С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 13:38

flame написа:
flame написа:А това дали са били роби с подръчни матрЯли или илюминати от космоса са си строили ваканционна резиденция - нека всеки прецени сам за себе си :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Цитирай се още няколко пъти :mhihi:
Викаш техен дисни ленд са си правили маниаците :mhihi: Яко с подръчни блокове тежащи тонове.

П.С. отивам у леля ми , че тъкмо ми се обади да и занеса един блок 800 тона щото нямала с какво да затисне зелето :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 29 Мар 2011, 13:42

larbi написа:
Fear написа:
Сондьора написа:Има научна теория не обяснение ;)

По-добре е, отколкото "Аз така казвам, вЕрвайте ми!" :)

Мдаа по-добре е да вярваш на каквото ти кажат щот са пичови и посториха още една пирамида до великата точно копие за 22 години :yes:

Tи наясно ли си, какво означва "научна теория"? :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 13:43

Колега, не ставай смешен ;)
Ако си чел малко физика ще ти стане ясно, че колкото и да е тежък един предмет - със съответната сила може да бъде повдигнат ;)
Хайде сега да не си отварям тетрадките от училище да ти разправям за разни коефициенти и формули :mhihi:

Типично за древните общества е някакво явление ако не им е било ясно - да го обожествяват или отдават на нечовешки сили ;)
Аз лично обаче заставам на страната на Галилео - най-малкото щото историята ни е научила, че необяснимото днес е елементарно познание утре :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 13:46

Fear написа:Tи наясно ли си, какво означва "научна теория"? :)

А ти наясно ли си, че като алтернативните различни от научните не са вярни, то учЕните не трябва просто да имат теория ами да докажат определено нещо как е направено и с това да разбият на пух и прах всички лоши теоритици които твърдят, че всичко до сега е правено с помоща на некви екстра терестриалс :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 13:49

flame написа:Колега, не ставай смешен ;)
Ако си чел малко физика ще ти стане ясно, че колкото и да е тежък един предмет - със съответната сила може да бъде повдигнат ;)
Хайде сега да не си отварям тетрадките от училище да ти разправям за разни коефициенти и формули :mhihi:

Типично за древните общества е някакво явление ако не им е било ясно - да го обожествяват или отдават на нечовешки сили ;)
Аз лично обаче заставам на страната на Галилео - най-малкото щото историята ни е научила, че необяснимото днес е елементарно познание утре :winky:

Давай , отвори учебниците и се върни да ми кажеш къде е крана които ще вдигне няколко хиляди тона блок като такъв кран и такава техника не съществува в момента
И не говоря за блоковете от пирамидите , а за многобройните блокове от другите мегалитни структури.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 29 Мар 2011, 13:54

larbi написа:

А ти наясно ли си, че като алтернативните различни от научните не са вярни, то учЕните не трябва просто да имат теория ами да докажат определено нещо как е направено и с това да разбият на пух и прах всички лоши теоритици които твърдят, че всичко до сега е правено с помоща на некви екстра терестриалс :mhihi:

Нищо подобно не трябва да правят. Липсата на обяснение не прави валидни всяка абсурдна теза, изказана за конкретния феномен. За втори път ще те попитам - ти знаеш ли какво е "бръсначът на Окам"?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 13:55

larbi написа:
flame написа:Колега, не ставай смешен ;)

Давай , отвори учебниците и се върни да ми кажеш къде е крана които ще вдигне няколко хиляди тона блок като такъв кран и такава техника не съществува в момента
И не говоря за блоковете от пирамидите , а за многобройните блокове от другите мегалитни структури.

Съжалявам, но като не много конспиративно настроен не съм се ровил и не съм запознат с други подобни на пирамидите каменно-блокови мистерии :)
Ама довечера ще гледам Скуби Ду по Cartoon Network - те там нагледно показват как и децата не трябва да вярват на такива алабалистики :winky:

larbi написа:

Аха, един вид ако учените (като Галилео Галилей) не оборят конспираторите (като Ван ненамсикой) - начи конспирациите са истина! :mhihi:
:lol: :lol: :lol:
Не ти ли се струва некак си по-нормално обратното - ако конспираторите не докажат бръжтвежите си по научному просто да не им обръщаме внимание? :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 29 Мар 2011, 13:57

larbi написа:

Кое в изречението "Теорията се основава на факти" не ти е ясно? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 29 Мар 2011, 13:58

Колега, ти наясно ли си, че там накъдето си тръгнал маса народ вече се връщаме :)
larbi вече многократно показа, че е абсолютно бос в която и област на науката да го подхванеш, но за сметка на това е с огромни познания за свръхестественото.
Но щом си решил да си пробваш късмета, няма лошо - след още 30 страници ще ти видя ентусиазма :)
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 29 Мар 2011, 14:02

AGD написа:

Колега, ти наясно ли си, че там накъдето си тръгнал маса народ вече се връщаме :)
larbi вече многократно показа, че е абсолютно бос в която и област на науката да го подхванеш, но за сметка на това е с огромни познания за свръхестественото.
Но щом си решил да си пробваш късмета, няма лошо - след още 30 страници ще ти видя ентусиазма :)

Знам, четох цялата тема от началото, преди да се включа. Но ми е забавно. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 14:04

Fear написа:Знам, четох цялата тема от началото, преди да се включа. Но ми е забавно. :D

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 14:09

Оуууууууууу , Оууууууу я се успокойте малко :winky: Вече казах, по нагоре, че всичко е измислица :bowdown: , науката не трябва да доказва нищо на никой. Също както бойко не трябва да дава обяснение на никой низа СРС-та ни за нищо. каквото кажат значи е това и точка!
Аз съм бос, обут , гол облечен. 100 човека ми скачате щото ся ви е паднало, то нали паднал човек най-лесно се мачка :bowdown: Както се казва: "Елате повечеееееееееее" :mhihi:

ето още 2 луди линкчета:

Ето най-голямото лифтинг екуиптмънт-че:

http://www.towercrane.com/

Ето и некви камъчета тука детска игра :

The Climax of Baalbek

It is now time to experience the climax of Baalbek, and this requires retracing our steps to the entrance, and skirting around the outer walls of the acropolis. On the way we see the stark contrast between more 300-ton megaliths and the much smaller fortifications of the Arabs.
The angle of this photograph - compromised by the fence and woods which now obstruct the view of this wall, hardly does justice to the huge size of these blocks, which are 14 feet 6 inches in height, 12 feet thick, and a staggering 64 feet in length (on average).

These three stones are slightly smaller than the Stone of the South, which we saw earlier, and are estimated to weigh approximately 800 tons each.

Now feast your eyes once again on the awesome 1000-ton Stone of the South, which weighs approximately as much as three Boeing 747 aircraft
Give your imagination a little exercise by mentally trimming this 1,000 ton megalith into an 800-ton block - that is four fifths of this size - and now, keeping that image in your mind, take another look at three such stones in the Trilithon. Can it be true? Are these stones really there? Yes, sir. I have seen it with my own eyes.

The locals call this the 'Miracle of the Three Stones'. I, on the other hand, prefer to call it 'the Archaeologist's Nightmare', for our minds immediately begin to reel with questions - who built this megalithic wall, when did they build it, how did they build it, and, more importantly, why did they build it in the way that they did?

This is one of the most amazing sights in the ancient world - the three 800-ton blocks of the mighty Trilithon (the lighter-coloured course), situated in a wall of the great acropolis of Baalbek in Lebanon.

Michel Alouf, the former curator of the ruins, once wrote of the Trilithon:

'... in spite of their immense size, they [the Trilithon stones] are so accurately placed in position and so carefully joined, that it is almost impossible to insert a needle between them. No description will give an exact idea of the bewildering and stupefying effect of these tremendous blocks on the spectator'.

Archaeologists typically overlook the fact that experiments with stones much lighter than 800 tons have crushed the wooden rollers. And even if such a method was feasible, it would, by one estimate, have required the combined pulling power of 40,000 men to move the Stone of the South.Incredible indeed.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 14:11

AGD написа:
Fear написа:Колега, ти наясно ли си, че там накъдето си тръгнал маса народ вече се връщаме :)

Явно е бил зает папата и не ви е приел :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Мар 2011, 14:11

Галилео ряпа да яде, а аз продължавам да се забавлявам :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 14:13

flame написа:Галилео ряпа да яде, а аз продължавам да се забавлявам :mhihi:

Продължавай, поне по виж гугъл транслейтър кво пише на тва което постнах за да се посмееш още ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата