Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Еми хюндая дето го снимах по-горе е 120к лева.
Предполагам е сглобен далеч по-качествено и с по-качествени материали от прословутите с кофти сглобка и материали тесли.
Не разбирам много от киловати и батерии, но една кола ако минава 3-400км и ми върши работа бих предпочел да е от производител който има традиция да не сглабя колите в час по трудово и да ги доставя с надрани панели или липсващи спирачки и луфтове навсякъде.
Предполагам е сглобен далеч по-качествено и с по-качествени материали от прословутите с кофти сглобка и материали тесли.
Не разбирам много от киловати и батерии, но една кола ако минава 3-400км и ми върши работа бих предпочел да е от производител който има традиция да не сглабя колите в час по трудово и да ги доставя с надрани панели или липсващи спирачки и луфтове навсякъде.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Всъщност точно оптимизация на производството е причината цената постоянно да пада. Не мисля, че има по-добър производствен процес в момента на друга марка. Не знам дали сте забелязали, но има 4 модела тесла, всеки от тях може да е на задно или 4х4, имаш избор от 5 цвята и 2 салона. Толкова от към вариации за производство. Как мислите, кое е по лесно да произведеш нещо толкова стандартизирано или кола със 100000 екстри всяка от която опционална. Освен това с гигапресата също поставят нови стандарти, не знам дали сте се интересували. Шасито на тесла е само от 2 части, което прави производството по-евтино и по-бързо.
Колкото за качеството, пак не следите явно. Не че са станали идеални, но доста всигнаха нивото и продължават да го правят. Не се сещам за друг производител който дори да държи нивото на качеството, а не да го сваля.
Колкото за качеството, пак не следите явно. Не че са станали идеални, но доста всигнаха нивото и продължават да го правят. Не се сещам за друг производител който дори да държи нивото на качеството, а не да го сваля.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
b_u_b_o написа:Не се сещам за друг производител който дори да държи нивото на качеството, а не да го сваля.
В момента почти всички го вдигат. Корейците например много вдигнаха нивото на последък. Сега и новите шкоди ще са доста по-лачени
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те и Хюндаите са май с много малко опции за избор на оборудване и цветове. Явно това е начина да се наложи нова технология за да стане масова.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Корейците много дръпнаха. Бакшишите отдавна се увериха в това. Шкодите отдавна са супер коли за хора, които не се вълнуват от лачени неща и безумни екстри. Сега наред са китайците да дръпнат напред. Скоро видях една на живо такава нова електричка, много красива, беше нито джип, нито комби.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Top Gun Maverick написа:Корейците много дръпнаха. Бакшишите отдавна се увериха в това. Шкодите отдавна са супер коли за хора, които не се вълнуват от лачени неща и безумни екстри. Сега наред са китайците да дръпнат напред. Скоро видях една на живо такава нова електричка, много красива, беше нито джип, нито комби.
За Шкодите , само да вметна че не само не са евтини, но и като цена са доволно над средното за класа си. Освен това понеже все пак ФВ ги произвежда, все успяват да ги направят по-неприятни от съответния Фолкс Ваген.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Я, кои Шкоди са неприятни ?
Само чакам да станат едни работи /надали, ама надеждата ,нали.../ и или супърб в топ изпълнение с всички екстри /280 конски сили бензин/ или Кодиак пак същото само моторчето е 190 коня бензин /нема повече в луксозното изпълнение ама се чипва до 230 коня без проблем/. Па нека са неприятни
) И понеже съм ги сравнявал с бмв - шкодата горе долу свършва там където бмв-то започва. И двете шкодки в топ изпълнение са към 110 000.
Иначе цените се дигнаха на Шкодите, ама все пак са по евтини от вв.
Дай да ги видим тия по-евтини други коли и по-хубави ? От същите класове/екстри и чисто нови.
Само чакам да станат едни работи /надали, ама надеждата ,нали.../ и или супърб в топ изпълнение с всички екстри /280 конски сили бензин/ или Кодиак пак същото само моторчето е 190 коня бензин /нема повече в луксозното изпълнение ама се чипва до 230 коня без проблем/. Па нека са неприятни

Иначе цените се дигнаха на Шкодите, ама все пак са по евтини от вв.
Дай да ги видим тия по-евтини други коли и по-хубави ? От същите класове/екстри и чисто нови.
Хм,хм...
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
2019 избирах между Форд Мондео, Опел Инсигния, Шкода супърб и Пежо 508. Най скъпо беше Пежото, плътно зад него - Шкода та, най евтин беше Опел-а, 63500лв за 2.0 CDTI, със всичко без 4х4, адаптивно окачване и шибедах. (Имаше кожен салон с обдухване отпред и подгрев на всичките места, шофьорската седалка беше Електрическа и с памет, head up дисплей, Ел. Обогрев на предно стъкло, дистроник, адаптивни LED фарове...) аналогично оборудван Супърб излизаше близо 80к, френския кенеф -83к, Мондеото - 70....
Края на миналата година Инсигния със същите екстри беше 98к, което ме отказа да купя 3та поред.... Супърб а беше към 120, Мазда 6 е към 80... но там "дерът" със обслужването, отделно официалните им сервизи са "със здрава кола да отидеш, с такси ще си тръгнеш " в крайна сметка - заложих на Premium Selection
Края на миналата година Инсигния със същите екстри беше 98к, което ме отказа да купя 3та поред.... Супърб а беше към 120, Мазда 6 е към 80... но там "дерът" със обслужването, отделно официалните им сервизи са "със здрава кола да отидеш, с такси ще си тръгнеш " в крайна сметка - заложих на Premium Selection
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Супърб комби 280 коня, лаурин и клемент с всички екстри без теглич само е към 116 000 лв. С печки, стъклени тавани и там квото се сетиш още което го има. 120 000 не знам да е бил някога
Хм,хм...
- hotblooded
- Потребител
-
jordanpar написа:А тия батерии на тази кола какво ще правят зимата на -15 градуса,а в Скандинавието,ами Москва при -56 тази година???А лятото на +40???
А тока колко ще струва през 2025?А някакво магнитно или паразитно излъчване имат ли тези автомобили?За хора с байпас на сърцата,слаби нерви и т.н. безопасни ли са?При какви работни напрежения работи двигателя/двигателите??Как се отразяват включените консумативи на пробега?Променя ли се ускорението на тези автомобили при падане капацитета на батериите?Уязвими ли са на токови удари или светкавици ?Как стои въпроса с влаго и водонепроницаемостта на батерии и двигател при валежи или просто висока влажност на въздуха???Мога ли да натоваря още 3ма човека и багаж и пробега да остане същия??И колко киловатчаса средно се навъртат при едно зареждане в домашни условия???
А как палят колите с ДВГ при същите условия - нали пак с помощта на батерия?
А колко ше струва бензина 2025?
А на тролейбус, трамвай, метро, влак - возите ли се?
- hotblooded
- Потребител
-
Моджо написа:Супърб комби 280 коня, лаурин и клемент с всички екстри без теглич само е към 116 000 лв. С печки, стъклени тавани и там квото се сетиш още което го има. 120 000 не знам да е бил някога
119+ ми го оферираха, комби с удължена гаранция (150 000 км)...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
На метро се возя редовно. То в центъра ако имаш работа за повече време с колата не е оферта.
Хм,хм...
За цените- казвал съм го и преди- по спомен Тесла имат най- високата печалба на единица продадена. Около - два пъти повече от Порше което е номер 2 което пък е два- три пъти повече от на Тойота и Фолксваген примерно.
Та имат мегдан да смъкват- което и правят. Тесла ако решат могат буквално да разорят всеки друг производител - но ще им падне много печалбата а Илон е под голям финансов натиск със черните дупки Спейс Х и Туитър та… няма голяма инициатива ударно да смъква цените на Теслите- само толкова колкото да са конкуренти и печеливши спрямо качеството си
Та имат мегдан да смъкват- което и правят. Тесла ако решат могат буквално да разорят всеки друг производител - но ще им падне много печалбата а Илон е под голям финансов натиск със черните дупки Спейс Х и Туитър та… няма голяма инициатива ударно да смъква цените на Теслите- само толкова колкото да са конкуренти и печеливши спрямо качеството си
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Явно са високи цените и могат да ги свалят, както предположих..! Оптимизация от подобен род, която да намали цените с 25%, не става за 6м !
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Моджо написа:Супърб комби 280 коня, лаурин и клемент с всички екстри без теглич само е към 116 000 лв. С печки, стъклени тавани и там квото се сетиш още което го има. 120 000 не знам да е бил някога
100+ за шкодичка