Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Криптовалути

Мнение от TNT » 24 Ное 2022, 11:46

Някой поръчвал ли е от крипто картите на Ledger ?
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Ное 2022, 12:09

don_gori написа:Това с китовете е много интересна тема, нали уж биткойна е бъдещето - независим, сигурен и т.н. а накрая всичко се определя от шепа хора :mhihi:
Мен не ми се иска много 5ма човека примерно да определят какво ще се слува цената и активите ми съответно. Нали трябва да се регулира на пазарни принципи, това с китовете баш си прилича на някое понци .. кита щял да реши кога щяло да има булрън. Ами ако кита е направил някаква схемичка, дръпнал е едни пари и тея всичките койни стават със стойност 0 :dunno:
За мен има мнооого хляб и ситуации да изяде БитияКон докато стане нещо наистина смислено и масово, с което хората да заменят част от парите си. Просто за момента си е някакъв хайп, от който някой хора правят пари на гърба на всички останали.

Дон Дори, прав си, ама знаеш ли къде бъркаш? Че едва ли не трябва да чакаш да станело нещо сигурно. Като златото ли да го чакаме да стане и да купуваме? :mhihi: Ами нали като го е купил всеки вече за моите разбирания аз ще съм тотално закъснял? За какъв чеп ми е тогава тепърва да купувам Биткойн? Тогава ще го купуват други, а аз ще решавам дали и колко да им продам. :ok: Може да ти звучи смешно, нахакано и каквото се сетиш там, но аз така ги виждам нещата. Да ида да купя някоя Е31-ца и да я чакам да и се качва още цената ли какво? Ами много ясно, че кита определя, нали в началото той е поставил тая понци схема, която обаче ако следиш с всеки изминал цикъл става все по-малко понци. С всеки изминал булрън когато той го решава, силата му отслабва защото докато прави пъмп и дъмп, много от койните ги изяждаме малките рибки и не му ги даваме обратно. Той пак има огромния контрол защото цената отива нагоре, но с годините други хора добиват сила. Ние поотделно може да сме слаби, но убежденията ни са силни и вярваме в бъдещето, че нещата ще се получат. Да, Биткойн има да извърви мнооого дълъг път, но и бая голям е извървял като чета назад какво е ставало и колко въпроси без отговори са вече решени. Съмнението у хората обаче си ги има с едни и същи те въпроси от зората на Биткойн. Аз нямам времето да чакам Биткойн да стане 1 млн. и тогава да мисля да го купувам ли защото е вече много сигурен или не. И то нали се сещаш каква частичка ще можеш да си купуваш тогава?
Успех на всеки със стратегията, важното е да следва своята и да се чувства спокоен в нея, без да се влияе от хорските стратегии защото само това му вдига шансовете да оцелява когато 98%-та от хората му казват, че цената отива към нула.

И да ти кажа и на теб, няма да иде до нула защото на един цент аз лично ще изкупя всичките койни и ще стана аз кита. :ok: Ти си отговори какъв е шанса да няма други хора, които разполагат с пари и да не направят това много преди цената да иде до моята. Аз самият съм от тях и прецаква сам себе си в момента защото купувам, а не го чакам да стане 1000 долара примерно. :mhihi: 1000 долара ще чакат да стане такива като Зак и тогава ще си купят. Грешка, той каза, че ако падне до 12к ще вземе един брой. Аз си мисля, че ако падне няма да вземе защото всички тогава ще казват, че има шанс да иде до 10, а иде ли на толкова, тогава ще отиде директно до 5-3 и така. Но това са си мои мисли, не ангажирам никой с тях.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Ное 2022, 12:34

Какъв е тоя митичен "кит" дето движи пазара, стига глупости. Има хора с много бройки, но не са достатъчно за да правят това което вие привиждате. Да не говорим, че наистина силата им отслабва все повече с времето и разпределението става все по-равномерно. Ако някой пък визира на Сатоши адресите, забравете ги, тоя човек или го няма вече, или са загубени ключовете, или е решил че за фитатки няма да ги продава никога, иначе до сега да е продал нещичко поне. Миналата година е имал биткойн на стойност 60-70 милиарда, сега пак са 15тина милиарда, колко да ги чака да станат, трилиони за да разкеши малко ли.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Ное 2022, 12:49

А кой ти гарантира, че Сатоши като ги е отделил тия 1 млн. койна не си е направил още 500 адреса с Биткойни? :mhihi: За какво му е да ги маха след като има още бил с които да контролира пазара? За мен е по-лесно така да си обясня нещата, още повече как всички други обещаващи проекти следват коня като кученца, но и с другия вариант съм ок да има доста хора с много койни и за други сценарии също, просто този ми е най-вероятния. Ама реално каква е истината не ми е водещо понеже стратегията ми за всеки един сценарий би била една и съща, понеже самия пазар пак няма как да го предвидя. :ok:
Относно силата на китът, нали това казах, отслабва си, няма и как иначе. Или ако са няколко по-малки китчета. :mhihi: Все ми е тая бееее, айде да се размърдва тая цена, че ми стои само като мъртвец.
Последна промяна Top Gun Maverick на 24 Ное 2022, 12:58, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Ное 2022, 12:55

Top Gun Maverick написа:А кой ти гарантира, че Сатоши като ги е отделил тия 1 млн. койна не си е направил още 500 адреса с Биткойни?

И от къде са се взели тия биткойни по тия 500 адреса? Нали знаеш, че всичко по блокчейна е публично и особено първите години е доста ясно колко хора са копали и къде са отишли изкопаните койни. Тва не ти е етериум или друг шиткойн, дето създателите са си заделили едно количество, продали са още едно количество на родата и тн. и чак след това са пуснали копането. :dunno: Сатоши е публикувал кода и чак след това е започнал да копае, тоест всеки желаещ е имал възможност да се включи и да се конкурира с него и останалите в мрежата за всеки блок.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 24 Ное 2022, 12:58

Top Gun Maverick написа:А кой ти гарантира, че Сатоши като ги е отделил тия 1 млн. койна не си е направил още 500 адреса с Биткойни? :mhihi:

А бе сигурен съм, че возиш поне трима човека в таксито, които знаят :lol: :lol: :lol:

Black Friday в Ledger сайта вече много скромен. Пращат BTC за 30usd. Реферъл кода вече не дава -20% за купувача, а само 10$ за който е кода. Да бях инвестирал в леджъри, моя Nano X го взех 142-143лв :lol:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Ное 2022, 13:12

TNT написа:
Top Gun Maverick написа:А кой ти гарантира, че Сатоши като ги е отделил тия 1 млн. койна не си е направил още 500 адреса с Биткойни? :mhihi:

А бе сигурен съм, че возиш поне трима човека в таксито, които знаят :lol: :lol: :lol:

Black Friday в Ledger сайта вече много скромен. Пращат BTC за 30usd. Реферъл кода вече не дава -20% за купувача, а само 10$ за който е кода. Да бях инвестирал в леджъри, моя Nano X го взех 142-143лв :lol:

След като FTX се порути, като гледах яко са потръгнали продажбите. Та не съм и очаквал -50% black friday :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Ное 2022, 13:14

Абе хубаво, че е проследимо, но реално пак няма как да знаеш кой стои зад много от първите адреси. Първоначално са си ги разменяли койните точно като някаква игра. Както и да е, ако някой ден се разбере ще спорим тогава, а и казах, че за мен не е важно, понеже стискаме ръцете, че силата на китовете намаля с времето. :yes: И все повече ще намаля, а голямата волатилност само спомага за това понеже първо китовете си играят игрите(а това е съпроводено със загуба на койни)и второ туристите си заминават. :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 24 Ное 2022, 13:21

b_u_b_o написа:Много би ми било интересно мнението на Стийн по въпроса за QE Infinity и дали е съгласен с James Lavish и Greg Foss, и ако не защо. До сега когато съм изразявал мнение, че ФЕД няма как да продължи да вдига лихвите нито още много наоре, нито да ги държи дори на тези нива още дълго, той не е бил съгласен с мен. Интересно ми е тогава къде според него, логиката в подкаста се чупи.

Да не се изгуби въпроса, че и на мен ми е интересно.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Ное 2022, 13:23

Че той отговори вече.
steeN написа:Кузман винаги е бил интересен и дава гледни точки, които не са преписани от някъде. Той имаше дълги години предаване с Владимир Сиркаров рбг он ейър мисля, после имаха по нова нещо. Сега май дивидент бг е негов проект. Само с позицията му за еврозоната не мога да се съглася, но поне винаги е бил последователен в обосновката си, още преди 6-7 години като си беше мираж.

Подкаста ще го преслушам уикенда... но QE infinity е възможно само в японски сценарии, а там структурата на всичко е толкова уникална, че не може да се повтори. Страна износител, дълга се притежава изцяло от японски банки и пенсионни фондове и т.н. Но крайния резултат там е безкрайна дефлация... виж само японския пазар след 80те за какво става дума. Едва ли искаш такова нещо да се случи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 24 Ное 2022, 13:28

Отговори, че не е изслушал какво говорят :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Ное 2022, 15:09

Top Gun Maverick написа:Абе хубаво, че е проследимо, но реално пак няма как да знаеш кой стои зад много от първите адреси. Първоначално са си ги разменяли койните точно като някаква игра. Както и да е, ако някой ден се разбере ще спорим тогава, а и казах, че за мен не е важно, понеже стискаме ръцете, че силата на китовете намаля с времето. :yes: И все повече ще намаля, а голямата волатилност само спомага за това понеже първо китовете си играят игрите(а това е съпроводено със загуба на койни)и второ туристите си заминават. :ok:

Е то се видя кой стои зад FTX , американския естаблишмент с дебелите портфейли .
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE ... 96866.html
На тоя майка му и баща му преподаватели по право в станфорд , демек в близки връзки с голяма част големите политици в САЩ щото те повечето са юристи . А станфорд и харвард са с най голям принос в това дело . Харчене на черни фондове от силиконовата долина , имоти на бахамите , всичките навързани като свински черва . И борсата реално е била черна касичка на демократите , финансиране на украйна и връщане обратно към правилните хора . Злите езици разправят че на тоя Банкман Фрид просто му се обадили и му казали да си извади парите от борсата щото цирка затваря . Баси и гешефта , баси и децентрализираната валута :lol:
Последна промяна Jordana на 26 Ное 2022, 15:15, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Ное 2022, 15:13

Всичко много хубаво, само трябва да ми обясниш къде във "фалита" на борсата трябва да търсим виновника да е Биткойн? :mhihi: Това е все едно ти да имаш автокъща с коли на лизинг с марка БМВ, да мамиш клиентите си по някакъв начин и после те да обвинят БМВ за това нещо. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Ное 2022, 15:19

Това е третия по големина "кит" в крипто света , не кой да е . Много добър индикатор накъде отиват нещата , поне така смятам .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Ное 2022, 15:28

Хмммм...а дали е така? Ти как реши, че е третия кит? Или един кит трябва да има точно определени адреси, които хората да знаят? Първото понеже няма как да го знаем, дай да видим втория вариант, тоест ти да си прав и третия по големина кит да изоставя Биткойн или...да закупи Биткойн на други адреси с парите от схемата. :mhihi: Значи ако купува без да знаят другите работата е ясна, а ако просто е решил да се отърве от Биткойн и срине още повече цената...добре дошло, ние и тези над нас разполагащи с повече средства ще закупим повече количество отколкото сме щели. :mhihi: Мечите пазари са нещо хубаво. Махат утайките и ти дават шанс да купиш. Понеже на 69к не знам колко Сатошита щяхме да закупим по пътя ни, който сме тръгнали да извървим.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата