Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Мотористите във форума!
Да ти е удобна, здрава и лека...цвят, да те виждат. В магазините ще те насочат според бюджета ти, повечето са на моторджии. Ако не им вярваш в ютубата има много тестове на каски, най-вече от руснаци 

Не знам как е в света на асфалтовите мотори, но в мотокроса се казва, че ако има ''лепенката'' отзад с необходимия серфитикат (ЕСЕ нещо си), каската е достатъчно ''здрава'', и ударът, който би я счупил би ти тотализирал врата и от един момент нататък цената се вдига основно на база бранд, дизайн и лекота. Ако ние караме с вратни шини които опират в раменете, гръбнака и гърдите, пистаджии не съм виждал никога с шини, а вашите удари са с пъти по-сериозна скорост, та горното би следвало да важи още повече. Може и да бъркам, естествено.
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Точно за белия Хорнет имах предвид.
Карах един сезон такъв, страхотна машина.
За каските е много специфично, на един една му е ок, на друг му стиска главата като в менгеме.
Няколко модела и фирми трябва да се пробват.
Аз съм с AGV.
Екипировка всичко извън БГ пазарувам.
Тука е неква пародия, или номер няма да имат или марката не предлагат или конкретния модел нямат.
За каските е много специфично, на един една му е ок, на друг му стиска главата като в менгеме.
Аз съм с AGV.
Тука е неква пародия, или номер няма да имат или марката не предлагат или конкретния модел нямат.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колега, какво да се предлага тука.skoti79 написа:Точно за белия Хорнет имах предвид.
Аз съм с AGV.
Тук няма пазар за тази екипировка.
Ние сме южна държава, а мотори/скутери се карат много слабо според мен.
Бил съм в Италия и Испания, зави ми се свят от двуколесни.
Там имам чувството, че този тип транспорт се толерира.
Във Валенсия имаше много паркинги в центъра само за мотор /скутер.
Тук гледам, че започват да навлизат, но е слабо все още.
Надявам се да стават все повече.
За града е сто пъти по удобно да запалиш скутера и да си свършиш работа по центъра или магазина.
Живо разхищение е да се пали автомобил за един човек и то остави разходи, екология, няма парко места и тн
Надявам се и шофьорите да бъдат по толерантни към двуколесни в бъдеще.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
vvasilev1 написа:За града е сто пъти по удобно да запалиш скутера и да си свършиш работа по центъра или магазина.
Ако на човек му стиска... на мен за 10-15 години сумарно на кросови мотори и не смея да се кача на мотор в градски условия.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Т'ва с пазаруването на каски онлайн не знам как го правите. Аз ходя, меря, обикалям с каската из магазина и пак не съм сигурен дали ми е удобна.
Да не говорим, че между различните марки размерите се различават. 3 от каските ми са М размер и като отидох да си взимам нова за ендурото се оказа че трябва да взема С.
Да не говорим, че между различните марки размерите се различават. 3 от каските ми са М размер и като отидох да си взимам нова за ендурото се оказа че трябва да взема С.
То и с екипите е същата история. И с ръкавиците. Само ботуши бих купил по интернет.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И там са различни размерите.
Както и при обувките де. На детето взех 2 чифрчта Найк, еднакви номера, които имат разлика точно 1см
Както и при обувките де. На детето взех 2 чифрчта Найк, еднакви номера, които имат разлика точно 1см

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Прав си.grkv написа:vvasilev1 написа:За града е сто пъти по удобно да запалиш скутера и да си свършиш работа по центъра или магазина.
Ако на човек му стиска... на мен за 10-15 години сумарно на кросови мотори и не смея да се кача на мотор в градски условия.
Все пак зависи от града.
В прованса е по спокойно.
Аз постоянно бръмча със скутерчето. За 50 кубика нито категория ти трябва, няма преглед, спираш навсякъде.
Гражданската ми се струва скъпа, но... няма как.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
За вършене на всекидневна работа градско карам скутер, с мотор не ми е удобно.
Мотора, за мен лично ми е за кеф, да си продухам главата за час, два.
Карам голтаци / naked и за момента съм им фен.
Пазаруване по нета на екипировка, само ако сте сигурни на 100% в размера и номера на дадения артикул,
защото наистина има разлика в различните модели и марки . Примерно S и M е различно при Alpinestars и Dainese.
Мотора, за мен лично ми е за кеф, да си продухам главата за час, два.
Карам голтаци / naked и за момента съм им фен.
Пазаруване по нета на екипировка, само ако сте сигурни на 100% в размера и номера на дадения артикул,
защото наистина има разлика в различните модели и марки . Примерно S и M е различно при Alpinestars и Dainese.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ходиш в магазина, опипваш, оглеждаш, пробваш, а после поръчваш същото, тънкана и се надяваш да няма разлика със стоката за у нас

Ubi dubium, ibi libertas
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Някой има ли идея за ботушите (по-скоро кецове за града). Дайнезе, Алпинстарс или Ревит? Кои правят по-добри? Ръкавици съм пробвал много, най ми допадат Дайнезе. Имам и Алпинстарс, които просто се разпаднаха, а и не са толкова удобни. Якетата са ми удобни всички, но си взех дайнезе, панталон също. Въпроса е има ли нещо по-особено при обувките?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И аз да ви се похваля. Ще взимам бмв

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз съм с къси чепици дайнезе с метален обков, от всички дето пробвах най-ми пасна, но от якетата алпинстар...4г нищо им няма. Долу съм с дънки с кевлар подплата и "кори"....но ако някога подкарам пистарка тряя да сменя и половината екип..ако не и целия.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Kroki написа:И аз да ви се похваля. Ще взимам бмв![]()
Какво?