Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Криптовалути

Мнение от c04 » 08 Ное 2022, 21:20

FTX фалирали, Бинанс ги купуват.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Ное 2022, 22:05

Айде Сейлър да фалира значи бееее...да се нагрухтим и ние мишоците. :mhihi:
Сериозно, как някой си представя коня да го оставят китовете да потъне? Нали това би означавало, че ще пуснат много голяма част от контрола? Някакъв дроп за много кратко време до някакви безумни нива от 12-15к...много трудно. Нали ако Мишо сега може да купи половин Биткойн, тогава ще се напъне за цял? Ами многото други Пешо, Любчо и Събчо?
Да не говорим, че аз си мисля за напълно възможно първите много адреси с койни(това включва и Етера)да са на един и същи човек или на много малък брой хора. Защо да оставя пазара да потъне чак толкова? Да пусне контрола на куп льольовци, които на другия булрън рано рано да го приключат като продадат? Дано не сме минали дъното, но и да сме, поне да рейнджи бая време.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Ное 2022, 22:52

Ако падне на 12К, ша купя един кон, както му казва Маверик, незнайно защо :mhihi: Аййййдеееее, чакам на полусъединител :ok: :mrgreen: :lalala:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 08 Ное 2022, 23:58

Маверик, в грешка си. Ако някой ще натиска пазара надолу това са точно китовете. Когато цената се срути точно те пълнят торбите за сметка на льольовците които ти визираш. Защото хората с твърда убеденост в Биткойн като мен и теб сме малко(да стават все повече, но мнозинството не са), повечето са вътре за парите. И като видят -50% за ден и пълнят гащите и от страх да не отиде на 0 продават. И китовете това и чакат.

Най-после пробихме дъното от юни месец. Останалите пазари отдавна го направиха, на BTC му трябваше поредния FUD, макрото явно не беше достатъчно. Сега е интересно какво ще последва.

ПП по-надолу да слагам ли ордери, как мислите? :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 09 Ное 2022, 0:11

Бинанс тая вечер ми беше като неделя в Одрин. Лошото е, че думнах почти целия крипто бюджет за месеца, но пък намалих ДЦА-то много стабилно. Всякакви неща тип 16-15-13 приветствам, дано ги видим.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Ное 2022, 7:59

Май не сме, 17500 беше, аз виждам да е ударило 17800... :dunno:
Между другото за китовете да, но все пак те са издрусали пазара от такива отдавна. Ако говореше по време на булрън, щях да се съглася с теб, но сега купуват само такива фанатици като нас. Кой луд ще купи като гледам само червено надолу при положение, че куп инфлогейсъри викат 12к в тубата? А ей този супер известен трейдър, който позна срива преди, знаеш ли от кога го дъвче това 12к? Аз май съм пускал друг клип с него тук, когато гостуваше на Алесио Растани, ама това е шортче точно за 12к:
https://youtube.com/shorts/W1YuaFZ-JzQ?feature=share
Та ето, дори Зак ти казва, че ще купи на 12к, ама сега ме ще. Та кой купува сега? Плюс това китовете трябва да поддържат някакви нива за да има някаква вяра в Биткойн. Според мен вече са много вярващите у при голям срив китовете няма да успеят да изкупят колкото биха купили сега и ще се нагушат повече отколкото трябва такива като мен и теб. То така и става, виж количествата койни държани от много адреси как се увеличава постоянно, това не е само защото хората държат на повече адреси, постепенно китовете губят макар и малко контрол, диверсифицират и т.н.
Говорил съм с копачи, според тях на нива под 16к нещата отиват да се изключват постепенно копачки по света.
Етерът да еба и шиткойна, държи 1300 и макар да срина почти двойно спрямо коня снощи, пак е далеч от нивата си на 900 през юни. Този хайп със сливането тогава беше силен явно.
Лошото за мен е, че...нямам тетери още. :mhihi:

Още по-лошото е, че правейки се на гадател съм си мислел, че дъното ще е около средата на ноември както в ставало и преди, тоест Биткойн си върви по своя си път и няма абсолютно нищо необичайно в движенията му, но хората не ги виждат защото гледат основно цената.
Последна промяна Top Gun Maverick на 09 Ное 2022, 8:17, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Ное 2022, 8:02

Копачите ако изключат, означава че им спират приходите... и от какво ще ядат според теб? Оставям ти домашна, по която да разсъждаваш :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Ное 2022, 8:18

Те ще ги изключат за малко, да не мислиш, че тия нива ще се задържат много? Ако изобщо се стигнат.
П.п: Иначе да, ще трябва да продадат известно количество ако им се налага, пропуснах въпроса ти. :ok:
Виж, аз не искам ти да си крив, искам да се откажеш прав и да видим близо до 10к и всички критици да се радват, а ние да пазарим, но според мен е нищожна вероятността и не бих си позволил да я чакам. Но ако падне дотам, определено ще взема ако трябва пари назаем да вкарам.
Не знам дали китовете заблуждават защото не е кой знае колко количество, но след срива снощи са понапазарили и изкарали от борсите в посока портфейли разни кончета:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 09 Ное 2022, 11:02

Top Gun Maverick написа:Май не сме, 17500 беше, аз виждам да е ударило 17800...

Не знам къде гледаш но поне в борсите които аз следя FTX, Binance, Kraken и Coinbase дъното е пробито, някъде с 50$ другаде с 300$ но иглата го мушна навсякъде. Реално това може би ще е по-скоро ретест на това ниво на 17К и ако отново оцелее шансовете които аз му давам да го пробие при следващ тест намалят. Като гледам и пазара така мисли, щом се изкупува всичко и не пада надолу. В голяма дилема съм има ли смисъл да се чакат по-ниски нива честно казано. При всички случай мисля DCA-я ми да е по-агресивен на тези нива, но въпроса е с колко.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Ное 2022, 11:20

Я да попитам, какво мислите за Eth и бъдещето му? Чудя се дали да не почна да влизам скоро, като имам разни BNB-та и т.н. в момента, които си държа от много време.
Но обмислям да инвестирам в Биткойн, Етериум и BNB по равно? Какво мислите за подобна стратегия? :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 09 Ное 2022, 11:44

Аз преди държах около 30% от крипто портфолиото ми в ETH в момента съм го свалил почти на 10%. Предполагам, ще си направи добри печалби пак, но просто вече му нямам такова доверие от както минаха на PoS. В някакъв момент, ще взема още и пак ще го докарам до 20тина % сигурно, но чак когато ми се вижда подценен спрямо BTC, а в момента даже ми се вижда надценен. BNB за мен си е полу шиткойн, яко централизиран и единствената причина да е на такива цени е, че е на на Байнанс. И от него може би ще взема в някакъв момент в началото на следващия бул когато BTC дръпне преди всички, но до тогава не бих го пипнал и с пръчка. И то дори тогава повече от 1 макс 2% от портфолиото не бих "заложил" на това билетче. Просто защото не виждам с какво е различен от FTT-то което умря сега и какво би го спасило от зануляване ако някой реши така.

Общо взето определянето на портфолиото зависи от нивото на риск който искаш да поемеш и с какви суми ще инвестираш. Аз залагам на по-консервативен подход, защото сумите които влагам не са особено ниски поне за мен, и ако ще слагам спестявания за няколко години съм склонен да поема по-малък риск дори и печалбата да е по-малка.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Ное 2022, 11:53

Според мен си е пълен шиткойн, а не полу, просто хайпа заради Байнанс е много силен. :mhihi: И сега един въпрос с повишена трудност. Ако по някаква причина Байнанс се задъха, кое мислите че разкара първо, Биткойните си или тоя шиткойн? :mhihi: Помнете Луна ей, помнете я защото ако не сте го разбрали най-новото откритие на следващия булрън ще бъде...Биткойн. От една страна заради ниските върхове, които направи, от друга заради многото изгорели с шиткойните. Аз лично ако нещо фундаментално не се промени ще очаквам тоя път блоу ъф топ, което не се състоя този път.
За Етериумът...не знам какво да мисля. Имам нещо си там на 1600 и то купено защото нямах никакво, но вече хората спокойно могат да казват каквото им падне, а на хората доверие...знаете.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Ное 2022, 13:39

Опааааа, копаме, копаме ... :ok:
Бубо, лепвай.
Соланата и Догето ме кефят. :mhihi:
Как ли се чувстват тия купилите куче след откровено манипулативния туит на мАск? :ahah: Както казах още като го взе, почва се. Вече е избил на 1/3 туитъра. :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Ное 2022, 14:18

FTX investors:

BlackRock
Ontario Pension Fund
Sequoia
Paradigm
Tiger Global
SoftBank
Circle
Ribbit
Alan Howard
Multicoin
VanEck
Temasek

Пауърката не може да го убедите да купи, но те са купили вместо него явно :kuku: Скандални неща излизат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 09 Ное 2022, 14:30

Пичове, разгледах графиките и май в момента БНБ-тата са много добре спрямо Биткойн.
Т.е. май това е най-високата им цена спрямо на Маверик коня? Да ги обменям ли за кон? :ok: :bchug:
Май е много добър момент?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата