Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
doomy525 написа:drago_pavlov написа:doomy525 написа:BFM написа:Съвсем скоро и пушенето ще стане НЕзаконно на обществени места, така че и това сравнение не струва
Пародията е голяма в България
Дааа, всичко дето не ни изнася е пародия...
А това че можеш да се отървеш от акт като те спрат куките срещу 20 лв. не е пародия...
Не е пародия, че може 10 години да не си плащаш данъците на колата и апартамента...
Не е пародия че взимаш 1 500 лв., а те осигуряват на 270...
Пародията е, че тук всеки е селски тарикат и си мисли, че може да прави каквото си иска, това е най-голямата пародия в тая държава...
Напълно съм съгласен с по-горе написанотоУважавам родината си, но всичко е толкова объркано и оплетено от разните "далавери" и вратички и портички и запетайки и т.н., че не знам дали това нещо има оправия.. Аз лично ми е все тая дали ще се пуши или не в обществени заведения. Като им представляват чак такъв проблем пушенето на цигари покрай тях, защо трябва да се ядосвам и изнервям и т.н. себе си? Мой си е проблема, че пуша и щом не може вътре - ще изляза отвън, но определено някои наистина преиграват с капризите си
от 20 години този закон е наистина 1-вото правилно нещо предприето по отношение на общественото здраве, а вие така реагирахте все едно ви пъхнаха люта чушка в задника и ви пуснаха на коч. До толкова сме свикнали с нередностите, че стигнахме до там, като се въведе нещо в ред и да го приемаме за грешно и погубващо бизнеса...
ineedmoney написа:от 20 години този закон е наистина 1-вото правилно нещо предприето по отношение на общественото здраве, а вие така реагирахте все едно ви пъхнаха люта чушка в задника и ви пуснаха на коч. До толкова сме свикнали с нередностите, че стигнахме до там, като се въведе нещо в ред и да го приемаме за грешно и погубващо бизнеса...
Неоспорим факт е, че няма да е приятно сутрешното кафе да е без цигара за тези, които сме свикнали да е така досега.. Първият опит да влезе тази забрана още се сещам как се очудих като отидох сутринта и нямаше пепелник на масата и изрично се спомена, че не се пуши. Вярно по набързо си изпих кафето, че не е особенно приятно да излизаш/влизаш като си с малка компания, но всяко чудо за 3 дни..после собствениците на до 50кв. м. площ заведения разбраха, че може те да преценяват дали да се пуши или не и естествено, че по-доходоносното е да се избере да се пуши..

еdit : което разбира се не е особенно за радване

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Усещам, че модераторите искат да видят до къде ще стигнем
темата леко полеко може да премине към коледно-новогодишния спам
ПС: Вчера по радиото слушах, че в началото на 60-те години е имало абсолютно същите спорове когато е забранено пушенето в обществения транспорт. Сега би ли ви се сторило странно някой да си пафка в трамвая?

ПС: Вчера по радиото слушах, че в началото на 60-те години е имало абсолютно същите спорове когато е забранено пушенето в обществения транспорт. Сега би ли ви се сторило странно някой да си пафка в трамвая?
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Докато пушенето на цигари е законно, всичко е много просто. Не може държавата да забранява да се обособяват частни имоти, в които да се практикува тази законна дейност.
Така е с всичко останало по целия свят:
Обичаш да играеш футбол - не можеш да се съблечеш гол и да риташ в барчето - хорат правят частни игрища, плащаш си и ходиш да риташ.
Обичаш да правиш секс с три жени едновременно - не може да го правиш по улиците - хората правят хотели, отиваш и го правиш там.
Обичаш да караш картинг - не може да караш по улиците - хорат правят частни писти, отиваш, плащаш си и караш.
Обичаш да вдигаш тежести - не вдигаш в банката - хората правят фитнес, плащаш си и тренраш там.
Обичаш да пушиш цигари и да пиеш - не можеш да го правиш в данъчното, банката или общината - хората правят заведение, В КОЕТО ДА СЕ ПИЕ И ПУШИ. Отиваш там.
А с този закон хората нямат право да правят такива заведения. ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ДОКАТО ПУШЕНЕТО, САМО ПО СЕБЕ СИ Е ЗАКОННО !!!
Така е с всичко останало по целия свят:
Обичаш да играеш футбол - не можеш да се съблечеш гол и да риташ в барчето - хорат правят частни игрища, плащаш си и ходиш да риташ.
Обичаш да правиш секс с три жени едновременно - не може да го правиш по улиците - хората правят хотели, отиваш и го правиш там.
Обичаш да караш картинг - не може да караш по улиците - хорат правят частни писти, отиваш, плащаш си и караш.
Обичаш да вдигаш тежести - не вдигаш в банката - хората правят фитнес, плащаш си и тренраш там.
Обичаш да пушиш цигари и да пиеш - не можеш да го правиш в данъчното, банката или общината - хората правят заведение, В КОЕТО ДА СЕ ПИЕ И ПУШИ. Отиваш там.
А с този закон хората нямат право да правят такива заведения. ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ДОКАТО ПУШЕНЕТО, САМО ПО СЕБЕ СИ Е ЗАКОННО !!!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
офффффффффф, ама в момента във който започнеш да извършваш търговска дейност в частния си имот, държавата може да си се бърка колкото иска и със пожарнаи със ХЕИ и със данъчни и със ...
ivoo написа:Не пуша само когато спя и не знам как успявам да го направя. Като започват да ми лимитират пушенето и се настройвам войнствено. Избора си е мой. И захарта е вредна, ама някой кара ли хората да се отказват от шоколадовите изделия? А случайно да сте видели върху свинското надписи за това колко хора умират поради повишени нива на холестерола?
Toва е много забавно.

Ще ми обясниш ли моля те, как ти се вдига на теб холестерола, докато аз набивам пържоли?

- spacepl
- старши ентусиаст
-
И защо според него всички които не пушат са пияни заляни
И не слагайте алкохола при цигарите, аз я пия я не веднъж седмично, цигари пушех по 20 на ден.

spacepl написа:офффффффффф, ама в момента във който започнеш да извършваш търговска дейност в частния си имот, държавата може да си се бърка колкото иска и със пожарнаи със ХЕИ и със данъчни и със ...
Четох ти постовете в тази тема - изглеждаш интелигентен човек. Това, че си отказал цигарите също подкрепя това твърдение... така че смятам че сам осъзнаваш абсурдноста на поста си. И може би би било обидно за теб да дообеснявам, че държавата може и трябва да има изисквания и стандарти / които ги има и в момента, а точно за цигарите са доста /, но не може да ЗАБРАНЯВА самата дейност, към която е насочен конкретния търговски обект. В случея пушенето на цигари. Дори едно от изискванията за подобен вид заведение би трябвало да бъде да е закрито, за да не пречи на преминаващите в близост до него непушещи граждани.
Мисля че е добре акцента да не е за или против конкретното нещо си! Обърнете внимание на самата забрана! Днес забраняват нещо на други,утре ще е нещо за вас.Нека не позволяваме налагането на забрани! Имаме различни необходимости,желания,умствен багаж и визия за бъдещето ни,но забраните хранят само престъпниците.Ползата от тях за самото коректно към законите общество е нулева.Да вземем наркотиците за пример! Забраната им не позволява нормален дебат и регулиране.Напротив бизнеса е много щедър към всякаквата измет занимаваща се с производството и пласирането им.Накрая резултатът е видим за всички.Наркоманите не намаляват,а напротив стават повече.Генерирането от тях на всякаква престъпност расте.Необходимо ли е това?Проблемът е неразрешим в световен мащаб,защото с оръжия и забрани няма ефект.Докато самият човек не реши сам за себе си,кое е правилно или не,никакви световни сили не могат да го спрат да получи това,за което е решил,че трябва да прави.Трябва разумна превенция! Има ли нужда от подобна забрана? Какви са целите за постигане? Трябва да се отговори на това,а не че някой си не ми харесвал шапката да ме обяви за нарушител.То един изпотен мангал в автобуса си е по вреден от петима пушачи ама не им е забранено да ползуват градския транспорт,нали?Бихте ли влезли лично в басейн с децата си да поплувате ако е пълно с мангали вътре?Не ме обвинявайте в расизъм,не съм расист!Май не се опира до закони и забрани,а до лично решение?Защо същото да не важи и за заведение пълно с пушачи?Не ме обвинявайте в пристрастност,не съм пушач!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Benord написа:Нека не позволяваме налагането на забрани!

айде верно...сигурно ще е супер яко всеки да прави квото си поиска

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
ineedmoney написа:Benord написа:Нека не позволяваме налагането на забрани!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
айде верно...сигурно ще е супер яко всеки да прави квото си поиска
Вече сте смешни! Ако наистина си разбрал колегата по този начин, жалко за теб...и за онези, които се опитваха да ти обяснят нещо. Явно е, че просто се хващате за 2 думи от написани 10 реда, които очевидно не сте разбрали...и започвате да мрънкате!
Вече наистина е нужен ключ на тази тема

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Тютюнът съдържа коктейл от разнообразни отровни и радиоактивни вещества, чийто брой достига 4000. Ето най-известните от тях:
- никотин
- катран
- въглероден двуокис
- полоний 210
- радий 228
- олово 210
- амоняк
- ацетон
- живак
- нафталин
- бензoпирен (в тютюневата смола)
- циановодородна киселина
- над 30 ароматни въглеводорода и др.
- Никотинът предизвиква зависимостта към тютюна, бавно отравя организма, (най-вече – централната нервна система и мозъка.)
- Тютюневият катран съдържа комбинация от множество вещества (въглеводороди, нитрозамини и феноли), 60 от които причиняват рак. Оцветява зъбите и пръстите на ръцете.
- Въглеродният двуокис е силно отровен газ, който пречи на червените кръвни телца да пренасят кислорода от белия дроб до тъканите.
- Полоний 210 е радиоактивен елемент, който излъчва много повече алфа частици дори от плутония, използван в атомната бомба, пусната над японските градове Хирошима и Нагасаки. Периодът на разпадане на полоний 210 е около 138 дни.. Това прави елемента хиляди пъти по-радиоактивен от ядрените горива, използвани в първите атомни бомби.
- Радий 228 и олово 210 са други радиоактивни изотопи.
- Амонякът е отровен газ.
- Бензопиренът е полицикличен въглеводород, предизвикващ ракови образувания.
- Бронцкатехинът е три пъти по-опасен от бензопирена.
- Акролеинът (ненаситен алдехид) и двуазотният окис (газ)– дразнят очите
- ДДТ - отрова, инсектицид
Тютюнопушенето е основен фактор за заболявания на:
- дихателната система (възпаления на устната кухина, гърлото, трахеята, бронхите, белия дроб; рак на устата, гърлото и белите дробове)
- сърдечно-съдовата система (учестяване на пулса, повишено кръвно налягане, инфаркт на миокарда, хипертония, атеросклероза, ендартерит)
- нервната система и мозъка (уврежда мозъчните клетки и периферните нервни влакна; намаляват се скоростта на запаметяване и обемът на паметта, главоболие, инсулти)
- ДНК – различни мутации
- половата система (полова слабост, нарушен менструационен цикъл, спонтанни аборти, преждевременно раждане, раждане на деца с по-малко тегло и с малформации, раждане на мъртви деца, рак на маточната шийка)
- храносмилателната и отделителната системи (гастрити, язви и рак на панкреаса, на стомаха и на червата)
- кожата (изтънена, бледа и състарена кожа, бръчки по лицето)
- очите – (раздразнени и насълзени очи, възпаления на лигавицата на очите)
- други (възпаления на лигавицата на носа и на гърлото, развалени зъби, лош дъх от устата...)
Еднакво вредни са пушенето на цигари, на пури, на лула, на наргиле и дъвченето на тютюн. Еднакво вредни за здравето са както силните /тежките/ цигари, така - и леките цигари. Пушещите леки цигари по-трудно отказват пушенето.
Страничната димна струя е много по-опасна от главната. Тя не преминава през никакъв филтър и съдържа:
- 50 пъти повече амоняк
- 5 пъти повече въглероден окис
- 3 пъти повече бензoпирен
- 2 пъти повече никотин и тютюнев катран.
Неактивният пушач, в компанията на пушач, вдишва непречистената струя тютюнев дим плюс тютюневия дим, издишан от пушача. В последният се съдържат 10% от никотина, поет от пушача.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Добре, че го пейст-на това...сега всички ще ги откажат! 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
M3 E92,
Можеш сам да си потърсиш, колко "химикала" има във въздуха....
THE AIR WE BREATHE / Chemical releases in area could cause cancer or instant death
Stop Breathing
П.с Спри да си караш колата, да ползваш ток, щото ме тровиш после аз ше спра цигарите
И аз, както казах, се съобразявам с непушачите...съобразявай се и ти
. Each day we inhale around 14,000 litres (14 m3) of air as we take about 26,000 breaths (that's equivalent to about 150 full bathtubs). If this air contains pollutants, we inhale them into our bodies and they can affect our health. So to protect people's health and the environment, we need to keep the air clean and free from pollution.
Можеш сам да си потърсиш, колко "химикала" има във въздуха....
THE AIR WE BREATHE / Chemical releases in area could cause cancer or instant death
Stop Breathing

П.с Спри да си караш колата, да ползваш ток, щото ме тровиш после аз ше спра цигарите

И аз, както казах, се съобразявам с непушачите...съобразявай се и ти