Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Имотният пазар

Мнение от steeN » 05 Авг 2024, 9:29

Ако е зелена зона, значи не е в центъра :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Авг 2024, 9:46

Улиците са Любен Каравелов и Сан Стефано.
Обърках, синя зона са :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 05 Авг 2024, 13:23

Твърде много са неудобствата в центъра за да ти спестиш 10те минутки с метрото :mhihi: Поне от нас са толкова

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Авг 2024, 15:07

И пак се връщаме, че нито един от обясняващите колко е зле в центъра не е живял там..

Те и от Перник казват, че са на 30мин от София.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Авг 2024, 15:14

alekangg написа:И пак се връщаме, че нито един от обясняващите колко е зле в центъра не е живял там..

:mhihi: :ok:

Аз съм живял в Студентски, в Младост, Надежда, Дружба, Дианабад, Редута, на Славянска, на Евлоги, на Веслец и т.н.
Сега сме пак в центъра от 10 години и не бих го сменил за друг квартал, но всеки е свободен да ми обяснява колко ми е неудобно :mhihi: :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Авг 2024, 15:29

alekangg написа:И пак се връщаме, че нито един от обясняващите колко е зле в центъра не е живял там..

Ок, явно трябва в прав текст да се каже, че не се разбира.
Аз съм живял и все още имам апартамент там и казвам, че не е такава панацея да се живее в центъра поради доста неща, едно от които е личният автомобил и ако обичаш да си го караш.
Сестра ми живее я центъра и няма гараж, тя и не обича толкова да кара колата си де, но за удоволствието да има автомобил плаща винетка (на другото място имаме подземен гараж).
Хубавото е, че всичко ти е на една ръка разстояние.
Пак ще кажа, центъра не е лошо, но чак пък страхотно не бих го нарекъл и посочих кои локации са добри за живеене.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Авг 2024, 16:00

alekangg написа:Те и от Перник казват, че са на 30мин от София.

Като тръгна след работа за Струма, 50-60мин съм до кръговото за Перник :dunno: Върти, сучи, от едната дъга, от другата, Waze има една камара маршрути, просто си има много трафик. Ако не си Перник - Люлин, не виждам как става за 30мин в пиковите часове. От моя офис пътя до Перник е като до Пазарджик като време.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Авг 2024, 20:02

Това беше причината да не се изнеса в къща около София - на теория си "на 15 мин.", на практика е час. Особено откъм Люлин/Божурище/Банкя и Костинброд... Аз щях да купувам в Нови Хан, но като сметнах логистиката и приключих с тия идеи.

steeN написа:До панелките паркоместа сякаш са изобилие? Няма къде човек да мине без да се прескача с автомобили по тротоари и градинки. Където има са някакви кални ниви, за които се водят някакви спорове и до няколко години ще са застроени така или иначе.
Отдавна някъде няма паркоместа и като стане 6-7 часа почва едно безкрайно циркулиране по улиците... освен може би Люлин, Хаджи Димитър и такива подбни, които не знам кой би избрал доброволно ако не е израстнал там.
Интересно как не става за хора с деца, като съвсем случайно точно в центъра са най-добрите училища и болници...

В панелните квартали паркирането вече е по-зле от центъра. Дори големите булеварди след 19ч са напълно окупирани и в Люлин и Младост понякога ходиш 1км да се прибереш от колата. Предимството на ХД обаче е, че все още има къде да се паркира сравнително лесно и е един от най-зелените квартали в София (като Изток, примерно), а за 15-20 мин.пеша си в парка Заимов и на пам. Левски...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 06 Авг 2024, 8:19

Leon написа:на практика е час. Особено откъм Люлин/Божурище/Банкя и Костинброд

Божурище до центъра са ти 30 минутки (ако няма трафик и по-малко), току що от там идвам :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Авг 2024, 8:39

Когато бай Мангау е строител и ги разбира нещата може сам да си прецени как да направи окачения турбоселяндурски мутрокичозен таван :kuku: :help: :banghead: :banghead: :banghead:

За качеството на новото строителство и още нещо:

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Авг 2024, 9:03

Leon написа:...

Не може да сравняваш южните със северните квартали. Северните са далече не толкова застроени все още, иначе че никъде няма паркоместа е ясно.
Тва с ХД че бил добре... циганите, дилърчетата, самолетите, ама ти си знаеш :)

Младост и Изток да се слагат в едно изречение е комично. Очевидно широкият център е някакъв компромис, Лозенец и т.н.
Защото има тук там по-нови сгради, ама цените на гаражите не са много по-различни, нито паркирането е много по-лесно.
Последна промяна steeN на 06 Авг 2024, 9:10, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Авг 2024, 9:07

В ХД майка ми има апартамент и там сигани не съм виждал от доста време.
Самолетите са си проблем, но е доста добре устроен квартал и както каза колегата, доста зелен и като цяло спокоен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 06 Авг 2024, 11:36

Jorixa написа:
Leon написа:на практика е час. Особено откъм Люлин/Божурище/Банкя и Костинброд

Божурище до центъра са ти 30 минутки (ако няма трафик и по-малко), току що от там идвам :mhihi:
Толкова ми е и от Банкя, ако някога има околовръстно като хората и до бизнес парка ще ми е толкова. Ама все пак с кола до центъра не ходя, щото хубаво стигам за 30 мин, ама после още толкова обикалям за място..

Иначе тоя спор е безсмислен дали в центъра е хубаво/лошо, всичко е до приоритети и начин на живот. Аз например в последните месеци карам много колело, средно по 750км на месец от март насам. Това живеейки в центъра няма как да стане. Просто няма къде, да обикалям улиците ми се вижда идиотско, кефа е да си в природата, не между колите. Тичам доста също, айде това иди дойди ще върта по парковете въпреки, че предпочитам също да съм сред природата, а парка ми е някакво подобие на такава, в гората до нас ми е доста по-приятно. Пълноразмерно куче също не бих затворил в апартамента в центъра, там е за някакви уона би кучета до 10тина кг :mhihi: Наличието на двор и това че апартамент с размерите на къща почти няма е излишно да се коментира. Та всяко нещо си идва с предимствата и недостатъците, и всеки си решава кое му е приоритет и кое не е болка за умиране.

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Авг 2024, 13:18

steeN написа:
Leon написа:...

Не може да сравняваш южните със северните квартали. Северните са далече не толкова застроени все още, иначе че никъде няма паркоместа е ясно.
Тва с ХД че бил добре... циганите, дилърчетата, самолетите, ама ти си знаеш :)

Младост и Изток да се слагат в едно изречение е комично. Очевидно широкият център е някакъв компромис, Лозенец и т.н.
Защото има тук там по-нови сгради, ама цените на гаражите не са много по-различни, нито паркирането е много по-лесно.

Не си чел внимателно, ама никак... къде видя сравнение Младост с Изток не знам :dunno: Въпреки че като се разходиш в Изток до голяма степен му е останала славата от соца и посолствата :mhihi: Е, хората са напълно различни, но друга тема. За ХД дадох някои предимства, не съм казал, че е някакъв топ квартал. Освен това и него го застрояват здраво, та върви по петите на Младост и Люлин. Животът в София навсякъде е свързан с някакви компромиси, често в силно разминаване с цените в съответния район. Примери много и ХД вече е един от тях при 2к евро/кв за ново строителство.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Авг 2024, 13:54

Май май ти не си чел внимателно, защото не си видял къде е сравнението.

Другото... всичко е свързано с компромиси, не само живота в София, но цената е най-добрият показател за желанията на хората. :lol: Тая мода да се хейтват скъпите (като генерално ценово ниво, не някакви отделни малоумия) квартали и да се обяснява колко големи са балъците, които купуват там, не я разбирам... но всеки си знае за себе си.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата