СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: СПАМ ТЕМА
А бе има ли някой щур в темата дето е правил виртуална машина от диска на физическа машина... знам че имаме сисадмини и девопсове тука май?
https://askubuntu.com/questions/34802/c ... albox-disk
Доколкото чета това е най-добрия вариант:
sudo dd if=/dev/sda | VBoxManage convertdd stdin ubuntu.vdi SIZE_BYTES --format VDI,
където sda е именцето на block дивайса, а не на партишъна (sda1, да речем). SIZE_BYTES ще го видя след малко какво точно имат предвид...
Питам за реални практически отзиви, 'щото дялът ми е 1TB, от който изпозвани са около 100GB за момента, и не ми се иска да го пусна, да чакам няколко часа/денонощия и накрая да не се е получило

https://askubuntu.com/questions/34802/c ... albox-disk
Доколкото чета това е най-добрия вариант:
sudo dd if=/dev/sda | VBoxManage convertdd stdin ubuntu.vdi SIZE_BYTES --format VDI,
където sda е именцето на block дивайса, а не на партишъна (sda1, да речем). SIZE_BYTES ще го видя след малко какво точно имат предвид...
Питам за реални практически отзиви, 'щото дялът ми е 1TB, от който изпозвани са около 100GB за момента, и не ми се иска да го пусна, да чакам няколко часа/денонощия и накрая да не се е получило
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Proxmox?
Да, склонен съм да пробвам и друг вариант, ако ще се получи out-of-the-box bootable имидж след това, да
С какво Proxmox е по-добър от простото DD? Хмм... прави ли VDI за VirtualBox или знае само QEMU, KVM, VmWare..?
VDI ми трябва Идеята ми е, ако мога да го мина процеса в една стъпка, без да конвертирам имиджи и т.н. допълнителни гимнастики, че са си времеемки операции
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Честно казано с никакви конверсии не съм се занимавал - качих го на втората ми машинка, и от там нататък през web интерфейса накачюлих имиджите и ги инсталирах и подкарах.
Даже си правих експеримент дали по cat 5e мога да развия гигабитова връзка, че не ми се чакаше да претакам имиджите - само около 300мбит постигнах...
А като цяло - не съм се ровил в идеята да си виртуализирам работната машина - предпочитам да си устройвам мазало на отделен компютър, за да мога да забърсвам със замах, ако се наложи. Все пак е само за тестови нужди.
Даже си правих експеримент дали по cat 5e мога да развия гигабитова връзка, че не ми се чакаше да претакам имиджите - само около 300мбит постигнах...
А като цяло - не съм се ровил в идеята да си виртуализирам работната машина - предпочитам да си устройвам мазало на отделен компютър, за да мога да забърсвам със замах, ако се наложи. Все пак е само за тестови нужди.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:А бе има ли някой щур в темата дето е правил виртуална машина от диска на физическа машина...
E, много ясно, как мислиш съм правил една камара P2V миграции преди 1000 години
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:Nickelback написа:А бе има ли някой щур в темата дето е правил виртуална машина от диска на физическа машина...
E, много ясно, как мислиш съм правил една камара P2V миграции преди 1000 годиниСамо дето съм скриптирал готовите инструменти на микромеките, "виемлеър"
и подобните и честно казано не помня на отделни машини да съм пускал нещо различно, то нямаше и време де, като ти пуснат 100 сървъра да ги виртуализираш за 1 седмица
По конкретното ти питане виж този туториъл, не съм го тествал лично, но би трябвало да ти свърши работа за твоите цели и питанки. dd за raw копиране съм ползвал, не мисля, че е най-удачното в твоя случай.
Това ще да е баш каквото ми трябва, мерси
cod-cdbp написа:А като цяло - не съм се ровил в идеята да си виртуализирам работната машина - предпочитам да си устройвам мазало на отделен компютър, за да мога да забърсвам със замах, ако се наложи. Все пак е само за тестови нужди.
Аз на витуалки почнах да си изолирам разни интересни неща дето съм постигнал по проектите си
В 95% ми вършат перфектна работа, а и перформънса не страда, което ме учуди, поне според приложенията, които движа. За момента мога да си го позволя, i7-цата не се задъхва... но може да ме яд в един момент, че не взех i9, знам ли... или някое AMD "За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За виртуален секс ли си пишете ??!! 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:cod-cdbp написа:А като цяло - не съм се ровил в идеята да си виртуализирам работната машина - предпочитам да си устройвам мазало на отделен компютър, за да мога да забърсвам със замах, ако се наложи. Все пак е само за тестови нужди.
Аз на витуалки почнах да си изолирам разни интересни неща дето съм постигнал по проектите сиМислех изначало, че docker-и ще ми свършат работа, но се оказа, че имам доста kernel dependencies и няма как да стане...
В 95% ми вършат перфектна работа, а и перформънса не страда, което ме учуди, поне според приложенията, които движа. За момента мога да си го позволя, i7-цата не се задъхва... но може да ме яд в един момент, че не взех i9, знам ли... или някое AMD
![]()
E аз ги трещя на i3ка разни такива контейнери и сървиси, но не прекалявам с изискванията си за скорост, а и съм търпелив. Важен ми е опита и резултата
ПС Също и да не вдига шум въпросната машинка.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като стана дума за компютри...имам опция да си оставя един служебен настолен...ама дали няма да ми е прекалено голяма машинката за почти никакво ползване?
i9 9900, видео 1070ti, 64GB RAM, 1TB SSD...чудя се дали да не пробвам да играя Windows flight simulator на него и само за това обмислям оставянето му и да разкарам моя настолен, който е чувствително по-слаб
i9 9900, видео 1070ti, 64GB RAM, 1TB SSD...чудя се дали да не пробвам да играя Windows flight simulator на него и само за това обмислям оставянето му и да разкарам моя настолен, който е чувствително по-слаб

ildivvy написа:И защо да не 'задълбава'? Защото жената обича и знае как да прави хубав секс? Ако някои неща в 'същността' и не го притесняват, какъв е проблема?
Понеже никой не позна, което е притеснително, ето тия... флагове в червено, са ключа от палатката
carmanf1 написа:Вчера излизам с една майка, познаваме се по разни причини свързани с големия ми син и нейната дъщеря.
Мега красива, разведена. Ултра красавица на 38 г.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Don_Diego
Запази го ....конфигурацията е доста добра ,и кво ти пука дали ти трябва толкова мощен компютър за ежедневни дейности.Колкото повече -толкова повече
Запази го ....конфигурацията е доста добра ,и кво ти пука дали ти трябва толкова мощен компютър за ежедневни дейности.Колкото повече -толкова повече

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Гледам сте на тема лаптопи, имам HP Omen X 2S 15-dg0000nu, Intel Core i7-9750H, NVIDIA RTX 2070 не мога да преборя паролата на БИОСА, купуван е от АРДЕС.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Т.е. имаш администраторска парола на BIOS и не може да влезеш да настройваш ли?Лаптопа гаранционен ли е ?
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:Мислех изначало, че docker-и ще ми свършат работа, но се оказа, че имам доста kernel dependencies и няма как да стане...![]()
То тва е главния проблем/предимство на контейнерите и виртуалките. С контейнерите ползваш една и съща ОС(съответно кернел) за всички контейнери, тази на хоста/нода, с типичните виртуалки го нямаш този проблем/ограничение. В твоя случай имаш два варианта:
1 - нормални виртуалки с всичките им предимства и недостатъци.
2 - виртуалки с контейнери. Наконфяш всичко в headless mode и само палиш/гасиш. Аз моите така ги правя вече. После вкарваш всичко в един k8s/ранчър/k3s или каквото ти е на душа и си менажираш всичко директно и само през оркестратора, кеф ти през уеб конзолата, кеф ти през cmd/cli.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ивайло Димов написа:Т.е. имаш администраторска парола на BIOS и не може да влезеш да настройваш ли?Лаптопа гаранционен ли е ?
На първия въпрос -Да, гаранцията изтече.