Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от vixx » 07 Авг 2023, 0:03

Добре, утре ще заредя пак и ще си пусна таймера. Възможно е нещо да не съм в час с времето и да бъркам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 07 Авг 2023, 7:19

Top Gun Maverick написа:Та както казах, има още светлина в тунела и не се знае кога ще се каже край. Ако дойде този край изобщо в близките десетилетия както всеки очаква.
https://carmarket.bg/drugi/bmw-prekalen ... e-dvg-7360

И форд имат обявени резултати за Q2 на 2023 с загуби от средно по 20-30k. на кола с електрическо задвижване (какви сметки са си правили, не знам) .
Явно темпа се е забавил на ел. колите, спрямо техните очаквания, но ще натискат още.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 07 Авг 2023, 13:29

vixx написа:Добре, утре ще заредя пак и ще си пусна таймера. Възможно е нещо да не съм в час с времето и да бъркам.

Изображение

От отбиването за бензиностанцията до излизането от нея, без никакво бързане. Сам на колонка, но двама пред мен имаше на касата. Не ми се ходеше до тоалетна. 20л заредих понеже не исках да я препълвам, но и 50 да бяха нямаше да ме забави с повече от още 30-40 секунди. Та за мен този въпрос е приключен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 07 Авг 2023, 13:43

"За мен въпроса е приключен" ,все едно сега ако аз ида в 5 часа петък, и направя даже клип 30-40минути ще идат без wc и да кажа "въпроса е приключен".

Истината е че отнема 15-20 минути всякак в София ако не се занимаваш да дебнеш като луд и да следиш кога е по-свободно.
Стига ти 2ма от опашката пред теб да си поръчат хот дог и кафе и фактура и заминаха 10 минути ....
И на мен не ми харесва тази работа, но това са фактите.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Авг 2023, 13:45

Всъщност за мен това показва точно, че с електричка времето което изкарваш по бензиностанции/зарядни няма да се измени особено. Защото това което си засякъл е нормалното ти ежеседмично зареждане, което с ел кола и зареждане в къщи просто ще отпадне. Същото това зареждане на дълъг път(дори не в час пик) като вкараш и едно пикане и подминава 10 мин. За 10 мин можеш да дозаредиш достатъчно на примерно една тесла(с това имам опит затова го давам като пример), че да можеш да стигнеш със 160км/ч до почти всяка точка в родината. Тва по магистрала нали, ако ще се движиш по други пътища със 100 дори няма да трябва да дозареждаш. Та тезата как не били за България е абсурдна, дори обратното, за нашата малка страна и сравнително развита зарядна мрежа към момента недостатъците са минимални..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Авг 2023, 13:56

след малко ще Ви пусна клипче реално колко отнема едно зареждане, в момента снимам :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 07 Авг 2023, 14:07

ivanski_2 написа:все едно сега ако аз ида в 5 часа петък

Честно казано бях убеден, че ще има такъв отговор - че нещо в условията не е ОК, че е случайност, че не знам какво. Само, че аз вече казах, че по принцип винаги зареждам за толкова време. Сега просто и часовника го потвърди, което е причината да е приключен в моите очи въпросът. Това, което разбирам от теб е, че не съм заредил за под 5 минути, защото отнема всякак 15-20 минути и значи е невъзможно :confused:

Както и да е, целият спор е много безсмислен. И преди съм си казвал мнението - не може нечии физиологични нужди, избор на време и място за зареждане, или пък стил на пътуване да са аргумент за или против ЕВ-тата.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Авг 2023, 14:21

Аз 15-20мин съм чакал само като зареждам преди граница. Не знам къде висите толкова :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Авг 2023, 14:22

https://www.youtube.com/watch?v=jNcKWkDk6LQ
Значи за зареждане на една кола времето е 11мин. Гледа се бялата джипка с лодката. Преди нея имаше друга кола, но ако се махне това време остава 8,30 сек, като това е времето не от влизане в бензиностанцията, а от паркирането и тръгването от колонката. Човека вътре беше през цялото време на касата и не е правил някакви други дейности
ПС; реално човека с влизането и излизането от бензиностанцията е изгубил около 12мин, точно толкова се бавих последния път като зареждах на Марикостиново

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Авг 2023, 14:33

vixx написа:аргумент за или против ЕВ-тата

Само дето тая тема не би трябвало да е за или против, в каквото се опитват да я превърнат много хора. А пък времената на зареждане са основния аргумент на тезата против, без хората изтъкващи го изобщо да осъзнават те самите колко време прекарват на бензиностанциите нито колко се прекарва с електричка. Ето 2ма колеги дадоха тяхната статистика за времена на зареждане, не звучат като да са си изкарали живота по зарядните, както си мислят други.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 07 Авг 2023, 14:39

TNT написа:Аз 15-20мин съм чакал само като зареждам преди граница. Не знам къде висите толкова :dunno:

Освен по границата - София петък следобяд, южното черноморие, или Тракия в неделя час-пик. Като се замисля юли и август по Тракия има нон-стоп опашки, заради турците.

Също и онази епична вечер преди година-две, когато сложните граждани направиха десетки метри опашка пред ВСЯКА бензиностанция, за да пълнят туби, бидони и варели :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Авг 2023, 14:46

Тоя петък следобяд имаше свободна колонка на бензиностанцията, предния петък също и по-предния пак :dunno: За това преди 2 години - да, съгласен съм :mhihi: Интересно ми е какво ще стане, ако започнат легенди за режим на тока и т.н. Ток в бидони, ползвани за ракия, не знам как ще съберат :mhihi: Една колежка преди няколко месеца си призна, че още има олио :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На мен не ми се е променило грам мнението. Електрическите коли ще стават все по-голям дял от автомобилите, но ДВГ няма да изчезне скоро. Нямаш ли възможност за зареждане вкъщи, не е ок. Т.е. за хората във форума супер, тук си има хора и с по 5 гаража. За простосмъртните по света, не точно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Авг 2023, 14:50

При тока е лесно решението, слагаш едни фотоволтаици и проблема е решен ама с горивото ако изчезне става кофти работа. Един познат който живее в ЮК преди няколко месеца беше голям зор по бензиностанциите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от steeN » 07 Авг 2023, 15:01

За трети път в тази тема някой се опитва да обясни, че има петролен кладенец и рафинерия у тях и затова е "независим" с бензина :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2023, 15:11

Аз от цялата раота с бензиностанциите и почивките разбрах, че с никой от вас няма да тръгна на дълъг път с двг- ше ви ева и у бързаците - никво пикане, никво ср*ане, никви кафета, никво апване. Мноо насериозно го давате- аз така не мога :mhihi:

Да не говориме, че очевидно говорят тука хора дето нямат и нямат намерение да имат малки деца… :angel:

Времето за зареждане на една влектричка почти не е фактор а след 1 година въобще няма да е поне за теслите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата