Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Акция "Зима"

Мнение от efren » 25 Ное 2016, 19:07

Dirty M5 driveR написа:То на лекомислещия човек (не визирам колегата efren) все нещо трябва да му се случи, че да осъзнае риска и да почне да прави нещата що годе по правилния начин. Сега ми дойде на ум използването на аварийни мигачи. Направо са откачили всички - кара и без никакви признаци пуска едни аварийни и отбива в неизвестна посока. Е в градска среда каква трябва да е дистанцията, за да реагираш на такава тъпотия... Трябва някой да спре в него, че да осъзнае що за глупост е. Да не говорим, че е незаконно.

Баща ми е на 70 години, има над 600к км зад гърба си и нито едно ПТП понегова вина. Навремето колите нямаха аварийни, когато се появиха се появи навика да светкаш аврийни и да спираш където поискаш, човека вика "абе, аварийните отменят ли ЗДВП?" Явно е познал.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Акция "Зима"

Мнение от Dextuar » 25 Ное 2016, 19:12

Кво говорите, ще ви пусна едно клипче от вчера как един бакшиш задръсти цялата Раковска, за да разтовари клиентите си :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Ное 2016, 20:10

Заради едната селска чест ще се изтрепем по пътищата. За последните 2 седмици направих близо 5к км в България и Македония - е като тукашните пишман шофьори няма никъде :kuku:
Днес пътувах до Чепеларе - отсечката преди Асеновград не знам как да я коментирам, да, вярно че доста странно е проектирана с тия 2 сууупер широки ленти ама то там важи някакъв друг ЗДвП. То са едни изпреварвания, засичания, лепят ти се на бронята, светят, свирят абе чудо направо....и всички бързаци са с коли в период на полуразпад, другите с нови служебни коли пък си карат само в насрещното :paranoid:
После отсечката Асеновград - Чепеларе/Смолян е там вече става лудото карате, няма по-бърза кола от служебна баничарка/бус и буквално през 5 завоя има ситуация, където трябва да изправиш колата на фаровете за да не се пребиеш заради някакъв луд камикадзе. Няма никаква колегиалност на пътя вече (да се прибере камион за да пусне колоната - абсурд, да ти светнат за катаджии с радар в шубраците - мечтател, да ти благодарят когато дадеш сигнал да те изпреварят ако си с по-бавна кола - няма шанс), няма толерантност, няма нищо. Ситуацията е прееби другарче :banghead: На пътя важи закона на джунглата и който е по-силен/тъп побеждава.
След днешната катастрофа на Тракия, на връщане към София като минах през участъка където е станала, температурата беше 2 градуса, пътя беше лигав, аварийната лента беше цялата в скреж - един малоумник ме изпревари с над 160 при все, че имаше табели и сигнализация за ограничение дето и от съюза на слепите ще ги видят се убеждавам, че трябва и тест за интелигентност да искат освен образование за да ти дадат книжка :help:

@dextuar: бакшишите нямат толкова вина, колкото малоумните хора дето возят. Абсолютно никаква съобразителност нямат, решават и изскачат от колата където и когато им скимне, също като тия дето пресичат като застават пред рейсовете и тролеите на градския транспорт
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 25 Ное 2016, 20:42

Don_Diego написа:... няма по-бърза кола от служебна баничарка/бус ...

Чак сега ли го разбра? :mhihi:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Ное 2016, 20:53

Don_Diego написа:Заради едната селска чест ще се изтрепем по пътищата. За последните 2 седмици направих близо 5к км в България и Македония - е като тукашните пишман шофьори няма никъде :kuku:
Днес пътувах до Чепеларе - отсечката преди Асеновград не знам как да я коментирам, да, вярно че доста странно е проектирана с тия 2 сууупер широки ленти ама то там важи някакъв друг ЗДвП. То са едни изпреварвания, засичания, лепят ти се на бронята, светят, свирят абе чудо направо....и всички бързаци са с коли в период на полуразпад, другите с нови служебни коли пък си карат само в насрещното :paranoid:
После отсечката Асеновград - Чепеларе/Смолян е там вече става лудото карате, няма по-бърза кола от служебна баничарка/бус и буквално през 5 завоя има ситуация, където трябва да изправиш колата на фаровете за да не се пребиеш заради някакъв луд камикадзе. Няма никаква колегиалност на пътя вече (да се прибере камион за да пусне колоната - абсурд, да ти светнат за катаджии с радар в шубраците - мечтател, да ти благодарят когато дадеш сигнал да те изпреварят ако си с по-бавна кола - няма шанс), няма толерантност, няма нищо. Ситуацията е прееби другарче :banghead: На пътя важи закона на джунглата и който е по-силен/тъп побеждава.
След днешната катастрофа на Тракия, на връщане към София като минах през участъка където е станала, температурата беше 2 градуса, пътя беше лигав, аварийната лента беше цялата в скреж - един малоумник ме изпревари с над 160 при все, че имаше табели и сигнализация за ограничение дето и от съюза на слепите ще ги видят се убеждавам, че трябва и тест за интелигентност да искат освен образование за да ти дадат книжка :help:

@dextuar: бакшишите нямат толкова вина, колкото малоумните хора дето возят. Абсолютно никаква съобразителност нямат, решават и изскачат от колата където и когато им скимне, също като тия дето пресичат като застават пред рейсовете и тролеите на градския транспорт

Човек на слизане от Пампорово миналата зима ... возя се с приятелката си ... спускам нормално, не се влача, пускам на всяка права десен мигач ако видя кола зад мен и нито ускорявам, нито нищо ... 2ма дето ги пуснах така ме гледаха мега злобно на кръв ... ?! WTF ... някав друг 3 пъти на добри отсечки му пускам мигач, чак 3тия път леко намалих ... тоя само ми се лепи на бронята ... накрая отбих да го пусна и той ме гледа злобно!? ?! ?! а беше засвяткан яко преди тва ... луд народ вирее из южната част на страната , убеден съм

карал съм в мъгла като прясно мляко гъста по Кърджали-Асеновград ... е нямаше такива нерви... всякакви батки с джипки ме изпреварваха без видимост , 2 пъти излизах в банкета за да се разминем с рейс и изпреварващия го/изпреварващия мен ... просто октчени хора ...

тва за мостовете не го знаех и аз до скоро, че се обледеняват много по-бързо и рано (при по-висока темп) , човек се учи докато е жив

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 25 Ное 2016, 21:25

Демирев написа:Към сряда вечер 30.11 и четвъртък по случай 1 декември сутринта ще бъде минус 11 градуса към Габрово - Разград - Кюстендил - Смолян и "жарките" минус 9 в София.
Очаква се за пълнеж и обилен снеговалеж във високите части на София - Габрово - Смолян.
По северното море Варна минус 5.

Пък нека да няма зима в България и да се кара с летни гуми.
Той 1 декември ще бъде летен :D
Изображение
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 27 Ное 2016, 19:53

Айде сложих ги днеска, нали вторник 3 метра сняг ще ни изненада :dunno:

Вериги, въже, кука, одеало, лопата, течност за чистачки резервна - с това просташко казанче от 2.5 литра извънградско по-често се долива течност отколкото гориво :mhihi: , всичко е подготвено в колата. Така да се каже зимния сетъп е сложен :smoke: :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 28 Ное 2016, 1:36

ако ти е малко има и допълнително казанче на тея с интензивното миене. аз пък такава течност от година и половина не съм сипвал.. сещам се, понеже тогава сменях казанчето. нещо въобще не я ползвам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Ное 2016, 9:34

За ко са ви зимни гуми, е тия тук устройства вършат перфектна работа :D

PS. Казанчето за течността в моята кола е 6L, вие къде ги вид тия 2,5L?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Ное 2016, 9:47

Е36 бате... Кола за народа... Проблема не е в казанчето, а в дюзите, хабят ненужно количество. Слагаш си такива тип "мъгла" и край с разхода на течност в нечовешки количества. Преди и аз все доливах, а сега имам няма на 4-6м... А всяка сутрин почти пръскам.

Стават от е60 или с малко модове от шкода (адски евтини са нови).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 28 Ное 2016, 11:43

Купете си казанче от Е36 със измиване на фаровете
5литра е казанчето , пълня един път в годината до горе и когато ми изпищи чека доливам пак

Иначе по темата ... сложил съм зимните гуми преди 2 седмици , взел съм зимна течност , маслото съм сменил , шпера заключва добре , остана като завали сняг да сложа лопатата в багажника за всеки случай.

По въпроса с акция "зима" , вие чували ли сте акция "дава" , те само знаят да взимат :mhihi:
Из Варна на доста места правят масови проверки и камери обикалят и чакалят , не знам отскоро ли са така или винаги са били.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Ное 2016, 11:57

Във варна наистина много често правят масови проверки на изходите на града (а по пътя за Златни пясъци пък мога да напълня 2 фотоалбума със снимки за скорост :mhihi: ). Подобно нещо съм виждал единствено на излизане от Враца посока София. Винаги ми е било странно защо в определени не много натоварени откъм трафик области контрола е толкова завишен, а в София например нищо. Правят 2-3 пъти колкото да снима телевизията и дотам :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Ное 2016, 14:18

Блазе на София и Западна България. Ще има сняг май май.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Ное 2016, 14:59

Аре мерси... то няма за какво... :roll: Тая "гад" с всяка следваща година все повече не мога да я търпя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 28 Ное 2016, 20:00

Сега като официално всички бмв-та са М-ки и темата се изчерпа, може да обърнем темата на "Защо не е нужно да слагаме летни гуми и как те имат по-малко сцепление (или еднакво) с зимните на 30 градуса на въздуха и 60 на асфалта.".
Tires are evil - destroy them all ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата