връзката между кетоза и кетоацидоза аз ли да ти я обяснявам,като се едно ме изпитваш ли,как да стане по-точно?
Кетоацидозата състояние, при което се повишава киселинността в кръвта (ацидоза,pH намалява) и се натрупват кетонни тела в организма (кетоза). Придружаващи симптоми могат да бъдат липсата на апетит, дъх с плодов аромат, често уриниране и други.
Това за Ескимосите не знам как да го коментирам,наистина...би следвало да е така щото там зелена салата надали имат,но пък от друга страна ,не са най-релефните копелета и явно успоредките им са заринати от сняг
Защо реши ,че трябва да изглеждам по-добре от някой ,за да мога да имам мнение по даден въпрос?Аз не съм си отдал живота на това да изглеждам перфектно,щото без да го отдавам изглеждам почти така
според моите критерии ,естествено.
това съм аз,преди няколко седмици,след още месец ше тряа да изчистя 3-4кила които неизменно пристигат през зимата,щото ям много

Връзката между кетоза и кетоацидоза аз ли да ти я обяснявам,като се едно ме изпитваш ли,как да стане по-точно?
Кетоацидозата състояние, при което се повишава киселинността в кръвта (ацидоза,pH намалява) и се натрупват кетонни тела в организма (кетоза). Придружаващи симптоми могат да бъдат липсата на апетит, дъх с плодов аромат, често уриниране и други.
Това за Ескимосите не знам как да го коментирам,наистина...би следвало да е така щото там зелена салата надали имат,но пък от друга страна ,не са най-релефните копелета и явно успоредките им са заринати от сняг

Защо реши ,че трябва да изглеждам по-добре от някой ,за да мога да имам мнение по даден въпрос?Аз не съм си отдал живота на това да изглеждам перфектно,щото без да го отдавам изглеждам почти така

това съм аз,преди няколко седмици,след още месец ше тряа да изчистя 3-4кила които неизменно пристигат през зимата,щото ям много

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е, значи ще продължавам да ти го одобрявам
И все пак не виждам връзка между диабетната кетоацидоза, която е болестно състояние несъвместимо с живота и състоянието на кетоза, което е търсен ефект и начин да се държи инсулина под контрол. Няма как от нисковъглехидратно хранене да изпаднеш в диабетна кома.
Ескимосите преди не знам как са изглеждали, но имаше едно филмче по Дискавъри за най-студения град. Хората там ядат има-няма 80% мазнини. Вечерта се съблякоха да играят някаква местна игра с теглене на някакво въже и всичките имаха бая преси, а не вярвам да тренират.
Не казвам, че трябва да излгеждаш по-добре от някой за да даваш мнение, но поне трябва да ти личи че някога си тренирал, щото има много хора, дето обясняват кое-кво пък не мязат на нищо.
Та можем да си продължим да си спорим щото както виждам ти личи че тренираш и може и да има шанс да влезеш в правия път 

И все пак не виждам връзка между диабетната кетоацидоза, която е болестно състояние несъвместимо с живота и състоянието на кетоза, което е търсен ефект и начин да се държи инсулина под контрол. Няма как от нисковъглехидратно хранене да изпаднеш в диабетна кома.
Ескимосите преди не знам как са изглеждали, но имаше едно филмче по Дискавъри за най-студения град. Хората там ядат има-няма 80% мазнини. Вечерта се съблякоха да играят някаква местна игра с теглене на някакво въже и всичките имаха бая преси, а не вярвам да тренират.
Не казвам, че трябва да излгеждаш по-добре от някой за да даваш мнение, но поне трябва да ти личи че някога си тренирал, щото има много хора, дето обясняват кое-кво пък не мязат на нищо.

- yavor20V
-
-
Виж ся,не бъркай нещата.... Тия дет не тренират по принцип ги разбират най-много нещата :mihihi: тряа да е ясно тва... 
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3