Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Криптовалути

Мнение от Nickelback » 20 Ное 2017, 11:36

Би ли постнал линк към това, което си чел, да се позабавлявам после :)

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Ное 2017, 11:39

Обясняваха ми го на живо :mhihi: Как нещо се деляло на 3 при няколко машини, дъра-бъра :mhihi: Аз просто си мисля, че е по-мощен и затова е по-скъп :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 20 Ное 2017, 11:45

Ясно :) Подозирам какво са ти разказвали. За реактивната мощност, дъра-бъра, стандартните глупости по подобие на модерните преди време "устройства" за намаляване консумацията на енергия в дома :ok:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 20 Ное 2017, 15:46

Може ли някой занимаващ се с инвестиране в този бранш да си даде мнението за по-малко популярните валути ? Биткойна ясно, че ще се спука на 10 000.
Хората инвестирали в ETH преди 4-5 месеца сега изкарват огромни суми пари, но вече е късно и за там, максимум до 500 долара да се качи, което от 20 долара преди 4 месеца е нещо огромно.
Нищо от Ripple не разбирам, гледах бая прецентаций, създателите са доста успешни хора, но .. И все пак гледам че инвестицийте са зрелищни там.
Споменаха ми за Verge, но и там ми е тъмна индия.

Как мислите, коя е следващата валута която има шанс да направи голям скок след етериума ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 20 Ное 2017, 17:19

Аз си мисля за Ripple... Сега е страшно евтин и има на къде да поскъпва :mhihi: Само, че бях чел някъде, че играе роля на койн, който балансира инфлацията на другите и за това може да не се покачи никога... Някой по-запознат ако може да обясни дали това изобщо е вярно :dunno:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 20 Ное 2017, 18:50

M-coupe написа:Аз си мисля за Ripple... Сега е страшно евтин и има на къде да поскъпва :mhihi: Само, че бях чел някъде, че играе роля на койн, който балансира инфлацията на другите и за това може да не се покачи никога... Някой по-запознат ако може да обясни дали това изобщо е вярно :dunno:

Точно и аз затова главно питах, защото немога да го разбера.
Нещо подобно на Tether ли е ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Ное 2017, 18:58

Аз съм чел, че gopnik coin е най-доброто :mhihi:

OKAY SO WHAT THE BLIN IS THIS GOPNIK?
Gopnik is a true meme coin with some slavic super powers hidden in the code. Its main goal is to bring ultimate experience for those who want to feel deeply in their soul what it is like to be a gopnik. It is designed to bring fame and glory to tracksuits, squating, mayonez, borsch, vodka, saschlik, kompot, lada cars. Oyyy blin there are so many good things about this coin and even more good things about being a gopnik. Single squat time is 60 seconds which allows Gopnik network to maintain fast confirmation time.

DA PLAN?
If no western spy will interfere we expect a huge trading volume from first day due to memegenic and viral nature of Gopniks. 2 way POW/POS mining will help to grow user base number rapidly from very beginning. During current cryptocurrency hype, by using gopnik oriented youtube channels and facebook fanpages with huge audience (over few millions subscribers and followers) we aim to reach new users interested in Gopnik Coin.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Ное 2017, 0:15

steeN написа:
bum_bum написа:Във връзка с прането на пари много активно се следят и международните транзакции. Освен това на местно ниво се следи и имущественото състояние. Можеш да попаднеш в извадка за ревизия само на базата на закупуването на скъп тлеефон, компютър, телевизор или почивка в скъп хотел. Годишно над 3000 физически лица се проверяват от НАП. Това към 2016-та. Напоследък както са се активизирали вероятно са и повече.

Е ти влезе във ебаси филма. НАП няма никаква юрисдикция да иска транзакциите от чужда банка без да има данни за извършено престъпление. Не можеш да знаеш това, което не знаеш...
НАП гонят за имоти, автомобили, яхти и такива неща, просто щото ги има описани в общината. Иначе за мен няма никакъв смисъл за едни 10% в Бг човек да прави някакви гимнастики, по-скоро тва е за чудене.

Всичко виждат НАПерите, от както сме във FATCA споразумението има постоянен обмен на данни. Изцяло софтуерно могат да пуснат един филтър на по-интересните суми и транзакции и като нещо им привлече погледа да поискат "Официално да ти развалят банковата тайна", поради проверка. То и затова биткойната удря 10к долара скоро. Точно, че такива криптовалути не може да ги следят тия миндили като НАП лесно и стойността им расте като гъба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Ное 2017, 2:17

FATCA е едностранно споразумение със САЩ. Т.е. американците може и да може да видят и то активи, не транзакции, ако решат... НАП може да видят дедовия :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Ное 2017, 1:10

За по-бюджетен риг какво бихте препоръчали ? Гледам rx 580 8gb картите, но се чудя дали не харчат прекалено много ток ? А и в Пловдив лятото е много топло. Хладно помещение ще се намери, ама ако трябва и климатик... вече не знам къде ще излязат сметките. 1080ти много хубаво, хвалят я, ама много пари... И малко се получава 330и е хубаво, ама М3 е по-хубаво :ok: Съответно и да е карта, актуална няколко години. Че то и по 16гб, и по 32гб карти има вече, ама нещо ROI не ми излиза.

Убедих се вече, че в България няма смисъл да се пазарува толкова хардуер. При всичките конфигурации, които съм смятал досега, разликата идва 4 цифрена. А като процент е още по-грозно.

Също така каква е нормалната цена някой да сглоби и настрои риг ? Гледам бая разлики се правят с настройки да работят на BIOS ниво картите, без да се инсталира windows. Ама пък на един в olx като му сметнах готова конфигурация от амазон колко излиза... 2 бона за настройки и стойка много ми се струват.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 28 Ное 2017, 1:21

Тая 8гб карта директно си я ръгам на настолния и ги почвам Call of Duty-тата на макс графика :ok: За мен ситуацията с биткойна е "кой ебал - ебал, кака се омъжи" и не си заслужава занимавката особено на дребно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 28 Ное 2017, 10:45

TNT написа:За по-бюджетен риг какво бихте препоръчали ? Гледам rx 580 8gb картите, но се чудя дали не харчат прекалено много ток ? А и в Пловдив лятото е много топло. Хладно помещение ще се намери, ама ако трябва и климатик... вече не знам къде ще излязат сметките. 1080ти много хубаво, хвалят я, ама много пари... И малко се получава 330и е хубаво, ама М3 е по-хубаво :ok: Съответно и да е карта, актуална няколко години. Че то и по 16гб, и по 32гб карти има вече, ама нещо ROI не ми излиза.

Убедих се вече, че в България няма смисъл да се пазарува толкова хардуер. При всичките конфигурации, които съм смятал досега, разликата идва 4 цифрена. А като процент е още по-грозно.

Също така каква е нормалната цена някой да сглоби и настрои риг ? Гледам бая разлики се правят с настройки да работят на BIOS ниво картите, без да се инсталира windows. Ама пък на един в olx като му сметнах готова конфигурация от амазон колко излиза... 2 бона за настройки и стойка много ми се струват.

Да дадеш на някой пари да ти настрои копача ще ти е най-голямата грешка. Ще я настрои 3 карти да копаят за теб 1 за него и после ще ревеш :mhihi: Да, отнема време и си е занимавка, особено с AMD-та, ама по-добре си го настрой сам. Ако си поне малко технически грамотен би трябвало да се справиш. Не, че няма подводни камъни, ама... Ето сега тази седмица ще сглобявам втора щайга...с AMD-та и меко казано ми се реве, като знам, колко време ще загубя, ама е един път и се преживя :mhihi: Ако толкова не ти се занимава пиши ми едно ЛС да ти дам телефона си и ще ти кажа за какво да внимаваш, мога да ти пообясня някои неща безплатно нали, но отсега казвам няма да ти настройвам копача отдалечено или на място, дори и за пари :mhihi: Way too much effort :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Ное 2017, 15:20

madafaka_donkele написа:
Да дадеш на някой пари да ти настрои копача ще ти е най-голямата грешка. Ще я настрои 3 карти да копаят за теб 1 за него и после ще ревеш :mhihi: Да, отнема време и си е занимавка, особено с AMD-та, ама по-добре си го настрой сам.

Е тва са глупости... ще ми пусне един TV и ще му я наглася за 5 мин... :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 28 Ное 2017, 15:26

Mollov написа:
madafaka_donkele написа:
Да дадеш на някой пари да ти настрои копача ще ти е най-голямата грешка. Ще я настрои 3 карти да копаят за теб 1 за него и после ще ревеш :mhihi: Да, отнема време и си е занимавка, особено с AMD-та, ама по-добре си го настрой сам.

Е тва са глупости... ще ми пусне един TV и ще му я наглася за 5 мин... :D

Барабар с клоците :mhihi: ? Иначе скрипта е ясен, че се настройва бързо. Аз за оптимизацията и fine tune-a говорех, че отнема време да тестваш, настройваш, пак да тестваш, пак да настроиш ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Ное 2017, 20:58

Като напазарувам, пак ще питам :mhihi: Съвети за покупка на конкретен модел видеокарти имате ли ? :dunno: Останалите компоненти като захранване, процесор, SSD и т.н. са общо взето едни и същи навсякъде. И май не са от чак такова значение.

Я кажете сега, тъй като все пак сме в автомобилен форум. Все по-често виждам обяви за коли, в които продавачите приемат и биткойни. Това как минава през нотариуси и т.н. ? В последната седмица гледах коли за 5500, 25 000 и 50 000лв. Решавам, че си взимам Мерцедеса за 50 бона, плащам 3 биткойна :ok: и какво правим при нотариуса ? Минава сделка за 20лв ли ? И апартамент на Свети Влас гледах. Там още по-голяма цифра съответно.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата