Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
А властта няма ли в Банско ? Там защо ги поставиха под карантина, че направо си ги и затвориха в сезона 
По-простото обяснение е, че във Велинград цените грам не отговарят на качеството. Последният път при празен ресторант (3-4 маси хора имаше) чакахме един час за някакви елементарни неща на скара. А цените бяха...

По-простото обяснение е, че във Велинград цените грам не отговарят на качеството. Последният път при празен ресторант (3-4 маси хора имаше) чакахме един час за някакви елементарни неща на скара. А цените бяха...

- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
sub_eleven написа:Онзи ден 105 души от 2600 теста, днес 75 души от 1900 теста. Отслабнал е ковида от вчера. Можем да си отдъхнем![]()
хаха
Добре, че нямат възможност да направят 5000 теста, че тогава щеше да има "бум и взрив" както пишат в новините.
Да се върнем ли назад Бат Бойко когато каза че ако минем 100 заразени на ден се връщат мерките

Ей съсипаха я тая държава..

Хубавото е че лятото дойде..сега да го видим вируса в тая жега..

Ся остава да затворят пак фитнесите, че 3 месеца без тренировки си беше много зле..

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

Оревахте света с тия фитнеси ей
Батките да сменят спорта овреме. Дет вика един приятел много ме дразни като видя някоя нацепена батка по потник с надпис на него "моята загрява е твоята тренировка". Аз писал ли съм на моя "моето нормално пиене е твоето алкохолно натравяне 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
ryan83 написа:Хубавото е че лятото дойде... сега да го видим вируса в тая жега..![]()
![]()
![]()
Аз очаквам изненада - вирусът внезапно да се окаже топлолюбив и трепетно да очакваме застудяването през септември / октомври. А пък зимата като стегне един як студ - и край с проклетия вирус, веднъж и завинаги!

Ако ме питате защо така предполагам - нямам реално основание, просто практиката ми е показала, че винаги трябва да чакаме нещо, някаква измислена дата или събитие, след които нещата ще се оправят и всичко става ОК. Между другото:
http://make-everything-ok.com/

Excellent! Steven is my name!
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
И какво стана сега? 132 нови случая за последното денонощие:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/nov-pik-na-zarazeni-132-pochinalite-sa-shestima
Шибаният вирус не трябваше ли да изпука, като се стопли времето? Или чакаме да стане поне 40 градуса?
Пък и няма вече пресконференции на Щаба - да излезе оня плешивия и да обясни ситуацията достъпно...
Пълна мъгла с тоя вирус...

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/nov-pik-na-zarazeni-132-pochinalite-sa-shestima
Шибаният вирус не трябваше ли да изпука, като се стопли времето? Или чакаме да стане поне 40 градуса?
Пък и няма вече пресконференции на Щаба - да излезе оня плешивия и да обясни ситуацията достъпно...
Пълна мъгла с тоя вирус...

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Borymeckata написа:
Пълна мъгла с тоя вирус...![]()
В интензивното има само 13 човека, какво повече да кажем. Като имахме доста по-малко хора на ден, в интензивното бяха доста повече.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
може още много да се каже ...
132 при 2104 теста - 6,3% от тестваните
Не ми се рови колко са били преди тестовете, но спокойно статията може да се прекръсти на - Нов пик на тестове
132 при 2104 теста - 6,3% от тестваните
Не ми се рови колко са били преди тестовете, но спокойно статията може да се прекръсти на - Нов пик на тестове

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
K_Ilkov написа:... статията може да се прекръсти на - Нов пик на тестове
Така изглежда...

Аз по-назад в темата попитах по какви критерии ги правят тези тестове...

Ако е при наличние на някакви симптоми - значи все пак е имало основание да се направят. Едва ли тестват хора на случаен принцип...
И все пак е интересно - защо случаите се увеличават? Аз съм готов да изкарам още една "карантина", някъде до към края на септември поне - да приберем реколтата и да я консервираме...

- TNT
- младши ентусиаст
-
TNT написа:За броя на тестовете не знам какво се правите на луди още. Лекари, полицаи и т.н. ги тестват периодично. Те са част от бройката. А другото са хора със симптоми или контактни. Ако вземем, че един човек е контактен средно с 10 други... математиката е лесна. 10 болни = 100 контактни = 100 теста. 100 болни = 1000 контактни = 1000 теста. Какво му е толкова странното, че при повече болни се правят повече тестове![]()
![]()

А защо се покачват... щото не се спазват мерки - нормално. Бройката на световно ниво също расте.
П.П. Вчера гледах снимка на статия от македонски сайт. Даже македонците ни се подиграват, че масово българи твърдят как Бил Гейтс е измислил и разпространил вируса

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
TNT написа:А защо се покачват... щото не се спазват мерки - нормално. Бройката на световно ниво също расте.
Нали се разбра, че трябва да мине през всички този вирус невирус. Няма смисъл от мерки докато има 13 човека в интензивното и то не се знае от какво и за какво точно са там.
Все още не познавам човек, който е болен или е бил болен от това. А познавам много хора...
Месеци минаха, дори човек да кашля не съм видял/чул. Никакви мерки не са нужни на този етап, освен препоръчителни. И който го е страх да ги спазва.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
sub_eleven написа:TNT написа:А защо се покачват... щото не се спазват мерки - нормално. Бройката на световно ниво също расте.
Нали се разбра, че трябва да мине през всички този вирус невирус. Няма смисъл от мерки докато има 13 човека в интензивното и то не се знае от какво и за какво точно са там.
Все още не познавам човек, който е болен или е бил болен от това. А познавам много хора...
Месеци минаха, дори човек да кашля не съм видял/чул. Никакви мерки не са нужни на този етап, освен препоръчителни. И който го е страх да ги спазва.
Ако познаваш 2300 души, което не го вярвам, би трябвал да има един заразен сред тях.
Отделно, че заразените поне 50% са манговци или трябва да броиш 4000-5000 бели за да уцелиш един.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Това с манговците много интересно, аз си мисля, че им плащат по някой лев, ей така само и само да ги запишат, че са болни. Между другото една приятелка на майка ми, заедно със семейството си се прибрали от Холандия преди две седмици и им предложили по 1800лв. за да ги запишат, че са болни/ЗАРАЗЕНИ от КОРона вирус...
Не знам мерките в България колко се спазват и дали заради това се увеличват болните, тук в Белгия намаляват, а случайно миналата седмица скокнах до центъра на Брюксел за да си купувам разни парцалки... викам си сигурно ще е по-спокойно заради вируса, ама топки центъра е фул да си такова мамата и всичко това през седмицата. Не знам как ще е през почивните дни.
Не знам мерките в България колко се спазват и дали заради това се увеличват болните, тук в Белгия намаляват, а случайно миналата седмица скокнах до центъра на Брюксел за да си купувам разни парцалки... викам си сигурно ще е по-спокойно заради вируса, ама топки центъра е фул да си такова мамата и всичко това през седмицата. Не знам как ще е през почивните дни.