Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от hotblooded » 04 Сеп 2023, 8:11

Jorixa написа:Еми тва е положението - инфлация. За еквивалентно БМВ с 50% отгоре ще кихаш.

Така е, но има един тънък момент - в BMW и Benz виждаш за какво си дал всеки лев. Във шкодилак-а се чудиш за какво си дал половината. После идва момента и в който ще я продаваш... BMW/Benz се продава доста лесно, от Опел, Шкода или Форд от същия клас - изпитал съм го на гърба си.
За единия майтап - като взех 5цата, половината познати ме питаха "Да не продаваш Е-класата".... За Insignia-та никой не попита :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Сеп 2023, 8:49

Само да кажа, че тая Шкода с 280кс е като Рибаай Рол Стек със бобена яхния. Вкусно е , никой не си го поръчва. Под 2% от продажбите в световен план...а България само мокри сънища и накрая като трябва да е плаща се купува дизела или 190кс 2.0тфси

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 04 Сеп 2023, 8:57

А всъщност ние имаме 4 такива + една която чакаме. :ok:
Хубави коли с отвратителни седалки. Активното окачване си ебава мамата в България и няма оправяне към заводската возия след това която за мен е или клатеща в нормална позиция или пълно дървомв спорт.
След монтаж на чип и педалбокс колата върви много и става доста рязка.
Рейсчипса е добър вариант за да върви гаранцията.
Ако не се направи ремап на кутията обаче става много лагав педала за газта.
Та ако ви се дават тия пари стреляйте.
Много багажник има тая кола... но пак да кажа седалките са лайно.

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 04 Сеп 2023, 9:00

Като изключим премиум марките, при всички модели в този сегмент картинката е същата - продажбите на топ модела с топ оборудване са под 5% от общите продажби...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 04 Сеп 2023, 9:12

Моджо написа:Що, какво и е ? Ок, няма да е Шкода... айде друга такава за същите пари , м?
Като мястото на 2 ред ми е много важно да го има. И всъшност Кодиака го заглеждам точно затова. Щото задните седали се местят и облегалките им се накланят.

Съвсем добронамерено и приятелската - например, разходите се из БМВ дилърите и виж кви Х3 имат налични в шоурума.

Искай си отстъпка (повярвай, дават хубави отстъпки на налични автомобили, само да знаеш да си искаш) и ако не е някое с голям мотор и нагрухано с мега екстри, ще ти стъпи горе-долу, колкото шкодата. Или пренебрежимо, малко по-скъпо.

Пробвай, няма какво да загубиш. Или конфигурирай Х3 30е, базовия вариант, като екстри ще е предполагам като Кодиак-а, за който говориш. Искай си отстъпка и пак ще си пренебрежимо малко над цената на шкодата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 04 Сеп 2023, 9:31

carmanf1 написа:
Моджо написа:Що, какво и е ? Ок, няма да е Шкода... айде друга такава за същите пари , м?
Като мястото на 2 ред ми е много важно да го има. И всъшност Кодиака го заглеждам точно затова. Щото задните седали се местят и облегалките им се накланят.

Съвсем добронамерено и приятелската - например, разходите се из БМВ дилърите и виж кви Х3 имат налични в шоурума.

Искай си отстъпка (повярвай, дават хубави отстъпки на налични автомобили, само да знаеш да си искаш) и ако не е някое с голям мотор и нагрухано с мега екстри, ще ти стъпи горе-долу, колкото шкодата. Или пренебрежимо, малко по-скъпо.

Пробвай, няма какво да загубиш. Или конфигурирай Х3 30е, базовия вариант, като екстри ще е предполагам като Кодиак-а, за който говориш. Искай си отстъпка и пак ще си пренебрежимо малко над цената на шкодата.

Е ти къде сравни х3 с кодиак? Шкодата е къде-къде по-голяма вътре

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Сеп 2023, 10:25

Моджо, под висене имах предвид даже и това, че трябва да ходя те да ми сменят маслата когато и с каквото преценят, сравнимо със свободата на 3-5 годишно БМВ. Но в никакъв случай не оплювам Шкодите, имал съм пряк досег с екземпляри от марката, доволен бях.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 05 Сеп 2023, 9:34

Най-бавният колега (не само в този, а и във всички останали автомобилни форуми), дето кара зад камиони и за никъде не бърза - иска 280 коня автомобил :ok: 200 са му малко. Даже не съумях да разбера, как събра тези две изречения в един пост:
А мен конете не ме вълнуват толкоз.... В смисъл макса дизел на шкодите е 200 коня, нема по-голям ако имаше щях да помисля.
Ко му стана и на него :dunno:

Второто видео е по повод колегата, който обясняваше колко е чисто в Китай.
https://youtu.be/1SEfwoqKRU8?si=zWgdAKQ-QKGMT11t
https://youtu.be/AynNsPs9i80?si=aPvDB4o6C3gwRQ9_

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 05 Сеп 2023, 13:48

Това ми хареса - време е вече да се стегнат "големите", щот прекаляват мощно

Tesla Model 3 (42.990 €) vs Audi e-tron GT (104.000 €)

375733027535765610ysbzr7783948_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Сеп 2023, 14:39

Колега stean, многото коне не са само за да караш с 200. Ако настигам тир, карайки със 115 на магистралата и в лява лента има вече изпреварващ със 140 да речем, многото коне ще ми позволят вместо да намаля, просто да дам газ, да изпреваря безопасно и пак да си карам със 115. Ся капиш ли си? Нямам нищо против да карам след камиони. Но ако мога да ги мина безопасно ще го направя. Тва с маломощна кола не става. За баири и проходи да не споменавам. И никъде не е казано, че кат колата ти е мощна трябва да я караш на умирачка. Па че са по 2 тона шкодите къде остана? Ку си мислиш, че 200 коня на 2 тона са много-не си познал
И като ще давам торбата с парите искам топ мотор, топ оборудване. Не искам само теглич и ще е с най-малките възможни джанти. Как ще я карам е друг въпрос. Няма да е много по различно.
Последна промяна Моджо на 05 Сеп 2023, 14:55, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Сеп 2023, 14:52

Абсолютно, да караш с висока скорост е най-безсмислената употреба на мощна кола.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Сеп 2023, 15:20

Моджо написа:Колега stean, многото коне не са само за да караш с 200. Ако настигам тир, карайки със 115 на магистралата и в лява лента има вече изпреварващ със 140 да речем, многото коне ще ми позволят вместо да намаля, просто да дам газ, да изпреваря безопасно и пак да си карам със 115..

Тоя отговор малко ми прилича като на оня попа, дето го попитаха кое точно в попските му дела налага да кара А8 ли беше, Бентли ли, не помня вече. :mhihi:

Ти конкретно винаги споменаваш, че за никъде не бързаш, че караш все под ограниченията и т.н., не ти ли звучи малко плоско като обяснение да казваш, че искаш още по-мощна от доста мощната вече кола, която имаш само и само за да не се наложи някога, някъде в една много хипотетична ситуация на магистралата да не натиснеш спирачката?

Въпреки, че така и не го разбрах напълно това обяснение де- някой вече е започнал да изпреварва и теб и тира и вместо търпеливо да го изчакаш, ти ще се набиеш пред него в абсолютно нарушение на ЗДвП само и само да му покажеш колко върви Шкодилака.

Не, че ме учудва такова поведение де. Нон стоп го гледам, особено когато съм с мотора и главните герои в 90% от случаите са водачи на Пасат или Шкода, най-често и комби от по-новичките. Майна, аз седя върху нещо ускоряващо до 100 за малко над 3 секунди и единствената причина да не ти обърна огледалата по най-брутален начин е, че все пак имам около половин мозък, деца, жена и някакъв живот отвъд егото си. Какво точно мислиш, че може да ми покажеш когато на всеки светофар даваш цялата газ на тоя мъртвец?

steeN написа:Абсолютно, да караш с висока скорост е най-безсмислената употреба на мощна кола.

А къде е смислената употреба на нещо, което за точно от 1 до 3-4 сек е над ограничението в града и то от място, харчи много повече и струва много повече.

Айде барем като се правите на светци, бъдете последователни в мненията си.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Сеп 2023, 16:02

Ми не , не ми звучи плоско. И ми окажи къде съм написал , че ще се набия пред някой. Думата "безопасно" си я прескочил. Ако искаш ще допълня - и без да преча /за мен е едно и също като безопасно/.
Зимам 100 лв на час , който иска да идва да го уча. Или не вярва.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Сеп 2023, 16:35

Мощната кола се кара лесно, излиза ти някой намаляш и ускоряваш без драма няма връщане на предваки за нагорнища, качиш още 3 човека и няма разлика... няма изнасилване на машината... това, че ти имаш ограниченото виждане, че всичко е максимална скорост си е ЛИЧНО твой проблем. Със 180 км/ч може да караш без проблем и със 150 коня кола...

И не тези, които спазват ограниченията са светци, ти си ненормалния.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Сеп 2023, 17:06

Ако всичко друго е еднакво- мощната кола с по- добра динамика (ускорение/завиване/спиране) карана нормално ти позволява по- рядко да изпадаш в ситуации а ако се случат- по- лесно да излезеш от тях.

Аз карам доста бабешката по пътищата и почти никога нищо не се случва, но 1-2 пъти в годината въпросната динамика ме спасява - ситуации при които с една по- слаба кола нещата щяха вероятно да се развият доста по- зле…
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата