Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Re: Винетката от догодина - 97 лева!*

Мнение от Centurione » 29 Дек 2015, 11:01

ivoo написа:
BorislavB написа:

колега ти не разбираш ли,че тея 97лв. все едно ги хвърляш през прозореца същата работа е. даваш нещо, получаваш нищо затова е скъпа дори и 50лв. да е пак е скъпа щото пътищата приличат на офроуд писти. правят една магистрала да замажат положението,а тя след 2 седмици е с облика на Черно море цялата във вълни... как да ти го обясня не знам...

Няма нужда и да ми обясняваш.Така казано от теб, излиза че и аз и още 60 млн. британци си хвърлят парите през прозореца. Вие за не мислите че пътищата в цяла Европа са като стъкло. И в Австрия и в Германия си имат вълни и дупки- е не като БГ ама са си дупки. Ами тук да не говорим.Хайде магистралите като изключим това че асфалта е мн. едър и шума при движение е голям, извън тях понякога съм си мислел че в БГ пътищата са по добре.

Не е въпросът, че е скъпо. Проблемът е, че увеличението се оправдава с необходимостта, да се подобри инфраструктурата, но реално тези, които ще "подобряват" са Д. Пеевски и В. Златев... и няма да подобряват пътната инфраструктура, а салдото по банковата си сметка.
Live forever or die trying

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Дек 2015, 11:48

Ясно е ще само с щрак и нещата няма да се оправят , хубаво вдигнали цената на винетките , но нека и да се види резултата. Силно се надявам поне някакъв % от тея пари да отиде където трябва , а не това да е поредното увеличение с което правителството си закърпва бюджета :banghead:
А колегата Иво защо не вземе да дойде да пожевее тук в БГ и тогава да дрънка подобни глупости , иначе клишетата са ясни българина само мрънка , недоволен е ама кой го казва , ония дет е отвъд Океана или е някъде по чужбината :mhihi:

Аватар

Мнение от ПешоП » 29 Дек 2015, 12:28

ivoo написа:Голямо реване за 30 лв . Това българина освен да недоволства и да се оплаква друго не може. Щом проблема е 30 лв ходете пеш -по здравословно е и икономично.
Не протестирайте заради 30-те лв увеличение на винетките, протестирайте за увеличение на заплатите ВИ. И аз примерно плащам 110 паунда рол такса и 1200 паунда иншуранс на година , ама ми е ок, и не плача че ми е скъпо. Представям си какво ще стане ако направят застраховката в БГ 1200 лв :mhihi:

Я да обясниш сега за 99,5% от юзърите какво покрива тая застраховка- само ГО ли е или е ГО + каско? И колкото и да е странно не помня да има "рол" такса- има road tax което си е средно положение между минетка и нашия общински данък...

И това с "протестирайте за по-високи заплати" е пълна простотия- масово българина е мързелив некадърник и не заслужава и 300лв. заплата, но това е друга тема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Дек 2015, 12:31

ivoo написа:
BorislavB написа:

колега ти не разбираш ли,че тея 97лв. все едно ги хвърляш през прозореца същата работа е. даваш нещо, получаваш нищо затова е скъпа дори и 50лв. да е пак е скъпа щото пътищата приличат на офроуд писти. правят една магистрала да замажат положението,а тя след 2 седмици е с облика на Черно море цялата във вълни... как да ти го обясня не знам...

Няма нужда и да ми обясняваш.Така казано от теб, излиза че и аз и още 60 млн. британци си хвърлят парите през прозореца. Вие за не мислите че пътищата в цяла Европа са като стъкло. И в Австрия и в Германия си имат вълни и дупки- е не като БГ ама са си дупки. Ами тук да не говорим.Хайде магистралите като изключим това че асфалта е мн. едър и шума при движение е голям, извън тях понякога съм си мислел че в БГ пътищата са по добре.

По-добре едър и шумен асфалт, отколкото гладък като стъкло и без никакво сцепление както е у нас. Да не говорим какво става като пръсне лек дъжд или има мъгла..
Имаше една поговорка, сития на гладния не вярва

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 29 Дек 2015, 14:59

Въпросът е, че винетката се вдигна с 30 лв., но едва ли качеството на пътищата ще се вдигне... :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 29 Дек 2015, 16:05

Vanqu1sh написа:Вчера чух чак по радиото почнали да ги рекламират тея винетки. И един изпада във възторг колко е евтино - само 8 лв на месец, по-евтино и от кабелната телевизия :banghead:

Ще ги рекламират и още как... 75% от познатите ми НЯМА да си купят винетка, НО ЩЕ карат извънградско на собствен риск... и съм сигурен че няма да само те.

Колкото до мнението на колегата ivoo... Следва :OT:
1. Много се дразня на българи отишли в чужбина като цяло.
2. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които са забравили българската дума "застраховка" и използват английската.
3. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които взимат отношение по събития случващи се в България.
4. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които започват изречението си с "Това българина ...." или "Вие българите..."
5. Много се дразня на българи отшли в чужбина, които ми обясняват за действителността в друга държава така сякаш всичко им е ясно.
6. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които се присмиват на това, че тук не можем да си позволим да даваме по 0,26 лв/ден за винетка.
7. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които разсъждават от позицията на успели хора, които плащат данъци колкото хх милиона чужденци.
8. Както каза КРЕТЕН :banghead:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 29 Дек 2015, 16:08

Stahlblau написа:
Vanqu1sh написа:Вчера чух чак по радиото почнали да ги рекламират тея винетки. И един изпада във възторг колко е евтино - само 8 лв на месец, по-евтино и от кабелната телевизия :banghead:

Ще ги рекламират и още как... 75% от познатите ми НЯМА да си купят винетка, НО ЩЕ карат извънградско на собствен риск... и съм сигурен че няма да само те.

Колкото до мнението на колегата ivoo... Следва :OT:
1. Много се дразня на българи отишли в чужбина като цяло.
2. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които са забравили българската дума "застраховка" и използват английската.
3. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които взимат отношение по събития случващи се в България.
4. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които започват изречението си с "Това българина ...." или "Вие българите..."
5. Много се дразня на българи отшли в чужбина, които ми обясняват за действителността в друга държава така сякаш всичко им е ясно.
6. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които се присмиват на това, че тук не можем да си позволим да даваме по 0,26 лв/ден за винетка.
7. Много се дразня на българи отишли в чужбина, които разсъждават от позицията на успели хора, които плащат данъци колкото хх милиона чужденци.
8. Както каза КРЕТЕН :banghead:

+ 1000000

Абсолютно те подрепям

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 29 Дек 2015, 16:16

Страшна работа сте!Твоите приятели ще карат без винетка,но същевременно няма да спират да ревът,че няма пътища :dunno: Най-вероятно и данъци плащат "редовно"...
Тук трябва да се сменят 10 поколения за да се изкорени тарикатлъка и селянията от населението,и пак не е сигурно :censored:

Защо никога не съм виждал протест заради високите цени на цигарите и алкохола?Ток,винетки,гражданска и т.н. ни е проблем да плащаме,но 300лв на месец за цигари не?!?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 29 Дек 2015, 16:21

(bubsa) написа:Страшна работа сте!Твоите приятели ще карат без винетка,но същевременно няма да спират да ревът,че няма пътища :dunno: Най-вероятно и данъци плащат "редовно"...
Тук трябва да се сменят 10 поколения за да се изкорени тарикатлъка и селянията от населението,и пак не е сигурно :censored:

Защо никога не съм виждал протест заради високите цени на цигарите и алкохола?Ток,винетки,гражданска и т.н. ни е проблем да плащаме,но 300лв на месец за цигари не?!?

Горепосочените мои познати не пушат, не пият, работят за 500 лева в Плевен и имат сметки за ток 120 лева, парно 120 лева, телефони 50 лева, и имат кредити... Айде ти ми извади 100 лева за винетка при това положение.

Протест за ниския стандарт на живот имаше много пъти. Както и за цените на тока.

П.С. за десетте поколения съм съгласен!... Но за поколения ПОЛИТИЦИ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 29 Дек 2015, 16:30

И аз познавам хора работещи за 500лв и да ти кажа,аз ако взимам толкова няма да карам кола ;) Има доста по-евтин транспорт.
Имали кредити...някой на сила ли ги кара да ги теглят?Всеки се разпростира според чергата :idea: Ако е така както го описваш на тези хора последният проблем им е винетката :confused:

Продължавам да не се сещам за протест срещу високите цени на цигарите и алкохола :roll:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 29 Дек 2015, 16:37

(bubsa) написа:Имали кредити...някой на сила ли ги кара да ги теглят?Всеки се разпростира според чергата :idea: Ако е така както го описваш на тези хора последният проблем им е винетката :confused:
:

Не на сила, но почти.. като ти изръсят,че трябва да платиш 2К и нагоре за операция, 300 на месец за лекарства и т.н. а си с 500лв. заплата я да те видя няма ли да изтеглиш кредит. А уж за тия неща си плащаме здравните осигуровки.. и да за тия цифри които говоря уж се покриват от здравната каса, ама уж.

И не един или двама са на това положение, така че айде моля те не ми говори дали някой ни кара на сила да теглим кредити.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stahlblau » 29 Дек 2015, 16:40

(bubsa) написа:И аз познавам хора работещи за 500лв и да ти кажа,аз ако взимам толкова няма да карам кола ;) Има доста по-евтин транспорт.
Имали кредити...някой на сила ли ги кара да ги теглят?Всеки се разпростира според чергата :idea: Ако е така както го описваш на тези хора последният проблем им е винетката :confused:

Продължавам да не се сещам за протест срещу високите цени на цигарите и алкохола :roll:

Е няма такъв протест, да. ;)

Добре айде... Да кажем, че моите са хаймани и несериозници и са нагазили в кредити и простотии и т.н. ок..
Кажи ми обаче как дядо ти Митко от село "Х", до което няма обществен транспорт /има много такива/, ще задели от 280 лева пенсия за винетка да иде до града да си купи лекарства?

Съжалявам, няма как да ме убедите че на тая беднотия 97 лева за винетка са ок. И това без изобщо да гледаме какво се прави за тия 97 лева. Чисто финансово говорим... Да се спестят едни пари.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 29 Дек 2015, 16:53

Stahlblau написа:
(bubsa) написа:И аз познавам хора работещи за 500лв и да ти кажа,аз ако взимам толкова няма да карам кола ;) Има доста по-евтин транспорт.

Е няма такъв протест, да. ;)

Добре айде... Да кажем, че моите са хаймани и несериозници и са нагазили в кредити и простотии и т.н. ок..
Кажи ми обаче как дядо ти Митко от село "Х", до което няма обществен транспорт /има много такива/, ще задели от 280 лева пенсия за винетка да иде до града да си купи лекарства?

Съжалявам, няма как да ме убедите че на тая беднотия 97 лева за винетка са ок. И това без изобщо да гледаме какво се прави за тия 97 лева. Чисто финансово говорим... Да се спестят едни пари.

С пенсия от 280 лв. дядо Митко въобще няма работа на пътя и винетният стикер ще бъде най- малкият проблем на колата му, защото с пенсия, автомобил не се стопанисва / или поне не адекватно /. Може би трябва да се помисли над възможността да бъдат емитирани дневни стикери на сравнително ниска стойност. Така, всеки който не пътува регулярно извън града ще може да си ги позволи. Сега например, за еднодневно, инцидентно пътуване, трябва да се закупи седмична винетка.
Изображение

Аватар

Мнение от ПешоП » 29 Дек 2015, 16:53

Stahlblau написа:Горепосочените мои познати не пушат, не пият, работят за 500 лева в Плевен и имат сметки за ток 120 лева, парно 120 лева, телефони 50 лева, и имат кредити... Айде ти ми извади 100 лева за винетка при това положение.

Много ми е интересно кой ги е излъгал, че с 500лв. заплата можеш да си позволиш да караш каквато и да е кола? Колкото и да го въртя и смятам, дори и с малък пробег от 5-6000км. годишно разходите по една кола са си едни 100+лв. месечно. Колкото и да е обидно положението е просто- като си съдран цървул ще ходиш пеша и с ГТ-то. Окаже ли се, че задължителните разходи по колата са ти проблем е време да я продадеш или хвърлиш в Надин.

И стига с тези популистки глупости за дядо ти от село- съвсем случайно по тези села и паланки просто няма полицай който да го глоби. А и да има просто няма да го глоби.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Дек 2015, 17:44

Ако една кола се кара и поддържа целогодишно , тук говоря документално - данък , застраховка, преглед и технически - гориво и в най-малкия случай смяна на масло разходите отиват над 1000лв , като това е някакъв абсолютен минимум и като обслужване и като гориво. На фона на тая цена едни +30лв отгоре за винетка не са нещо кой знае какво , но дали найстина ще отидат по предназначение :dunno:

Щом нещем ще плащаме :mhihi: в крайна сметка какво са едни 100лв , като заплатата ти е в паундове :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата