България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TNT » 06 Юни 2022, 10:10

steeN написа:
Сигурен съм, че като затегнем ГТП

Като се затегне ГТП ще намалят жертвите, които не са по пътищата. Този въздух всички го дишаме без значение кога последно сме шофирали. Всичко що видимо пуши не трябва да е на пътя. А за скоростта... според теб, ако направят всички камери да работят за средна скорост, дали ще намалеят драстично жертвите ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юни 2022, 10:13

Очевидно иронизирам тия дето се правят на германци да се следи за всяко болче. Аз винаги съм бил за строги тестове за емисиите и за спиране от движение на коли с изрязани катализатори и т.н. Камерите за средна скорост ми се струва, че ще имат смисъл само извън града и много бих се радвал да се направи това. Сега ще скочат 10 човека с мнения... "аз спазвам ограниченията, но" :mhihi: :mhihi: :mhihi: За мен без полиция, която да спира нарушители в движение, няма как да станат нещата.

bum_bum написа:Явно не ти се е случвало в България да имаш договор по който някой ти дължи пари :mhihi:

slatanic написа:Аз като гледам какво пише то на него в България нищо не му се е случвало. :mhihi:

Явно не ви е нацепвал някой заблеян, който е на телефона, злобарчета :mhihi: Айде единия ясно, че е тотално заблуден, ама другия не може да си спомни, че е лежал на амбразурата да обяснява какъв рекет било задължителното ГО и първосигнално захапа.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Юни 2022, 11:27

You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Юни 2022, 11:52

Минете (примерно) един път по Самоковско шосе и нататък и ще имате 5 такива ситуации за едно пътуване (то дори може и там да е снимано).
Кое му е толкова впечатляващо на това, винаги е било типично за Ганьо. Бързал е човека и е преценил, понеже пътя е виновен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 06 Юни 2022, 12:22

Колегата реагира светкавично с кучките обаче. Представям си ако беше някой дето си рови в телефона...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Юни 2022, 12:39

+100 преценка :yes:

За съжаление поне веднъж годишно попадам в подобна ситуация. Последният път дори не беше изпреварване, а Ганьо просто си караше посредата 8) 8) :smoke: :smoke: Излезнах с двете гуми извън пътя и за 1-2 метра щях да навия пълен десен към дървото да избягам челен удар.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Юни 2022, 22:56

https://www.google.com/amp/s/btvnovinit ... trofa.html
Човекът в отводнителния канал, тия да му помагат и тая патка връхлита върху тях. Иначе много редно да се спомене как нямала никакво нарушения на пътя. :banghead: Що не кажат колко нарушители с глоби са минали безпрепядствено покрай тях? Очаквам водата да е виновна защото магистралите не се отводнявали правилно, а тя да няма вина защото как сега може да кара с 50 примерно, нали колегата назад беше писал, че ако се карало така в проливен дъжд имало опасност някой да те блъсне с 200 отзад. Май Драго ги пишеше тия. Сега осъзнавам, че тая ако е карала с 200 в дъжда нямаше да има проблеми. Не може да караш бавно в този дъжд, така няма да усетиш аквапланинга когато има насъбрана вода някъде и да, само в България има аквапланинг и ние сме го измислили това, на запад не са чували за него, понеже техните пътища се отводняват за секунда. Като бонус само идва, че ако караш с 50 в проливен дъжд на магистрала, значи си педал или минимум некадърник, я виж Шумахер какво ги правеше в дъжда едно време, само чакаше да завали и скачаше на педала. :mhihi:

Иначе имаше и две тежки ПТП-та с тирове пак (щото нали колегата бубса обясняваше как не ги разбираме какво значи да бързат)като едното с рейс, а при другото някакъв фес(каква изненада)направо съборил къщата на един дядо край Монтана някъде и по чудо онзи не си бил в стаята където спи по принцип.
https://bntnews.bg/news/tir-se-vryaza-v ... 5news.html

https://bntnews.bg/news/katastrofa-mezh ... 6news.html
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 06 Юни 2022, 23:09

Мен лично ме е страх да спирам да помагам на аварирал колега на магистрала. Случвало се е, но си е страшно. Ако на мен ми се случи да закъсам, ще накарам всички пътници да слязат от колата и да стоят колкото се може по-далеч от пътя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Юни 2022, 6:47

Спирането на магистрала е много опасно!
Преди няколко години закъсах на Тракия в посока София, около отбивката за Велинград, и съм в аварийната лента разбира се.
Пуша цигара отвън и се чудя какво да правя, когато виждам едно Ауди как изпреварва в аварийната лента и лети към мен :shock:
Заебах колата и изтичах навътре но слава богу онзи гъЗ успя да изпревари и да си влезе в лентата.... Оттам леко прикарах колата в тревата и изчаках пътната помощ.

На шофьора на пътната помощ му разказах случая и той каза че е прибирал две Ауди Q7 от тунела на Тракия, които са се ударили по същия начин.

