Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Политическа.

Мнение от TNT » 20 Ное 2014, 15:31

Да, на тези депозити са малко по-високи лихвите и те не се гарантират. Чувал съм, че за няколко милиона, могат да се договорят над 10% лихва. По-висока лихва -> по-висок риск.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 20 Ное 2014, 15:43

Тук също има интересни неща за прочит.Прави впечатление как всичко в БГ се прави в движение и в крачка.Как всъщност политическите фактори се намесват в банковата дейност и система.За мен изводът е че колкото повече хора близки с властта имат да взимат от КТБ,толкова шанса и на обикновените българи да си вземат парите е по голям.Иначе държавата изобщо не и е работа да се намиса.Както си го и пише,фондът за гарантиране на влоговете изобщо не е длъжен да товари цялата държава с нов външен дълг,а както е по правило да си намери самофинансиране.Иначе се получава нещо друго,което също завършва на ...сиране и мирише лошо.А който твърдеше по горе че това не е изопачаване на основните правила на Валутния Борд да си го прочете пак,защото именно създателя на борда за България изказва крайни негативи относно цялата тази ситуация и начините за действие на БНБ като институция.
На мен едно ми стана ясно със сигурност-имаш ли управленски гръб зад себе си можеш спокойно да се наакваш в България,има едни 6-7 милиона будали ,които ще ти плащат бакиите после и то съвсем законно оформено.

http://www.mediapool.bg/pritezhatelite- ... 27054.html

Според други :По принцип всяка банка отдава поне 70% от средствата си за заеми, което значи че парите реално са в кредитираните лица. След като фонда за обезпечаване на депозити до 100 000 Евро изпълни функцията си, то той ще освободи голям ресурс на принадлежащия на банката, тъй като тя реално няма да ги връща. Това обаче ще изпразни касата на фонда и попълването му отново в срок няма как да стане, освен с допълнително облагане на заемите на лицата,
които са взели заеми от другите банки. Ето че ще се появи първия и незаобиколим ефект, по-високите лихви по кредитите.
Ако са верни думите на бившия директор на КТБ че липсват такива загуби от 3,6 млрд. лв. като стойност на гарантираните влогове в КТБ и 2 млрд. лв негрантирани, каквото се изнасят по медиите, то би било възможно щетите върху населението да не са толкова големи. Ако думите му че се извършва престъпление като се усвояват в момента, активите на банката от трети лица, както и тези че е фалирана умишлено, по политически причини са също верни,то не можем да очакваме да не се случи най лошия сценарий........ край на цитата.
Много хора си мислят че лошото ще свърши когато им изплатят гарантираните влогове.А то едва започва за всички ни.Очакват се нови данъчни и осигурителни утежнения,а на нас и без това и сегашните не са ни малко.Та да си поговорим пак за сивата икономика...........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Ное 2014, 16:21

jorsenbmw написа:А който твърдеше по горе че това не е изопачаване на основните правила на Валутния Борд да си го прочете пак,защото именно създателя на борда за България изказва крайни негативи относно цялата тази ситуация и начините за действие на БНБ като институция.

Не знам какво си чел, но Ханке никъде не е казвал такова нещо... върни се и прочети много внимателно какво съм написал. Държавата точно това и е работата... да преодвратява изкуствено предизвикани сътресения.

http://www.cato.org/blog/liquidate-ktb-now

KTB should be liquidated because it is not, and apparently never has been, a commercial bank.

It is important to stress that there is no macroeconomic or “macro-prudential” reason to continue operating KTB. Because KTB never functioned economically as an intermediary for savings, liquidation of the bank will not prevent otherwise-qualified corporate borrowers from obtaining credit. Nor will KTB’s disappearance send shock waves through the financial system, as its net position vis-à-vis the rest of the Bulgarian banking sector appears to be relatively small.

Finally, the KTB episode should not be used as an excuse to tinker with the one transparent and faithfully functioning institution Bulgaria has: its currency board.
Последна промяна steeN на 20 Ное 2014, 16:32, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 20 Ное 2014, 16:31

Теоретическите писания не ме интересуват.За мен е важно че имам кредити и лихвите ми пак са нагоре,а на два депозита по 25 000 евро реалната ми лихва е 0,65% за три месеца,което ме накара да се разсмея с глас ,а служителката на банката ме гледаше едва ли не извинително ,тъй като само за удостоверението от тях че ги имам тези пари там трябва да платя по 20 лева на депозит и тъй като не издават документ на езика на който искам,после платих по 28 лева на страница легализиран превод тъй като попадал в трета Ф група редки езици за 6 листа документи,всеки да си сметне какво ми остава чисто от лихвата накрая ......Ама иначе сме в Евросъюза и всички езици били равнопоставени......
:
п.с. тъй като някой зацикли на тема Ханке,преди 3 часа прочетох това в ''Сега'':
„Това става, впрочем в Емисионното управление на банката, което е съвсем различен отдел от управление „Банков надзор“. Това са две отделни независими структури в БНБ, които нямат нищо общо помежду си. За съжаление, сега репутацията на институцията е накърнена. Думите ми се потвърждават от самата централна банка. Защото тя поиска помощ от МВФ и ЕС. Това е голяма грешка. БНБ трябва сама да си оправи кашата, която забърка, сама да възстанови репутацията си, а не да търси външна помощ“, бе категоричен Ханке.

И честно казано не ме интересуват писанията на този или онзи а реално което ми се случва на мен.Едва чакам 2016 година когато ще мога да си откривам сметки за повече от 10 000 евро в страната в която съм,че сега само две банки ми дават да го правя и то с до 5000 евро движение по сметките на месец като физическо лице.Тук поне пенсионния им фонд като глътна вода 2009 година за 56 милиарда евро видях как се справиха,нямаше драми и сополи по медиите,нямаше нов външен дълг..........Аман от български начини за всичко.
Последна промяна jorsenbmw на 20 Ное 2014, 16:42, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 20 Ное 2014, 16:40

И всичко това каква връзка има с борда и КТБ. Лихвите напротив... ще падат и ще падат още доста в България.

Ханке го каза това, защото от БНБ искаха външна оценка на банковата система от друга организация... МВФ или ЕЦБ. Не пари от тях. Извадил си го извън контекста :dunno:

http://www.economy.bg/bulgaria/view/143 ... ema-ot-MVF

Ми разкажи какво се случи с пенсионния фонд и как го правят по белите страни да видим... :bowdown:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Ное 2014, 17:59

Лихвите по депозити са ужасно високи в Бг, е Европа са в пъти по-ниски, та няма начин да не падат и то с много занапред.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Ное 2014, 19:10

alekangg написа:Лихвите по депозити са ужасно високи в Бг, е Европа са в пъти по-ниски, та няма начин да не падат и то с много занапред.

Абе те и кредитите им са ужасно по-ниски, ама тук курец, така че бавен ще е този процес.
С намаляне на лихвите няма да изкарат парите от банките, хората ги е страх понеже икономиката е капут и докато не се раздвижи, работата ще е трагична. Дефакто хората винаги са си били страхливи и глупави и в най-голямото развъртане на икономиката парите потънаха за бетон и тухли...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Ное 2014, 19:20

Възможно е от Европа да ни наредят да ги свалим, визирам по депозитите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 21 Ное 2014, 14:19

Скубане до последно. http://dnes.dir.bg/news/depoziti-menda- ... 59109?nt=9
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 21 Ное 2014, 14:47

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 11:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 21 Ное 2014, 15:35

http://banks.dir.bg/2014/11/21/news17860409.html

България е на шесто място по най-ниски данъци сред страните от ЕС и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ).

Това показва докладът Paying Taxes 2015 на "ПрайсуотърхаусКупърс", цитиран от БГНЕС.

Средната данъчна ставка у нас е 27%, а най-ниски данъци се плащат в Хърватия с 18,8%. Следват Люксембург с 20,2%, Кипър с 23,2%, Ирландия с 25,9% и Дания с 26%. След България се нареждат Швейцария с 29,0% и Исландия с 29,7%.

Необходимото време за плащане на данъците в България е 454 часа и е най-дългото сред страните от ЕС и ЕАСТ. По отношение на броя на плащанията България е на 22-о място сред 32 страни от ЕС и ЕАСТ с 13 плащания.

В общата класация страната ни е на 89-о място в света сред 189 изследвани държави по най-ниски данъци.

5% от общата данъчна ставка у нас е за данъци върху печалбата, 20,2% - за данъци върху труда и 1,8% за други данъци.

Република Македония има най-ниска данъчна ставка в света. Със ставка от 7,4 процента страната се оказа на седмо място от 189 страни, обхванати в доклада. Тази година Република Македония отново задържа първото място с намаляването на данъчната ставка от 8,2 процента на 7,4 процента.

Времето за плащане на данъци в Македония е 119 часа и е най-краткото време в сравнение със страните от региона на Източна Европа и Централна Азия.

за мрънкачите и данъците, ама искаме да сме като хърватска които само до преди 15 години бяха във война :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Ное 2014, 16:38

Не се опитвам да съм мразител или да оригиналнича,ама само като видях средната данъчна ставка на Дания и ми става леко смешно :lol:
Не знам по каква методика са изчислявали,но има нещо гнило в нея
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2014, 17:16

steeN написа:Аз съм за тази мярка. Липсата на този данък субсидира "богатите" за сметка на "бедните". Това е източник на доходи, до който предимно "богатите" имат достъп... както и трябва да има данък върху печалбите от търговия с акции на БФБ. Но не и данък върху транзакциите, това е пълна глупост.

Но "богатите" вече са платили едни 30тина % за да ги имат тия пари. А "бедните" не са платили нищо. Банките достатъчно щавят от транзакциите, ако почнат и да се облагат вече не знам... :dunno:

Друг въпрос е,че като ми взимат данък и върху лихвата ще очаквам да има стабилна банкова система и контрол, а не да се окаже,че банката на годината е празна каца. Ама явно много искам. :mhihi: Днес гледам, че Герджиков коментира въпроса за цесиите и казва, че са неотменими със задна дата. Което е и логично де. Явно само пак си чеша езика кратуна пожарникарски.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 21 Ное 2014, 17:33

Хубу, ама логиката ти се пропуква там, че данъка е върху печалбата от тези пари, не върху парите, за които вече си платил данък (т.е. които си вложил). Другото е, че данъка не отива в банките. :D Аз по принцип съм против всякакви данъци, но за да работи един данък, той трябва да е еднакъв за всички (в случая плоския данък върху доходите).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2014, 18:05

Е да де, ти си изкарал 100лв, платил си данък около 30лв за тях. Остават ти 70. Слагаш ги в банка и получаваш лихва 2лв за тях. А държавата иска още 20 стотинки да ти вземе. :dunno:

По принцип няма лошо ако живееш в нормална държава, където е нормално и да спестяваш пари. Тук спестяването на някакви средства е с цената на мизерия и глад в общия случай и за да те накажат те ти взимат и данък за това че все някак въпреки ниския стандарт си успял да сложиш някой лев встрани за черни дни. :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата