Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Здравословен живот, или...
Направи си експеримент. Спри мазното и виж как е. Спри въглехидрата и пак виж. Ще се учудиш от резултата 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
peshehodetz написа:сланина, пръжки, бекони, мас
Аз на това живея от години, правя си изследвания 2 пъти в годината и холестерола ми е в идеалните граници, не просто под горната граница. Въглехидратите са главния враг, поне при мен така работи. Но аз никога не съм имал голям проблем, просто защото не са ми любимото ядене. Ни сладко обичам, ни хляб, ни картофи и ориз. Само пица и паста харесвам доста, ама и не се ограничавам чак толкова от тях, просто не ям само това.
peshehodetz написа:как така става при мен като попрекаля с мазните храни да речем около Коледа и Нова година и отива едно 5-10% нагоре, а после две-три седмици като съм на това което описах по горе + салати, предимно риба по рядко месо и то предимно бяло пилешко, не само че отива надолу, но и пада 5-10% под горната граница. А като стана въпрос за отслабване при суровите плодове и зеленюуци и салати (предимно зелени такива) се постига най-бързо сваляне на кг.
Зависи с какво комбинираш мазното.. при ВМНВХ трябва да се намали значително приема на въглехидрати, примерно дневен прием от 60-70% мазнини, 25-30% протеини и 5-10% въглехидрати. Ако приемаш повече въглехидрати в същото време е нормално да се трупат мазнините и да се качва холестелорът.
Отслабването е лесно с всякакъв калориен дефицит, въпросът е какви странични ефекти се получават и как се отразява на физическата и психическа форма

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bum_bum написа:На ЛС, че да не искат пари за рекламаivanski_2 написа:Ама аз не се заяждам или нещо такова, не знаех че има такъв и бих пробвал, та би ли споделил как се казва и от къде го взимаш ?
Я едно лс и на мен, моля

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
drago_pavlov написа:bum_bum написа:На ЛС, че да не искат пари за рекламаivanski_2 написа:Ама аз не се заяждам или нещо такова, не знаех че има такъв и бих пробвал, та би ли споделил как се казва и от къде го взимаш ?
Я едно лс и на мен, моля
Г..о
това ли е?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Абе какви ли не неща /марки/ се споменават из темите, вие ся тука с тоя шоколад голяма загадка 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
За минимизиране на стреса нищо не казвате, има ли някой заблуден като мен да медитира?
Навремето по планините на разходки тръгнах точно заради това също..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Bogat-Beden написа:За минимизиране на стреса нищо не казвате, има ли някой заблуден като мен да медитира?
Е то без това и каквото и да ядеш, курега

Пример:
Аз затова като преди години като можех да ползвам метро гледах да не шофирам.
А от 2 години почти не шофирам из София.
Колата тази година от 1 януари до днес съм я карал точно два пъти

-------------------------------------------------------------------------------------------
Преди малко се сетих за бабите-измамници, дето се споменаха в тая тема

Поводът, отивам до магазина да взема разни неща и гледам добре узряло манго.
Взимам 1 брой за 11.99 лева и си тръгвам. Говорим за прилично манго, узряло, в мрежичка.
По пътя минавам през едно квартално плод и зеленчук и пред него на щайгите гледам абсолютно същото манго със същата лепенка по 16 лева

Няма проблеми

Наистина не разбирам как голяма част от кварталните магазинчета могат да продават толкова и кой идиот купува от тях

Това е като с бабите, дето уж продават домашно, а препродават боклуците по-скъпо

В друго квартално магазинче гледам някви изстрадали връзки пресен лук с по 4-5 коренчета за по 1.59.
Ами миналата вечер си взех български лук на място от магазина на Фармхопинг за около 3,46 лева,
ама 4 броя връзки, с много приличен пресен лук. Имаше промоция 4 на цената на 3. 1
Та мисълта ми е, че както бабите, така и повечето квартални магазинчета са адската гнус с високи цени и отвратително качество.
Голяма част от тях продават турски зеленчуци за български. Същото е като някой почне да ми хвали някой пазар

Тия мангали и дребни тарикати на Женския, или в Иван Вазов и т.н. всичките са видни градинари, ша знаиш

P.S. И като видя някой пост покрепете малките магазинчета, големите вериги ни поробват и съм ей така

Да, добре. Ай, чаЛ

Ето това е пресният лук:

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
zAcK написа: ... за бабите-измамници, дето се споменаха в тая тема![]()
Не е много по темата, но да спомена защо трябва да сме много внимателни с баби и дядовци, които продават какво ли не "домашно" или от "тяхната" градина пред кварталните бакалийки на тротоара (не казвам, че всички са такива, но 1 на ум)
Преди 2-3 години се прибирам към 10ч вечерта и по алеята към вкъщи, нещо се изшумоля в градината. Помислих че е котка.
Продължих напред да затворя вратата на двора и връщайки се, пак се изшумоля, но този път по-шумно в чемширите.
Светнах с телефона и изненадааа

Първо помислих, че е идвала за нещо до нас и й е прилошало и паднала.
После обаче видях в ръцете й яко цветя, набрала си ги е жената от нашата градина - рози, лалета ... да продава
Следващия ден беше някакъв празник.
И така

Познайте на следващия ден на светло, градината ни на какво приличаше

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:повечето квартални магазинчета са адската гнус с високи цени и отвратително качество.
Миналата година си взех охладено месо. След 3-4мин вече месото е вкъщи на дъската и почвам да го режа. То вътре още замръзнало, не са го размразили

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Здравословен живот, или...
Нищо лошо няма в тази филийка и малините, но най-вече няма полезни вещества. Ама няма как да ги наричаш low carb, при положение че това са близо 100% въглехидрати. А пълнозърнест био органик хляб са пари в кофата, нищо по-полезно не получваш от него спрямо какъвто и да е хляб. Честно казано не схващам как хората се връзват на некви подобни модерни глупости, от които ползата е нулева? Ако не искаш да отслабваш, не знам тогава какви цели гониш с подобно мизерно хранене? Холестеролът ти пада, просто защото си в сериозен калориен дефицит, ако минеш на истинско low carb хранене, тогава ще ти падне трайно. Вдигни мазнините и белтъчините, яж си филийката хляб (няма нужда да е кето-био-органик-пълнозърнест-еднозърнест), разкарай плодовете за да държиш инсулина ниско и после се изследвай. А мен ако питаш, разкарай и закуската, въпреки че са те учили, че това е най-важното хранене за деня, ама не ми се навлиза в обяснения. Имаш ли желание, информация колкото искаш, при това научно доказана, а не от инфлуенсъри и диетолози по списанията.peshehodetz написа:Anthony_J написа:Холестеролът организмът си го произвежда сам, много малка част идва от храната. Протеинът и мазнините отдавна не са дамгосани от науката като причина за висок холестерол. Напротив, въглехидратите са много по-опасни в това отношение. Ти видях, че си на Low carb диета, а закусваш 100% въглехидрати. Няма как да постигнеш успех в отслабването така, защото държиш инсулина постоянно висок.
Е аз никъде не съм писал че гоня отслабване при положение, че съм 83кг на 1.85 ръст. А и какво толкова има в една тънка филийка пълнозърнест органик хляб с няколко малини, или както тази сутрин съм на една ябълка или пък утре на круша. Точно заради холестерола гледам да ям храни богати на фибри щото моя е точно на границата. И понеже не само ти пишеш, а и на много други места последните години вече се изказва мнение че мазнините нямали значение как така става при мен като попрекаля с мазните храни да речем около Коледа и Нова година и отива едно 5-10% нагоре, а после две-три седмици като съм на това което описах по горе + салати, предимно риба по рядко месо и то предимно бяло пилешко, не само че отива надолу, но и пада 5-10% под горната граница. А като стана въпрос за отслабване при суровите плодове и зеленюуци и салати (предимно зелени такива) се постига най-бързо сваляне на кг.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
И “периодичното гладуване” също е полезно.
В момента съм на режим покачване на м.м. и ям често (това не е никак полезно..) та поне веднъж седмично гладувам около 16-17ч. и ми действа много добре 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Миналата година качих 6 кила, докато се хранех веднъж дневно и още си ги държа. Та може би с често ядене да можеш да качиш повече, но и с едно хранене няма причина да не се получи.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Oт Драгалевски Манастир до първия излаз на шосето, днес си доказах, че съм истЕнски толуп 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"