Спиране на магистрала само ако няма накъде и задължително в тревата, извън аварийната лента.
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Юни 2022, 14:57

Всичко на магистралата е много опасно. Особено като е пълно с олигофрени, които карат с над 170-180 км/ч по това подобие на магистрала. Освен това с тия цени на горивата вече има много "икономисти", които карат с 80 км/ч :banghead: Те от своя страна изнервят рали пилотите и си бере лайката. Изпреварванията от дясно и през аварийната уж бяха намалели, но напоследък пак са като преди години. Да не говорим, че като вали и т.н. се кара, както и като е слънчево - колкото си можем, щото нали, 20 годишния хлопел е ебаси рали автомобила... :banghead:

P.S. През уикенда изпреварайки със 140 км/ч предимно ми мигаха кокошарници! Даже се изумих как скъпите коли си изчакват прилично. Да еба и сбърканото племе. С някви пикливи 150 коня на 20 годишни дръгели ми мигат, а после 10 мин. не може да отлепят да ме изпреварят... :banghead: :banghead: :banghead:

:(
https://offnews.bg/112/mazh-zagina-dokato-pomaga-pri-katastrofa-na-hemus-778350.html

30-годишен мъж загина след удар от кола, докато помага при катастрофа на автомагистрала "Хемус", съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

В неделя 35-годишна жена при шофиране с несъобразена скорост при проливен дъжд изгубила контрол над автомобила си и се блъснала в паркираните в аварийната лента един зад друг две леки коли, спрели да окажат съдействие при друга катастрофа.

Вследствие на удара колите се изместили и премазали притеклия се на помощ мъж. Той е загинал на място, а други трима пострадали са с контузии, като няма опасност за живота им.

Последна промяна zAcK на 07 Юни 2022, 15:04, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Юни 2022, 15:03

Мен преди години една ме караше да спирам на магистралата да снимала... :kuku:

после беше сърдита :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Юни 2022, 15:15

vicho написа:после беше сърдита :dunno:

По-добре сърдита, отколкото вградена в предницата на някоя Зафира :bchug:

P.S. На нас война не ни трябва, деба :banghead:

https://news.bg/regions/trima-zaginali-pri-katastrofa-na-vlak-i-kamion-vav-vidin.html

Трима души са загинали по време на катастрофа между камион и бърз влак в района на град Димово и село Гара Орешец. Инцидентът е станал на неохраняем жп прелез, съобщи Нова телевизия.

Загинали са двамата машинисти и шофьорът на камиона. По непотвърдена информация част от влаковата композиция е дерайлирала. Проверява се дали има пострадали сред пътниците във влака.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Юни 2022, 15:40

zAcK написа:Трима души са загинали по време на катастрофа между камион и бърз влак в района на град Димово и село Гара Орешец. Инцидентът е станал на неохраняем жп прелез, съобщи Нова телевизия.

Загинали са двамата машинисти и шофьорът на камиона. По непотвърдена информация част от влаковата композиция е дерайлирала. Проверява се дали има пострадали сред пътниците във влака.

мисля, че и преди съм споменавал...

като се ходи на драг на Кондофрей и се минава охраняем ЖП Прелез и се прибирам аз, бариерата пада... спирам... и чакам...

излиза КАНТОНЕРА и ми маха с ръка да минавам... аз му размахвам пръст, че не искам

този пак ми маха да минавам и аз пак му размахвам пръст - НЕ

трети път и слязох от колата и му викам - ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ, БЕ?!?!? :censored: (явно АЗ не съм нормален...) :dunno:

та така... манталитет, братче :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 07 Юни 2022, 15:54

vicho написа:
zAcK написа:Трима души са загинали по време на катастрофа между камион и бърз влак в района на град Димово и село Гара Орешец. Инцидентът е станал на неохраняем жп прелез, съобщи Нова телевизия.

мисля, че и преди съм споменавал...

като се ходи на драг на Кондофрей и се минава охраняем ЖП Прелез и се прибирам аз, бариерата пада... спирам... и чакам...

излиза КАНТОНЕРА и ми маха с ръка да минавам... аз му размахвам пръст, че не искам

този пак ми маха да минавам и аз пак му размахвам пръст - НЕ

трети път и слязох от колата и му викам - ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ, БЕ?!?!? :censored: (явно АЗ не съм нормален...) :dunno:

та така... манталитет, братче :dunno:

Поредното доказателство, в каква кочина живеем. Кантонерът да ти казва да нарушиш закона с риск за живота ти :shock: :kuku: :kuku: :kuku:
ЕВАЛА :bowdown: :banghead:

Територия от преценячи :idea:

P.S. Всеки сам си преценя и после 150 000 починали за 2021... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Юни 2022, 17:34

Виж сега, докато не оправят пътищата да станат по-гладки от немски аутобани хората ще си преценят. Тяхно право е.
Все пак си плащат винетка... ти представяш ли си каква страшна тежест е това? Влез им в положението :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата