Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 23 Авг 2023, 13:56

Тъжната истина е, че всякакво движение в тази посока идва заради натиск отвън (и то не само на думи, а съдебни процеси). Хубавото е, че керванът си върви и това безвремие, в което бяхме потънали до преди 5-10 години си отиде. Хората си имат recency bias и не го виждат - "щом предните 20 години нищо не се случи, значи и следващите 20 ще са такива".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Авг 2023, 17:16

аз съм ходил няколко пъти в китай - там просто не се диша в големите градове... но никой не го интересува защото пари се правят а здравето на хората е... като във всяка соц държава- второстопенно. помня, че на ф1 състезанията болидите имаха проблеми със радиаторите че се запушваха много бързо а пилотите - със видимоста... та китайците се научиха и няколко дни преди големи международни мероприятия спират/ намаляват драстично трафика за да се изчисти малко защото опрките на правителството са едно, ама камерите на чуждите оператори които проследяват мероприятието не лъжат и се виждаше цялата им кочина.

за родината - като се прибера в софия първите 2-3 дена очите ми само сълзят и ме дразни гърлото... после свиквам разбира се. но явно е доста мръсен въздуха защото ми трябва време да свикна.

и като казах "опорките на правителството" - в една нормална държава сега щеше да се намерят кои са тези които са тествали пробите на водите на морето в държавните учреждения и бих ги разхвърлил и наказал за предлагане на недостоверна информация. защото всички знаят, че резултатите които те изнесоха са неверни, но понеже изнася на определени хора- нищо не се прави по въпроса.

хубавото е, че българското общество започна да има мнение и да го изразява шумно и очевидно- силата на събралата се тълпа никога не трябва да се подценява от управляващите. когато на нещо се даде достатъчно гласност шанса да бъде процесирано както трябва е по- висок.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2023, 17:44

Аз не виждам до сега някой да е направил нещо съществено за чистотата на въздуха в България.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 23 Авг 2023, 17:59

Китайските градове, от примерно 2018та насам, им оправиха въздуха. Партията го взе много сериозно, но и бяха стигнали преломна точка.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Авг 2023, 18:35

Spunky написа:Китайските градове, от примерно 2018та насам, им оправиха въздуха. Партията го взе много сериозно, но и бяха стигнали преломна точка.

силно казано. последния път ходих точно преди ковида и си беше същата кочина- просто спираха много трафика преди мероприятия
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Авг 2023, 6:47

sillyrosster написа:Бях една седмица в Норвегия, нямаше дори село без BMW iX, чак почна да ми харесва. С техните ограничения на скоростта, мисля че са доста ефективни електричките (макс 110 км/ч), а зарядни колкото искаш. П.С. Катастрофа не видях, а доста пообиколихме.

Аз не разбрах тази страна дали е построила комунизъм в модерен вид или има нещо друго.
110км/ч къде има?
Аз видях 80, много рядко 90 за по 2-3км и разбира се стандартните ограничения 50-60 на много места.
Средна скорост се кара 60-70 максимум извънградско, без да се броят спиранията.
Има бая платени пътища-(магистрали няма), мостове и разбира се фериботи, всичко е безкасово по номера на колата.

Най-много има Тесли, на разни паркинги на магазини в селата има по 10+ зарядни на Тесла, отделно други марки, като никога няма повече от 1 кола да се зарежда.

79% от продадените нови коли за електрички за 2022, но сега им махат или са махнали възможността да не плащат ДДС за новите електрички както и данъка за нова кола или това ще значи 20-23% нагоре, ама може да не ги бърка, пари има бол явно.

Фериботите им между фиордите, които са много, всички са електрически! Докато чака да се натовари и разтовари зареждат.
Не знам от къде тоя ток, може и да внасят, но всичко ми се струва пресилено, тея хора така и не разбрах какво работят, ако изобщо работят. Разбрах, че държавата била много силна и се грижи за всичко.

Големи къщи, безкрайни села, тук там някакви ябълки и нищо друго, всеки втори с нова ел.кола. Френски почти няма, основно са Волво като гледам и вече другите след това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 27 Авг 2023, 7:04

Не си мислете че норвежците толкова се кефят на електричките. Просто там данъците ако си купиш ДВГ си е*али майката :mhihi: Иронично, предвид че Норвегия е един от най-големите производители на нефт в света. Иначе и в Швейцария е пълно с електрически Волвота/Полестари. Явно не са лоши

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Авг 2023, 22:20

Айде ел Пасата дойде. Едната версия минава 600км. другата 700.
https://auto.blitz.bg/novini/vizte-novo ... he=nocache
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Авг 2023, 23:01

Скоро яките ръбати камиончета ще залеят света :ok: :bchug:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Авг 2023, 6:48

Връщане назад в еволюцията на аеродинамиката. :mhihi: Понеже вече все по-нови те екстри се оказват все по-излишни, то след като излезе модел ще се фука с по-добра аеродинамика защото предишния умишлено ще е бил развален като тия от снимката. :mhihi: Нещо като да вземеш продукт на промоция с 20%, който преди това е бил вдигнат с 30. :mhihi: А и за какво им е аеродинамика на тия бангии сега, важното е, че са еко. :mhihi: После като се чукнат по канчетата хората и ще почнат да ги заоблят "иновативно". :ahah:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 28 Авг 2023, 9:11

Ми всъщност не е много не аеродинамичен 0.39 чета. Като за камионче не е толкова зле. Повечето американски бангии са по-зле, нищо че са заоблени.
Хм,хм...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Авг 2023, 9:22

А аз се чудех едно време Камаза защо беше ръбат пък то било да е по-добре във вятъра. :mhihi:
Сега сериозно де, 0.39 въобще не е зле, идеята е, че при по-заоблени неща щеше да постигне по-хубав коефициент. Не вярвам да са си играли с някакви аеродинамични тунели и точно някой ръб да насочва вятъра както трябва, а ние да не знаем. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 28 Авг 2023, 10:31

Ама немаше да е кибер трък ако беше заоблен)) Не им е било целта да докарат ниско челно съпротивление си мисля.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 28 Авг 2023, 10:39

Някъде четох че плоските панели + липсата на боя са за намаляване на производствените разходи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 28 Авг 2023, 11:07

https://www.youtube.com/watch?v=wvLmBfwmA04
На мен ми беше интересно :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата