Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Що, какво и е ? Ок, няма да е Шкода... айде друга такава за същите пари , м?
Като мястото на 2 ред ми е много важно да го има. И всъшност Кодиака го заглеждам точно затова. Щото задните седали се местят и облегалките им се накланят.
Като мястото на 2 ред ми е много важно да го има. И всъшност Кодиака го заглеждам точно затова. Щото задните седали се местят и облегалките им се накланят.
Хм,хм...
Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Стъклен таван и “печка” има и в тесла за 107к(MY), или 100к(М3) лв. Която на всичко отгоре има и 8 години(или 190к км) гаранция. Да не изреждам и много, много други екстри, които липсват в един напомпан супърб 2023 за 120к, който даже пали с ключ
. Добавяме и това, че супърба ще е като спрял в сравнение с теслата. Добавяме и че няма да те рекетират в Еуратек с цени за задължително обслужване.
Май единствения плюс на супърба е комфорта и качеството на интериора, плюс, че ще можеш да минаваш над 300-400км без да спреш

Май единствения плюс на супърба е комфорта и качеството на интериора, плюс, че ще можеш да минаваш над 300-400км без да спреш

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Пали с ключ, а? Добре.
За тесла съм ок, но не и към момента.
За тройка ли говорим, тесла?
За втора кола може Тесла. За основна все още не.
Пък комфорта хиче не е важен. Ми че то това е основно бре.
За тесла съм ок, но не и към момента.
За тройка ли говорим, тесла?
За втора кола може Тесла. За основна все още не.
Пък комфорта хиче не е важен. Ми че то това е основно бре.
Последна промяна Моджо на 03 Сеп 2023, 20:58, променена общо 1 път
Хм,хм...
За У говоря, щом трябва багажник. Макар че наскоро сравнявахме 3 с У една до друга. Разликата в обемите на багажниците не е огромна. В обема на купето обаче се усеща веднага.
Като е основното - има фейсови W222 на такива цени.

Моджо написа:Пък комфорта хиче не е важен. Ми че то това е основно бре.
Като е основното - има фейсови W222 на такива цени.

Последна промяна 3186 на 03 Сеп 2023, 21:04, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
3186 написа:Стъклен таван и “печка” има и в тесла за 107к(MY), или 100к(М3) лв. Която на всичко отгоре има и 8 години(или 190к км) гаранция. Да не изреждам и много, много други екстри, които липсват в един напомпан супърб 2023 за 120к, който даже пали с ключ. Добавяме и това, че супърба ще е като спрял в сравнение с теслата. Добавяме и че няма да те рекетират в Еуратек с цени за задължително обслужване.
Супърб има много повече вътрешно простраство от Модел У и Модел 3 (това М3 дето пишете на Модел 3, означава че мразите колите и/или сте на 19г).
Освен това 300-400км нямат никакво значение, но първият път в живота ти, когато ти се наложи да излезеш от България и балканите и да минеш 1000+км за един ден , ще разбереш, че да пускаш 5 теми в 4 форума и да смяташ 1 месец къде ще зареждаш в Сърбия , не е оферта. Поне ако пътуваш повче от 1 път в годината.
За всичко останали случаи теслата е по-добре - съгласен
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
W222, фейс,, нова, от магазина, да?
И мерцедес съм гледал, не ми се видеха толкова евтини, може и да бъркам.
И мерцедес съм гледал, не ми се видеха толкова евтини, може и да бъркам.
Хм,хм...
Не съм измислил аз абревиатурите M3/MУ за теслите, но приемам забележката 
Смятам че поне лятото е безмислено пътуване на запад с кола, покрай кочината с турците по границите. В останалото време си трябва някакво планиране, няма как..

Смятам че поне лятото е безмислено пътуване на запад с кола, покрай кочината с турците по границите. В останалото време си трябва някакво планиране, няма как..
Значи водещото е да е нова от магазина, а не комфорта?Моджо написа:W222, фейс,, нова, от магазина, да?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Водещото е и двете. Секънд хенд кола при възможност-никога вече. Още една фабия ще си взема пред 5 годишна тройка бмв примерно. 100 000 реално да е минала втората ръка тва са 4 5 години каране ако е от 0. Ми не, мерси съм.
Хм,хм...
Ок, идеята ми беше че няма универсална кола, която да отговаря на всички критерии. С теслите определено комфорта не кореспондира с цената, но в доста други отношения надминава конкуренцията в ценовия си клас. Ако возията е водещото, определено има и по-удобни коли за нашите пътища(в чието състояние е по-големия проблем) 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
hotblooded написа: А как палят колите с ДВГ при същите условия - нали пак с помощта на батерия?
Само палят ! Неадекватен въпрос от твоя страна..
hotblooded написа: А колко ше струва бензина 2025?
Батерията има живот , определен брой цикли зареждане/разреждане, след това е за кофата , основен ремонт не е предвиден. За сведение батериите на ел.колите са мааалко по-скъпи от Duracell-a в близкия магазин

hotblooded написа:А на тролейбус, трамвай, метро, влак - возите ли се?
Кво общо имат ел.превозни средства с постоянен достъп до ел. енергия с такива , които са на батерии ,освен че използват ел.енергия ,за да вършат работа ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Кодиачето е доста универсално. Хем по външни размери не е от най-големите. Хем вътре е отвратително широка и удобна))) Голямото, тоест огромното, багажник. Да се движиш с ограниченията е достатъчно комфортна, а при желание можеш и извън пътя да я засилиш. Па тва че задните седалки се местят и облегалките също - цена няма. Като изключим, че не е драгстър всичко останало и е перфе. А мен конете не ме вълнуват толкоз. И топ изпълнението е към 107 000 някъде. Даже ще останат 3000 за газчица. Дизел не ща.
В смисъл макса дизел на шкодите е 200 коня, нема по-голям ако имаше щях да помисля.
2. 0 тси е 190 коня, същия в тиг(у)ан и в китайската версия на кодиак е 220. Повече от достатъчни са и се постигат само софтуерно.
В смисъл макса дизел на шкодите е 200 коня, нема по-голям ако имаше щях да помисля.
2. 0 тси е 190 коня, същия в тиг(у)ан и в китайската версия на кодиак е 220. Повече от достатъчни са и се постигат само софтуерно.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Ти не щеш пет годишна тройка вместо това Шкода, ама то цената на тая тройка ще е много надолу сравнимо с Шкодата. Има достатъчно, които искат пък другото. Минимум да им ставам роб в Еуратек...не, мерси. Един колега има Коадиак, нова от магазина. Много пари това бе човек, много. Но пък щом ги купуват хората...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Втора Фабия от магазина карам. Януари ще навърши 6 години втората и ще съм на около 130 000 км.
За тия 6 години единственото правено е нова водна помпа, външна е и протече. Това е. Друго абсолютно нищо не е пипнато освен ТО. Е преди 2 седмици бях на Бяла с нея. 1500 км си минахме с кеф и без пари, че е на газ. Та на кой съм роб не знам.
Първата я продадох на 230 000. Смених веригата профилактично, че се къса без предупреждение и ново серво на спирачките. Това и беше на нея само. Ся с хоум офиса карам доста по малко.
Много внимателно съм проучил какво се предлага. За тия пари няма нищо по-добро. Корейци само, но те са с компромиси. Примерно нямат 4*4 ако е нещо като кодиак и за тия пари.
Edit. Ся се сетих и компресор на климатика на първата смених.
За тия 6 години единственото правено е нова водна помпа, външна е и протече. Това е. Друго абсолютно нищо не е пипнато освен ТО. Е преди 2 седмици бях на Бяла с нея. 1500 км си минахме с кеф и без пари, че е на газ. Та на кой съм роб не знам.
Първата я продадох на 230 000. Смених веригата профилактично, че се къса без предупреждение и ново серво на спирачките. Това и беше на нея само. Ся с хоум офиса карам доста по малко.
Много внимателно съм проучил какво се предлага. За тия пари няма нищо по-добро. Корейци само, но те са с компромиси. Примерно нямат 4*4 ако е нещо като кодиак и за тия пари.
Edit. Ся се сетих и компресор на климатика на първата смених.
Последна промяна Моджо на 04 Сеп 2023, 6:33, променена общо 1 път
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://www.reuters.com/business/autos- ... 023-09-03/
Първата жертва падна.
Renault (RENA.PA) cannot afford to enter a discount race with Tesla (TSLA.O) or Chinese rivals, the French carmaker's head of engineering told journalists at the IAA Munich car show.
Първата жертва падна.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
carmanf1 написа:Моджо написа:Супърб комби 280 коня, лаурин и клемент с всички екстри без теглич само е към 116 000 лв. С печки, стъклени тавани и там квото се сетиш още което го има. 120 000 не знам да е бил някога
100+ за шкодичка![]()
![]()
Еми тва е положението - инфлация. За еквивалентно БМВ с 50% отгоре ще кихаш.