Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 23 Окт 2014, 18:29

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 11:03, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Политическа.

Мнение от alekangg » 23 Окт 2014, 18:37

steeN написа:
K_Ilkov написа:Анджък ...
Въпроса е кво прайм?

Щото да, свършиха се важни и полезни работи, но в дългосрочен план възможностите за развитие на БГ икономиката бяха задраскани ...
Или по-скоро бяха трансферирани срещу жълти стотинки в сметките на Костов и сие

Висока е тая цена, не мислиш ли?
Срещу краткосрочно спокойствие получаваш дългосрочни изключително негативни и необратими процеси ...

Не разсъждавам по-този начин, аз. Не мисля, че валутния борд е кратксрочно спокойствие... курса на лева щеше да шава както сега е рублата, при всяка идиотщина. Стабиления курс всички го приемат за даденост сега... вижте курса на румънската лея примерно. Цената е висока, но е по-ниска от алтернативата, която е съществувала.

Само че румънците са по-добре от всяка гледна точка от нас, хем не са с борд, по-високи заплати, пенсии, да не говорим за чужди инвестиции.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 23 Окт 2014, 19:10

K_Ilkov написа:избора на масата е ясен :yes: той обаче далеч не е толкова лесен колкото изглежда на пръв поглед ...
Да не говорим, че понеже сме свикнали да се спасяваме по единично по подобен начин сме на това дередже

Просвети ме :ok:

Още с първато си писане в темата съм казал за кой съм гласувал ;)
Сигурен съм че на всички ще бъде интересно тия дето оплювате всеки и всичко за кой гласувате, може да се поучим от вас :mrgreen:

За другото изобщо не разсъждавам така.

п.с за намалянето на гласове да намалили са спрямо 2009 когато активността на изборите е била 61%
при 12% спад на активността е нормално и гласовете да намалят.
м/ж 2013 и 2014 когато активността е сходна няма разлика в броя на гласовете
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Окт 2014, 19:21

За никой не гласуват. Аз дотук не съм прочел някой да е казал в темата, че е гласувал и не е за ГЕРБ. Останалите са от негласуващите :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 23 Окт 2014, 19:33

alekangg написа:...

Изображение
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 11:04, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 23 Окт 2014, 21:40

Махни, махни ... още малко и ще ме убедиш колко е добре да си избереме БатеБорисов пак ...

За мен това е добър вариант, след нови избори разбира се.
Питах те - защо им намаляват всеки път гласовете на ГЕРБ, ако че са ПОБЕДИТЕЛИ?

абе ти да не си от тея дето едвам влязоха в парламента, и дето твърдяха че те са победители защото останалите са коалиции от партии, и единствените истински лидери за които са гласували хората са... те.. ?
хаха :clap: :kuku:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Окт 2014, 22:37

Да бе аз съм - от парламента тракам по клавитурата :mhihi:

Като сте победители кво мрънкате - аре работете за страната ...
steeN написа:
K_Ilkov написа:Анджък ...
Въпроса е кво прайм?

Щото да, свършиха се важни и полезни работи, но в дългосрочен план възможностите за развитие на БГ икономиката бяха задраскани ...
Или по-скоро бяха трансферирани срещу жълти стотинки в сметките на Костов и сие

Висока е тая цена, не мислиш ли?
Срещу краткосрочно спокойствие получаваш дългосрочни изключително негативни и необратими процеси ...

Не разсъждавам по-този начин, аз. Не мисля, че валутния борд е кратксрочно спокойствие... курса на лева щеше да шава както сега е рублата, при всяка идиотщина. Стабиления курс всички го приемат за даденост сега... вижте курса на румънската лея примерно. Цената е висока, но е по-ниска от алтернативата, която е съществувала.

ОК и кво стана след това ...
Надолу и само надолу - бавно, но сигурно
То си има инерция в тая работа и проблемите са видни - икономика и производство няма ... само далавери и еврофондове

[quote="acer"
Просвети ме :ok:
[/quote]
Визирах другите маси :winky:
Дето ги изтри :paranoid:

Гласувах, но не е за никой дето е в парламента - на никой от тия не им е мястото там ...
Ако на някои му е толко важно за кой да си каже :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 24 Окт 2014, 0:43

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 11:04, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Окт 2014, 3:51

TNT написа:За никой не гласуват. Аз дотук не съм прочел някой да е казал в темата, че е гласувал и не е за ГЕРБ. Останалите са от негласуващите :dunno:

Който не е гласувал няма право да се оплаква, така и не разбраха че като не гласуват партиите с твърд електорат влизат, депутатите все са си 240, само разликата е % мандати как са разпределени.

http://gospodari.com/%D1%86%D0%B8%D0%BA ... o44972.htm
"България е зажадняла за вас, България ви чака, чакат ви Родопите, Добруджа и Айтовското поле и Лудогорието, готов ли си да бъдеш лек за мъката ми, велик турски народе?!"

Кампании като тази от клипа се провеждат отдавна на турски и бих казал че имат за цел да си постигнат нещо като област там.. утре вземе да дойде Ердоган и той като Путин с Крим ще каже тук има етнически турци, нашо е! :mhihi: Майтапа настрана с този демографски срив след 50г нищо чудно и да стане.
Та тия като вземат министерства и министерски кресла.. представям си колко ги еня за българите, после що сме зле.. колко пъти са оставали без власт? само при костов и герб?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 24 Окт 2014, 8:35

Кампании като тази от клипа се провеждат отдавна на турски и бих казал че имат за цел да си постигнат нещо като област там..

Да, и аз поставям това винаги на 1-во място.
Всичките тези дискусии и тук, и в партиите, по принцип са много добро нещо, но трябва да продължат едва след изритването на раковия тумор, плод на изкривената олигархо-демокрация, и етнически незаконен вот , партия - ДПС.
След като се изрита този тумор, и когато електората на ДПС /ако не бъде забранена/ започне да гласува по съвест, а не по принуда , и само защото "против-българите", тогава можем да продължим кой по червен, кой по син , зелен , жълт и т.н...
Та тия като вземат министерства и министерски кресла.. представям си колко ги еня за българите, после що сме зле.. колко пъти са оставали без власт? само при костов и герб?

Да, затова сокола чисто статистически е най успешния и най дълго седял в управлението.
Щото му позволяват всички - и негласувалите, и най вече целуващите се с наместан и червено ориентираните партии-мижитурки.
Като сте победители кво мрънкате - аре работете за страната ...

Кой мрънка ?? аз не, нито други симпатизанти на ГЕРБ.
"мрънкането" ми е че са нужни нови избори. С тази ситуация сега, никакво стабилно управление не може да има.
Вече виждам една камара "независими" , които лека полека ще се отдръпнат от сегашните си обещания.... принципно и категорично разбира се....
А изход от блатото пак няма да има, и държавата ще "крета" някакви половинчати мерки и козметични бутания на закони.

А КАдрите на БСП и ДПС с които смениха и напълниха "втория ешалон" никой няма и да ги бутне....
И те така, ще си крета държавата с привидно европейско управление, а по места - с реално червено турско.
Пак стана квото иска ДПС
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 24 Окт 2014, 9:06

Няма ли някоя стара барета да изперка и да влезе в парламента леко въоръжен :bang: за граждански feedback :mhihi: ..колко мутри избиха, а дори един политик няма показно убит, тъжно... :(

acer написа:колко пъти са оставали без власт? само при костов и герб?

А с чия негласна подкрепа управляваше ГЕРБ. За да са доволни хората, че ГЕРБ и ДПС не управляват заедно, ДПС просто гласуваха заедно с ГЕРБ - така всички са доволни - вие с Мир007 не виждахте коалиция ГЕРБ ДПС, ГЕРБ управляваха "сами", а на ДПС никой не им се отблагодаряваше за подкрепата към правителството на Бойко - правеха го по съвест :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Окт 2014, 9:08

steeN написа:След 97ма само надолу? Не съм съгласен изобщо... Надолу за мен лично бяхме по времето на тройната коалиция (в същност причината да запаля джапанките :mhihi: ). Надолу бяхме и при предното правителство. При другите не са се случвали някакви чудеса, но имаше целенасочен прогрес. Всеки гледа от своята камбанария естествно, аз така ги виждам нещата.

Кое е прогресирало по-точно?
Това, че сме усвоили някой и друг еврофонд ли?

Щото аз друго не виждам ...
Нито има читав бизнес, за производство да не говорим ...
Всъщност има, но са по-скоро изключения от правилото на далаверите и влиянията :paranoid:

Тук там някой чужд инвеститор, МОЛ-ове (половината пред фалит) и вериги (чужди) дето убиват всеки малък бизнес ...

Сори, от моята камбанария това се вижда :winky:
Нито има политика защитаваща БГ производителите нито има стимули за нещо читаво без подкупи и далавери ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 24 Окт 2014, 10:10

Djelebov написа:Няма ли някоя стара барета да изперка и да влезе в парламента леко въоръжен :bang: за граждански feedback :mhihi: ..колко мутри избиха, а дори един политик няма показно убит, тъжно... :(

acer написа:колко пъти са оставали без власт? само при костов и герб?

А с чия негласна подкрепа управляваше ГЕРБ. За да са доволни хората, че ГЕРБ и ДПС не управляват заедно, ДПС просто гласуваха заедно с ГЕРБ - така всички са доволни - вие с Мир007 не виждахте коалиция ГЕРБ ДПС, ГЕРБ управляваха "сами", а на ДПС никой не им се отблагодаряваше за подкрепата към правителството на Бойко - правеха го по съвест :mhihi:

Аз никога не съм твърдял такова нещо.
А и винаги предпочитам "по малкото зло" . защото еднозначно " добро " няма и никога няма да има.
Рахатлъка на ДПС бе именно със БСП, и винаги е било.
Така че да подкрепят ДПС когото си искат... такива спекулации и сега ги чух оня ден - дето питат НФСБ - абе някои точки ви съвпадат с ДПС...
и той вика - е кво сега ? заради това че в нещо съвпаднало , НИЕ ли да си променяме програмата ?!?!? отде накъде
:)

Най тъпо в политиката на ГЕРБ бе изцепките на хер флик дянков :) Но това да си критикувам, не значи че съм ЗА доказаните мафиоти от БСП + ДПС.
Затова и сега не ми харесва това положение, и затова да повторя, по ми допада нови избори, за да се знае еднозначно кой носи отговорност, и да няма такова крещящо извиване на ръце, както бе с олигархията "орешарски".

Нито има читав бизнес, за производство да не говорим ...

Най големите фирми и инвестиции се изнасят именно при управленията на БСП и ДПС.
Най низките рейтинги и несигурност от "външни оценки" са пак при тях.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Окт 2014, 10:59

Виж сега БСП и ДПС не ги коментирам по простата причина,
че трябва чафка да ти е изпила мозъка за да си мислиш,
че те трябва да са някъде изобщо близо до власта ... с ГЕРБ
макар и с някакви нюанси на сивото положението е същото колкото и да не ти се вярва :winky:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 24 Окт 2014, 16:42

Много е прав Спенс

Пишете си вие колко са готини Герб но тази песен показва каква е истината...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата