Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
Решението с фотоволтаици е за хора с къщи и дворове. Каква част от населението в Европа живее в апартаменти ? При средна възраст на автомобил в ЕУ от 11,8 години през 2020-та и расте ( https://www.statista.com/statistics/438 ... le-age-eu/ ), цената на хубава домашна зарядна станция започва да гони тази на колата 
Тая тема малко като оная с биткойна. Всички знаем накъде вървят нещата, само за кога ще станат нещата спорим

Тая тема малко като оная с биткойна. Всички знаем накъде вървят нещата, само за кога ще станат нещата спорим

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
steeN написа:За трети път в тази тема някой се опитва да обясни, че има петролен кладенец и рафинерия у тях и затова е "независим" с бензина
Нямам аз, ма имам няколко познати дет имат по 1 склад пълен с нафта

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TNT написа:...
Ток може и от фосилни горива да се прави. Ма ще се радвам да покажеш как ще заредиш ДВГ кола с ток

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Колегата горе ти е отговорил, зареди 1-2 склада с ток
Като военните минат на електрички, тогава има #nezavisimost

Като военните минат на електрички, тогава има #nezavisimost

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
ivanski_2 написа:Стига ти 2ма от опашката пред теб да си поръчат хот дог и кафе и фактура и заминаха 10 минути ....
И на мен не ми харесва тази работа, но това са фактите.
Искаш да кажеш, че като зареждаш електричката тези веднага ти отстъпват място?

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Бавно се зареждало щото има на всяка от 10 колонки кола - ок, ами като са два щепсела за ток и са също заети? Защото скоростта, с която нараства броя на електричките е по-голяма от скоростта, с която се изграждат бързи зарядни станции
Ами когато системата клекне и зарежда със 7 или 11кв? За 20 минути ще се зареди точно колкото да излезете от станцията
Аз както ги виждам нещата - точно това е ограничаващия елемент в момента. Имаш бърза станция наблизи ама дали ще е свободна - божа работа
Затова си трябва инсталация да зареждаш вкъщи, а не всеки може да си го позволи
Ами когато системата клекне и зарежда със 7 или 11кв? За 20 минути ще се зареди точно колкото да излезете от станцията

Аз както ги виждам нещата - точно това е ограничаващия елемент в момента. Имаш бърза станция наблизи ама дали ще е свободна - божа работа

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Don_Diego написа:Бавно се зареждало щото има на всяка от 10 колонки кола - ок, ами като са два щепсела за ток и са също заети? Защото скоростта, с която нараства броя на електричките е по-голяма от скоростта, с която се изграждат бързи зарядни станции
Ами когато системата клекне и зарежда със 7 или 11кв? За 20 минути ще се зареди точно колкото да излезете от станцията![]()
Аз както ги виждам нещата - точно това е ограничаващия елемент в момента. Имаш бърза станция наблизи ама дали ще е свободна - божа работа![]()
Това не е така, непрекъснато всеки ден има все нови и нови станции. Аз до сега не съм имал случай да стигна и да не мога да заредя защото е заета. Да речем че се случи да е заета, винаги има наблизо други станции които ще могат да се ползват. Реално като отиваш към зарядната виждаш дали е зата или не,
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Don_Diego написа:Бавно се зареждало щото има на всяка от 10 колонки кола - ок, ами като са два щепсела за ток и са също заети? Защото скоростта, с която нараства броя на електричките е по-голяма от скоростта, с която се изграждат бързи зарядни станции
Ами когато системата клекне и зарежда със 7 или 11кв? За 20 минути ще се зареди точно колкото да излезете от станцията![]()
Аз както ги виждам нещата - точно това е ограничаващия елемент в момента. Имаш бърза станция наблизи ама дали ще е свободна - божа работа![]()
Е то заради това всеки гледа пробега - за да знае до колко е автономен със заряд от домашния ток. Не мисля, че нормален човек би си купил Ел кола, ако няма станция в къщи. Изключване малкия процент, които имат сигурни зарядни на работа или супер чарджъри в непосредствена близост до вкъщи
alx написа:Аз от цялата раота с бензиностанциите и почивките разбрах, че с никой от вас няма да тръгна на дълъг път с двг- ше ви ева и у бързаците - никво пикане, никво ср*ане, никви кафета, никво апване. Мноо насериозно го давате- аз така не мога![]()
Да не говориме, че очевидно говорят тука хора дето нямат и нямат намерение да имат малки деца…![]()
Времето за зареждане на една влектричка почти не е фактор а след 1 година въобще няма да е поне за теслите.
Говориш така, защото живееш в друг Свят. На първо място обясняваш на хора, които са близо два пъти по-млади от теб. Животът им е съвсем различен ... Ще ти дам пример с мен. Тръгнах (и стигнах) София - Слънчака - София със 125см3 скутер. С 80км/ч по Подбалканското шосе. Пътувал съм с кеф. С три спирания за кафе, разходка няколко минути, WC .... Просто пътуването беше удоволствие. Наслаждаваш се на пътя, на гледките, на усещането. С 10л стигнах до Слънчев бряг. На връщане беше повече, защото докарах сина и си. Беше на 13г тогава ....
Казано накратко, твоя начин на пътуване е раличен. На второ място е географията. Ти (и аз) мерим пътя в часове, в бг-то в километри. Там дистанциите са съвсем различни.....
Броят на зарядните и как ще зареждам колата пред блока. Имам пациент тук, който е мениджър на няколко големи административни обекта. Казали са му, че трябва да постави зарядни станции за електрички. За своя сметка, естествено. Ще го питам, колко му искат за всяка станция, всичко включено.
А, сетих се нещо. Какво правим, когато поискате да монтирате 5-10-N зарядни и Енергото кажат "Нямаме мощност?"
Тук Бум Бум май имаше опит

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
///M Power написа:ivanski_2 написа:Стига ти 2ма от опашката пред теб да си поръчат хот дог и кафе и фактура и заминаха 10 минути ....
И на мен не ми харесва тази работа, но това са фактите.
Искаш да кажеш, че като зареждаш електричката тези веднага ти отстъпват място?
Да ти отговоря или ще си го прочетеш 2-ри път и само ще разбереш отговора

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ще може ли един по-практичен въпрос: Колко ще ми струва горе-доло 'фотоволтаика', за да си направя зареждане в дома?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ildivvy написа:Ще може ли един по-практичен въпрос: Колко ще ми струва горе-доло 'фотоволтаика', за да си направя зареждане в дома?
отвори си facebook-a и последвай Иво ludiqgsm (пишеше във форума преди професорите да налазят)
не е точно евтино

п.с. едно е, да го знаеш на теория, съвсем друго е да имаш възможност, а трето и четвърто е да го приложиш

п.п.с. извинявай, забравих, че ползваш телефон с копчета и не вярваш в сферичната Земя

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е
! Ти ми 'такова' сега женския родител! Защо така? И какво общо има пък телефона с копчета (не се използват, нали знаеш) с това за сферичната Земя и цената на фото-волтаика? И защо така те е 'жегнал' телефона с копчета? Нали уж всеки можеше да прави каквото си иска, а не да се съобразява с ... нещо друго?

Ex: 96' BMW318ti

Боже, вие тука ако разберете аз с къв телефон съм ще ме прогоните с камъни сигурно….
Аз дигиталната детоксификация съм в взел много на сериозно тука от две- три години…
Аз дигиталната детоксификация съм в взел много на сериозно тука от две- три години…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ildivvy написа:Е! Ти ми 'такова' сега женския родител! Защо така? И какво общо има пък телефона с копчета (не се използват, нали знаеш) с това за сферичната Земя и цената на фото-волтаика? И защо така те е 'жегнал' телефона с копчета? Нали уж всеки можеше да прави каквото си иска, а не да се съобразява с ... нещо друго?
прекалих "малко" ...

alx написа:Боже, вие тука ако разберете аз с къв телефон съм ще ме прогоните с камъни сигурно….
заставай да припадаш... ама жената не ми го дава да го ползвам, че й е сантиментален

You said: "Time will change!" What if it changes you?