Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Re: Войната започна ...
Bogat-Beden написа:Наистина най-точната дума за американската игра е ку.рвенска..The removal of RT from the airwaves comes after YouTube blocked channels linked to RT and Sputnik across Europe. "Due to the ongoing war in Ukraine, we're blocking YouTube channels connected to RT and Sputnik across Europe, effective immediately," a statement from Google Europe said earlier this week.
Сигурно е спрян за пропаганда, откъм украинска и западна страна такава няма..
Ей мамито им, дори репертоара не сменят!
https://fakti.bg/world/660171-preduprej ... -v-ukraina
Един човек може да си даде някаква относително ясна представа за това какво се случва, тогава и само тогава когато е чел пропагандата и на двете враждуващи страни. Хора, които се информират само от нашенските новини и СНН, моля да не ми обясняват какво се случва

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Понеже се изписва тонове мисли и като цяло от дърветата не може да се види гората.
Аз нямам представа каква пропаганда е било едно време но факта, че едно време не достигаше никаква информация до нас в соц блока означава, че е била филтрирана.
След идването на демокрацията мислехме, че няма да има ограничаване на информацията и, че демократичният свят не прави такива неща.
Разбира се мислехме си много неща, че всичко ще се прави в името на човека и неговото добруване.
Лека по лека стана ясно, че тея идеологии за хуманността и добруването на човека не е така и всичко е в името на ресурсите и нефта.
Нали още тогава тръгна войната в залива.
После последваха още няколко конфликта и то все в зони богати на природни ресурси и едни и същи борци за демокрация.
Разбира се ние екзалтираната тълпа се радвахме на всякакви подобни освободителни движения.
Но как и да е, света си вървеше "нормално" и някъде по това време Русия беше на 6 то място по БВП на глава.
Та по едно време пак се погледна на "нечестното" разпределение на природни ресурси и хайде пак се посочи обичайният враг.
На всеки нормален човек му е ясно за какво става въпрос и всеки нормален човек с ръка на сърцето си и с честна и обективна преценка би казал, че това не е справедливо, не е честно и не е нормално да се нарочва някой за враг, само защото има различно мислене, живот и особено огромни природни ресурси.
Русия започна да потъва заради игнориране, незачитане и пълно пренебрежение, и честно казано търпението им беше повече от великодушно, до този момент, когато се потърси пряка конфронтация.
Русия има само един ход, да получи признание и уважение и явно по западен маниер чрез военни действия и дрънкане на оръжия, защото ответната страна не се спира.
Залога в момента е признаване на уважение към Русия или...пълно разграбване и крах.
От друга страна Украйна в момента "продават".
За съжаление продават безсмислени жертви и нямам идея как въобще някой подкрепя военните действия да продължават, защото повече от сигурно е, че всеки изминал ден на подобна съпротива ще означава жертви, без значение цивилни или военни. Това са хора и животи!
Както казах, не сме 1939 година, няма да има конц лагери, няма да има военно пленници , няма да има такива неща, каквито са се случвали преди.
Просто е, едните искат другите да са неутрални и съм 100% сигурен, че 99% от населението на Украйна искат да са неутрални и да си живеят живота.
Останалият % съм убеден, че имат интерес, различен от живота на украинците.
Тук не говорим за "предаване" на държавата а за нещо съвсем различно.
Но ЕС и САЩ не могат да си позволят да мислят за още един "играч", който да участва в световният ред.
Аз нямам представа каква пропаганда е било едно време но факта, че едно време не достигаше никаква информация до нас в соц блока означава, че е била филтрирана.
След идването на демокрацията мислехме, че няма да има ограничаване на информацията и, че демократичният свят не прави такива неща.
Разбира се мислехме си много неща, че всичко ще се прави в името на човека и неговото добруване.
Лека по лека стана ясно, че тея идеологии за хуманността и добруването на човека не е така и всичко е в името на ресурсите и нефта.
Нали още тогава тръгна войната в залива.
После последваха още няколко конфликта и то все в зони богати на природни ресурси и едни и същи борци за демокрация.
Разбира се ние екзалтираната тълпа се радвахме на всякакви подобни освободителни движения.
Но как и да е, света си вървеше "нормално" и някъде по това време Русия беше на 6 то място по БВП на глава.
Та по едно време пак се погледна на "нечестното" разпределение на природни ресурси и хайде пак се посочи обичайният враг.
На всеки нормален човек му е ясно за какво става въпрос и всеки нормален човек с ръка на сърцето си и с честна и обективна преценка би казал, че това не е справедливо, не е честно и не е нормално да се нарочва някой за враг, само защото има различно мислене, живот и особено огромни природни ресурси.
Русия започна да потъва заради игнориране, незачитане и пълно пренебрежение, и честно казано търпението им беше повече от великодушно, до този момент, когато се потърси пряка конфронтация.
Русия има само един ход, да получи признание и уважение и явно по западен маниер чрез военни действия и дрънкане на оръжия, защото ответната страна не се спира.
Залога в момента е признаване на уважение към Русия или...пълно разграбване и крах.
От друга страна Украйна в момента "продават".
За съжаление продават безсмислени жертви и нямам идея как въобще някой подкрепя военните действия да продължават, защото повече от сигурно е, че всеки изминал ден на подобна съпротива ще означава жертви, без значение цивилни или военни. Това са хора и животи!
Както казах, не сме 1939 година, няма да има конц лагери, няма да има военно пленници , няма да има такива неща, каквито са се случвали преди.
Просто е, едните искат другите да са неутрални и съм 100% сигурен, че 99% от населението на Украйна искат да са неутрални и да си живеят живота.
Тук не говорим за "предаване" на държавата а за нещо съвсем различно.
Но ЕС и САЩ не могат да си позволят да мислят за още един "играч", който да участва в световният ред.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Докато не са изтрили и тая пропаганда и лъжа :
https://www.youtube.com/watch?v=J1YoZEFgNrM
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Е.Димитров написа: и съм 100% сигурен, че 99% от населението на Украйна искат да са неутрални и да си живеят живота.
И аз съм сигурен в това.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
Сондьора написа:Докато не са изтрили и тая пропаганда и лъжа :
Има снайперисти, много ясно, че затова бомбардират... който иска да си вярва, че руснаците са некадърни и не могат да си уцелят целите, че затова удрят блоковете

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
https://www.youtube.com/watch?v=gh3y-iiwB9w
Руските деца ги третират така от време оно, днес тези деца са пораснали и са на война, а Вие вярвате, че щели да измръзнат в Украйна, не го мислете дали имат парно руските танкове
Руските деца ги третират така от време оно, днес тези деца са пораснали и са на война, а Вие вярвате, че щели да измръзнат в Украйна, не го мислете дали имат парно руските танкове

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Аз съм възмутен, как може до сега да не е променено заглавието на темат на "Военната операция започна". Каква война, кави 10 кг. рубли ми говорите.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Вийните в Ирак ,Сирия и Либия също носеха названието "военна операция"....въпрос на терминология в международните отношения .
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
sub_eleven написа:Е.Димитров написа: и съм 100% сигурен, че 99% от населението на Украйна искат да са неутрални и да си живеят живота.
И аз съм сигурен в това.
Населението иска, да си живее живота да. Но Русия не иска Украйна да е неутрална, иска да е под неин контрол. Всичко трябваше някак да се реши с дипломацията. Сега всички ескалира, да приемем, че Русия е права, и Китай, Индия, Иран и тн. я подкрепят, бутнат долара като световна валута. Оставяме ЕС на страна. Какво според вас ще направи САЩ? Дали пък, тя няма да направи една военна операция, в името на това да се защити и да продължи да контролира ситуацията?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
При конвенционална война САЩ нямат шанс срещу страните от БРИСК
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
///M Power написа:sub_eleven написа:Е.Димитров написа: и съм 100% сигурен, че 99% от населението на Украйна искат да са неутрални и да си живеят живота.
И аз съм сигурен в това.
Населението иска, да си живее живота да. Но Русия не иска Украйна да е неутрална, иска да е под неин контрол. Всичко трябваше някак да се реши с дипломацията. Сега всички ескалира, да приемем, че Русия е права, и Китай, Индия, Иран и тн. я подкрепят, бутнат долара като световна валута. Оставяме ЕС на страна. Какво според вас ще направи САЩ? Дали пък, тя няма да направи една военна операция, в името на това да се защити и да продължи да контролира ситуацията?
След 1989г на Русия никога не и е пукало какво прави и как е Украйна, единственото нещо, което руската външна политика е казвала за Украйна е, че никога няма да оставят да бъде милитаризирана от запада. Какво се случи после, видяхме... всеки да си прави изводи кой крив, кой прав, кой е агресор...
пс: по cnn и евромедиите никога няма да споделят колко милиарда е дала Русия безусловно за икономиката на Украйна в периода 1945-1989г. След разпадането на режима, знаете каква е външната политика на Украйна спрямо Русия. Дежаву с друга държава?
Войната започна ...
Аз не мисля че Русия, или Европа искат Украйна да е неутрална и това е нормално. Всеки тегли към своето, само че самите украинци показаха своя избор през 2014, от където се зароди всичко това сега. Не мога да ги виня, че Русия не може да им предложи западен стандарт на живот и от безсилие ги “демилитаризира”.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
3186 написа:Аз не мисля че Русия, или Европа искат Украйна да е неутрална и това е нормално. Всеки тегли към своето
То това е ясно ама русофила мисли, че е нормално да теглиш Украйна към своето с танкове и бомби.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
3186 написа:Аз не мисля че Русия, или Европа искат Украйна да е неутрална и това е нормално. Всеки тегли към своето, само че самите украинци показаха своя избор през 2014, от където се зароди всичко това сега. Не мога да ги виня, че Русия не може да им предложи западен стандарт на живот и от безсилие ги “демилитаризира”.
Какъв избор? Това си беше държавен преврат, осъществен с помощта на Щатите. Имаше сумати загинали полицаи, масовия разстрел на цивилни на площада от някакви вносни снайперисти, имаше убити журналисти. Показателен е случая с Бузина. Шайка главорези се докопаха до властта и се наложиха с помощта на насилие. Хората на Донбас се опитаха да протестират, но в отговор получиха бомби по техните градове. Нормално беше да се отцепят и да се опитат да се защитят. Що не потърсиш в нета информация за събитията в Одеса от 2 Май 2014, та да видиш за какъв избор става въпрос. 8 години си обстрелват собствените граждани, руснаците даже прекалено много ги чакаха даже, трябваше да действат още 2014 според мен, но явно не са били готови тогава.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи