България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от E34 » 17 Апр 2022, 23:13

Отделно у секо село има минимум по един местен феодал земевладелец, който да обработва минимум 3000 декара земя. Тези хора имат един чист доход от около 200-300 хил левчета на година в най-лошия случай....и това са дребните. Отделно схемаджиите на държавно ниво, отделно схемаджиите на международно бизнес ниво и те ти. :ok:
Иначе Брендо си джиткаше със Шкода Супърб :mhihi: :mhihi: :mhihi: ....а колумбийци бачкат за него :mrgreen: Орешарски с Волво, Румен Овчаров и той май беше с Волво, Атанасов джуджето с няква пак такава беше...Ма тва там е друго ниво...
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 17 Апр 2022, 23:50

barty написа:
E34 написа:
barty написа:Аз съм изумен от количеството скъпи коли в София :shock:
Има нещо нереално, нередно в държавата ни.
Вярно, покрай имотите много хора правят пари, но въпреки всичко :dunno:

Гледай го така, една средна кооперацийка 5 етажа по 4 апартамента са 20 апартамента. Сложи по 20 - 30 хилки печалба от апартаментче и ето ти едни 600 бимбаеца в евро. И тва е от ниските нива! Един лъскав таралясник 100-150 евро...нищо работа....Та за тва така в Софията...

Сигурно е така :dunno:

Дълги години го мислих така и аз самия и често се възмущавах. Що българина робува на таз показност по отношение на автомобил? Според повелите на Запада си е грозно! :D Днес просто спрях да го съдя (същия този българин) и за това ми помогна едно момче. Стори го съвсем простичко. Въпросният момък работи на Траянови врата и разказва много интересни неща за крепостта там и за неофициални, леко незнайни и удобно забравени моменти от историята ни българска :D Горещо препоръчвам на всеки да се разходи до там, да си плати беседа и просто да заговори момъка! Та, и много други места и хора из стараната мога да препоръчам горещо, но, отплеснах се. Та:
Прабългарите както знаем са биле конен народ. Учещите от нас, когато учехме и истини освен бозите знаем за конската опашка и символичното и значение за дедите ни. А кой е съвременния ни кон? Просто нищо не се е променило и всичко си седи грижливо записано в гените ни :ok:
Някои могат да си позволят Хофлингер, други арабски жребец някакъв, трети дръглива кранта, кой колкото може, но задължително със и мисля, че никого не бива да съдим! :ok:
Последна промяна ivoaudi на 18 Апр 2022, 11:52, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Апр 2022, 7:19

Както казваше един от циганите дето бачкаше при мен:
-Къф циганин съм аз без кон?!.. :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2022, 9:11

Айде по темата малко вече. Този Стефан Чайков от АПИ казал, че правителството миналата година подписало някакви договори с които дефакто се съгласило с не знам си какво от сегашната ситуация и от АПИ докато не видят черно на бяло каквото трябва, няма да работят защото се наслушали на твърде много обещания през последната една година. Отрекъл някакви обвинения за някакви пари и добавил, че пътищата са в окаяно състояние и тепърва предстоели пътувания и щели да са опасни за много от шофьорите.
Честно казано аз свикнах да карам без особени дупки, неравности да(предница не съм правил близо две години, а това при мен са много километри) но дупка що се появеше и изчезваше и сега забелязвам, че доста се отварят, а сега след дъждовете ще е ужас. И ако тия нищо не ремонтират ще се върнем почти в началото на хилядолетието. :help: Който помни какво беше знае за какво говоря.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Апр 2022, 9:34

Аз така си продадох е30ката преди време, че нв можех да си я прибера до нас и си купих джип и за първи път от 30 години насам взеха, че ми преасфалтираха улицата малко след това. :mhihi: Затова и сега карам Ц класа.
Иначе нищо чудно да не пипнат нищо.Държавата се опитва да ги фалира и не си изпълнява подписаните и изпълнени договори. Е с кой акъл да работят и чакат пари... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 18 Апр 2022, 10:07

Top Gun Maverick написа:...но дупка що се появеше и изчезваше и сега забелязвам, че доста се отварят, а сега след дъждовете ще е ужас. И ако тия нищо не ремонтират ще се върнем почти в началото на хилядолетието. :help: Който помни какво беше знае за какво говоря.

Чакай включване, че гладът ти е голям откакто го няма и прочие глупости.... Вместо да си направят сметката, че това е някакво ниво и не трябва да се пада под него. Не трябва да има никакво значение кой е на власт, за състоянието на пътищата. Какво ме топли мене, че спрели кражбите от пътищата, като са спрели всички пари за тях? Всяко нещо се нуждае от поддръжка. А ако пак изпуснат положението като 90те, после пак 20 години ще има само да наваксваме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Апр 2022, 11:08

Щом държите на включване, за дупките в града си дръжте сметка на кмета :lol:
Щото има републикански има общински пътища. АПИ няма връзка с общинските пътища.
И така ...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 18 Апр 2022, 11:19

Източната част на околовръса с дупката е на АПИ. В същото време паралелен път Филиповци-Суходол, миналата седмица му запълваха дупките.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2022, 11:21

Кой ти говори за в града? В града поне тука си се правят? Не знам откъде пари след като общината уж няма и е червено след като Боко го няма, но поне правят. Мисля е било платено преди това.

Одеве Кирил Петков казал, че ще гледат до края на седмицата да гласуват отпускане на пари към АПИ.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Апр 2022, 11:26

Де да ви знам за какво говорите, то има пътища неподдържани с години, ся за 3 месеца се върнахме в 90те според вас, чак ми се цитират световноизвестни дупки и пътища :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2022, 11:29

Ами не сме се върнали, казахме възможен сценарий, който дано не се случи. А месеците далеч не са три. То от служебното насам освен да слушам какво ще се прави, друго не се е случило като действия. Ако някой е видял нещо, може да каже, че греша. Не могат да уговорят как да крадат по схеми и поради тая причина гледат да бавят пусканията докато нагласят схемите. Обяснение друго нямам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 18 Апр 2022, 11:36

Единственото от това прсвителство е спиране на пари и спиране на ремонти на пътища в окаяно състояние нищо друго.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Апр 2022, 11:38

Петков: Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една АМ "Хемус" на година (ВИДЕО)

https://www.monitor.bg/bg/a/view/petkov ... deo-286460

"11:20 16 Октомври 2021"

Или не сме я спрели... или Хемус 2 е готова на 50% :dunno: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Апр 2022, 11:55

Top Gun Maverick написа:Ами не сме се върнали, казахме възможен сценарий, който дано не се случи.

Колкото се случи дълговата спирала при Бойко, толкова и сега :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Апр 2022, 14:01

vicho написа:Петков: Ако спрем корупцията, ще можем да строим по една АМ "Хемус" на година (ВИДЕО)

https://www.monitor.bg/bg/a/view/petkov ... deo-286460

"11:20 16 Октомври 2021"

Или не сме я спрели... или Хемус 2 е готова на 50% :dunno: :mhihi:

Тепърва ще им се смеем на тези, ама накрая и ще мрънкаме.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата