По-високи данъци за колите над 10 години

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: По-високи данъци за колите над 10 години

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Фев 2019, 8:34

И аз това щях да кажа. Колко хора убеждавам, че няма никакъв смисъл(финансов)да си купиш 10 годишна кола среден клас и че ще налееш в нея повече пари отколкото 20 годишната за 2000лв.
Масово 10 годишните коли са поне на половин милион(поне)и почваш с ремонтите. Има и запаьени, но те струват повече, а в БГ това се счита, че се прекарваш, затова почти не ги купуват, а търгашите затова почти не ги внасят.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Фев 2019, 10:24

не съм дал лев :mhihi: :paranoid: :conf:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 25 Фев 2019, 12:08

Top Gun Maverick написа:Какво значи не са за нашите пътища защото са трошливи? Сякаш навсякъде извн магистралите в Европа е цвете, но дори така да беше, сякаш по пътищата се разваля нещо друго различно от окачването. Аз най-много се чудя каква е тая драма някой по тв като ревне, че правел предница по 10 000 пъти в годината. Ами като слагаш части Делфи и т.н. ще правиш докато ти дойде акъла. Като сложиш каквкто трябва го забравяш при нормална експлоатация на кола. Ходовата част се прави, та не виждам някакви драми. Ако бе чак толкова тежко положението, просто нямаше да карат такива коли никъде из България. Бах, аз правя по 150 на година и я направя нещо по предницата през това време, я не, но иначе някой излиза и казва как тая година 4 пъти правил предница. :shock: Сигурно нарочно ги блъскат по бордюрите тия коли.

Не е розово положението с пътищата - ако караш много километри по първокласни пътища или магистрали се ядва, но в градовете е леко неприятно. То не е само окачване - гуми/джанти/кори/брони и прочее.
Съмнявам се на доста места дори в източна Европа ето такива дупки да стоят с месеци след като има подадени десетки сигнали. Всеки ден минавам на отиване и на връщане през тия дупки (и още много други, просто това са снимките за последниq сигнал, който подадох), като ги запълнят се отварят нови на 2 метра разстояние и така до безкрай. Само където отнема по 3 месеца да ги ремонтират, а ние си караме :driving: :banghead:
Изображение
Изображение
Последна промяна drago9205 на 25 Фев 2019, 12:12, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Фев 2019, 12:11

Новите коли определено са по-здрави буквално. Купетата има са 100 пъти по-корави и се осукват по-малко. Съответно по-малко хлопане вътре, но по-голямо натоварване на окачването... както и трябва да е. А не купето да служи за ресьор :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Фев 2019, 12:15

Колега недей подхваща темата, че ми става лошо (натоварване на окачването)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 25 Фев 2019, 12:18

Пътищата са ужасни. Просто "старите" коли, поемат с купето доста и от там илюзията, че са по-здрави в голяма степен.

п.с. тва на ръжда ми прилича, тая сол дето се хвърля унищожава всичко...

Последна промяна steeN на 25 Фев 2019, 12:19, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Фев 2019, 12:19

host написа:Колега недей подхваща темата, че ми става лошо (натоварване на окачването)

Тоя китайски амортисьор не го ли виждаш, че е прогнил на смърт.
Последна промяна b00st на 25 Фев 2019, 12:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 25 Фев 2019, 12:20

Какъв е амортисьора? Не е задължително да е менте.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 25 Фев 2019, 12:25

Koni Sport ;) да видях го , познай кога ;)

Постоянното наличие на дупки, кал, вода и кво ли не по пътя сигурно му е удължило живота много.

Естествено съм си виновен, че не съм го сменил по-рано (щото нали всеки ден си свалям амортисьорите да ги оглеждам и очаквам да се разпаднат), че карам колата по принцип, и че въобще преча на движението в гр. Пловдив ... това ми е ясно, не искам да ми го обяснявате.

225 мисля е данъка тая година ... доволен съм много , ремоните на булеварди са чук(некачествени) в града ни, ама пък ремонтите на ходова част редовни ... ся ще си го набия с 500-600лв за амортисьори + труд + пътна помощ + времето което ми отиде ... ще паля свещи че съм жив и ще се радвам колко е ОК всичко.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Фев 2019, 13:03

Боклуци пълни продават тия. Това може се утрепеш некъде като нищо, тия къде са ти го продали са буквално за съд. Иначе пътищата, че са супер зле е факт, но тука говорим за части, които не са изработени от правилните материали очевидно, ми доста по-евтини.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 25 Фев 2019, 13:06

колеги най-важното е че сме живи аз и жената, защото стана докато се опитвах да си преместя колата по-близо до нас и да я натоваря да пътувам (защото паркирам на 700 метра от нас ) и карах с 20км/ч , ако бях излязал от града ... можеше сега свещички да ни палят

но да се върнем на темата , ок караш трошка ... плащам си за трошката ... реално колко нова / евро категория кола трябва да си закупи човек за да плаща минимален данък ? актуалните евро6 или евро5 ли какво? Примерно ако си вземеш сега едно Swift-че бензиново реално имаш ли облекчение (щото нали са им малки и моторите) ?

за да не проверявам всяка година с колко ще ми вдигат данъка примерно едно такова ме урежда > ? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9z4t5c
Последна промяна host на 25 Фев 2019, 13:13, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 25 Фев 2019, 13:11

Т'ва ако е Кони не знам, или е някое менте или 15 години е карано в швейцария, поне така изглежда от снимката.
В случая не са ти виновни дупките, той просто "леко" е изгнил.

Живота на амортисьорите като цяло е къс, дори при перфектни пътища, на мойта като и слагах KW,
свалихме оригиналните амортисьори на 6 години и 99к километра, карани само по перфектни пътища, не в България,
3 от тях изобщо не се връщаха. Но като караш колата не се усеща да са изпуснали и въпреки това си бяха за смяна.

Т'ва сузуки от линка горе е ебаси клозета, за тия пари може да се вземе по хубава кола същите години.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 25 Фев 2019, 19:35

Ще бъде рециклирано Koni-то с нови части + още един комплект който имам червени + си взех новички едни мизерии за временно да видим.

Аз за ръждата не споря, но с тия пътища на всичко живота се скъсява много. То с всичко е така тук за съжаление, машините поне се правят... а хората...

Сузукито го загледах как е като цени като ново... минават ми някакви мисли.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Фев 2019, 20:40

:OT: Понеже аз още гледам за нова кола и обиколих де-що има представителство...прегледай колите на склад на Шкода (имат директен линк от сайта на Еуратек към наличните на склад коли), ще останеш изненадан какви цени обявяват :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Фев 2019, 11:59

Имам един бус, VW Transporter T4 1997 ма година.
Товарен е, данъка му беше около 18-20 лева в Пловдив.
Новият данък е 54 лева...
Че това е увеличение с почти 300%.
Другата ми кола е с евро 4 и от 220 лева са намалили с 20 лева данъка (пак в Пловдив).
Разбира се, вероятно е дискутирано вече, но увеличението на данъка няма да направи нито въздуха по-чист, нито някой ще си смени колата с по-нова.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата