Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
TNT написа:Да, и на преболедували. При положение, че има всичко вече, че даже имаме и избор - Пфайзер. Вече, ако има заболявания - консултация с адекватен доктор. Аз не съм. Но дотук адекватна причина за неваксинация съм чул само от двама човека с наистина тежки алергии.
След като стана ясно, че ваксината евентуално може да предпази от трудно/тежко боледуване, тогава каква точно е ползата за преболедувалите? Да си обогатят имунитета - имунитет, които вероятно сами са придобили, след като са се срещнали както трябва с вируса... а не няква РНК ваксина да "обяснява" на имунната система?
Не си сериозен
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, не е трудно да имаш мнение, трудното е да го отстояваш на практика... Аз бях решил, че няма да се ваксинирам. Преди около година я изкарах тази гадост много тежко - три седмици бях на легло и едва не пукнах. А наскоро май го карах пак, само за няколко дни, много по-леко. И си викам: Край, това беше, повече за тоя вирус не искам да чувам. Да, ама не става така... Днес ме сюрпризираха: достъп до площадката само със сертификат от ваксинация, докуменмт че си преболедувал или някакви тестове на всеки 7 дни. Иначе ти взимат пропуска, а ти се оправяй както знаеш... Не, не е задължително да се ваксинираш, в никакъв случай! Просто оставаш да подсмърчаш отвън и да надничаш през оградата, ако работодателят ти е ОК с това и продължи да ти плаща - какъв е проблемът?!?
Аз не мога да докажа преболедуване, щото точно тогава тестът ми излязал отрицателен и не са ме вкарали в някаква база данни... Тестове на няколко дни няма как да си правя. Отидох в болницата и там ме набучиха с НЕЩО, а утре отивам да си взема сертификата. Та така...

Аз не мога да докажа преболедуване, щото точно тогава тестът ми излязал отрицателен и не са ме вкарали в някаква база данни... Тестове на няколко дни няма как да си правя. Отидох в болницата и там ме набучиха с НЕЩО, а утре отивам да си взема сертификата. Та така...

Excellent! Steven is my name!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да, супер глупав и несериозен съм. Гледам цифрите. Заради 80% сериозни и образовани, умират хора по линейките, а планови операции няма, щото е пълно със спешни. Ръстът на смъртността е съпоставим с този на загубите през Втората световна. Тука се обяснява, че 30-40к души умрели от страх или било лъжа. Половината в темата още преди година обяснявахте как цялата страна са го изкарали, ама нещо друго се вижда. Вайкайте се още, че не ви дават сертификат. После още малко, че ще има локдаун. После, че Бойко пак ще спечелиMollov написа:Не си сериозен![]()
![]()
П.П. И щото всички тарикати са в темата https://offnews.bg/sviat/gratcki-medii- ... -_sMLucUPo Скоро очаквайте и с 3 дози ваксини, за българи-тарикати тестове навсякъде.
Последна промяна TNT на 03 Ное 2021, 15:14, променена общо 1 път
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Мечка, одеве това говориха по радиото, че работодателя не можел да ти иска пари за тестове, било противозконно или да ти ги удържа от заплатата. Трябвало той да ги прави и това минавало като разход на фирмата в графа здраве на работника. 
А с тия нови мутации...скоро ще станем като 1.9тди с много плюсчета отзад.

А с тия нови мутации...скоро ще станем като 1.9тди с много плюсчета отзад.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Mollov
- Мародератор
-
TNT написа:Да, супер глупав и несериозен съм.
Това ти го твърдиш, не аз....
Освен това - доста едностранчиво гледаш на нещата... щото както ти гледаш цифри, така и аз гледам цифри... на редица държави, яко ваксинирани, които в момента трещят от новозаразени... как става тая схема... не знам... ма понеже намекваш, че аз съм от глупавите, дето се вайкаме за сертификатчета - ще си замълча
Но аз, а не ти, изкарах "три вълни" на COVID около мен... и трите нямах никакви проблеми... и да е имало нещо, не съм го усетил... що ли - щото съм неваксиниран, вайкащ се за сертификатче
Аз многократно попитах, само че никой от "разбирачите" не ми отговори директно - Ако след 2-3 години се докаже, че тия ваксини са били "недоносчета", "неефективни", "не баш това, което е било рекламирано" - всички тия хора, които са имали проблеми заради тях.... какво ще им кажат - ИЗВИНЯВАЙТЕ? И това ще е ОК, това ще е достатъчно, защото си подписал "информирано съгласие" (това каква измама е, не е истина просто!) т.е. нещата са наред?
Всъщност, може и да не ми отговаряш.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
TNT написа:Да, супер глупав и несериозен съм. Гледам цифрите. Заради 80% сериозни и образовани, умират хора по линейките, а планови операции няма, щото е пълно със спешни. Ръстът на смъртността е съпоставим с този на загубите през Втората световна. Тука се обяснява, че 30-40к души умрели от страх или било лъжа. Половината в темата още преди година обяснявахте как цялата страна са го изкарали, ама нещо друго се вижда. Вайкайте се още, че не ви дават сертификат.Mollov написа:Не си сериозен![]()
![]()
Добре, претендираш за мислещ човек. Как си обясняваш тогава, че при тази вълна и при толкова много ваксинирани(над 1.5млн, които изобщо не са малко) + не малък брой преболедували, няма никакъв ефект, че дори било по-зле? Най-зле било този път...? Дай обяснение да видим.
п.п Не ми обяснявайте делтата бил по-заразен, сякаш предният не е бил.
Mollov написа:всички тия хора, които са имали проблеми заради тях.... какво ще им кажат - ИЗВИНЯВАЙТЕ?
И жена ми се присъединява към въпроса ти.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Какъв ефект искаш ? Над 90% от хората в болници не са ваксинирани. В повечето интензивни отделения не са виждали ваксиниран. Или ти искаш Пешо да се ваксинира, пък теб да хваща ? На всяка страница се говори за фалшиви сертификати, ама на ваксинираните в болница са 100% истински, даже с по 3 дози. Даже от ваксината са се заразили! Ние сме трети в света по смъртност, като гоним второто място. Всеки си има глава на раменете, после не се оплаквайте що е такава държавата.
Положението е като хората, паркиращи в градинката и оплаквайки се за мръсния въздух, докато си палят печката.
Положението е като хората, паркиращи в градинката и оплаквайки се за мръсния въздух, докато си палят печката.
Айде една статистическа главоблъсканица, за всички гледащи числата.
Във Фландрия (с 90% ваксинирано население) 70% от хоспитализираните с КОВИД са ваксинирани. Това означава че неваксинираните имат 4 пъти по-голям шанс да бъдат хоспитализирнани.
А сега де
Във Фландрия (с 90% ваксинирано население) 70% от хоспитализираните с КОВИД са ваксинирани. Това означава че неваксинираните имат 4 пъти по-голям шанс да бъдат хоспитализирнани.
А сега де

- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Никаква гатанка не е това . Вече го казах че като се ваксинират всички просто всички хоспитализирани ще бъдат ваксинирани . Вируса няма да спре да заразява ваксинирани хора и няма да изчезне докато не мине през цялата популация .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Mollov
- Мародератор
-
Jordana написа:Никаква гатанка не е това . Вече го казах че като се ваксинират всички просто всички хоспитализирани ще бъдат ваксинирани . Вируса няма да спре да заразява ваксинирани хора и няма да изчезне докато не мине през цялата популация .
Не говори така... ще вземе да се окаже, че ваксините са неефективни... а в тази тема, както се забеляза, подобни неща не може да се говорят... само обратното
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Джордане, а за хипотезата, че с ваксините му се удължава живота на този вирус нещо да кажеш, тоест води до нови и нови мутации вместо да си ходи? Аз не знам, затова питам.
In God we trust, all others we track.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
M17cH написа:Айде една статистическа главоблъсканица, за всички гледащи числата.
А сега де
Въпроса е защо вобще има ваксинирани хоспитализирани. Че и смъртни случай.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
M17cH написа:Айде една статистическа главоблъсканица, за всички гледащи числата.
А сега де
Маняк
П.С. ако идеята ти е била друга, сори за хейта.
Населението им е повече от цяла БГ а на ден имат по 10-15 хоспитализации и това само последните 2 седмици, преди това са по 3-4. А и щом 90% са ваксинирани кви да са хоспитализациите - от БГ да си карат неваксинирани ли
Ще ме извиняваш ама тази главоблъсканица е само за хора дето нямат завършен 4-ти клас, че може и по-долен да е понеже не знам сега как им върви програмата в малките класове.
А и 100 пъти се каза, че като имаш ваксина не ставаш Дънкан Маклауд. Няма как да очаква някой от 90 годишен дядо с 5 заболявания други ваксината да го направи безсмъртен.
Аз на колегата Зак му се чудя как само хейти по темите ама напоследък покрай тая пандемия и аз много взех да се отвращавам от нашата държавица. Не като територия, не като управление а като сган-та която я обитаваме. И за да няма убидени слагам и себе си в това число. Не знам как може да сме хем една от най-умните нации в света хем да сме хипер прости. Тая пандемия ще си я влачим с години ние, явно така ни е писано, като сме прости парчета. Щото уж се ваксинираме ама пак има болни. Ми да ма при нас има 1000 хоспитализации на ден а при маняците от Белгия има 15.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Spit-Fire написа:M17cH написа:Айде една статистическа главоблъсканица, за всички гледащи числата.
А сега де
Маняксериозен ли си
![]()
...
Ще ме извиняваш ама тази главоблъсканица е само за хора дето нямат завършен 4-ти клас, че може и по-долен да е понеже не знам сега как им върви програмата в малките класове.
Завършил съм с отличие 4-ти клас, но си признавам, че и аз се затруднявам с горното. Първото изречение е ОК. Да кажем, че от население 10 милиона 90% са ваксинирани - значи 9 милиона. И 1 милион остават неваксиниран. Ако са хоспитализирани 1 000 човека, 70% (700) от тях са ваксинирани и 30% (300, като спартанците...) не са. Дотук всичко е ясно. Ама откъде идва изводът във второто изречение (че като си неваксиниран - имаш 4 пъти по-голям шанс да те приберат в болница) - е това не го разбирам. Ако беше така, трябваше от 1 000 хоспитализирани 800 (4/5 или 80%) да бъдат НЕваксинирани и само 200 (1/5 или 20%) да бъдат ваксинираните. 800 е 4 пъти повече от 200.
70/30 е много различно от 20/80, не смятате ли?

Excellent! Steven is my name!
Теорема на Бейс (Bayes theorem) учи се малко след 4-ти клас, но се прилага за почти всяко едно нещо свързано с корона вируса като статистика. И баш това им убягва на гледачите на числа.
Мисля че съм споделял същото видео бая назад в темата, още при първата вълна която не удари БГ осезаемо и тогава по-скоро се обсъждаха тестовете и точността им. цък
НВ - не-ваксинирани
Х - хоспитализирани
В - ваксинирани
P(A|B) - Условна вероятност на събитието А по отношение на събитието В (при събитие В се е вярно/случило се)
P(НВ|Х) = 30%
P(В|Х) = 70%
P(Х) = някакво число, което няма пряко значение
P(В) = 90%
P(НВ) = 10%
От теоремата на Бейс:
P(Х|НВ) = P(НВ|Х)*P(Х)/P(НВ) = 0.3*P(Х)/0.1 = 3*Р(Х)
P(Х|В) = P(В|Х)*P(Х)/P(В) = 0.7*P(Х)/0.9 = 0.78*Р(Х)
Или иначе казано вероятността да си хоспитализиран при неваксиниран спрямо тази да си хоспитализиран при ваксиниран е 3.85 пъти по-голяма за конкретния случай.
Нетривиално, а? Бих ви насърчил като си правите изводи спрямо числа, да ги мислите от тази гледна точка, а не да обяснявате демографски фактори.
Тия неща по фейсбук не ги пишат, ходете да се ваксинирате.

Мисля че съм споделял същото видео бая назад в темата, още при първата вълна която не удари БГ осезаемо и тогава по-скоро се обсъждаха тестовете и точността им. цък
НВ - не-ваксинирани
Х - хоспитализирани
В - ваксинирани
P(A|B) - Условна вероятност на събитието А по отношение на събитието В (при събитие В се е вярно/случило се)
P(НВ|Х) = 30%
P(В|Х) = 70%
P(Х) = някакво число, което няма пряко значение
P(В) = 90%
P(НВ) = 10%
От теоремата на Бейс:
P(Х|НВ) = P(НВ|Х)*P(Х)/P(НВ) = 0.3*P(Х)/0.1 = 3*Р(Х)
P(Х|В) = P(В|Х)*P(Х)/P(В) = 0.7*P(Х)/0.9 = 0.78*Р(Х)
Или иначе казано вероятността да си хоспитализиран при неваксиниран спрямо тази да си хоспитализиран при ваксиниран е 3.85 пъти по-голяма за конкретния случай.
Нетривиално, а? Бих ви насърчил като си правите изводи спрямо числа, да ги мислите от тази гледна точка, а не да обяснявате демографски фактори.
Тия неща по фейсбук не ги пишат, ходете да се ваксинирате.