Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Re: iOS тема
На мен ми стигат предостатъчно.

тук са ми снимките и видеата от 3 години, музика около 600 песни и 3 пълни екрана с приложения.

тук са ми снимките и видеата от 3 години, музика около 600 песни и 3 пълни екрана с приложения.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
iOS тема
Не бих казал, въпреки че с 6-цата някак ми стигаха, но явно съм offload-вал по-често. Имам минимум още 10ГБ да прехвърля от стария и да не забравяме, че на новия и видео, и снимки заемат доста повече място.
Истината са 128ГБ, но всички се досещаме защо не ги пускат.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Истината са 128ГБ, но всички се досещаме защо не ги пускат.
От службата ми дадоха един хс макс и от няколко дена си играя с него. Аз мисля, че епъл са обречени- защото освен фейс логина и по- хубавата камера разлика пр моя 7 плюс ....не виждам. Не го усещам да е по- бърз или по приятен за употреба, не държи батерията повече.... защо струва $1400? Кой освен
някой епъл фан бой или гърл би си го купил? Аз отговор нямам. Аз съм относително финансово независим, но имам проблем с цената на този телефон. Мисля, че е показателно.
Струва ми се, че телефоните стигнаха едно плато на скорост и възможности което... няма смисъл да се подобрява- напомня ми каквото се случи с пц-тата- едно време ъпгрейдвахме защото всеки следващ процесор беше осезателно по- бърз... сега... аз не мога да различа един и5 от един и7 или зион процесор- особено ако са скрити зад някаква по- яка видео карта... та и с телефоните така. Ако не им измислят някакви много яки софтуери/ възможности дето да вървят бавно на 2-4 годишни телефони и нормално на новите... не мога да ги мисля.
някой епъл фан бой или гърл би си го купил? Аз отговор нямам. Аз съм относително финансово независим, но имам проблем с цената на този телефон. Мисля, че е показателно.
Струва ми се, че телефоните стигнаха едно плато на скорост и възможности което... няма смисъл да се подобрява- напомня ми каквото се случи с пц-тата- едно време ъпгрейдвахме защото всеки следващ процесор беше осезателно по- бърз... сега... аз не мога да различа един и5 от един и7 или зион процесор- особено ако са скрити зад някаква по- яка видео карта... та и с телефоните така. Ако не им измислят някакви много яки софтуери/ възможности дето да вървят бавно на 2-4 годишни телефони и нормално на новите... не мога да ги мисля.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Че кой в днешно време си купува смарт устройство заради някакви гиги херци инчове ....важното е да си с най-новия 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
alx, ти сам си си отговорил - не виждаш разлика в бързината, но то и не трябва вече май толкова защото всичко е достатъчно. Особено много щеше да си съгласен ако не пускаха приложения, които умишлено да бавят старите телефони. Скоро един познат си строши седмицата и си извади от шкафа стария 5s, ами пак му вършел добра работа.
Аз с моята четворка с напукан дисплей сега си пиша...не виждам чак драми.
А Джордане, ти байти и херцове...ами то си е точно така. Те вече толкова го надуха по цифри, че какво да гледаш. През годините на хартия айфоните излиза, че би трябвало да работят два-три пъти по-бавно от аналогичен корейски или китайски телефон, а реално все е обратното.
И alx, 1400 като ти се струват много за нов Айфон с по-голям екран(защото имаш и по-малък екс на по-малко пари)как ти се виждат почти толкова пари за хуауей?
Аз някак пък това не го разбирам - защото имал по-хубава камера и от приятен китайски телефон на добра цена станал на цена почти колкото айфона. Издръжливостта пак две години в масовия случай.
И не ги мисли епъл, далеч не са обречени, докато има Холивуд ще има и Епъл. Американците знаят как да си рекламират продукта.
П.п: На мен лично всичките са ми скъпи, не разбирам идеята да имаш последен модел телефон за торба пари ако след няколко месеца той не е последен вече и има по-нов, "по-добър" и т.н.
Един поЗнат взе на изплащане хуауей преди няколко месеца, сега ревна, че се прекарал Ащото излезна по-нов и само да го имал, малеееее...питам го след още няколко месеца като излезе още по-нов и пак е в тая ситуация какво...ами вика
абе аз да го взема тоя сега пък...бие айфона и все тия айфони са им в устата.

А Джордане, ти байти и херцове...ами то си е точно така. Те вече толкова го надуха по цифри, че какво да гледаш. През годините на хартия айфоните излиза, че би трябвало да работят два-три пъти по-бавно от аналогичен корейски или китайски телефон, а реално все е обратното.
И alx, 1400 като ти се струват много за нов Айфон с по-голям екран(защото имаш и по-малък екс на по-малко пари)как ти се виждат почти толкова пари за хуауей?

И не ги мисли епъл, далеч не са обречени, докато има Холивуд ще има и Епъл. Американците знаят как да си рекламират продукта.
П.п: На мен лично всичките са ми скъпи, не разбирам идеята да имаш последен модел телефон за торба пари ако след няколко месеца той не е последен вече и има по-нов, "по-добър" и т.н.
Един поЗнат взе на изплащане хуауей преди няколко месеца, сега ревна, че се прекарал Ащото излезна по-нов и само да го имал, малеееее...питам го след още няколко месеца като излезе още по-нов и пак е в тая ситуация какво...ами вика

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Когато правил нещо много добре е изключително трудно да го направиш още по-добре 
Ма барем дисплея да ти беше направил впечатление
Епъл още от 6-цата се състезават сами със себе си със скоростта на шроцесорите си. Там няма кой знае какво да се постигне и въпреки, че според тях всеки следващ е значително по-бърз в реалния живот не се усеща. Така или иначе разполагат с много повече мощност, отколкото можеш да ги натовариш и с най-тежката апликация.
Камерите им открай време куцаха сериозно и най-после им обърнаха внимание.
Стъкления гръб и стоманената рамка също би трябвало да правят впечатление сравнено със старите модели.
А при положение, че хуявей правят телефони за 1.5к за Епъл не остава нищо друго, освен да позиционират флагмани те си далеч над това.

Ма барем дисплея да ти беше направил впечатление

Епъл още от 6-цата се състезават сами със себе си със скоростта на шроцесорите си. Там няма кой знае какво да се постигне и въпреки, че според тях всеки следващ е значително по-бърз в реалния живот не се усеща. Така или иначе разполагат с много повече мощност, отколкото можеш да ги натовариш и с най-тежката апликация.
Камерите им открай време куцаха сериозно и най-после им обърнаха внимание.
Стъкления гръб и стоманената рамка също би трябвало да правят впечатление сравнено със старите модели.
А при положение, че хуявей правят телефони за 1.5к за Епъл не остава нищо друго, освен да позиционират флагмани те си далеч над това.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Има такова плато няма какво да се лъжем. Просто технологията удари тавана. Не мисля, че е проблем конкретно на Apple, а на цялата индустрия. И аз скоро си мислех точно това. Не е нормално първият iPhone да беше $450, а сега $1000 за нищо ги нямат. То вярно, че инфлация, но...
От тука нататък парите им ще идват вече от софтуерни услуги, не толкова от хардуер, според мен. Въпреки, че правят заявки да влизат в нови индустрии и не се знае какво ще изкарат от ръкава... все още работят по електрическа кола примерно.
От тука нататък парите им ще идват вече от софтуерни услуги, не толкова от хардуер, според мен. Въпреки, че правят заявки да влизат в нови индустрии и не се знае какво ще изкарат от ръкава... все още работят по електрическа кола примерно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
Ползвам само телефони на APPLE от 5-цата в момента съм с 7 адски доволен съм от телефончето 2-ра година ме слуша и не съм имал никога проблеми. Но идва но-то като дойде моментът в който трябва да го сменя защото е прекалено стар не виждам как ще ме убедят да дам 2000 лв за телефон при положение, че месечната ми заплата не стига до толкова...
С тези цени ако продължават съм сигурен, че ще откажат много потребители който не взимат космически заплати. Давал съм 1100лв за 5s тогава ми се струваха много пари и си бяха но сегашното положение е извратено 1700 лв за "бюджетен телефон" в лицето на Xr
Знам, че вместо да "мрънкам" ще кажете да си намеря по-добре платена работа и това се надявам да стане, но просто не мога да подмина тази грешна ценова политика лично мое мнение.
С тези цени ако продължават съм сигурен, че ще откажат много потребители който не взимат космически заплати. Давал съм 1100лв за 5s тогава ми се струваха много пари и си бяха но сегашното положение е извратено 1700 лв за "бюджетен телефон" в лицето на Xr

Знам, че вместо да "мрънкам" ще кажете да си намеря по-добре платена работа и това се надявам да стане, но просто не мога да подмина тази грешна ценова политика лично мое мнение.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Всичко е хубаво, ама няма ли да направят нещо с 4,7'' дисплей или поне 5''.. тези новите таблето подобни хич не ги Аресвам. 

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Имате ли проблеми с XS? Вече 2 броя XS умират внезапно при колеги от немския ни офис
Единия дори умря на третия ден след покупката
Интересно, че бяха заменени веднага (още в същия ден) с нови, тъй като не подлежали на ремонт

Интересно, че бяха заменени веднага (още в същия ден) с нови, тъй като не подлежали на ремонт
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
iOS тема
Засега не. Сигурно е имал нещо проблем с батерията, но чак пък 2 да са сдали багажа толкова бързо...Don_Diego написа:Имате ли проблеми с XS? Вече 2 броя XS умират внезапно при колеги от немския ни офисЕдиния дори умря на третия ден след покупката
![]()
Мнението на бум бум е много хубаво, ама ми идва прекалено фенбой. Сигурен съм, че у тях е с аймак, айпад, макбук и всичко възможно с ай отпред, роб на цялата екоситема на ейпъл. Като цяло нищо освен айфона не бих купил от тях...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
От изброените Айпад нямам, ма имам два макбука
Цените са такива, щото има кой да ги купува. На мен също ми се виждат космически, но Епъл не си ги смучат от пръстите. Еластичността на търсенето със сигурност е много добре преценена и сметката им накрая ще излезе.
Ние тук не сме пазар и никой не ни брои за живи тъй, че кво мислим за цените им е все тая. Въпреки това в техномаркетите и технополисите всичко или почти всичко от първоначално поръчаните бройки Xr е продадено в първите 2 дни.

Цените са такива, щото има кой да ги купува. На мен също ми се виждат космически, но Епъл не си ги смучат от пръстите. Еластичността на търсенето със сигурност е много добре преценена и сметката им накрая ще излезе.
Ние тук не сме пазар и никой не ни брои за живи тъй, че кво мислим за цените им е все тая. Въпреки това в техномаркетите и технополисите всичко или почти всичко от първоначално поръчаните бройки Xr е продадено в първите 2 дни.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
dextuar написа:Засега не. Сигурно е имал нещо проблем с батерията, но чак пък 2 да са сдали багажа толкова бързо...Don_Diego написа:Имате ли проблеми с XS? Вече 2 броя XS умират внезапно при колеги от немския ни офисЕдиния дори умря на третия ден след покупката
![]()
Единия сдаде багажа на третия ден, другия на 10тия. Както си цъкаш нещо по него, изгасва и до там

Цените наистина са брутални - миналата седмица взимах един MacBook Pro 15"...живо дране на кожи

Oblivion написа:Ползвам само телефони на APPLE от 5-цата в момента съм с 7 адски доволен съм от телефончето 2-ра година ме слуша и не съм имал никога проблеми. Но идва но-то като дойде моментът в който трябва да го сменя защото е прекалено стар не виждам как ще ме убедят да дам 2000 лв за телефон при положение, че месечната ми заплата не стига до толкова...
С тези цени ако продължават съм сигурен, че ще откажат много потребители който не взимат космически заплати. Давал съм 1100лв за 5s тогава ми се струваха много пари и си бяха но сегашното положение е извратено 1700 лв за "бюджетен телефон" в лицето на Xr![]()
Аз също съм със 7 и не виждам как ще ми се наложи да го сменя в следващите 2 години

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Дадох седмицата(+) на брат ми и се почна с оплакванията.
Даста нисък звук в слушалката. До сега си мислех, че е нещо нормално да не ти гърми в ушите като говориш.
той пък свикнал на андроида да го чуват в радиус от 3 метра с кой си говори.
Има ли решение на слабия звук от говорителя?
На мен си ми беше ОК,а сега новия е силен като андроидите все едно е правен за глухи.
Даста нисък звук в слушалката. До сега си мислех, че е нещо нормално да не ти гърми в ушите като говориш.
той пък свикнал на андроида да го чуват в радиус от 3 метра с кой си говори.
Има ли решение на слабия звук от говорителя?
На мен си ми беше ОК,а сега новия е силен като андроидите все едно е правен за глухи.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)