Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
TNT написа:
То вече останаха ли мерки, които реално да се спазват ? .
Все още е в сила 14дневната карантина, след положителна проба. Може и да си без симптоми, може и да си с леки, но след 14 дни домашен арест, може и да станеш клиент на някоя болница. А след това - още 28 дена...Тая дивотия трябваше да падне на 15ти, но не би...
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
При положителна проба си 28 дни в къщи а ако си контактен на заразен си 14 дни аз между другото си правих нова снимка на белите дробве и имам последници и деформации поне така пише на снимката но доктора ме успокои че след пневмония това е нормално удължи ми още 1 месец лекарството за белите дробове (за регенериране уж на дроба) и ми каза да не пия газирано и бира още месец
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Някой от колегите с рядко щастие последните 2-3 месеца, имате ли втрисане? Аз от март месец насам имам 1-2 пъти дневно такива моменти на втрисане, имам и гастрит , чудя се на кое всъщност се дължи..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Висока киселинност.Там червено вино,люти чушки,нормални чушки и сурови домати,кромид и производните му те правят див без да се усетиш.Една чаена лъжичка сода в чаша вода 150мл. сутрин и преди вечеря върши чудеса.Задължително на гладно и поне час преди хранене,че ще те почне другата диария.Успех!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Някой ми разправяше, че само в болниците, аптеките и обществения транспорт маските са задължителни. На останалите места били препоръчителни. Това вярно ли е?
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Клъстера от неврони в главата му на тоя е в пълен упадък , тоест има прогресивно клъстерно оглупяване с неизвестна етимология 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
На колегите прекарали пневмония им препоръчвам да си направят изследвания и ехография на сърцето. Преди няколко години след като изкарах една пневмония докторката ми обясни, че съм имал късмет, че е хваната в началото. Ако протече със задух в много от случаите освен белия дроб, се уврежда и сърцето и това с месеци може да остане скрито и след време да се прояви. Не искам никого да плаша, просто едно профилактично изследване може да спести доста проблеми в последствие.
Това също се спестява на публиката, защото сърдечно болните са добри хронични донори на фармацията.
Това също се спестява на публиката, защото сърдечно болните са добри хронични донори на фармацията.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
NGneer4eto написа:. Не искам никого да плаша, просто едно профилактично изследване може да спести доста проблеми в последствие.
Сърцето е мускул и се тренира и поддържа. Стига нещо генетично да нямаш, се възстановява. И белият дроб се регенерира, с тренировки аеробни също може да се закърпи положението.
Това, че се задъхваш и не си на 100%, означава, че трябва да вложиш време в тренировки полека лека.
Със снимки, лекарства и "защо на мен се случи това" не се оправят нещата...
Не виждам какво трябва да ме плаши някакъв вирус, последствията от това или онова. Това е животът, живееш го както трябва и каквото стане. Ще седя аз да мисля за вируси и за последствия, доктори, снимки, луди ли сте? И доколко ще те мотивира да ти каже лекаря, че дробът ти е увреден? Все едно не можеш да усетиш и сам като се задъхваш. Тренировки и движение, това е. И от залежаване като дробът и сърцето станат лениви, пак ще се задъхваш без вируси.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Гриповете увреждат сърцето , при различни хора в различна степен . При най тежките форми може да се получи некроза на части от сърдечния мускул в следствие увреждане на кръвоносните съдове от вируса . Има случаи дори до такава степен е поражението че се налага трансплантация на сърце . Това не са чести случаи , предполагам че има много съпътстващи фактори и някои са предразположени към такива сърдечни проблеми за да се получи такъв резултат както казах нещата са индивидуални но опасноста никак не е малка дори за здрави хора . Зависи много до каква степен и в каква възраст човек неглижира гриповете и изобщо здравето си .
http://svetaekaterina.eu/%D0%BD%D0%BE%D ... trashed-2/
При хората над 50 има и друга опасност от гриповете тъй като протичат с висока температура и повишаване на кръвното налягане . Тъй като на тази възраст започват промени в кръвоносните съдове на мозъка , тоест склерозиране и стесняване на съдовете опасноста от инсулти е повишена . Особено когато заболяването протича с тежка кашлица и затруднено дишане . На тия пипнали ковид ако сте обърнали внимание едно от основните неща е да им държат кръвното в нормални граници с подходящи медикаменти .
...След тежък грип обаче получил сърдечни проблеми и се наложило да бъде преместен на по-лека работа...
http://svetaekaterina.eu/%D0%BD%D0%BE%D ... trashed-2/
При хората над 50 има и друга опасност от гриповете тъй като протичат с висока температура и повишаване на кръвното налягане . Тъй като на тази възраст започват промени в кръвоносните съдове на мозъка , тоест склерозиране и стесняване на съдовете опасноста от инсулти е повишена . Особено когато заболяването протича с тежка кашлица и затруднено дишане . На тия пипнали ковид ако сте обърнали внимание едно от основните неща е да им държат кръвното в нормални граници с подходящи медикаменти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Онзи ден 105 души от 2600 теста, днес 75 души от 1900 теста. Отслабнал е ковида от вчера. Можем да си отдъхнем
хаха
Добре, че нямат възможност да направят 5000 теста, че тогава щеше да има "бум и взрив" както пишат в новините.

Добре, че нямат възможност да направят 5000 теста, че тогава щеше да има "бум и взрив" както пишат в новините.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Exclusive89 написа:Брейка пак избухнА![]()
Ами прав е Киро Брейка

Дейба и професорите

Ама затвориха Банско без нито един болен

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- sub_eleven
- ентусиаст
-
sub_eleven написа:Онзи ден 105 души от 2600 теста, днес 75 души от 1900 теста. Отслабнал е ковида от вчера. Можем да си отдъхнем![]()
хаха
https://novini.bg/zdrave/bolesti/603695
Така манипулират простолюдието, че не е истина. Ето сега рязък спад в заразените, "всичко се оправя, само бъдете послушни". 1400 теста, 50 болни.
п.п Ако не сме послушни, ще направят 10000 теста и ще затворят държавата пак. Ама като е прост народа... Тоя скапан миризлив щаб да се маха и да спират да ни харчат парите за тестове!!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
То въпроса е и къде ще направят тестовете
Сега например, ако направят тестове на цял Доспат или Сърница и ще излезе, че е настъпил Апокалипсиса! А то всичко си е нормално... И това, че в някой има наличие/следи на вируса, не го прави автоматично болен, нали така? Нали знаете колко много по вид и количество микроорганизми/бактерии/вируси (стафилококи/ешихерии и т.н.) 'живеят' във и върху нас във всеки един момент? Включително такива, които предизвикват страшни болести... Не не винаги се разболяваме от тях! Иска се количество или нещо друго, за да се разболеем от съответното заболяване!
П.П. Другото, за което се говори в момента е, че понеже Доспат и Сърница започнаха да конкурират доста Велинград, където 'власта' има доста 'бизнес', 'организираха' им една бърза локална епидемия и сега ще има карантини,блокади и всичко, както си му е реда! Иначе хората казват, че всичко си е нормално...Както беше и в Банско...

П.П. Другото, за което се говори в момента е, че понеже Доспат и Сърница започнаха да конкурират доста Велинград, където 'власта' има доста 'бизнес', 'организираха' им една бърза локална епидемия и сега ще има карантини,блокади и всичко, както си му е реда! Иначе хората казват, че всичко си е нормално...Както беше и в Банско...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!